The Notorious B.I.G. - Life After Death (1997)

Label: Bad Boy

1. Life After Death Intro (1:40)
  2. Somebody's Gotta Die (4:26)
  3. Hypnotize (3:49)
  4. Kick in the Door (4:46)
  5. #! *@ You Tonight (5:45)

met R. Kelly

6. Last Day (4:18)

met The LOX

7. I Love the Dough (5:12)

met Jay-Z en Angela Winbush

8. What's Beef? (5:15)
  9. B.I.G. Interlude (0:48)
  10. Mo Money Mo Problems (4:17)

met Puff Daddy en Ma$e

11. Niggas Bleed (4:51)
  12. I Got a Story to Tell (4:42)
  13. Notorious Thugs (6:07)

met Bone Thugs-N-Harmony

14. Miss U (4:59)

met 112

15. Another (4:15)

met Lil' Kim

16. Going Back to Cali (5:07)
  17. Ten Crack Commandments (3:24)
  18. Playa Hater (3:57)
  19. Nasty Boy (5:33)
  20. Sky's the Limit (5:29)

met 112

21. The World Is Filled (4:54)

met Too $hort en Puff Daddy

22. My Downfall (5:26)

met D.M.C.

23. Long Kiss Goodnight (5:18)
  24. You're Nobody (Til Somebody Kills You) (4:53)
avatar van Cath
Hypnotize, Kick in the Door, What's Beef, I got a Story to Tell, Miss U, Ten Crack Commandments, Sky's the Limit... 1,5 ster?

eazyfan
Cath schreef:
Al die uitschieters maken niet veel uit als je de rest allemaal erg vind, en dan noem jij Somebody's Gotta Die, You're Nobody (Till Somebody Kills You), My Downfall, Niggas Bleed niet op. Iets teveel matige tracks hierop naar mijn mening.

avatar van thomzi50
Ik vind Hypnotize en vooral Sky's The Limit toch erg middelmatige tracks eigenlijk.

wolf schreef:
Echt schrijft je volgens mij nog altijd met CH en niet met G. Fouten maken is menselijk, maar let aub een beetje op je taal.

avatar van Niek
thomzi50 schreef:

Grapjas .

avatar van psychonaatje
Egt?, Ik heb het volgens mij met een g geleerd.

Dat zou ik toch 'egt' mijn schoolgeld terug gaan vragen.

Ik heb 'm toch ook maar verlaagt naar 3,5 sterren. Eazyfan heeft gelijk: er staan hier toch echt wat teveel zwakke tot redelijke tracks voor om een écht hoog aantal sterren te geven. Volgens mij was het Biggie's bedoeling om met dit album te laten zien dat 'ie hele verschillende soorten rap aankon (een soort 'expirementeer'-album), maar dat is natuurlijk nog geen excuus om de minder gelukte proefjes ook op plaat te knallen. En 3,5 sterren is ook nog een heel aantal.

thomzi50 schreef:

Beste Nummers van het album kerel.
Die nummers zijn egt geniaal die het gemiddelde van dit album omhoog halen.

avatar van P Jay
J.M. schreef:

Die nummers zijn egt geniaal

Toch een beetje koppig, eh, jij...

avatar van J.M.
Ja ik doe dat gewoon automatisch. Ik let er niet op.
Is niet meer uit mijn systeem weg te krijgen.
Zelfs met tentamens schrijf ik het zo.

avatar van wolf
Ik moet wel zeggen dat ik de cover niet slecht vind. Perfecte cover voor deze muziek.

avatar van Cath
ligt eraan.. bij tracks als My Downfall, Niggas Bleed, You're Nobody Till Somebody Kills You, ja. Maar bij zijn vrolijke nummers past die cover weer helemaal niet.

avatar van wolf
Ik vind die cover perfect bij zijn imago als 'gangsta' passen. Ik heb nog eens een paar nummers beluisterd en moet toch zeggen dat ik het wat beter vind. 2,5*

avatar van Cath
je komt er wel wolf=] op een dag maak je me trots haha;)

avatar van MJ_DA_MAN
wolf schreef:

Er staan er toch echt nog 1,5 .

avatar van wolf
Sorry, ik was het vergeten. Inmiddels aangepast.

avatar van MJ_DA_MAN
wolf schreef:
Sorry, ik was het vergeten. Inmiddels aangepast.

Goed bezig .

En ja, ik zet hier eventjes mijn 4000e bericht neer .

rico-bballer
die overgang van verse naar refrein in sky's the limit liet me net kwijlen. Geweldig album dit maar 5 vind ik perfect 4,5 geweldig geniaal 4 gewoon heel goed. En hier staan tog nog 3 nummers op van 2* niveau playa hata eigenlijk 0,5 sterren niveau die vind ik vreselijk en dan nog another en 2* en hypnotize 2,5* eigenlijk wijk een beetje af , maar de rest is geniaal dus dat maakt het 4.

MattDamon2
wat dacht je van l

Losing weight after getting FAT (hahahaha)

FuckFace
Mooi album! Maar mijn favoriet blijft toch wel 'I Got a Story to Tell'.
Onverklaarbaar, maar dat is toch gewoon een vet nummer.
Lekkere beat en dan die tekst! Schitterend!!!!

Klasse Plaat, jammer van enkele uitschieters die de score omlaag halen. Deze zal waarschijnlijk zo'n 3 (.5) worden.

avatar van LapraS
P Jay schreef:
Inderdaad, ik vind 'Another' en 'Playa Hater' veel slechter dan 'Mo Money Mo Problems'...

Wat is dat voor vergelijking?

avatar van waxs
Cath schreef:

3...

MattDamon2
Wat een vet album is dit zeg, net zo vet als de man zelf (grapje)

Somebody's Gotta die is een meesterlijk track, Biggie kent zichzelf erg goed, De man weet donders goed dat zijn Skillz zijn flows gewoon RAW zijn en dat gebruikt hij ook erg goed, Playa Hater is de grappigste hiphop song ooit he,, mooi geript van The Delfonics (volgens mij was het Hey Love)

geweldige anders tracks als What's Beef, I Got a story to tell,

Hypnotize en mo money mo problems zijn toch de zwakste tracks, Ik vind biggie niet echt dope als het om zulke tracks gaat, Hijs mer bestemd voor rauwheid , zodra hij zijn eerste zin spit is de wereld gewoon verkocht./

C.J. Slob
Na Me Against The World, mijn 2e aankoop wat betreft ORGINELE Hip-Hop Cd's. Ben erg onder de indruk, kende alle tracks al omdat ik veel download. Paar mindere tracks op dit album, maar net als op M.A.T.W. wordt dit ruimschoots goedgemaakt, door bijvoorbeeld Sky's The Limit en Hipnotize.
Playa hater vind ik een bijzondere song, omdat je hem niet te serieus moet nemen en ik er in eerste instantie absoluut om moest lachen. Heerlijke CD van B.I.G., wil hierna ook absoluut Ready To Die officieel kopen, want downloads die me goed in de smaak vallen besluit ik officieel te kopen, en daar is Ready to Die er abosluut 1 van.

Life After Death 4 *

avatar van VforVictor
Dijk van een plaat, Biggie en zn masterlijke flow en dikke beats, 2 cd's waren misschien teveel van het goeie mar desondanks een waardige plaat, nummers die tijdloos zijn:
Kick in the Door, meest vette en simpele refrein wat ik ooit gehoord heb "Kick in the door, wave in the 44, all ya heard was, poppa don't hit me no more!"
Last Day
Going back to Cali: heerlijke flow en relaxte beat
I love the Dough: lekker melodieus en een frisse jonge Jay-Z met goeie rijms
What's Beef?: vet concept
I gotta story to tell: gewoon een lekker nummer kan er niet meer over zeggen
En het feit dat de meeste zeggen dat tracks als Been around the world en Mo money zakenvullers zijn ben ik het ECHT niet mee eens, stuk voor stuk ook goeie platen welliswaar met een commerciele grondslag maar wel dope!

|Joël|
VforVictor schreef:

I love the Dough: lekker melodieus en een frisse jonge Jay-Z met goeie rijms
Nog iemand die I Love The Dough als favoriet heeft, dacht bijna dat ik de enige was.

Lil Bizzy Bone
Een van de beste hip hop albums ooit, hij staat in me top 10 op nummer 2, achter BTNH's E. 1999 Eternal. Natuurlijk begin ik over Notorious Thugs, dit beat op dat nummer is heel sterk, geproduceerd door Sean "Puffy" Combs en Stevie J. Biggie zei dat die onder de indruk van BTNH's style was, en dat die het zelf ook wou (making of Life after Death), en de lyrics van het nummer is heel goed, het is ook een van mijn favorieten want Biggie & Bone is het samen, Bizzy is beter dan Biggie op dit nummer, misschien wel de beste verse van Bizzy ooit (moet je kijken wat die nu geworden is=/) Krayzie rapt ook heel sterk net als Layzie, Flesh is van het nummer afgehaald, heb wel een foto van hun met Steve Lobel, Lil Cease in de studio, toen was BTNH nog groots he.

Maar verder, ik kan geen een nummer van dit album skippen. Long Kiss Goodnight is een van me favoriete Biggie's nummers, en I Love The Dought ook. Ik draai Mo Money Mo Problems en Hypnotize amper nog, omdat ik ze te vaak heb gehoord. Om commercieele reden 2 cd's van gemaakt, maar maakt niet uit. Vind Fuck You Tonight ook erg goed nummer. 5*

Raekwon the chef
Prima mooi album, een aantal zeer goede nummers (Sky's The Limit, Hypnotize, Somebody Gotta Die, Kick In The Door, Niggas Bleed (mijn favo , I Got A Story To Tell), helaas ook wat rotzooi ertussen (Going Back To Cali, Mo Money Mo Problems)

ik geef het toch een 4,0

avatar van XtReM3 SkILLz
wolf schreef:
Je hebt gelijk die twee tracks zijn slecht, maar Mo Money Mo problems vind ik nog steeds slechter. Morgen ofzo ga ik het album nog eens beluisteren en dan zal ik het misschien beter vinden. Wie weet... voorlopig blijft die 1,5* staan.

Jouw top 10 bestaat uit classic rock logisch dat je het niet goed vind

P-DawG
Dit album is egt overschat want er staan veel te veel slechte nummers op. Im Fucking You Tonight, Mo Money Mo Problems, Another, Going Back To Cali, Nasty Boy, Playa Hater. Tuurlijk staan er ook brilliante nummers op als Sky's the Limit, Hypnotize, I Got A Story To Tell maar dit album gaat denk ik nooit hoger dan 3,5* van mij krijgen. Ik denk dat P. Diddy dit album zo slecht maakt ik vind het egt heel iritant hoe hij er de hele tijd doorheen zit te praten. : ( Het blijft wel een goed album maar er had meer ingezeten..