Franz Ferdinand - You Could Have It So Much Better (2005)

Label: Domino

1. The Fallen (3:42)
  2. Do You Want To (3:39)
  3. This Boy (2:22)
  4. Walk Away (3:36)
  5. Evil and a Heathen (2:06)
  6. You're the Reason I'm Leaving (2:47)
  7. Eleanor Put Your Boots On (2:50)
  8. Well That Was Easy (3:03)
  9. What You Meant (3:25)
  10. I'm Your Villain (4:04)
  11. You Could Have It So Much Better (2:42)
  12. Fade Together (3:03)
  13. Outsiders (4:03)
  14. Your Diary * (3:08)
  15. Fabulously Lazy * (2:55)
  16. Do You Want To [Live at Princes Street Gardens Edinburgh] * (3:42)
Lost Highway
Ik kan hem wel in één ding volgen, Walk away is het beste nummer van Franz Ferdinand ...

avatar van Facedown
Lost Highway schreef:

Van dit album in ieder geval, maar van Franz Ferdinand? Misschien

avatar van nuf
nuf
gaat verder waar het vorige album ophield, heerlijke muziek

Poisonpen123 schreef:
Afschuwelijke album dit, waard voor een plekje in de kliko ipv me cd rekje

wel raar dat jij een kliko als cd rekje gebruikt (ach niet iedereen heeft het even breed)

blablabla ga jij maar lekker hakkuh (hakken voor de ontwikkelden) en jumpen op je jumpstyle en vergeet vooral niet de hele buurt wakker te maken met hardcore (wat overigens geen muziek is). Ik zou maar je account opzeggen hier anders krijg je nog een muzieksmaak

Hoe verassend en fris het debuutalbum was, zo onderhoudend is de opvolger. Ze hebben niets veranderd aan het concept, maar eigenlijk... is dat helemaal niet erg. Franz Ferdinand blijft Franz Ferdinand en klinkt hier gewoon hetzelfde.

Er staan goede nummers op, Walk Away wordt hier veel genoemd maar opvallend vind ik de gelijkenis van dit nummer met Das Model van Kraftwerk. Luister er eens naar. Is overigens geen probleem, als je goed luistert naar hedendaagse muziek zijn veel riffjes 'gejat' uit oudere muziek.

Het album: klinkt goed, maar verdient geen originaliteitsprijs: 3,5*

avatar van otherfool
Wel weer een aardig plaatje, maar FF zal wel nooit helemaal mijn kopje thee worden. Wel blij dat ze met Walk Away en Fade Together wat rustpuntjes hebben ingelast, dat miste ik op de eerste plaat toch een beetje. Drie sterretjes.

Minder album dan nummertje 1 toch blijf ik van de Franz sound houden

Alleen jammer dat ze live echt bagger zijn!

avatar van Edjo
Vooral minder verassend vind ik. Meer van hetzelfde maar nog steeds heel goed 4*

Het is wel goed album alleen vind ik Franz Ferdinand toch wel een beter album.

*4,5

The Stig schreef:

Stig als hij dit een afschuwelijk album vind moet hij dat weten. En dat hij van hardcore houd moet hij ook zelf weten en daar kan je hem niet op afrekenen, want wat jij allemaal zegt zijn gewoon vooroordelen. Dus ga nou niet doen alsof hij nix van muziek afweet, en jij wel.

(niet dat ik wel van hardcore hou)

Freekje schreef:

(niet dat ik wel van hardcore hou)

maar in dit soort muziek nog een 'ziel' (om het zo te noeme) en bij hardcore en jumpstyle is het alleen maar van BAMBAMBAMABAMBAM en hier en daar veranderd er iets
hardcore is gewoon gemaakt om andere mensen te kloten door ze wakker te houden

(* srry voor vuile woorden zoals "kloten" )

laten we het maar nie over hadcore hebben maar franz ferdinand

ik geef een 4,5 dit album staat op nummer 3 in mijn rotalijst

de mooiste nummer vind in fade together . what you meant en ealoner put your boots on

een lekkere strakke plaat die je tot het einde kan luistere

avatar van Nanne-1995
what you meant,this boy enfade together zijn mijn favorieten, ik vind hem beter dan het vorige album dit album staat in mijn top 10

EVANSHEWSON
otherfool schreef:

Franz Ferdinand, Kaiser Chiefs, rommelige muziek met iets te weinig melodie, te veel ongecontroleerde chaos; het zal wel een modeverschijnsel zijn, vrees ik...

Ik copieerde deze van een maatje die er zeer wild van is, nou, vaak heb ik het niet meer herbeluisterd.

Ik denk dat ik na Keith Richards' Main Offender, die nu opligt, nog maar eens Johnny Cash uit de kast haal, ik denk één van zijn American Recordings of zo...

Deze hier van Franz krijgt van mij...
2.5 sterren, voorlopig echt nier meer!
**1/2

avatar van Yak
Yak
Onleesbaar bericht (en reacties daarop) verwijderd.

EVANSHEWSON schreef:

Deze hier van Franz krijgt van mij...
2.5 sterren, voorlopig echt nier meer!
**1/2

rommelig is dit niet echt en in veel van hun liedjes zit een tempo wisseling (sniet al te makkelijk) en zelden trg te vinden bij andere rock groepen

ik vind dit niet rommelig alleen asl jij nog met betere standpunten komt zal ik mijn mening bekijken en zien of je niet geljik hebt maar FF blijft goed klinker

Sven Bersee
Volgens mij is Franz Ferdinand dood. En dit keer bedoel ik de band.

Waarom? Omdat ze 'al' bijna twee jaar geen nieuw album hebben uitgebracht?

Sven Bersee
Ze maakten er twee in twee jaar en de tweede was al een stuk minder. Eendagsvliegen.

EVANSHEWSON
Sven Bersee schreef:

Absolutely so!

Daar ben ik het niet mee eens. Sowieso is een eendagsvlieg een artiest die maar 1 hit heeft gehad en FF heeft er een stuk of 5 gehad. En ik vind dit album ook minder dan het debuut, maar nog altijd een fijn album en een stuk veelzijdiger bovendien.

avatar van tvtje1
w8e tot 2009 (of 2008 kweet het niet zo precies niet meer) met hun nieuw album (minder gitaren en meer syntezisers naartschijnt)

Hij begint heel leuk, de eerste 7 nummers zijn net zo'n feest (ok misschien iets minder) als op hun debuut. Daarna vind ik het een beetje teveel van het goede worden. Wat chaotische nummers waarvan het lijkt of er niet al te lang over na is gedacht.

You're the reason i'm leaving is imo het leukste nummer van het album. Samen met de eerste 30 seconden van This Boy

herman schreef:

Neem a.j.b. niet alles té nauw.

Dn!S schreef:

vin ik ook

avatar van Mark DJ
superalbum!

well, what's wrong with a little destruction

aidoo
Wanneer komen de heren met een nieuwe, eigenlijk?

avatar van Nanne-1995
I Dont Know