Franz Ferdinand - You Could Have It So Much Better (2005)

Label: Domino

1. The Fallen (3:42)
  2. Do You Want To (3:39)
  3. This Boy (2:22)
  4. Walk Away (3:36)
  5. Evil and a Heathen (2:06)
  6. You're the Reason I'm Leaving (2:47)
  7. Eleanor Put Your Boots On (2:50)
  8. Well That Was Easy (3:03)
  9. What You Meant (3:25)
  10. I'm Your Villain (4:04)
  11. You Could Have It So Much Better (2:42)
  12. Fade Together (3:03)
  13. Outsiders (4:03)
  14. Your Diary * (3:08)
  15. Fabulously Lazy * (2:55)
  16. Do You Want To [Live at Princes Street Gardens Edinburgh] * (3:42)
Ik begin beetje bij beetje toch wel verdraaid nieuwsgierig te worden naar de nieuwe van Franz Ferdinand. Het debuut was samen met Erlend Oye's DJ Kicks de plaat die ik in het voorjaar en de zomer van 2004 het meeste gedraaid heb. Het artikel in de laatste Oor draagt hier toch ook wel aan bij.

De video van If You Want To staat inmiddels online en wel hier (asx) en hier (mov).

Het nummer heet nog steeds Do You Want To herman

herman schreef:

Back to the 70-ties als ik de clip zo bekijk . Ik krijg steeds meer zin in het album .

Trouwens, die stem kan wel weg neem ik aan?

Leuke clip en heerlijk nummer. Gewoon weer ouderwets Franz Ferdinand zou ik zeggen (bijna al vergetend dat ze nog niet eens zo lang echt bekend zijn).
Ik stond wat neutraler tegenover het verschijnen van dit album, ook al beoordeelde ik het debuut zo enorm hoog, maar nu heb ik er ook wel steeds meer zin in!

Wat een stom nummer, juist.

Ik ben eigenlijk alleen heel erg verslaafd aan 'Take me out'..

Ik aan This Fire. En aan de rest van het debuut eigenlijk, alhoewel het voor mij ook begon met Take Me Out.

Ik vind de nieuwe single echt geniaal en de clip is ook fantastisch. Vooral het moment waarop de instrumenten hun intrede doen. Ik krijg zo langzamerhand heel veel zin in dit album.

Ook ik ben zeer benieuwd naar de nieuwe Franz Ferdinand. Hun nieuwe single klinkt alvast goed. Als het nieuwe album net zo lekker klinkt als hun debuut dan moet ik deze zeker hebben.

tpvhall
Vrienden,
Ik heb net de nieuwe cd gehoord en hij klinkt erg tof. Met een aantal partynummers als "Do You Want To" en "The Fallen". Zelfs een ballad als "Eleanor Put Your Boots On" klinkt lekker en beatleslesque-achtig goed.

Kortom, met die tweede cd van Franz gaat het helemaal goedkomen!

Daarom zeg ik: Niet mokken maar keten!

avatar van Facedown
Ja, vooral de eerste 3 nummers zijn lekkere feestnummers...

Ik luister hem nu ook. Inderdaad heel leuk, veel afwisseling. Eleanor, Put Your Boots On en vooral Fade Together klinken heel erg Beatles inderdaad

Verdere hoogtepunten bij eerste luisterbeurt zijn de eerste 3 nummers en Well That Was Easy.

Travisaholic!
Klinkt zeer goed, beter dan hun vorige durf ik te zeggen..

Dat gevoel heb ik ook wel, ook al staat er geen nummer van Take Me Out-kwaliteit op.

avatar van Facedown
Klinkt dus idd enorm goed en de nummers plakken meteen, maar echt beter dan hun debuut is ie niet volgens mij. Toch zeker de volle 4*

ik moet hem nog een paar keer beluisteren, maar na een keer luisteren kan ik hem toch al met een gerust hart 4 sterren geven. Klinkt weer lekker goed!

Ik heb hem nu één keer gehoord en ik moet er nog wat aan wennen, denk ik. Het is zeker een fijn album (met de fantastische single als uitschieter), maar als ik nu zou moeten stemmen zou het een 3,5* worden. Gewoon een leuke CD (met groeipotentie), maar vooralsnog geen jaarlijstjesmateriaal.

avatar van bonothecat
Het wil voorlopig nog niet met de nieuwe franz ferdinand. Er zijn nog te weinig momenten waarbij ik even op kijk. Komt misschien dooor de FF clones die ik het hele jaar al luister......en misschien sommige daarvan gewoon leuker dan FF zelf.

avatar van Onderhond
Genomineerd voor slechtste albumtitel 2005 ?

Wow, stemgemiddelde van 4,25 en hij is geeneens te koop...... Dit wil wat zeggen (is het niet over de kwaliteit van dit plaatje dan over het internetgebruik van de users :P:P )

Travisaholic!
Onderhond schreef:
Genomineerd voor slechtste albumtitel 2005 ?

Ik vind het een geweldige albumtitel

avatar van Mister Orange
het is idd de bedoeling dat de albumtitel slecht klinkt

avatar van dudehere
Mister Orange schreef:
het is idd de bedoeling dat de albumtitel slecht klinkt

ja denk ik ook
is het soort humor van de mannen
soort van studentikoos

beetje net als pavement in de tijd ook had

avatar van LittleBox
"Het wil voorlopig niet met FF"?? Pfff, goeie opvolger hoor. Wat dachten jullie van het openingsnummer The Fallen en de afsluiter Outsiders. Heerlijk. Verdere hoogtepunten zijn bijvoorbeeld I'm your Villain en What you meant.

avatar van Matthijs72
Ja, toch echt wel weer puik albumpje afgeleverd. Jammer dat 't halverwege wat inkakt. 1e vier nummers super (The Fallen veruit favoriet, want zo open je dus een album), daarna beetje doorhobbelen via leuk, rustig (pfff, hehe) Eleanor put you're boots on en dan uitzitten tot nummer laatst, Ousiders, die weer top is. Geintje flikten ze vorige keer ook al met 40 Feet, moet je toch weer het hele album luisteren eerst maar eens 4*

Wat een mooi miniatuurtje is Eleanor Put Your Boots On zeg. Het is wel heel erg 60s (Kinks? Beatles? Ik kan er net niet de vinger opleggen), maar echt prachtig...

Na een paar luisterbeurten vind ik dit toch wel weer een fijn album, maar het haalt het vooralsnog niet bij het debuut. Maar goed, dat hoeft ook niet. Zo'n nummer als Well That Was Easy doet me ook wel wat aan Pulp denken (een van de redenen waarom ik FF zo leuk vind).

avatar van LittleBox
Ik heb het idee dat als The Beatles nog bij elkaar hadden kunnen zijn, dat ze dan een plaat als deze hadden kunnen afleveren.

Jup, Franz Ferdinand gaat steeds meer de Beatles kant op. Over een paar jaar stoppen ze met optreden, uit eindelijk gaan ze uit elkaar en over 40 jaar zijn ze legendarisch

Ik vraag me af hoe hun Revolver gaat klinken.

Vind het op de single na niet zo heel boeiend album helaas. Toch nog 3* omdat het zeker niet slecht is.

hmmz, ik heb nu eindelijk het album binnen en ik ben er heel erg naar benieuwd, tot nu toe klinkt het goed...