Sean Price - Monkey Barz (2005)

Label: Duck Down

5. Heartburn (4:03)
  6. Shake Down (3:53)

met Starang Wondah en Steele

7. Mad Mann (3:46)
  8. Brokest Rapper You Know (1:35)
  9. Boom Bye Yeah (3:14)
  10. I Love You (Bitch) (3:20)
  11. Bye Bye (3:41)

met Buckshot

12. Spliff 'n Wessun (2:58)

met Ruste Juxx

13. Jail Shit (3:25)

met Rock

14. Monkey Barz (3:17)
  15. Slap Boxing (3:29)

met Rock en Ruste Juxx

16. Rising to the Top * (5:03)

met Agallah

avatar van tovast
De producties zijn bijna allemaal heel erg lekker.
P's stem past er goed bij en teksten zijn goed.

avatar van tovast
verhoogt met een halve ster.
Heartburn is echt een hele lekkere track.

BattlePack
Had deze een tijd terug blind gekocht, en was blij verrast! Had nog nooit van Sean Price gehoort eigenlijk, maar ik vind deze plaat erg goed. Goede producties, en leuke teksten. Ook erg vette cover 4*

RedLightCityBoy
Is dit album in dezelfde sfeer als Heartburn en Onion Head?

avatar van MJ_DA_MAN
Gewoon checken, mits je die twee nummers niets vindt.

RedLightCityBoy
Ja ik vind die nummers wel dope. Maar ik vroeg met dus af of de rest ook in dat 9th Wonder sfeertje is.

avatar van Osiris Apis
Ja en nee. Aantal nummers wel, maar een aantal hebben ook hardere beats.

P-DawG
Dit moet ik maar eens gaan tjekken.

Onion Head is alvast belachelijk

avatar van Brains
Hmm, ik kom toch niet helemaal in dit album. Sean Price is een leuke rapper, en de producties zijn echt top maar de combinatie...
De eerste drie tracks, en Boom Bye Yeah bijvoorbeeld, vind ik geweldig. Sean P past briljant op die beats. Kijk ik echter naar tracks als Heartburn en I Love You (Bitch)... daar vind ik 'm totaal niet passen. Vandaar dat ik het nu nog op een kleine 3,0* houd.

avatar van discipline
Boom Bye Yeah is echt geniaal

avatar van Flipm0de
Sean Price is een MC die je moet kunnen waarderen om zijn genialiteit te zien.

Sean Price laat hier zien dat hij ook persoonlijk kan worden en gewoon doet wat hij wil.

Wat P zo goed maakt is zijn humor. En dat laat hij hier ook veelvuldig zien.

Gotta, dime bitch that live in Japan
Black belts, suck dick, chop bricks with her hand

I don't switch to bend yo ass, to fuck
Over down, jump in your tenants and dash, yo
She talkin' bout that ain't fair
Bitch that's two dollars, fuck you mean, that ain't fair

Think you nice, but I know somebody hotter
With a crackhead mother and a piece of shit father (Sean P!)

Gooi daarbij beats van torenhoog niveau en je hebt een echte classic!

avatar van Raul
Geweldig album, snap niet dat sommige mensen Sean P niet kunnen waarderen, vind zijn stijl heerlijk nonchalant. Hij flowt lekker en voegt een flinke dosis humor en eerlijkheid toe.
De beats zijn idd ook van ongekend hoog niveau, wat de hele plaat tot een heerlijk geheel maakt.

4 sterren voor P. Favorieten zijn Onion Head, Heartburn en Boom Bye Yeah
Brokest Rapper You Know vind ik ook fantastisch evenals Love You, maar ja, je kan niet alles kiezen

"Remember I fucked up and you kicked me out of the house?
... Wait a minute, that was yesterday!"

"We are meant for each other
I ain't shit, you ain't shit bitch
We're meant for each other!"

avatar van Rhythm & Poetry
Shit gaan we verhogen naar 4 sterren. Wat een raps van Sean P!

Raul schreef:
"Remember I fucked up and you kicked me out of the house?
... Wait a minute, that was yesterday!"

"We are meant for each other
I ain't shit, you ain't shit bitch
We're meant for each other!"

sowieso mijn favoriete quote van Sean ooit!

heerlijk album dit, heb em in een leuk kartonnen boxje gekregen met 9th wonder & buckshot "chemistry en smiff'n'wessun tek n steele: reloaded, leuke actie, kon je ze allemaal krijgen voor zo'n 14 dollar =]

goede producties met een geniale Sean en goede gastartiesten

lekker album, 4*

avatar van Robbie Keane
Sommige beats vind ik toch wat te goedkoop aanvoelen, dan vind ik de opvolger van dit album sterker.

avatar van Junkie XXL
Het 2de deel vanaf nummer 9 is vooral erg sterk. Als Sean Price dat niveau ook aan het begin had, kwam dit album echt wel uit op een 4 en misschien wel hoger. Maar dat is dus niet gebeurd. Ik vind het begin van het album een beetje saai maar dat komt vooral door de producties die toen veel minder waren dan bij het 2de deel. Een 3.5 door het sterke 2de deel.

avatar van Nr.4
Gruwelijke plaat, Sean P is een beest. Humor maar toch die straatshit, toffe stem, nice flow, en meeste beats zijn prima, op een enkele track na. Boom Bye Yeah!

avatar van Harderwiek
De man is in mijn ogen zo'n getalenteerde rapper en zijn stemgeluid maakt het compleet. Toch vind ik een heel album van hem net iets te veel. De producties zijn goed, maar niet uitstekend en passen ook niet altijd perfect bij Sean. Ik blijf het meest van hem genieten als feature.

avatar van Elohim
Gelukkig doet hij ook verschrikkelijk veel features. =]

avatar van Harderwiek
Ja daarom, ik kom niks tekort. Daarbij was Random Axe natuurlijk een heerlijke release

Rene1979
Wat blijft dit toch een heerlijk album waar, "rustigere" beats worden afgewisseld met "Ruige" beats. De balans is helemaal perfect.

MJ_DA_MAN schreef:
Gewoon checken, mits je die twee nummers niets vindt.

Lol, contradictie? Mits betekend, op voorwaarde dat.

avatar van Harderwiek
Vandaag bij Jongens van Hemmes gekocht en vind Sean zo hard blijven rappen op dit album! Kijk echt bizar erg uit naar Mic Tyson

avatar van Elohim
Heb na een korte discussie bij Mic Tyson dit album weer geluisterd.

Sean Price is een held, dit moet in mn top 10.

avatar van Glaciers of Ice
Harderwiek schreef:

Jongens van Hemmes

avatar van Harderwiek
2 Minuten fietsen, erg goede winkel. Hun Hiphop vinyl aanbod is echt bijzonder goed!

avatar van Glaciers of Ice
Zeker weten. Toffe mensen werken daar ook waar ik zo nu en dan mee praat. Ze zijn ook wel enorm snel met releases, maar dat hangt natuurlijk vaak van de label af. Voor mij is het wel een kwartier fietsen, maar dat is het wel waard.

avatar van Ashton
De beats van Khrysis op Bye Bye en Onion Head blijven geweldig.