Franz Ferdinand - You Could Have It So Much Better (2005)

Label: Domino

1. The Fallen (3:42)
  2. Do You Want To (3:39)
  3. This Boy (2:22)
  4. Walk Away (3:36)
  5. Evil and a Heathen (2:06)
  6. You're the Reason I'm Leaving (2:47)
  7. Eleanor Put Your Boots On (2:50)
  8. Well That Was Easy (3:03)
  9. What You Meant (3:25)
  10. I'm Your Villain (4:04)
  11. You Could Have It So Much Better (2:42)
  12. Fade Together (3:03)
  13. Outsiders (4:03)
  14. Your Diary * (3:08)
  15. Fabulously Lazy * (2:55)
  16. Do You Want To [Live at Princes Street Gardens Edinburgh] * (3:42)
avatar van Jordy
Leuker dan het debuut, wat mij betreft. Evenveel heerlijke vrolijke meebrullers, maar afgewisseld met mooie "kleine" liedjes als Eleanor.

AHWA
Prachtige opvolger van Franz Ferdinand, mooie afwisseling tussen rustig en lekkere up-tempo nummers. Geen nummer vond ik echt saai.

Weer een meesterwerk van deze heren uit het Verenigd Koninkrijk. CD luistert lekker weg en heeft een mooie balans tussen up-tempo en rustige nummers.

Hoogtepunten vind ik toch wel nummers als "The Fallen", "Do you want to", "Walk Away" en natuurlijk "Eleanor put your boots on".

Zeker kopen deze cd, ga ik ook doen zodra ik daar de kans voor krijg

avatar van c-moon
Ik heb het zo niet met de Franzen... ze haten Simple Minds die ook uit Glasgow komen, maar ze kopieren verder wel doodleuk net de stijl die Simple Minds en hun tijdgenoten groot maakten. Logisch? Ik dacht het niet. Ze hebben wel een aantal leuke nummers. Maar ik begrijp de hype niet.. Zeker niet als je ziet dat een bepaalde pers die bepaalde bands uit de eighties die nog steeds bestaan wel eens meewarend aankijken en vol misprijzen erover schrijven, anderzijds een "nieuwe" lichting bands zoals The Kaiser Chiefs, The Killers, Franz Ferdinand, Interpol, The Bravery .. die voor een groot stuk net die jaren '80 stijl kopieren de lucht inprijzen.. begrijpe wie kan...

Pas op: ik heb NIETS TEGEN FF, Interpol, The Bravery.. Maar de luisteraars die hier nu mee dwepen raad ik met plezier ook de platen van Joy Division, The Fall, The Sound, Bahaus, Echo & The Bunnymen, Televison, ... aan

Trouwens net gehoord dat op TEA IN THE PARK in Schotland Franz Ferdinand én Simple Minds spelen. Franz Ferdinand zou headlinen. Dàt begrijp ik nou echt niet hoor.

Verder: een mooie kopie is beter dan een slecht origineel, en de Franzen maken in elk geval mooie kopies
Dat valt dan nog mee he...

Kun je een artikel geven waarin de mannen van Franz zeggen dat ze Simple Minds haten? Ben wel benieuwd

obsessed schreef:

Volgens mij zei Kapranos dat letterlijk in een interview in de voorlaatste OOR.

Ah ok, het was ook niet dat ik het niet geloofde, ben gewoon benieuwd naar dat artikel.

Al moet ik zeggen dat ik dat niet van die gasten had verwacht. Leken me vrij sociale aardige figuren.

avatar van c-moon
Hij zegt het ook in een interview met DENG, maar dat kan natuurlijk hezelfde interview zijn dat ook in OOR stond

Tja... beetje flauw wel van een groepje dat pas komt kijken tegenover de een band die na 28 jaar eigenlijk niets méér hoeft te bewijzen, maar toch nog durft net dat te willen doen: dat bewijst de huidige plaat en de bewuste keuze van het eerder club circuit: back to basics.. ik zie het U2 nog niet zo meteen doen (Echo doet dat al jaren: geen vorst, wel lekker gezellig in de AB!)...

Yak
Ik had het inderdaad fout, het stond in Deng. Quote (Kapranos aan het woord): "Ik hààtte de Simple Minds. Ze stonden voor mainstream stadionrock, het soort muziek waar ik niets mee te maken wou hebben. Groepen als Simple Minds en Dire Straits zijn verantwoordelijk voor het feit dat ik de pest had aan de jaren '80, mijn jeugdjaren."

Wel, dat lijkt me duidelijke taal.

avatar van c-moon
Toen ik dat las, had ik zoiets van "Nou Moe, waarom speel je dan Zélf net die stijl dwaar je depest aan hebt?" LOL

avatar van c-moon
... in datzelfde DENG-nummer staat trouwens ook dat schitterende Tom Barman-interview.

Wel, hij zegt als ik zo tussen de regels door lees niet echt dat die de bandleden haat, maar puur de muziek. Dat recht heeft ie toch lijkt mij?

avatar van c-moon
Natuurlijk heeft ie het recht, maar de grap is dat ze zelf net die muziek kopieren die ze zogezegd haten: Luistere naar FF, dan naar The Fall, The Sound, .... de eerste platen van Simple Minds... enzovoorts....

c-moon schreef:

Ik vind Franz Ferdinand toch niet echt te vergelijken met The Fall of The Sound. Ze hebben toch een wat ander geluid. De vergelijking met Dire Straits snap ik al helemaal niet. De eerste platen van de Simple Minds ken ik niet, maar als ze in 1 adem worden genoemd met Dire Straits voorspeld dat niet veel goeds. Maar ik zal ze vast nog wel 's luisteren hoor, C-moon.

Franz Ferdinand zou ik dan eerder vergelijken met Pulp, Gang of Four, The Kinks...

Khoorde Eleanor Put Your Boots On gistermiddag op de radio. Dat klonk heel erg als de Beatles zeg.....

Heel knappe opvolger van dat spetterende debuut vorig jaar.
Natuurlijk kennen we de band nu, en klinkt het daardoor erg vertrouwd (deed het debuut ook door alle invloeden), maar nu is het toch net even anders. Het begint toch wel een beetje een eigen geluid te worden (heeeel klein beetje dan ).
Want dat valt me toch wel weer op: deze band steekt met kop en schouders uit boven alle keizers, redacteuren en aanverwanten.
Met deze cd kan ik de herfst vol goede moed ingaan. Misschien dat de blaadjes wat sneller gaan vallen door alle gespring en gestamp op deze feest-muziek, maar ja dat moeten we dan maar voor lief nemen

avatar van avdj
Waarom is Dire Straits zo onpopulair op MusicMeter? Er wordt wel erg demigrerend/lacherig over ze gedaan hier.

Yak
Yap... meer van het (fantastische) zelfde, eigenlijk precies wat ik verwachtte na het optreden op Lowlands. What you meant is samen met het titelnummer voorlopig mijn favoriet van deze plaat. 4*

Een 'leuk' tweede album van Franz. Niet meer en niet minder. Goed ik moet toegeven dat ik 'm slechts 2x beluisterd heb. Waar het eerste album echte uniek was is het tweede album niet vernieuwend meer. Jammer had er meer van verwacht. Desalniettemin blijft het een aardig album. 3 sterren.

Ik vind dit wel een beter album dan de eerste.
Vooral Fade Together vind ik mooi

4.5*

avatar van 93.9
Erg goed!

ik vind het niets (meer)..
eerste album was erg leuk, vooral de eerste twee weken, daarna verzwakte het, en dit is gewoon hetzelfde 'kunstje', als je het dan al een kunstje kunt noemen. jammer!

avatar van Matthijs72
Net CD gekocht, kreeg een hele tas vol mee van Franz: CD, DVD, CD-single en 4 buttons (die me wel ernstig deden afvragen of ik wel in de doelgroep val...) en dat voor een lousy 18 €. Erg verzorgde CD, tekstjes netjes uitgeschreven, knap kaftje erom, erg leuk alles. Sta nu nog in dubio of ik daarvoor het laatste 0.5 puntje mag toekennen.

Het voorgerecht in de Hertogjan Music Hall is The Rakes en is op hun site te beluisteren

avatar van Nicolage Rico
Matthijs72 schreef:

Waar heb jij die cd gekocht??? Krijg je dat overal bij de aankoop van deze cd?

Yak
Bij Plato Den Haag krijg je ook het hele feestpakket.

avatar van Matthijs72
Yak schreef:
Bij Plato Den Haag krijg je ook het hele feestpakket.

Plato-oost (Zwolle)

O o o, wat is dit een juweeltje!

Mijn verwachtingen waren hoog gespannen na het briljante debuutalbum maar ze worden meer dan waar gemaakt!

You Could Have It So Much Better ligt inderdaad in het verlengde van het vorige album (zoals anderen al terecht opmerkten), maar het is toch net een tikkeltje anders. Het klinkt allemaal wat volwassener, alsof de heren nu beter weten waar (en wat) ze precies willen zijn.

Er is een uitstekende mix van geweldige feestnummers en wat rustigere nummers die naadloos op elkaar aansluiten. Ik kan echt niet wachten om dit alles in levende lijve te mogen aanschouwen 11 december . Favorieten op dit moment: Walk away, Well That Was Easy en het wonderschone Eleanor Put Your Boots On.

Ik kan net zo goed de rest van mijn MP3 speler deleten aangezien ik voorlopig hier nog geen genoeg van zal krijgen. Dus mensen ga dit luisteren, ga dit zien. Je zal er geen spijt van krijgen!

5 hele dikke sterren en met superstip in mijn top 10!

ps. Misschien een piepklein minpuntje: het had van mij allemaal wel wat langer mogen duren.

avatar van Ward
Al toen ik de eerste tonen van The Fallen hoorde wist ik al bijna zeker dat het goed zat. Ze hebben gewoon weer een lekkere plaat afgeleverd.
Er is een fijne afwisselingen van knallers zoals we van FF gewend zijn(The Fallen, Evil and a Heathen, You Could Have It So Much Better, I'm Yout Villain) en mooie rustige nummers(Walk Away, Eleanor Put Your Boots On, Fade Together).
Ik vind het album misschien nog wel net iets aanstekelijker als het debuut, maar het is nog even afwachten hoe ik daar na nog een aantal luisterbeurten over denk.
Mijn favorieten zijn The Fallen, Walk Away, What You Meant en I'm Your Villain.

Ik begin met 4*, met een hele reële kans op nog een halfje erbij.

Tresonyx
De mindere nummers van het album zijn wat mij betreft Walk Away\Fade Together\Eleanor Put Your Boots on.

Maar verder een lekker album weer !

avatar van Facedown
Dat zijn volgens vele (mij inclusief) eigenlijk de beste songs op dit album...