Deftones - White Pony (2000)

Label: Maverick

met Rodleen Getsic

8. Korea (3:23)
  9. Passenger (6:07)

met Maynard James Keenan

10. Change (In the House of Flies) (4:59)
  11. Pink Maggit (7:32)
  12. The Boy's Republic * (4:35)
  13. Back to School (Mini Maggit) * (3:57)
avatar van Sammy
Het beste album van Deftones in mijn ogen: geweldige variatie in de nummers: agressie, emotie, sfeer...alles is perfect. Nummer 9 is wederom een van de betere nummers van de hele cd (met dank aan Maynard). 5*

moviefreak#1
Ja dan zie ik Deftones en wil ik het album hebben. Luister ik het album hoor ik daar ineens een bekende stem , is ie van Maynard. En dan het geweldige Digital Bath en het briljante Knife Party.
Heel duidelijk 5 sterren

avatar van manic
3 keer live gezien. 1 keer super op LL. twee keer HEEL slecht. De zanger heeft een probleem omdat hij zijn publiek niet serieus neemt en gewoon dronken op het podium verschijnt en als een baby gaat staan blerren.
+ de geluidsman is doof

Deze cd is echter prachtig volle NU-metal van het eerste uur en daar hou ik t dan ook maar bij.

hoor je van meer dat ze live echt heel heel erg ruk zijn!!!

avatar van HammerHead
Hoewel ik dit nog steeds een behoorlijk goed album vind, moet ik zeggen dat de eerste 2 platen mij toch meer aanspraken. Toch kan vooral het nummer met Maynard mij zeer bekoren, echt deftones klinkt dit nummer echter niet.

Rik
Luister dit album nu al 4 jaar (doh ), maar nog steeds verveelt ie niet. Ook een van de eerste hardere rock platen die ik luisterde denk ik...
Knife party vond ik in het begin al erg goed, maar blijft na vaak luisteren nog steeds super goed. Ook Passenger vind ik idd supergoed. Het enige nummer dat van mij van het album mag is Teenager: leuk om één of twee keer te luisteren, maar skip het nummer eigenlijk bijna altijd. Desalniettemin 5 * en een nummer één positie in mijn top 10, al heeft dit ook wel te maken met nostalgie (veel geluisterd op vakantie enzo).

Dit is inderdaad een van de beste albums van Deftones. En wat betreft het nummer teenagers: dat nummer is eigenlijk een nummer van Chino Moreno's (zanger) zijde project "team sleep" maar het blijft inderdaad raar dat het nummer op het album staat. beste nummers: knife party en passenger. 5 sterren.

avatar van mir
mir
naar mijn mening het beste albums van deftones, met stipt op nr 1 het nummer digital bath!

avatar van Confessor
Knife party is inderdaad 1 van de sterkere nummers op deze cd, hoewel de hele cd niet het niveau haalt van de 2 eerdere cd's is deze toch echt niet te versmaden.
Ondanks het feit dat Chino live geen reet voorstelt meen ik hem toch te kunnen labelen als 1 van de betere zangers in dit genre.

Digital Bath vind ik de beste, maar passenger mag er ook zeker zijn. Beste plaat van de deftones en sowieso een van de betere platen die ik heb

avatar van KampF
1e wat ik zeg; Maynard
2e wat ik zeg; digital bath, knife party.

Het nummer 'back to school', bestaat dat ook niet in kortere versie? Waarschijnlijk niet op dit album. En is de titel daarvan dan 'back to school' of 'ping maggit'? Onduidelijk.:)

Waar blijft trouwens die nieuwe? Binnen een maand staan ze immers al op Werchter!

Elite is mijn persoonlijke op-pep nummer.

Een lekkere adrenaline boost!

Joy
maar....waarom is deftones live zo ontzettend kut en niet om aan te horen?

snappen nog steeds niet dat snoeihard qua decibels zelden beter is

Denk dat ze live gewoon veel risico nemen.. Of het moet fantaschtisch zijn, of volslagen lelijk... Een band als Nickelback bijv. zal altijd op de veilige tour gaan, ds is het nooit slecht, maar ook nooit echt goed.. De Deftones gaan helemaal voor de emotie en het gevoel, en dat wil nog wel eens afgrijselijk lelijk zijn.. Denk ik, weet het niet zeker.. Wel zijn ze vaak dronken op het podium.. Dat werkt ook niet echt mee..

avatar van himpie
All-time classic. 4,5*
Maynard erbij maakt voor mij één van de beste nummers ooit (Passenger). Pink Maggit (Back to School stukje) komt daarna.

slapkoekske
Vind deze niet zo geweldig. Te melodieus en soft, doe mij maar de eerste 2 CD's

avatar van oruiz
Kaik schreef:

uhm Nickelback is áltijd slecht

avatar van Hanszel
Durf het eigenlijk niet te zeggen maar ik was het vergeten.... wat een prachtplaat dit eigenlijk is. Gisteren kwam ie toevallig aan de beurt met 'cd-roulette' (met je ogen dicht voor de kast staan en er dan willekeurig eentje uitkiezen) en in eerste instantie dacht ik nee, nu niet. Maar toch opgezet en jawel: meesterwerk! Wederom.

dimwit
een klassieker en het hoogtepunt uit het nu-metalgenre.
Jammer dat rond de periode van deze CD de prestatie's op het podium achteruit gingen. Waldrock was het hoogtepunt van het dieptepunt. Wel de best CD die ik heb!! Vooral streetcarp, digital bath en elite = masterpiece

ik heb nooit zo begrepen dat veel mensen deze band zo geweldig vinden ik vind het niet egt iets bijzonders en zo geweldig is deze cd toch niet

avatar van Nightrider
SOAD schreef:

Zegt iemand wiens usernaam System of a Down is

Hanszel schreef:

Geweldige benaming!

Dit is een hele goede cd, maar ik zet hem toch niet zo snel op als de eerste 2 albums.

3,5.

avatar van bennerd
Veel slechtere cd dan ik in gedachten had, het rauwe in nummers zoals Root, Nosebleed en 7 Words op het debuut is hier (bijna) volledig verdwenen.
De enige nummers die me hier wat kunnen doen zijn Digital Bath, Passenger en Elite (vooral voor dat laatste nummer doe ik het.)
Ik hou ervan als Chino zijn scheur eens goed opentrekt (Elite dus), maar het probleem is dat zijn "cleane" zangstem meer dan irritant is. (Uniek is hij zeker, maar ik vind het verrekte irritant.)
Dieptepunten zijn er genoeg met RX Queen, Teenager en Pink Maggit.

2* + een halfje voor Elite, Digital Bath en Passenger.

headup
bennerd schreef:
Dieptepunten zijn er genoeg met RX Queen, Teenager en Pink Maggit.

2* + een halfje voor Elite, Digital Bath en Passenger.

Ben ik het echt niet mee eens, maar ik begrijp je wel.

djeffibrelich
ik luister al sinds mn viertiende naar white pony, sinds ik op de middelbare school zat
en het is dan ook echt het enige dat ik van alles wat ik in mn pubertijd luisterde nu nog steeds luister.
ik vind dit oprecht een van de meest indrukwekkende albums ooit gemaakt(tenminste van alles wat ik ooit heb gehoord)
ik vind het niet eerlijk dat mensen deze band in de nu-metal categorie plaatsten want dit is alles behalve nu-metal

avatar van bennerd
djeffibrelich schreef:

ja bennerd jij krijgt in ieder geval van mij 5 sterren voor die goede grap

mn pc voerde weer een rare actie uit

avatar van Nightrider
djeffibrelich schreef:

ja bennerd jij krijgt in ieder geval van mij 5 sterren voor die goede grap

mn pc voerde weer een rare actie uit

Ik moet alleen even kwijt dat er rechtsboven elk bericht een 'quote'knop zit, dit om een quote duidelijk aan te geven. Aangezien ik al een paar berichtjes heb gelezen waarin je met quotes zit te hannesen, dacht ik het maar even te melden.