Franz Ferdinand - You Could Have It So Much Better (2005)

Label: Domino

1. The Fallen (3:42)
  2. Do You Want To (3:39)
  3. This Boy (2:22)
  4. Walk Away (3:36)
  5. Evil and a Heathen (2:06)
  6. You're the Reason I'm Leaving (2:47)
  7. Eleanor Put Your Boots On (2:50)
  8. Well That Was Easy (3:03)
  9. What You Meant (3:25)
  10. I'm Your Villain (4:04)
  11. You Could Have It So Much Better (2:42)
  12. Fade Together (3:03)
  13. Outsiders (4:03)
  14. Your Diary * (3:08)
  15. Fabulously Lazy * (2:55)
  16. Do You Want To [Live at Princes Street Gardens Edinburgh] * (3:42)
"Do You Want to" zal de eerste single gaan worden, en op Lowlands gaat de hele cd "in premiere" in de vorm van een luistersessie. Ongetwijfeld zullen velen hem al wel eerder van het net geplukt hebben tegen die tijd .

avatar van Ward
Ik was van plan om deze eens te gaan toevoegen, maar aERodynamIC was me voor. Ik ben erg benieuwd. Wel fijn dat het album een dag na mijn verjaardag uit komt dan kan ik mezelf nog een mooi kado doen met het geld wat ik voor mijn verjaardag heb gekregen.

Alex Kapranos heeft gezegd dat op het album 'Music for the girls to cry to' staat. Dus ik ben erg benieuwd wat voor kant ze op gaan met dit album.

avatar van Facedown
Ward schreef:

Bij mij zelfs OP mijn verjaardag Ben erg benieuwd

Facedown schreef:

Bij mij zelfs OP mijn verjaardag Ben erg benieuwd

Zoals altijd vallen officiële release-data op maandagen, maar in de praktijk ligt een album dan al op de vrijdag daarvoor in de winkels (in dit geval dus 30 september)

He, maar ik las in de metro dat elk nieuw Franz Ferdinand dezelfde cover ging dragen als de eerste, en ook dezelfde titel, dus iedere keer de bandnaam.

Dat was aanvankelijk ook de bedoeling, maar ze zijn daar op terug gekomen: bang voor wat verwarring.
Ach, volgens mij is het gewoon een publiciteitsstunt "hoe komen we lekker veel in het nieuws en krijgen zo aandacht voor ons nieuwe album".
Van mij mag het als deze 2e net zo leuk is als het debuut.

Van een publiciteitsstunt gesproken inderdaad..

avatar van T.O.

avatar van lebowski
T.O. schreef:

Zo, behoorlijk snelle opvolger zeg...

Da's een geintje neem ik aan?

T.O. schreef:

Zo, behoorlijk snelle opvolger zeg...

Valt toch wel mee? In de jaren '60, '70 en '80 was het heel gebruikelijk dat artiesten ieder jaar met een nieuw album kwamen.

Tja, tegenwoordig komen bands maar na vier jaar of later met een nieuwe. Hun eerste dateert toch uit half 2004? Dus best snel toch?

avatar van titan
titan (crew)
Vroeger brachten bands zelfs nog wel eens twee albums in 1 jaar uit.

avatar van Koenr
System of a Down brengt er toch ook 2 uit dit jaar.

avatar van Ward
Ja dat is waar. Ik vind het ook niet zo heel snel. Er zit toch wel anderhalf jaar tussen toch?

avatar van T.O.
Hm, ik dacht dat twee jaar een normaal gemiddelde was voor 'actieve' bands. Misschien is nader onderzoek noodzakelijk

Ward schreef:

Het debuut kwam in april 2004 uit, dus 1 jaar en 5 maanden.

Ik heb er wel vertrouwen in, Alex heeft al bewezen dat ie het kan op meerdere albums (ook The Karelia).

het maakt toch niet uit hoelang een album een ander opvolgd, zolang ze maar creatief genoeg blijven om de kwalitiet hoog te houden is veel toegestaan vind ik...

Hier ben ik heeeeel benieuwd naar. Hopelijk kunnen ze hun eerste album op z'n minst evenaren, maar dat zal wel lukken met deze band

Ik heb juist mijn twijfels of ik het wederom zo geweldig ga vinden. Er zijn de laatste tijd ook zo ontzettend veel "Franz Ferdinand-achtige bandjes" in de belangstelling komen te staan, dat ik vrees dat er een te grote verzadiging is opgetreden bij mij en ik dit album dan ook duidelijk minder boeiend ga vinden. Maar we zullen zien. Ik ga er zeker naar luisteren, maar er vreselijk naar uitkijken doe ik niet echt (en dat is best opvallend gezien mijn grote waardering voor dit album).

avatar van Ward
Ik denk dat FF het best anders aan gaan pakken en toch een ander soort album gaan maken. Ik denk dat FF net iets slimmer en beter zijn als de navolgers. Ik heb er dus wel vertrouwen in. Ik heb vanochtend ook het interview in de OOR gelezen en ik word wel heel benieuwd toch.

Het nieuwe album is uitgesteld, dus ook geen primeur op Lowlands!

avatar van Ward
Er staat niets over op hun site.

avatar van starbright boy
De release stond eerst voor eind augustus, 3 oktober is de nieuwe datum.

Ik las het op de 3voor12 nieuwsbrief...

Ik heb er wel vertrouwen in, volgens mij weten deze gasten precies wat ze doen en wat ik er nu van heb gehoord aan live-versies en demo's klinkt het allemaal erg leuk.

Misschien nog een leuk weetje, het nummer Eleanor Put Your Boots On gaat hoogstwaarschijnlijk over de zangeres van de Fiery Furnaces, Eleanor Friedberger die een relatie heeft (gehad?) met Alex Kapranos.

avatar van Yak
Yak
Berichten over live-heid even verplaatst naar Franz Ferdinand in de Bijlmer Bierhal

Het beste nummer op Lowlands van hun nieuwe cd vond ik het nummer dat eindigde met de tekst: Just Like You. Weet niet meer hoe het nummer heet. Wat ik heb gezien klonk in ieder geval veelbelovend .

Rob
Evil And a Heathen

Ik vind het lalalala-stukje in The Fallen geniaal in ieder geval

Do you want is ook erg leuk....:)