Toto - Mindfields (1999)

Label: Columbia

1. After You Have Gone (6:40)
  2. Mysterious Ways (3:38)
  3. Mindfields (5:29)
  4. High Price of Hate (9:51)
  5. Selfish (5:33)
  6. No Love (4:37)
  7. Caught in the Balance (6:23)
  8. Last Love (5:00)
  9. Mad About You (4:27)
  10. One Road (3:48)
  11. Melanie (5:22)
  12. Cruel (5:59)
  13. Better World (7:40)
Zoals ik al zei luister ik werkelijk naar allerlei soorten muziek. Je moet mensen niet over 1 kam scheren. Voor mij blijft Toto gewoon nummer 1! Waar ik nog meer naar luister dan Classic Rock:
Hard Rock, Metal, Klassiek, Jazz, R&B (oude R&B en soms de R&B van tegenwoordig), Blues, Alternative Rock, Musical Muziek, Nederlandstalig, Motown Soul, Disco, Hollywood Metal (Rhapsody is bijvoorbeeld zo'n band), Trance, Dance, Pop (niet de muziek van nu, maar dan Michael Jackson, Seal, Terence trent d'arby en dergelijke. Alleen sommige popnummers van nu zijn wel aardig), gothic, disco. Need more styles?

Quote van gemaster:

Het is gewoon zwaar frustrerend om te zien dat iemand zich alleen maar op Toto richt, terwijl er nog 1001 andere bands zijn die in de meeste gevallen ook nog eens een stuk beter zijn. Nu weet ik wel dat smaken verschillen, maar je horizon verbreden is nooit slecht

Ohw jah ik kan wel ff wat bands noemen hoor. Ik hou ook van complexe muziek.

Ok, je zult we misschien allemaal afkraken ik ga nu ff wat bands noemen die ik ook goed vind al vergeet ik waarschijnlijk de helft:

Journey, Bad English, Foreigner, Phil Collins, Genesis, Pink Floyd, Alan Parsons Project, Mike & the Mechanics, Boston, Elton John, Gary Moore, Whitesnake, Bread, Guns 'n Roses, Godsmack, Metallica, Dream Theater, 30 Seconds to Mars, Europe, Eros Ramazotti, Roxette, Slipknot, Spineshank, UB40, Anastacia, Level 42, Het goede doel, Frank Boeijen, Marco Borsato, Blof, Marvin Gaye, The Supremes, The Temptations, Four Tops, Jackson five, Shalamar, Time Bandits, Rhapsody, Norah Jones, Scorpions, Ill Niño, Him, Eagles, Don Henley, Steve Lukather, Alice in Chains, Jesus Crhist Superstar (van de film), Aida (musical, Elisabeth (musical), Cats (musical), Les Miserables (musical), Crosby, Stills Nash & Young, Cream, Eric Clapton, Paul Carrack, Bryan Adams, Ü2, Simon & Garfunkel, Tchaikovski, thema muziek van final fantasy (klassieke muziek bijvoorbeeld sepherioth met zo'n gaaf koor), Gospel muziek is ook cool.
Ok ik denk dat de lijst zo wel genoeg is. Ik ben waarschijnlijk wel een paar vergeten maar ja...

avatar van tims
irene83 schreef:

jeetje mina....muziekkennertje he?

Zou t wel denken, dank je tim jij bent mijn getuige!

Deze was ik nog vergeten haha:

Aerosmith
System of a Down, Saliva, Dire Straits, Foo Fighters, Tenacious-D, Queens of the Stonage

Of is dat muziekkennertje sarcastisch bedoeld? :S

Ik denk zelf van niet, maar iemand die ik op MSN spreek en hier ook post dacht van wel namelijk...

Kiss, Nina Simone en Supertramp ook vergeten. T gaat lekker

avatar van Jordy
Misschien kan dit naar een forumtopicje? heeft niet zoveel meer met dit album te maken.

avatar van gemaster
Het laat zien dat mensen die Toto leuk vinden graag op zichzelf reageren. Dat zegt misschien toch wel iets.

Ik reageer niet op mezelf. Ik zet er gewoon dingen bij die ik nog was vergeten te zeggen. Maar ja jij bent blijkbaar niet zo slim om dat zelf te bedenken. Of je wilt het gewoon niet bedenken. Dat kan natuurlijk ook...
Je kunt er misschien gewoon niet tegen dat je het mis had over de Toto fans. In elk geval over mij, want ik luister niet alleen naar deze fantastische band maar ook naar andere bands. Ik heb mijn horizon wel degelijk verbreed... En ik heb jouw lijst gezien. Van de bands die ik noemde vind jij ook een paar goed... Dus ga ook niet zeggen dat ik geen smaak heb...

irene83 schreef:

Er bestaat ook zoiets als een edit knop. Bovendien denk ik dat gemaster het niet zozeer over jou had, maar over de user TOTO. En die heeft dus wel een behoorlijk bord voor z'n kop.

omdat ik gewoon helemaal gek van Toto ben ? dus ik lieg gewoon als ik zeg dat dat 98% van Toto gewoon schitterend vind !

en ik eis niet dat je iets meer in Toto moet verdiepen, ik vraag het je.
maar als jij steeds met uitspraken komt van wat een kutband, wil ik jou mening helemaal niet meer horen, want je hebt je oordeel toch al klaar.

avatar van BoordAppel
Ik snap je probleem ook niet helemaal Hammerhead. We weten nu wel dat je Toto een kutband vind dus laat dit forum lekker voor de Toto fans.

Alleen dat naar beneden van stemmen van alle Acda en de Munnik, Bløf, Brainpower, enz. albums kan natuurlijk niet. Vind ik niet zo raar dat je dan mensen over je heen krijgt.

avatar van HammerHead
Zucht, lees de post van irene83 nog eens. Daar had ik het dus over. Ik ken ook wel bands waarvan ik zo'n beetje alles goed vind, alleen kan ik het ook nog over andere dingen hebben dan alleen die ene band. Ik heb volgens mij nog nooit een post van jou gezien, die niet Toto gerelateerd was. Verder pleit een top tien met daarin alleen maar albums van Toto ook niet echt voor je.

maar boordappel heb je er nooit bij stil gestaan, dat ik die ook echt niets vind ?

en ik wil juist niet dat er hier in dit forum allleen maar Toto fans reageren, dat zij Toto te gek vinden, lijkt mij duidelijk, het gaat mij erom dat de rest zich wat meer gaat verdiepen in Toto, beyond hun bekende hits.
en dan op een normale manier hun reactie daarop geven, download gewoon wat op Kazaa, zoveel moeite is dat niet hoor, en anders stuur ik de personen die dat willen, wel een paar nummers via msn ofzo.

die top 10 is een top 10 waar ik 100% achter sta hoor, niet omadt het een album van toto is, nee omadt ik het gewoon briljant vind, en ook echt in mijn top 10 hoort, en ik luister ook wel andere muziek hoor, Deep Purple en Roy Orbison vind ik ook geweldig, maar Toto is voor mij gewoon nummer 1

TOTO schreef:

Ik geloof er niets van dat jij al die albums ooit beluisterd hebt. Ik ga ook niet alle Toto albums 0,5 sterren geven omdat ik het kut vind.

HammerHead schreef:

ik heb naar die abums verplicht moeten luisteren op het werk, daar werken een paar mensen die daar wel van houden, en zo heb ik die nummers gehoord, en ik heb op het werk ook zo goed mijn cd's van Toto gedraaid dus.
iedereen mocht daar hun cd's zo af en toe opzetten, maar gellof maar, dat tentijde van die eerdergenoemde albums, ik niet veel werk verzet heb toen

en stel ik had dat wel gedaan wat jij beweert hebt, dat had best gekund want al hun muziek is oook hetzelfde, en dat geld juist niet voor Toto, want ieder album is een wreld van verschil met zijn vorige.

avatar van BoordAppel
TOTO schreef:

Ik ben altijd sceptisch als iemand alle albums van een band een 0,5 geeft. Dan hoor ik graag een verklaring, bij deze heb je die gegeven.

Dat getuigt toch wel een beetje van een bord voor je kop hebben hoor.

TOTO schreef:

Kingdom of Desire is volgens jou dus een hardrock album. Ik kan er met mijn pet dan echt niet bij dat je dat album beter vindt dan Deep Purple - In Rock.

Voor de rest is jouw top 10 dan misschien wel je persoonlijke mening, maar ik snap gewoon niet dat er geen enkel ander album beter is dan het zoveelste Toto product.

Zou je verder nog uit kunnen leggen waarom dat 'I Will Remember' nummer zo goed is? En ik wil hierover ook een uitleg van Irene83. Omschrijf het nummer en geef aan wat er zo geniaal aan is en geef argumenten waarom ik er helemaal naast zou zitten als ik het standaard jaren '80 scheissdreck noem.

in de eerste plaats komt I Will Remember uit 1995.
ik vind de zang van Steve Lukather ontzettend mooi op deze plaat, de tekst is goed, het drumwerk is lekker rustig en gedurende de gehele plaat in één en dezelfde tempo, de keyboards past er lekker bij.
deze plaat verveelt mij dus nooit

TOTO schreef:

Vooruit, ik luister ook een keertje naar dat Blackeye nummer:

Het begin is een beetje standaard, maar zeker niet onaardig. Het gitaarwerk is bovenmodaal. Oei, daar hoorde ik weer een pianoriedeltje, dat is weer 3x niks. De zang van het vrouwtje is matig, kan me niet echt boeien. Wederom valt de drummer in positieve zin op. Hij houdt het ritme goed en het drumwerk klinkt prettig. Het einde van het lied is ook weer te standaard voor woorden. Het is alsof Toto gewoon een aantal regels heeft opgesteld om een popsong te maken. Ze houden zich telkens aan die regels zonder ook maar ergens iets verrassends te doen. Het is zeker niet slecht wat ze doen, maar het doet me helemaal niets. Dit is gewoon Skyradio muziek en ik denk dat ze het daar zels té middle-of-the-road vinden. Als ik dit aan mijn oma laat horen dan zal ze het nog 'best leuk' vinden ook. En dat is misschien wel het ergste wat er is. Dit nummer krijgt van mij 2 sterren.

ok das duidelijk.
dit nummer is overigens nooit uitgebracht alleen als bonustrack op de japanse cd van Tambu

Moet ik uitleggen waarom I will remember geniaal is? Ik heb nooit gezegd dat ik dat vind hoor Ik vind het inderdaad een mooi nummer, maar ik kan begrijpen dat sommige mensen het eentonig vinden. Dat is het eigenlijk ook, maar als de sound je bevalt en dat wordt herhaalt dan is het leuk om naar te luisteren denk ik. En dat geldt niet alleen voor dit nummer, maar ook voor nummers van andere artiesten. Een nummer Angela kan ik beter omschrijven denk ik. Dat nummer begint namelijk rustig en een beetje droevig en (vind ik) gevoelig met een panfluit en later met een piano. De stem van Luke klinkt vind ik fluweelachtig (sorry ik weet het ff niet anders te omschrijven); het tegenovergestelde van ruig. Als het refrein bijna komt wordt de spanning goed opgebouwd en de drums en de electrische gitaar maken in hetzelfde ritme een einde aan de spanning en daarna begint het refrein dat gezongen wordt door David Paich en dat klinkt dan weer (vind ik) anders dan de manier waarop Luke het begin van het liedje zingt. Na het refrein nemen de piano en (als ik het goed heb het geluid van) een trompet het over op een manier dat het een beetje klassiek doet klinken en dan begint neemt luke het weer over op de manier zoals hij aan het begin van het liedje gedaan heeft. De tweede keer dat de spanning wordt opgebouwd begint Jeff Procaro dit keer te roffelen dat zacht begint maar steeds harder wordt en wordt de spanning dus groter dan de eerste keer dat die werd opegebouwd. Je hoort de drums ook in het begin van het refrein nog een paar keer duidelijk er bovenuit komen. Dit keer is de tijd tussen de brug (laat ik die spanningsopbouw maar even zo noemen) en het moment dat david paich begint te zingen twee keer zo lang omdat ze dat stukje herhalen. Daarbij maakt de bassist nog even een toon die aan een stuk door van beneden naar boven gaat en weer terug waarbij hij aangeeft dat het refrein nog steeds niet komt. Dat is eigenlijk dus weer een extra spannings opbouw. En dan hoor de de drums voor het refrein achter elkaar er goed bovenuit komen (vaker dan die de eerste keer deed) en dan pas begin paich te zingen.
en na het refrein wordt een bepaald schema herhaald en het liedje wordt langzaam zachter.
Wat ik zo mooi vind van dit lied is dat de stijlen van het refrein en de coupletten zo anders zijn en dat de contrasten samen het lied vormen. De eerste keer dat ik dat lied hoorde dacht ik ook dat het een ballad zou zijn en ik had nooit verwacht dat het refrein zo uit zo pakken. Bij de spanningsopbouw dacht ik, heej wat gaat er nu gebeuren? Volgens mij wordt het straks toch druk en is het geen ballad. Vaak probeer je (ik in elk geval) toch wel een beetje in de muziek te voorspellen wat er gaat gebeuren. Zowel op de lange als de korte termijn. Bij dit lied was ik er op de lange termijn in elk geval niet in geslaagd. En bij meer liedjes van toto is het zo dat ze dingen doen die ik zelf nooit had voorspelt... Ik hoop dat ik Angela goed heb omschreven en jullie beter snappen wat ik boeiend vind aan een lied als deze

avatar van gemaster
Fantastisch omschreven hoor, maar dit nummer ken ik dus niet. Ik kan dus ook niet zeggen wat ik ervan vind.

Overigens, kijk eens even naar deze link

Allmusic is een objectieve site die totaal geen enkel vooroordeel over Toto hebben. Ze geven de eerdere albums zelfs redelijk hoge waarderingen. Maar albums als deze worden compleet de grond ingeboord om de redenen die anderen ook noemen: Toto is slaapverwekkend voorspelbaar.

kingdom of desire en mindfields zijn juist helemaal niet voorspelbaar.

maar goed gemaster oordeel zelf, ik kan je wel wat van kingdom of desire en mindfields sturen via msn, als je dat hebt

Misschien zijn ze inderdaad redelijk voorspelbaar als je kijkt naar de liedjes over het geheel. Echt niet als je gaat kijken naar de details. Per instrument gaat kijken wat ze doen. En dit lied vind ik persoonlijk niet voorspelbaar. Missschien kun je angela downloaden en letten op de omschrijving die ik hierboven heb gezet. Ik zou van jou graag een voorbeelden willen horen waarin toto voorspelbaar is. Waarschijnlijk kom je dan met een liedje waarbij dat inderdaad zo is. Ik zeg neit dat ze nooit voorspelbaar zijn, maar ze zijn zeker niet altijd voorspelbaar vind ik. En over het algemeen moeten de critici niets van Toto weten. Dus ik denk dat als ik op die site ga kijken ik al weet wat ik daar zal aantreffen. Maar ja, ik ga toch ff kijken hoor...

avatar van bonothecat
Na heel wat op en aanmerkingen van mijn kant op het stemgedrag van TOTO fans, ben ik zelf maar weer eens een cd gaan draaien. Ik vind deze cd toch best leuk na een aantal jaren stof te hebben gevangen in de kast. Maar het is wel redelijk voorspelbaar. Een half puntje erbij 3*

één van de beste albums wat ik ooit gehoord heb !
Toto's zanger van het eerste uur Bobby Kimball die in 1984 de band moest verlaten, is weer terug en beter als ooit vind ik.
een album met verschillende stijlen, ballads, progresive, blues etc heerlijke nummers echt waar, vooral Better World is van ongekende schoonheid, eerste 2 minuten instrumentaal intro dan heerlijke tekst en zang van Lukather en dan weer een hele lange outro echt supernummer .
High Price of Hate duurt bijna 10 minuten, en is een heerlijk blues nummer met schitternd gitaarwerk van Lukather.
niet minder dan 5 voor dit album