Big Boi - Vicious Lies and Dangerous Rumors (2012)

Label: Def Jam

1. Ascending (1:09)
  2. The Thickets (2:49)

met Sleepy Brown

3. Apple of My Eye (3:45)
  4. Objectum Sexuality (4:49)

met Phantogram

9. Mama Told Me (3:13)

met Kelly Rowland

10. Lines (3:24)

met A$AP Rocky en Phantogram

11. Shoes for Running (3:51)

met B.o.B en Wavves

12. Raspberries (3:42)

met Mouche en Scar

13. Tremendous Damage (5:22)

met Bosko

met UGK en Big K.R.I.T.

17. She Said OK * (3:57)

met Tre Luce en Theophilus London

avatar van Harderwiek
In 2010 wist Big Boi mij positief te verbazen. Hopelijk doet hij dat dit jaar weer.

avatar van Dungeon
Big Boi heeft mij nog nooit teleurgesteld met zn plaatjes. Heb vooral zin in de tracks met Sleepy, Scar en Little Dragon.

avatar van Rhythm & Poetry
Dit gaat hem worden hoor. Wat ik ervan ken klinkt tof en de tracklist + cover zien er netjes uit.

avatar van MAS
MAS
Eindelijk een nieuwe Big Boi! Dit zou nog wel eens het album van het jaar kunnen worden. Maar deze plaat zou toch eigenlijk anders heten?

avatar van Dungeon
Klopt een naam in de stijl van zijn vorige solo album. Daddy Fat Sax: 'Soul Funk Crusader' om precies te zijn. Hier zouden ook maar 10 nummers op staan. En er zou een track met Raekwon en zijn ontdekking Janelle Monea op staan. Hij is kennelijk van gedachten veranderd.

avatar van MAS
MAS
Hmm misschien komt het nog wel ooit uit. Ik wist trouwens niet dat Janelle Monea zijn ontdekking was. Wel een interessante zangeres heb een keer een hele toffe liveshow van haar gezien.

Ik heb gisteren "in the A" geluisterd welke mij zeer positief verrast heeft.

Sowieso is Big Boi echt fantastisch solo en heeft hij mij in 2010 ook heel blij gemaakt met zijn toenmalige album.

Lasers
Album is al gelekt

avatar van Jordyp
De singles hebben mij nog niet enthousiast gemaakt voor dit album, maar misschien kan Big Boi mij toch nog verrassen

avatar van Rhythm & Poetry
Heerlijke plaat van Big Boi. Goede gastbijdrages en fijne producties. Een directe knaller zoals op zijn vorige plaat ontbreekt wellicht (nog), maar het niveau is gewoon veel constanter.

avatar van Dirruk
Vind de singles nog niet zo heel bijzonder. Zijn vorige album was wel 1 van mijn favorieten van 2010. Ben alsnog heel benieuwd maar leg de lat niet te hoog deze keer.

avatar van Silky & Smooth
Erg relaxed zo op het eerst gehoor!

avatar van Dungeon
Het is allemaal niet zo mindblowing als de eerste 4 platen van Outkast. Ik verwacht er misschien te veel van. Het is allemaal erg veilig. Maar het klinkt wel erg lekker en dat is toch het belangrijkste. Big Boi en kornuiten tonen aan dat de Dungeon Family nog steeds leeft en ook dat doet me deugd.

avatar van D-Clutch
Geheel andere sound dan Sir Lucious Left Foot, maar dit is toch wel weer heel erg lekker.. Big Boi stelt niet teleur. De eerste 11 tracks zijn van een heel hoog niveau. Raspberries, Higher Res en Gossip voegen voor mij nog niet zoveel toe. 4* om mee te beginnen, kan heel misschien nog groeien.

avatar van -marco-
Pfffff Big Boi does it again. Niet zo goed als sir Lucious imo , maar damn lekker weer.

Improvision
Dat die Jai Paul maar snel met een solo-album komt. BTSTU, Jasmine, en nu een track hier, allemaal dope.

Rene1979
Maar even gaan luisteren.

Lasers
De sfeer van het album bevalt mij uitstekend. Indie/electrionische beats en de gastartiesten maken het album voor mij een topper. Het luistert allemaal lekker weg

avatar van RadioMad
Ik dacht altijd dat Janelle Monae een ontdekking van Sean Combs was...
Nou ja... iig benieuwd naar deze plaat van Big Boi!

avatar van UmindC
Dan dacht je dat fout. Ze staat alleen getekend bij Bad Boy.

avatar van hanskie
Wat een plaat! In Mama Told is Big Boi de reincarnatie van Prince anno 2012.

avatar van bennerd
Lines, Shoes for Running en Gossip zijn sterke tracks, maar de rest klinkt me iets te rommelig. Ik laat deze nog even links liggen.

RadioMad schreef:
Ik dacht altijd dat Janelle Monae een ontdekking van Sean Combs was...
Nou ja... iig benieuwd naar deze plaat van Big Boi!

Via Big Boi is Janelle Monae bij Bad Boy van Sean 'Puff Diddy Daddy' Combs terecht gekomen.

avatar van -marco-
Bam, plekje 6 in mijn top 2012.

props voor Big Boi

avatar van Thomas91
Ik vind het vergeleken met Sir Lucious maar matig eigenlijk. Misschien nog een keertje luisteren.

avatar van shaadiq haynes
In vergelijking met 'Sir Lucious...' lijkt deze echt nergens naar.

avatar van Dirruk
Vind tot nu toe alleen Gossip wel een geinig nummer. De rest klinkt nogal raar... Niet mijn soort hip hop dit. Vind Sir Lucious vele male beter.

avatar van Nr.4
shaadiq haynes schreef:
In vergelijking met 'Sir Lucious...' lijkt deze echt nergens naar.

inderdaad.
Deze week 4 keer Vicious Lies and Dangerous Rumors gecheckt, net weer even Sir Lucious gedraaid, wat een verschil zeg. Veel te veel wazige poppy dingen, rare shit. Nou is Outkast altijd wel apart geweest, maar dit vind ik vooral slap. Lines is wel een hele dope track, zijn nog wel een paar sterke nummers, maar ben nog lang niet overtuigd.

tja ik vind dit ook helemaal niks.. dit is geen hiphop meer man... veel en veel te poppy, paar ok nummers maar al die smerige refreintjes en techno beats.. nee

avatar van v1ce
Heerlijke plaat! Niet te zware nummers. Goeie samenwerkingen met Phantogram en ik kan de electronica invloed zeker wel waarderen!