The National - Sad Songs for Dirty Lovers (2003)

Label: Brassland

1. Cardinal Song (6:18)
  2. Slipping Husband (3:23)
  3. 90-Mile Water Wall (3:44)
  4. It Never Happened (4:37)
  5. Murder Me Rachael (3:46)
  6. Thirsty (3:48)
  7. Available (3:20)
  8. Sugar Wife (2:22)
  9. Trophy Wife (3:33)
  10. Fashion Coat (2:03)
  11. Patterns of Fairytales (3:44)
  12. Lucky You (4:21)
avatar van Dudeness
Ik begin te vermoeden dat dit schijfje het beste is uit het aanbod... (Cherry tree effe buiten beschouwing gelaten aangezien we daar niet echt van een volwaardige 'langspeler' kunnen spreken...)

avatar van Migo
Wederom een prachtige plaat met mooie liedjes. Wat een goeie band is dit toch.

avatar van Freggel
Helemaal ''The National"-gek...fantastisch dit!

avatar van Freggel
Ik verbaas me toch over het geringe aantal stemmen bij de albums (op Boxer na dan..)...beetje jammer! (kom op mensen!!;))

Mensen, vind je Boxer goed? Luister dan vooral naar Sad Songs for Dirty Lovers. Het kreeg wereldwijd goede kritieken en dat is volkomen terecht (al zeg ik het zelf). De cd is nog iets afwisselender dan Boxer. Wat ik heel aardig vind is de country rock die je soms hoort van deze New Yorkers uit Ohio.

Het is slimme, prikkelende rockmuziek die deze heren hier produceren. De productie was trouwens ondermeer in handen van Peter Katis van Interpol. Echt een prachtige cd: niet te missen!

avatar van Koston
Wie is Perter Katis?

Goeie vraag!

Dit staat vermeld in de toelichting bij mijn cd: Produced by Nick Lloyd, Peter Katis (Interpol) and Paul Heck.

avatar van jacques.be
Peter Katis is een mixer/producer. Deed productiewerk voor Interpol, maar was nooit lid van die band.

Dank u!

avatar van otherfool
The National groeit met elke plaat, maar aangzien ik ze in omgekeerde volgorde doe worden ze voor mij steeds net even wat minder. 'Sad Songs' is een aardig album maar het mist de stuwende songs van 'Alligator' om nog maar te zwijgen over het algemene niveau van het superieure 'Boxer'. Een paar mooie liedjes (Lucky You spring er vooralsnog tussenuit) maar bij lange na niet zo verslavend als hun laatste werk.

3*.

avatar van ronnievb
Ik begin het oudere werk daarentegen steeds meer te waarderen. Ik ben inmiddels bekend met het hele oeuvre van de mannen en deze springt er voor mij samen met Alligator bovenuit. Wat ik wel mooi vind om op te merken is dat hun stijl zoals die in Boxer te horen is wel geleidelijk geevolueerd is en niet een stijlbreuk was die ze dachten nodig te hebben om meer platen te verkopen.

Anders dan Boxer, maar desalniettemin zeer sterk.

avatar van thetinderstick
Uitstekende tweede plaat van The National. Persoonlijk vind ik em iets beter dan de opvolger Alligator. Verschillen zijn miniem, maar deze is toch iets akoestischer en ietsie traditioneler van aard. Wel zeer gevarieerd, met schitterende langzame nummers als 'Cardinal Song', '90-Mile Water Wall', 'It Never Happened' en 'Lucky You' en stevige(re) rockers als 'Slipping Husband', 'Available' en 'Murder Me Rachel'.
Ik zet em voorlopig op 4 sterren, iets beter dus dan Alligator maar nog niet het niveau van Boxer.

avatar van De Daniël
Dit vond ik eerst de mindere van de 3 (Dus met Boxer en Alligator), maar nu begin ik hem steeds beter te vinden. The National zit vol verassingen!

avatar van Lennonlover
The Boxer ken ik. Alligator en Sad Songs for Dirty Lovers heb ik maar ik heb de moed nog niet gevonden om eraan te beginnen.

avatar van tuimel
Geweldig album.
Ik vind het even sterk als"The Boxer."'
Deze band weet wat muziek maken is!

Inmiddels ook begonnen aan deze. Ik vind hem voorlopig een stuk minder sterk dan Boxer en een stukje minder sterk dan Alligator. Maar het mag de pret niet drukken. Weer een paar pareltjes staan hier op hoor. Cardinal Song bijvoorbeeld. Erg mooie opener. Of wat dacht u van Available. Een lekkere rocktrack a la de rockers op Alligator. Ook Fasion Coat vind ik erg mooi. Leuk zinnetje komt er ook in voor ging ongeveer zo: "I read the foreign news to understand my own country."

Maar zoals ik al zei, wel weer ietsje minder dan de volgende. Het tempo ligt vrij laag en waar ze het op Boxer wel interessant kunnen houden lukt dat hier wat minder. Maar dat deze minder is vind ik alleen maar goed. Laat zien wat een groei proces deze band heeft doorgemaakt op weg naar hun meesterlijke Boxer.

avatar van Lennonlover
Veel constantere plaat dan Boxer. Waar sommige nummers op het voorgenoemde album soms ronduit saai zijn, zitten hier allemaal nummers op van hoog niveau. Toppers zijn Trophy Wife, Fashion Coat en natuurlijk Lucky You. Anderzijds, hier zitten geen nummers op van de kwaliteit van Start a War of Fake Empire.

4* voor een zeer geslaagd album

avatar van kazzie
Dit doet zeker niet onder aan 'the Boxer'.
Nu kijk helemaal uit naar het volgende album!

Die laatste 2 nummers horen echt tot het beste werk van ze. Begin deze CD, net zoals een paar mensen boven mij, steeds meer te waarderen.

avatar van Cor
Cor
Tjonge, wat een goede band is dit. Ze maken toch wel een beetje ondefinieerbare muziek. Dan weer dromerig en zwevend, dan weer scherp en rockend, accoustisch en elektrisch gedreven. Echt heel erg mooi. En de songstructuren zijn verrassend met mooie wendingen en een spannende opbouw. Ik ben onder de indruk. Op naar 'Alligator'.

avatar van hallo!
Dit abum vind ik toch duidelijk de minste van The National (hun debuut heb ik wel nog niet gehoord). Er staan wel enkele parels op, zoals Thirsty en Available, maar na een tijdje verveelt het wel.

avatar van Toob
Begint misschien zelfs mijn favoriet van ze te horen na 2,5 jaar lang non stop National luisteren , denk dat dit veel meer te waarderen is als je veel naar ze luistert. Het is net wat minder toegankelijk dan Boxer of High Violet

avatar van Hendrix4live
Lucky You

avatar van freddze
otherfool schreef:
The National groeit met elke plaat, maar aangezien ik ze in omgekeerde volgorde doe...

Grappig, ik doe namelijk hetzelfde. Ik mis meteen dat uitstekende drumwerk dat prominenter aanwezig is op de latere albums, maar ben er na een aantal beluisteringen toch al van overtuigd dat ook deze plaat niet onder de 3,5* gaat uitkomen. De viool in '90-Mile Water Wall' klinkt prachtig en die cynische (zelfs sarcastische) tekst van 'Lucky You'... in één woord: wow!

avatar van Blue88
Alligator en deze blijven mijn favorieten. Cardinal song - het tweede gedeelte bovenal - is een heerlijke introductie. Prachtig

avatar van The Eraser
Jammer van de twee 'wife' nummers, gooi die eraf en je hebt een bijna perfecte plaat. hoogtepunten: Cardinal Song,Available en Lucky You

avatar van AOVV
Dit is nog altijd mijn favoriet album van The National. Gisteren eindelijk gevonden in FNAC in Antwerpen, wat ben ik blij dat ik dit album nu ook fysiek in bezit heb

Gregson
Afgelopen week pas ontdekt. 'Boxer' en 'High Violet' had ik wel en deze stond toevallig op in de platenzaak. Al wist ik dat de heren al vijf platen uit hadden, heb ik ze tot nog toe niet gecheckt. Maar wat een fantastisch album is dit zeg!!! Vooral '90-Mile Water Wall'. Snel maar eens de titelloze en 'Alligator' aanschaffen.

avatar van Blue88
Gregson schreef:

Zeker doen Van Alligator zul je zeker weten geen spijt krijgen.

Deze is iets ingetogener.

Gregson
@ Blue88: gaan we checken!!!