Sean Price - Monkey Barz (2005)

Label: Duck Down

5. Heartburn (4:03)
  6. Shake Down (3:53)

met Starang Wondah en Steele

7. Mad Mann (3:46)
  8. Brokest Rapper You Know (1:35)
  9. Boom Bye Yeah (3:14)
  10. I Love You (Bitch) (3:20)
  11. Bye Bye (3:41)

met Buckshot

12. Spliff 'n Wessun (2:58)

met Ruste Juxx

13. Jail Shit (3:25)

met Rock

14. Monkey Barz (3:17)
  15. Slap Boxing (3:29)

met Rock en Ruste Juxx

16. Rising to the Top * (5:03)

met Agallah

avatar van herbertwest
Ik heb hem verlaagd voor dat de 20e stem er was. En het was meer gebaseerd op het stuk van MJ. Ik ben al mijn 4.5* albums is gaan vergelijken en vind deze toch een niveau lager. Snap dat het lijkt dat ik het voor de top 50 doe, maar dat doe ik niet. Dat is net zoiets als onder een valse naam nog een keer inschrijven en stemmen om het gemiddelde omhoog te halen. Dat soort dingen doe ik niet aan

Harco
Oh, ik zag niet dat jouw stem er ook bij stond. 8-| Nja, 4,25 is kantje boord. Kan beide kanten op, inderdaad.

avatar van Niek
Ik weet dat ik me de laatste tijd steeds minder geliefd maak door goed beoordeelde recente albums af te kraken. Ik baal er ook van omdat ik steeds voor mijn gevoel blij wordt gemaakt met een dooie mus. Maar helaas, ook deze plaat moet eraan geloven. Waar bij Sage Francis het de productie was die me vreselijk dwarszat zijn het hier de raps. Echt, ik begrijp er niets van wat mensen goed vinden aan zijn manier van rappen. Geen enkele keer komt hij eens goed in de flow a la NY State of Mind. Elke keer als je denk: misschien nu... dan pakt hij weer een pauze en begint opnieuw. Slechts zeer sporadisch houd een verband het 2 of 3 zinnen vol. En ook gaat het zelden over echt onderwerp dat de moeite waard is. Kijk, ik heb niks tegen een seksrap, maar dan moet die wel functioneel zijn. Wat bij dit onderwerp meestal grappig inhoud, of er moet heerlijke wordplay in zitten. Dit:

Ayo words can't express the way that I feel *whistles*
Gotta think about my ex to get erect
Gotta take X when I'm erect
Stretchmarks, titties lookin like prunes
Fuck you with the lights off from behind in the room
My sister told me to leave ya ass alone, but fuck it..

vind ik nergens op slaan en volledig doelloos. Ik zie er in ieder geval geen enkele vorm van humor in en ook zie ik geen wordplay. Werkelijk, ik snap totaal niet wat deze rapper beter maakt dan pak em weg The Game. De enige die het album nog enigzins de moeite waard maakt is Ninth Wonder. Ik weet niet of hij alles geproduceert heeft, maar Heartburn en Onionhead wel toch? Dat zijn in ieder geval de enige nummers die ik nog wel eens zou willen opzetten. Verder zijn er nog een paar aardige producties die dit albums naar een 2 trekken. En echt, hoe graag ik het ook wil, meer zit er niet in....

avatar van Osiris Apis
Onionhead is geproduceerd door Khrysis, maar dit zit ook in Justus League net als 9th Wonder. En zijn productiestijl te vergelijken met 9th Wonder.

Ik vind dit album ook overgewaardeerd hier. Het is niet een slecht album. Maar ook niet een topper.

Harco
Als je die producties hier goed vind, moet je eens naar The Away Team - National Anthem. Producer/rapper duo bestaande uit Sean Boog en Khrysis.

Heb 'm al toegevoegd, wacht alleen nog tot 'ie geaccepteerd wordt.

Gekkenhuis

Gotta think about my ex to get erect
Gotta take X when I'm erect
Stretchmarks, titties lookin like prunes
Fuck you with the lights off from behind in the room
My sister told me to leave ya ass alone, but fuck it..

Dat is voor mij juist de genialiteit van Sean Price. Het is ook zoals de man zelf zegt.
Y'all Nigga's be rhyming bout' nothing
I Rhyme about nothing it sounds like something

Relax
Niek schreef:

vind ik nergens op slaan en volledig doelloos.

Het gaat over een vrouw die gewoon.. asociaal is.

Relax schreef:

Het gaat over een vrouw die gewoon.. asociaal is.

Dat is heel leuk voor hem, maar ik kan dr niks mee. Niet om lachen, niet over nadenken, hij schetst geen beelden. Niets. Er zitten zelf drie zinnen in die geenzins rijmen (yourself, bitch, more). Vind het echt bijzonder slecht. Kan er niets meer van maken.

avatar van herbertwest
Ik lach me echt kapot daarom. Die botte neerbuigendheid naar zijn vriendin terwijl er toch een dikke knipoog inzit. Maar gaat er inderdaad maar net om wat je raakt

avatar van MJ_DA_MAN
Oei, dit klinkt erg goed de eerste keer . Niet zo zeer Sean zelf, maar de uiterst fijne producties . Beoordeling volgt snel.

avatar van MJ_DA_MAN
4* geworden. Zoals ik al zei is Sean Price niet zo heel erg bijzonder, maar ik vind dit album vooral gaaf door de erg fijne beats . Minpuntje is wel dat het niet als één geheel klinkt in mijn ogen. Individueel veel erg fijne nummers, maar geen geheel. Maar desondanks dat is dit een album wat ik nog regelmatig ga draaien. Het door 9th Wonder geproduceerde Heartburn is echt geweldig .

avatar van MJ_DA_MAN
Ik ben het wel met Niek eens over dit: I Love You (Bitch) heeft een hele erge kuttekst. Vette beat, maar tekstueel slaat het nergens op. Kan er niet om lachen. Jammer. Maar alsnog een erg fijn album .

avatar van MJ_DA_MAN
Ja, het blijven hier echt de beats die die 4* net laten staan, want Sean Price zelf vind ik een hele matige rapper met hele matige teksten.

Maarten||
Wat een superdope album !! die beat zijn echt machtig goed en die gast flowt zich helemaal kapot op zijn nummers. 4,5 omdat ik het gevoel heb dat dit niet het ideale album is

avatar van Kos
Kos
Zeker wel aardig, maar voorlopig vind ik een 3,5 wel voldoende. De man kan wel rappen (lijkt op een Xzibit stem) en de producties zijn over het algemeen ook prima maar kweenie, echt bijzonder is het ook allemaal niet.

Echt zo'n album dat je als achtergrond opzet en op een gegeven moment merkt dat je mee zit te bewegen.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik fantaseer er wel eens over dat de beats van dit album voor Murs zouden geweest zijn . Dan zou het echt een bijna perfect album zijn geweest voor mij.

avatar van Jordy
Viel mij ook een tikje tegen na alle positieve reacties. Vrij sterk geproduceerd, maar er zit niet echt lijn in het album en Sean Price is niet zo'n bijzondere emcee imo.

Dr.Greenthump
Mensen toch (Niek, MJ, Kos, Jordy) ik kan zien dat jullie dit album - en misschien ook hiphop - met een andere visie bekijken dan mij. Misschien zijn jullie nog niet zo lang bekend met Sean Price of begrijpen jullie de gedachten achter dit album niet. Toch kan ik tot op zekere hoogte in jullie kritiek komen. In eerste instantie lijkt dit een doodnormaal album, maar het verdient echter meer dan dat ...

Wat dit album zo special maakt (in mijn ogen) is het feit dat het 'nergens' over gaat en dat is precies die Sean Price stilo. Het is dus een (flink) stuk minder oppervlakkig dan pakweg The Game. Nee het is geen conceptplaat, maar er is ook geen blauwdruk in de trand van: ''we nemen een refererent nummer naar de ghetto, veel tracks over bitches, een ballad voor de dames, oja een toegankelijke track om te promoten, een nummer over politiek om te laten zien dat deze plaat ook inhoud kent en tot slot een paar bangers om het op te vullen''. Nee die ordinaire shit hoort niet bij Sean Price itt The Game (om maar iets te noemen). Sean pretendeert niet dat zijn shit diep is of probeert ook niet enige vorm van diepgang aan zijn plaat toe te voegen. Dat is wat zijn shit zo 'real' maakt en daardoor niet oppervlakkig aanvoelt als die Billboard platen. Ik lag me dan ook altijd stuk om een Lange Frans en een Ali B die 'rappen' over politiek en de wereld problemen. Nee kom niet met zulke shit aankakken als je niet zo bent als Immortal Technique. Het voelt gewoon zo leeg. Deze heren zijn dan ook een mooi voorbeeld van mijn blauwdruk.

Dit is natuurlijk geen garantie voor een dope plaat, maar voor mij zorgt wel voor meerwaarde. Alleen al het feit dat de plaat voelt als de artiest zelf. Kijk imago is voor mij een aardige prioriteit. Als ik die Immortal, Cube en Price interviews lees dan weet ik gewoon dat die shit klopt met de muziek die zij maken. Zo'n Danger Doom concept plaat past gewoon in het straatje van Danger Mouse en MF Doom. Het is die stilo en daarom ook geloofwaardig. Dit voegt echt een extra dimensie toe. Als ik meer over een artiest weet kan ik bepaalde tracks ook referen en plaatsen in de juist context waardoor die nét wat doper klinkt. Maar goed terug naar de die éne helft van Heltah Skeltah. Die gast heeft mijn visie op hiphop deels verandert, maar dat terzijde. Nogmaals door me te verdieping in shit voel ik bepaalde artiesten nu beter.

''Aiyo, shorty look good
Nah, she ugly, but I'm drunk as hell, so fuck it shorty look good''

Het rijmt niet, maar ik voel het gewoon. Moet elke keer weer glimlachen wanneer ik die line weer hoor. Echt droog. Sean Price rijmt verder wel heel strak op Monkey Barz ook al valt hij wat in herhaling. Voeg hier de dosis humor aan toe en het begint zelfs leuk te worden. De producties zijn over het algemeen zeer bovengemiddeld, maar er zit ook wat minder werk tussen (Fake Neptune Song, Bye Bye, Shake Down) en ironisch genoeg is het laatstgenoemde (momenteel) 1 van mijn favorite tracks. Dat komt omdat de beats bij Sean Price horen. Het klopt gewoon en een belangrijk element voor mij is dat ik een soort van 'chemie' tussen de artiest en de productie voel. Het geen wat hier ook het geval is. De sound, de stijl, de humor, de laconieke Sean Price, zijn flow en de hele sfeer op het album voelt goed. Deze shit rockt!

''Tudum tsssss!"

avatar van MJ_DA_MAN
Ik vind zijn stem gewoon niet echt fijn klinken op de meeste nummers, en daarmee ook zijn flow. Teksten vind ik (nog steeds) niet zo heel goed en voel er ook totaal niks bij. Het zijn de erg puike producties en (zeer) aardige gastartiesten (Buckshot bijv.) die het naar een héle krappe 4* trekken. Echt een beats-album voor mij, dit.

Dr.Greenthump
Heb je eigenlijk wel het artikel gelezen?

avatar van Niek
Dr. Greenthump, je hebt in ieder geval 1 ding bereikt: Ik heb een hogere dunk van SP door jouw bericht en artikel. Maar helaas kan ik mijn mening over deze plaat niet bijstellen. Het zal wel iets ongrijpbaars zijn. Zelf zeg je ook een paar ik keer zoiets van: Ik voel hem gewoon.
Ik voel hem dus niet, jammer genoeg. Ik snap wel wat je bedoelt, want dit ik heb ik wel met andere artiesten. Ik heb het album indertijd een keer of 4 geluisterd, en ik zal hem na jouw bericht weer op mijn mp3 zetten en nog een paar kansen geven. Wie weet...

Maarten||
Kijk nog even terug naar mijn mening eerst. Toch maar vergist. Matige rapper, goede beats, niets speciaals en begint na een tijdje te vervelen. 3,0*

MJ_DA_MAN schreef:

beats gaan door je oren, niet door het soort artiest dat word gemaakt. daar beoordeel je uiteindelijk toch niet een album op

ik ben het 100% eens met dr. greenthumb

Maarten|| schreef:

Ben jij nou echt zo dom? Rappers klinken toch allemaal verschillend? Ik vind Sean P geen fijne rapper om naar te luisteren, en Murs wel. En gezien Murs op zijn albums met 9th Wonder ongeveer dezelfde beats had als op deze plaat, is dat toch logisch?

Heartburn is van 9th Wonder dus dat verklaart een hoop

MJ_DA_MAN schreef:

Kerel, dan moet je er wel even bijmelden dat je dan Murs zn raps erbij bedoelt, want ik heb dit totaal verkeerd opgevat. Want je praat over zijn beats, niet over zijn raps.

Harco
Jij bent de enige die het niet begrijpt.

herbertwest schreef:
Heartburn is van 9th Wonder dus dat verklaart een hoop

Dat weet ik .

Harco schreef:
Jij bent de enige die het niet begrijpt.

Tegen wie heb je het?

avatar van Osiris Apis
Maarten bedoelt ie (volgens mij).

Maarten, het is toch logisch dat MJ, Murs bedoelde als mc. Hij zegt toch beats 'voor' Murs. En niet 'van' Murs.
En Murs produceert helemaal geen tracks en 9th wonder produceert juist wel.

Het gaat toch om de combi van beats en mc. En als MJ de productie op dit album goed vind, maar de mc niet. Is het vanzelfsprekend dat hij een fijne rapper als Murs liever als mc had gehoord op dit album.