The Notorious B.I.G. - Life After Death (1997)

Label: Bad Boy

1. Life After Death Intro (1:40)
  2. Somebody's Gotta Die (4:26)
  3. Hypnotize (3:49)
  4. Kick in the Door (4:46)
  5. #! *@ You Tonight (5:45)

met R. Kelly

6. Last Day (4:18)

met The LOX

7. I Love the Dough (5:12)

met Jay-Z en Angela Winbush

8. What's Beef? (5:15)
  9. B.I.G. Interlude (0:48)
  10. Mo Money Mo Problems (4:17)

met Puff Daddy en Ma$e

11. Niggas Bleed (4:51)
  12. I Got a Story to Tell (4:42)
  13. Notorious Thugs (6:07)

met Bone Thugs-N-Harmony

14. Miss U (4:59)

met 112

15. Another (4:15)

met Lil' Kim

16. Going Back to Cali (5:07)
  17. Ten Crack Commandments (3:24)
  18. Playa Hater (3:57)
  19. Nasty Boy (5:33)
  20. Sky's the Limit (5:29)

met 112

21. The World Is Filled (4:54)

met Too $hort en Puff Daddy

22. My Downfall (5:26)

met D.M.C.

23. Long Kiss Goodnight (5:18)
  24. You're Nobody (Til Somebody Kills You) (4:53)
Relax
Zelfs onze leider (Jordy) geeft een 3,0

Heil Jordy

avatar van Yak
Yak
Berichten verplaatst naar The Notorious B.I.G.

avatar van FunkyMonk
ja lekker albummetje, dat zeker en vast, maar niet alle nummers liggen me evengoed alsop Ready to die (ik denk aan mo money mo problems, playa hater, another) kzou hem iets tssen een 3.5 en 4 willen geven.

Als dit 1 Cd zou geweest zijn:

1: Intro
2: Somebody's Gotta Die
3: Hypnotize
4: Kick In The Door
5: Fuck You Tonight
6: Last Day
7: I Love The Dough
8: What's Beef (Raakt Me Elke keer opnieuw)
9: Niggas Bleed
10: I Got A Story To Tell
11: Miss U
12: Ten Crack Commandments
13: Sky's The Limit
14: My Downfall
15: Long Kiss Goodnight
16: You're Nobody (Til Somebody Kills You)

Dan zou ik dit album echt beter gevonden hebben dan Ready To Die, de productie vind ik hier meer mijn stijl, en zijn rhymes spreken me meer aan, maar teveel tracks die ik keer op keer moet skippen.voor die 15 tracks die ik nog echt vet vind geef ik deze toch nog een mooie 4*.Wel zielig dat Diddy naar Nas uithaalt in What's Beef, echt een van mijn favo tracks, maar Diddy moest die weer mooi gaan kapot maken met zijn vocals erin.

avatar van Niek

4: Kick In The Door
5: Fuck You Tonight
6: Last Day
7: I Love The Dough
8: What's Beef (Raakt Me Elke keer opnieuw)
9: Niggas Bleed
10: I Got A Story To Tell
11: Miss U
12: Ten Crack Commandments
13: Sky's The Limit
14: My Downfall
15: Long Kiss Goodnight
16: You're Nobody (Til Somebody Kills You)

Wat zou mijn leven beter zijn geweest als deze plaat zo was uitgebracht!

eazyfan
Ja de mijne ook, 5* en #2 in top10.

avatar van Conway Twitty
Toch maar een halfje erbij naar 3.5, ben op dit moment veel van Big aan het beluisteren en hier blijken toch wel veel mooie nummertjes op te staan.

Relax

Ah dank! beste nummer op het album ook, die beat alleen al

Relax schreef:

Ah dank! beste nummer op het album ook, die beat alleen al

Haha geen dank, vind dat ook 1 van de betere nummers van deze cd.
En dat helpt hopelijk ook de geruchten uit de wereld dat Wu-Tang paar keer Biggie gedist zou hebben.

avatar van Cath
jay1980 schreef:

Haha geen dank, vind dat ook 1 van de betere nummers van deze cd.

Huh, wie heeft dat gerucht bedacht? hahaha, er zijn filmpjes van Biggie op ODB's verjaardag, method man doet mee op RTD, Rza heeft ind geproduceert voor hem.. vaag.

RZA de track Long Kiss Goodnight heeft geproduceerd.
RZA levert daar een van zijn beste beats ooit, Immortal Technique sampelde die eens in Creation & Destruction, ik koos vroeger die track als favo. Maar nu leg ik die track nooit meer op. Dat Biggie Pac dist tot daar toe maar als ik dan Puffy hetzelfde hoor doen, sorry hoor dat kan totaal niet door de beugel, zelfde in What's Beef, zo een trut als Diddy die uithaalt naar Nas, slaat gewoon nergens op .Dit album heeft 15 erg aardige tracks,(zie mijn favo-beeld van dit album), de rest vind ik eerder niks, daarom ben ik dan ook verlaagt naar 4*, het was vroeger zelf 3.5* maar door 4 erg sterke tracks ben ik dan toch effe verhoogd.

avatar van Zjapp
Album net voor een tweede keer beluisterd. Er is één grote indruk die me bijblijft. Het is net allemaal iets minder dan op Ready To Die. De lyrics, beats, en de onderwerpen. Iets minder wil zeggen dat het nog altijd bovenaards goed is en normaal gezien een 4tje zou worden. Maar door Hypnotize en Kick In The Door is het een 4,5 geworden.

Raekwon the chef
Cath schreef:

Nee, geen beef met de hele Wu-Tang, een soort beef met Raekwon en Ghostface

Ghostface & Raekwon may have subliminally dissed The Notorious B.I.G. in several songs, most notably on Only Built 4 Cuban Linx' "Shark Niggaz (Biters)" skit, where the pair make angry reference to use of Nas' cover art aesthetics (a portrait of the artist as a young child or infant). Nas refers to this episode in his song "Last Real Nigga Alive" (on God's Son), where he confirms the tensions between Raekwon and the Notorious B.I.G. while not explicitly referring to Ghostface as an involved party.

(Note: On "Ice Water" off of "Only Built 4 Cuban Linx..." Raekwon says "To top it all off, beef with White (Frank White - Biggie's alias)/pullin' bleach out, tryna throw it in my eyesight" Biggie then responds on "Kick in the Door" by saying "Fuck that, why try? Throw bleach in your eye")

al is beef een erg groot woord natuurlijk

Ja denk niet echt dat je van een beef kan spreken.
Voor zover ik weet zijn er ook nooit problemen geweest tussen Biggie en Wu, ze hebben zelfs paar keer samen gewerkt als ik me niet vergis.

avatar van hycine
allemaal 3e tog wat weinig. dus maar een 4

Vind dit op het eerste gehoor echt ontzettend matig allemaal. Die track met lil kim ...... Biggie blijft een mc als geen ander maar ik hoor hem hier zingen als een valse dronken kat op flauwe beats met Puff Daddy's geneuzel doorheen alles ....

avatar van MJ_DA_MAN
Hij staat in de top 250 . Had niet verwacht dat ie daar ooit zou komen eerlijk gezegd.

avatar van MJ_DA_MAN
Tja en jullie verwachten nu zeker van mij ook een lang bericht over dit album....

Coming soon .

MJ_DA_MAN schreef:

Coming soon .
Ik werk er nu aan , Jij mag me dan overtreffen.

eazyfan
Ik vind dit album een zeer waardige opvolger op een van de beste albums ooit. Biggie is duidelijk gegroeid qua raps, op Ready To Die rapte hij echt als een iemand die net van de straat was, hier rapt hij echt meer als een baas, en dat is hij duidelijk wel. De producties zijn er duidelijk op vooruit gegaan, ook veel meer gastartiesten. Ik heb deze Cd origineel en ik luister hem elke keer met alle plezier, er staan geweldige uitschieters op. De producties zijn hier veel duisterer, ze zijn totaal anders dan op Ready To Die, Biggie bewijst dat hij totaal vet kan rappen op andere soort Beats. Jammer genoeg werd het een DubbelCd, moest het 1 Cd geweest zijn dan zou deze miss zelf beter geweest zijn dan Ready To Die. Ik geef dit album nog zeker 3,5* voor paar geweldige uitschieters. Ik vind teveel tracks op dit album minder: Playa Hater, The World is Filled, Another, Notorious Thugs,... . Die beletten mij van die 4*/4,5*. Biggie had weeral vette producers aan zijn zijde: RZA, Primo, Easy Mo Bee, Havoc, en nog een paar minder bekende die geweldig werk leveren. Biggie's flow is zoals altijd van topkwaliteit. Biggie valt een paar keer ook zijn vijanden op deze, Hij zorg voor veel variatie waardoor deze Cd gewoon niet verveelt. Ik wil graag mijn 5 favo tracks bespreken omdat die zeker ongelooflijk sterk zijn:

Somebody's Gotta Die opent dit album geweldig, die duistere beat vind ik geweldig. Dat refrein raakt mij elke keer gewoon. Die laatste vers is geniaal, Als hij dan op die persoon schiet met dat kind en dan hoor je dat kind nog einde wenen. De 5de beste track op dit album.

Hypnotize is natuurlijk een erg vette Biggieclassic, zorgt voor een geweldige sfeer op feestjes. Dat refrein is wel gesampled maar Biggie gebruikt die zeer goed. Die tekst is natuurlijk zeer sterk, Biggie die op een erg hoog niveau flowt. Die video is natuurlijk ook classic. Mijn 2de favo op dit album.

Whats Beef vind ik beetje onderschat, die track raakte mij de eerste keer dat ik hem luisterde gewoon erg. Dat refrein is gewoon prachtig, Die vioolbeat zit gewoon constant in mijn hoofd eens ik die track gehoort heb. In het begin hoor je Biggie als zijn homies alsof het een soort vergadering is, het heeft een echt soort mafiosegevoel. Biggie flowt echt ongelooflijk mooi op die track. Echt ongelooflijk vette tekst, wat mij irriteert aan die track is dat Puffy dan nog uithaalt naar Nas op het einde. Mijn 4de favo track op dit album.

My Downfall blijft de meest onderschatte track van Biggie ooit, ik vind die track " De Beste Op Deze Cd", alles is gewoon Geniaal aan die track. Je hoort in het begin hoe Biggie bedreigd word, Hij toont ook dat hij totaal geen angst heeft ofzo. Dan hoor je gewoon die geweldig duistere beat. Biggie's tekst is daar ongelooflijk mooi, die pijn die erin verwerkt is is vreselijk mooi om te horen, dat refrein begint stil en word luider. Echt om kippenvel van te krijgen keer op keer. Ik weet niet wie dat is op het einde die schreeuwt, Puffy?DMC? Boeit me ook niks maar dat is gewoon super gedaan. #1 Op Dit Album.

You're Nobody (Till Somebody Kills You) is net zoals Suicidal Thoughts op Ready To Die een geweldige afsluiter voor een goed album. Dat refrein raakte me gewoon het meest aan die track. Biggie zingt die gewoon ongelooflijk mooi en triestig. De inhoud in die track is gewoon zeer mooi, Die laatste vers van Biggie moet je zeker in acht nemen, die doet het duidelijk in deze track vind ik.

Alle track bespreken zou denk ik beetje te lang duren, (miss tip voor MJ). Ik was in de winkel tijdje geleden en ik was aan het twijfelen of ik deze of Ready To Die moest kopen en ik koos voor deze. Ik heb er eerlijk gezegd zeker geen spijt van. Dit album heeft nog zoveel andere erg mooie uitschieters: Kick in the Door, Sky's the Limit, Ten Crack Commandments,... . Zeker een aanrader voor de Biggiefan en voor wie de eerste Cd erg goed vond. Wat mij toch wel soms irriteert zijn die Puffyvocals, die vind ik wel erg spijtig, dat verandert natuurlijk niks aan Biggie's genialiteit maar wel aan de tracks jammer genoeg. Tracks die ik echt minder vond op dit album en die me beletten van de 4* zijn: Playa Hater (2maal gekozen zelfs vreemd genoeg), Another, The World Is Filled, Notorious Thugs maar al die dingen vertelde ik al.

avatar van psychonaatje
The Making of Life after Death in XXL. Het is nog een track-by-track bespreking ook! Leuk!

avatar van J.M.
zag deze vandaag voor 10€ liggen bij FRS, ik dacht voor dat geld een dubbelcd, die kon ik niet laten liggen,
ik ben erg benieuwd wat ik hiervan ga vinden
over een paar dagen zal ik mening wel geven

avatar van J.M.
damn die flow van biggie is egt geniaal en passen perfect bij de beats, staan bijna geen slechte nummers op

avatar van Zjapp
Verlaagd naar 4*. De meest foute track op dit album vind ik toch wel Notorious Thugs. Gewoonweg omdat het totaal niet Biggie's style is om over zo'n beat te rappen. Biggie moet vette verses spitten over een relaxte beat, en niet over die Notorious Thugs beat. Maar goed, er zijn ook veel leuke dingen te beluisteren op dit album. Hypnotize, Kick In The Door, Niggas Bleed, Miss U, Ten Track Commandments en Long Kiss Goodnight blijven onvervalste Biggie-klassiekers.

avatar van Niek
Zjapp schreef:

Ik snap wat je bedoelt maar ben het er niet mee eens. Ik weet nog dat ik deze plaat net aan had geschaft en de cd's zaten er verkeerd in, dus dacht ik dat ik cd1 in de speler stopte terwijl dat cd2 was. Ik dacht dus dat ik naar een muzikaal intro luisterde (versterkt door Biggie Biggie in het begin). Toen begon hij te rappen en dacht dat ik met de vetste intro ooit te maken had. Toen ik Bone Thugs N Harmony duidelijk hoorde had ik door wat er aan de hand was, maar zinsdien kan ik Notorious Thugs erg waarderen. Die opening met:

Armed and dangerous, ain't too many can bang with us
Straight up weed no angel dust, label us Notorious
Thug ass niggaz that love to bust, it's strange to us

vind ik erg heerlijk. Vooral 'angel dust, label us Notorious' is weer typisch de grootmeester. Ook lijkt Big het beste bij de Bone's naar boven te halen, want waar ik ze zelden kan verdragen klinken ze hier alleraardigst. Natuurlijk doet de track onder voor veel van Big's typische tracks, maar ik vind hem verre van slecht. Nummers als Another en Playa Hater vind ik dit album verkrachten. Notorious Thugs zeker niet.

Edit: Raakte net zowat in trance toen Sky's the Limit begon, en heb daarop weer verhoogd naar 4,5*; het album kent dalen, maar ook pieken van ongekende hoogten!

Ik leg dit album vanavond op, om een definitieve conclusie te geven

Succes.

Ow, en dan post ik hier zomaar mijn 3000e bericht...

avatar van herbertwest
Ik vind Notorious Thugs ook een lekkere track