The Notorious B.I.G. - Life After Death (1997)

Label: Bad Boy

1. Life After Death Intro (1:40)
  2. Somebody's Gotta Die (4:26)
  3. Hypnotize (3:49)
  4. Kick in the Door (4:46)
  5. #! *@ You Tonight (5:45)

met R. Kelly

6. Last Day (4:18)

met The LOX

7. I Love the Dough (5:12)

met Jay-Z en Angela Winbush

8. What's Beef? (5:15)
  9. B.I.G. Interlude (0:48)
  10. Mo Money Mo Problems (4:17)

met Puff Daddy en Ma$e

11. Niggas Bleed (4:51)
  12. I Got a Story to Tell (4:42)
  13. Notorious Thugs (6:07)

met Bone Thugs-N-Harmony

14. Miss U (4:59)

met 112

15. Another (4:15)

met Lil' Kim

16. Going Back to Cali (5:07)
  17. Ten Crack Commandments (3:24)
  18. Playa Hater (3:57)
  19. Nasty Boy (5:33)
  20. Sky's the Limit (5:29)

met 112

21. The World Is Filled (4:54)

met Too $hort en Puff Daddy

22. My Downfall (5:26)

met D.M.C.

23. Long Kiss Goodnight (5:18)
  24. You're Nobody (Til Somebody Kills You) (4:53)
avatar van herbertwest
13: Ten Crack Commandments
14: Sky's The Limit
15: My Downfall
16: Long Kiss Goodnight
17: You're Nobody (Til Somebody Kills You)

Ik zou dan voor deze list gaan Eazyfan. Fuck You Tonight eraf dus en Going Back To Cali en Notorious Thugs erbij

cortez
Heb het album nog niet voldoende tijd gegeven,
maar het valt toch op dat het absoluut niet constant
is. Er staan nummers op die op een absolute top-cd
horen, en er staan nummers op die ik liever nooit meer
hoor. Het komt wel meer voor dat je bij een dubbel het
gevoel hebt dat er beter één cd van gemaakt was met
enkel de hoogtepunten, maar hier is dit wel echt heeel
aanwezig. Overtuigd van Biggie's kunnen, maar zeker
niet van dit album.

tering! wat is dit een heeeeeerlijk album...moest er weer eens uit! haha...deze man maakt me nog steeds heel erg gelukkig met zijn muziek..terwijl ik sommige nummers al honderden keren gehoord heb! 6*

|Joël|
Ik heb deze nu op een 4,0 staan.
Mijn 5 favorieten tracks zijn nu:
Hypnotize
I Love the Dough
What's Beef?
Sky's The Limit
My Downfall
Maar dat kan veranderen, ik luister dit album nu al een aantal dagen achter elkaar en ik vind dit toch wel een heel mooi album. Het enige grote nadeel vind ik het grote verschil in kwaliteit tussen sommige nummers, dit had echt 1 CD moeten zijn.
Ik wil deze wel in mijn top 10 zetten aangezien ik dit album echt heel graag luister maar ik weet echt niet welk album ik er dan uit moet halen. Wel echt jammer van die mindere nummers anders was dit echt een héééél goed album geweest, maar dit is natuurlijk alsnog een heel goed album

rico-bballer
ik vind het een heerlijk album ik moet toegegeven dat ik nooit egt vasn biggie,s stijl hield maar dat komt dnek ik omdat ik the biggie duets als eerste hoorde en ik dacht toch maar keer proberen en heb er zeker geen spijt van vooral
sky,s the limit
niggaz bleed
what,s beef en somebody,s gotta zijn erg goede track maar ook wat mmindere in tegenstelling tot de meeste vind ik hypnotize niet zo en dan another en nasty boy maar verder cker goed album 4*

avatar van Zjapp
Deze gooi ik een halfje omhoog(naar 4,5). Zonde van tracks zoals Fuck You Tonight, Another, Playa Hater en Nasty Boy. Somebody's Gotta Die, Kick In The Door, Miss U, Sky's The Limit en Long Kiss Goodnight behoren tot het beste wat Hip Hop ooit voortbracht!

avatar van Zjapp
Edit: Om één of andere reden krijg ik telkens kippevel van Biggie's opening van de tweede verse op The World Is Filled.

When the Remi's in the system, ain't no tellin
Will I fuck em will I diss em, that's what these hoes yellin
I'm a pimp by blood, not relation
Y'all still chase on, I'll replace on, punks

eazyfan
Zjapp schreef:
Als het zo goed is, in je top10!

eazyfan schreef:
Als het zo goed is, in je top10!

Ik twijfel door tracks zoals Another en Playa Hater

avatar van LapraS
Fijne pianobeat op Miss U ..

avatar van wolf
Ready to Die kon ik nog enigszins apprecieren, maar dit is te erg voor woorden, dit vind ik gewoon slecht. Ik geef het
1,5* omdat er nog een tweetal goede nummers op staan, de rest is gewoon slecht. Slechtste nummer: Mo money Mo problems met P. Diddy, de rijkste man met het minste talent.

wolf schreef:
Vind je Another niet slechter?
Of heb je het album niet goed geluisterd voordat je die 1,5 er even op neer knalde.

avatar van P Jay
Inderdaad, ik vind 'Another' en 'Playa Hater' veel slechter dan 'Mo Money Mo Problems'...

|Joël|
Ja precies P Jay, ik kan me niet voorstellen dat iemand dit album echt goed luisterd en dan Mo Money Mo Problems het aller slechtste nummer vind terwijl Another er bijvoorbeeld ook nog is... maarja Mo Money Mo Problems was een single met video clip erbij dus lekker makkelijk om dat nummer te kraken als je hier komt vertellen dat dit album slecht is terwijl je het album niet goed hebt geluisterd.

avatar van wolf
Het is weer van dat (zie discussie bij Ready To Die). Het is blijkbaar verboden om een eigen mening te hebben. Ik word meteen weer beschuldigd dat ik het album niet beluisterd heb. Wel nu zeg ik jullie: "Ontwaak uit je droomwereld en aanvaard dat er sommige mensen een ander smaak dan jullie hebben". Ik vind Mo Money Mo Problems het slechtste liedje! Mag dat aub mijnen heren?
Ik heb het album wel degelijk beluisterd dus stop aub met mij valselijk te beschuldigen. Ik Dank u!

|Joël|
Ja is goed, en alvast veel plezier met je volgende Hip-Hop album

avatar van wolf
Joël, wat is je probleem? Is het soms verboden kritiek te leveren op je favoriete artiest? We leven gelukkig in een democratie waar iedereen recht heeft op een eigen mening. Jij wilt blijkbaar een totalitair regime waar Notorious BIG de scepter zwaait. Nogmaals: word volwassen en aanvaard dat er mensen zijn die een andere smaak hebben.

|Joël|
Nee dat maakt me echt niks uit en The Notorious B.I.G. is misschien wel best ver weg van mijn favoriete artiest... staat ook niet in mijn top 10 enzo. Maar laten we er nu maar niet over doorgaan anders gaan we zo off-topic.

avatar van wolf
Jij was degene die mijn stemgedrag in twijfel trok. Ik had dit album zogezegd niet beluisterd.

|Joël|
Niet goed beluisterd inderdaad, dat je er ff snel doorheen bent gegaan wil ik best geloven. Een Hip-Hop album moet je eigenlijk een beetje tijd geven, maargoed zoals ik al zei zal ik er nu over ophouden.

avatar van P Jay
Ik denk wel dat wolf het album beluisterd heeft... Ik denk gewoon dat Joël het niet kan geloven dat je Mo Money Mo Problems beter vindt dan Another, aangezien Another gewoon door de meeste gezien wordt als een absoluut dieptepunt van BIG (ik vind dat ook!), maar we mogen niet vergeten dat dat niet in een algemene wet gegoten staat!

Perfect mogelijk dus dat wolf een ander nummer minder vindt...Niet echt een spectaculair feit op zich...

avatar van Cath
wolf schreef:
Jij wilt blijkbaar een totalitair regime waar Notorious BIG de scepter zwaait|

Woo, dat zal best wel cool zijn Je brengt me op ideën haha En ben ik nou echt de enige die Another GEEN slecht nummer vind...?

avatar van Niek
Cath schreef:

Laten we het hopen

avatar van P Jay
tis een kutbeat, met een niet echt interessante inhoud en BIG zingt onnoemelijk vals op het refrein...

|Joël|
Ja echt vreselijk ingezongen door Biggie vind ik dat refrein.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik vind Another niet echt zo slecht als de meesten hier, maar ik luister het nummer eigenlijk nooit .

avatar van J.M.
Another is egt verschrikkelijke track. Egt een klotuh tekst. en een zwaar irritant refrein.

avatar van wolf
Echt schrijft je volgens mij nog altijd met CH en niet met G. Fouten maken is menselijk, maar let aub een beetje op je taal.

eazyfan
Ik kan hem alleen maar gelijk geven. Another en vooral Playa Hater vind ik de slechste track ooit door een respectabele artiest. Playa Hater is gewoonweg walgelijk, Another is erg triest, door die 2 tracks zou ik dit album nooit 4,5* kunnen geven, 4* vind ik wat te hoog door wat mindere tracks. 3,5* lijkt mij mooi een goede rating (persoonlijk) omdat hier toch meerdere geniale tracks op staan, alleen jammer dat die dan samen staan met teveel aan fillers en mindere/redelijke tracks. My Downfall blijft nog altijd mijn favo, dan Hypnotize en Whats Beef, Niggaz Bleed is ook top, Sky's The Limet, Kick In The Door, etc... zijn ook erg goed.

avatar van wolf
Je hebt gelijk die twee tracks zijn slecht, maar Mo Money Mo problems vind ik nog steeds slechter. Morgen ofzo ga ik het album nog eens beluisteren en dan zal ik het misschien beter vinden. Wie weet... voorlopig blijft die 1,5* staan.