The Notorious B.I.G. - Life After Death (1997)

Label: Bad Boy

1. Life After Death Intro (1:40)
  2. Somebody's Gotta Die (4:26)
  3. Hypnotize (3:49)
  4. Kick in the Door (4:46)
  5. #! *@ You Tonight (5:45)

met R. Kelly

6. Last Day (4:18)

met The LOX

7. I Love the Dough (5:12)

met Jay-Z en Angela Winbush

8. What's Beef? (5:15)
  9. B.I.G. Interlude (0:48)
  10. Mo Money Mo Problems (4:17)

met Puff Daddy en Ma$e

11. Niggas Bleed (4:51)
  12. I Got a Story to Tell (4:42)
  13. Notorious Thugs (6:07)

met Bone Thugs-N-Harmony

14. Miss U (4:59)

met 112

15. Another (4:15)

met Lil' Kim

16. Going Back to Cali (5:07)
  17. Ten Crack Commandments (3:24)
  18. Playa Hater (3:57)
  19. Nasty Boy (5:33)
  20. Sky's the Limit (5:29)

met 112

21. The World Is Filled (4:54)

met Too $hort en Puff Daddy

22. My Downfall (5:26)

met D.M.C.

23. Long Kiss Goodnight (5:18)
  24. You're Nobody (Til Somebody Kills You) (4:53)
Lil Bizzy Bone
Dit is een van de beste hip hp albums ooit voor mij, ben ik het eindelijk keer eens met MJ DA MAN.

Favo: Notorious Thugs, My Downfall, Long Kiss Goodnight,

avatar van j.b.b.l
Vanmorgen zat ik in de klas stiekem mijn mp3 te luisteren(een techniek klas met een grote van 5 klaslokalen).Ik zat Kickin In The Door te luisteren en ik begon de refrein hard op te rappen.

Kick in the door, wavin the four-four
All you heard was Poppa don't hit me no more

Op een gegeven moment kijk een gozer me aan en zeg tegen mij:Ik dacht dat je niet naar Lil Wayne luisterde(openlijk bekend gemaak)
Ik zeg,ik luister ook niet naar lil wayne.Dus die gozer zegt :je rapt toch zijn line?Ik zeg tuurlijk niet ,het is ook niet van hem,die swagger jacker.Nadat ik hem een beetje hip-hop geschiedenis heb gegeven was hij weer wat wijzer.

Twee lesuren later.

Ik luister naar Nasty Boy(niet de sterkste nummer maar goed).
Ik rap deze line:Back of my mind I hope she swallow .Raad eens wat,Komt er een andere gozer,je luistert toch niet naar Lil Wayne?Die heb ik gewoon genegeerd.

3 lesuren later

gebeurd hetzelfde(kan me alleen niet meer herinneren welke line)maar het is om gek te worden,ik heb de rest van de dag gewoon mijn mond gehouden.

Hoeveel punchlines heeft lil wayne van biggie gestolen?

|Joël|
The Notorious B.I.G. is de meest gequotte rapper ooit en dat terwijl hij maar 2 albums heeft gemaakt, erg knap.

avatar van j.b.b.l
Dat Biggie vaak gequote word ben ik op een raar manier achtergekomen ,maar ik dacht dat Rakim de meest gequote rapper was.

Lil Bizzy Bone
Biggie had Snoop Dogg toch ook gequote, het refrein van Hypnotize is hetzelfde als een stuk uit Dogg's Lodi Dodi.

tuktak
MJ_DA_MAN schreef:
Tja, van elke grote artiest heb je groupies, maar Pac-groupies vind ik veel erger. Die denken dat Pac rap heeft uitgevonden enz. enz. en kijken nooit verder dan hem. Het viel míj overigens juist op dat Big-fans (geen groupies dus ) veel slimmer denken over hiphop, en een veel bredere kijk hebben.

ik kan me daar wel in vinden eigenlijk. dit is een van de eerste hiphopalbums die mijn interesse kon wekken in dit genre, in een tijd dat ik vooral rockmuziek luisterde. daarna ben ik 2pac gaan luisteren, want dat was 'de shit' maar dat kon me eigenlijk amper bekoren. waar het precieze verschil in zit, ik heb geen idee, aangezien notorious big geen centimeter minder mainstream lijkt te zijn als 2pac.

avatar van MJ_DA_MAN
Beiden werden pas commerciël met het uitbrengen van hun dubbel-CD (Big heeft het helaas niet meer me kunnen maken, maar het album was dus al af).

rico-bballer
Ik luister dit nooit helemaal. Genoeg geniale tracks maar ik haat het als ik moet skippen dit is veel te jammer, en dan heb je ook nog een aantal nummers die verpest wordne door een simpel refrein. Best wel jammer.

Mezelf
Relax schreef:
Het is nog altijd van Slick Rick

Idd, geef credits aan degenen die het verdienen, Snoop Dogg was op Doggystyle een zware Slick Rick rip-off...jammer maar daarom niet minder waar...

Net als Hittman later, die heeft ook heel vee Slick Rick lines gerecycled...

Dit album is trouwens wel een toppertje, ik vind alleen zijn stem irritant om naar te luisteren maar qua producties, flows en teksten is dit gewoon één van de sterkste albums ooit.

avatar van thomzi50
Sorry Big-liefhebbers (MJ in het bijzonder), maar na een secure herkansing waarbij ik hoopte op een ophoging, verlaag ik het cijfer flink. Goede momenten ontdek ik zeker op de plaat, maar een stuk meer zwakke. Mo Money Mo Problems, The World Is Filled, Sky's The Limit, #! *@ You Tonight, ik vind het allemaal saai geproduceerd, niet echt boeiend gerapt, en vooral met een verschrikkelijk refrein.

Ik snap niet dat mensen het zo kunnen waarderen. Over het algemeen vind ik, zoals ik net al even aangaf bij de voorbeelden, de producties ronduit te saai. Of Biggie nou heel goed is of niet, daarover valt te twisten. Ik vind hem overigens niet zo goed, want zijn overgewicht schemert een stuk te duidelijk door en wat teksten betreft ben ik ook geen fan van de man. En dan Puffy er dan ook nog continu doorheen zit te krijsen, vind ik ronduit jammer. Kortom, goede momenten zijn er zeker, slechte helaas wat meer en duidelijker. Als het een beknopte enkelcd was geworden met een goede selectie, had ik Biggie's status begrepen. Nu echter niet. 2,5*

Relax
MJ_DA_MAN schreef:
Nog steeds voor mij het beste hiphop-album allertijden. Ben gelijk Big fan geworden na dit album, vond het ge-wel-dig. Ready to Die is denk ik wel individueel beter qua nummers, maar het is de sfeer in dit album en natuurlijk sterke nummers naar mijn mening. Maar dat vinden andere ook weer van Ready to Die. Blijft een 5*

MJ_DA_MAN schreef:
ik ook, vind het zelfs het beste hiphop album allertijden. mijn absolute favorieten zijn niggas bleed, skys the limit en youre nobody till somebody kills you

Spelling kan in 1 maand al goed op orde komen, op diezelfde pagina had ik al redelijke goede NL shizzle shiz nit, zeik ni zo!

avatar van MJ_DA_MAN
In mijn begintijden van MuMe had ik geen spellingsachterstand of iets dergelijks, zoiets heet gewoon ''te lui zijn'' om beschaafd Nederlands te typen . Gelukkig ben ik af van de tic der MSN-grammatica op deze site en andere fora .

avatar van MurryMusic
Trouwens MJ ik snap niet waarom jij dit album beter vind dan Ready To Die.. Ik bedoel de producties hier zijn wel "proffesioneler" (of hoe dan ook) te noemen maar de beats op RtD zijn veel rauwer en dat geldt ook voor zijn lyrics en flow. Plus sommige nummers op dit album verpesten het toch ietwat voor mij..What do you think?

avatar van MJ_DA_MAN
Ik heb volgens mij al ooit eens eerder gezegd dat er voor mij bijna geen verschil is tussen deze en RtD. Dit album heeft mij gewoon het meest speciale gevoel gegeven bij een hiphopalbum, en RtD had ik pas na beoordeling e.d. van dit album beluistert. Misschien dus ook verrassend dat dit album en RtD mijn twee (drie) favoriete albums zijn gezien ze qua stijl verschillen. Maar goed, veel mensen hebben ook The Chronic en 2001 op nummer 1 en 2 in hun top 10 staan .

Chris-Brown
Wow wat een verhaal MJ_DA_MAN

Notorious Thug belijft gewoon de shit deze album word nooit oud draai hem altijd ...........yeah Biggie Smals

avatar van MurryMusic
Notorious thugz idd

avatar van Kill_illuminati
Ik vind Biggie niet echt een BadBoy records rapper maar meer een Sony/Columbia rapper. Ik denk altans zo schat ik het in dat vooral na dit album als biggie niet was vermoord weg had gegaan bij the label.Bijvoorbeeld een eigen label starte enzo.

Effe een paar nummers beoordelen:

Notorious Thugz: Vind het een mooi nummer maar het heeft een te lange Intro en het nummer verveelt me te gauw na Bizzy bones verse.

Miss U: Ik vaak een hekel aan die intro's die biggie heeft maar bij dit nummer sluit het zo goed aan bij het geheel plaatje. Dit is een nummer die je op een begravenis zou willen horen, als ik het hoor krijg ik zowat tranen in m'n ogen zo mooi is ie.

Ten Crack Commandents: Om het maar zo te zeggen, Dankzij hem ben ik een succesvolle drugsdealer ;P

Playa Hater: Ik vind de intensie goed van het nummer. Ik had graag bij dit nummer bij de studio sessie willen zijn. "had lachen geweest".

Hypnotize: Ik vind het 1 van de irritanste nummers van het album. Ik vind het niet echt bij het album passen. De verses uit dit nummer zijn inzo'n veel remixes gebruikt dat ik het orgineel zelfs niet leuk meer vind.

Love the dough: Waar is deze Jay-Z , Hou echt van deze track

Mo money Mo Problems: Hadden puffy en Ma$e er wel zin in om deze track te maken, klinkt niet zo . Maar dat drukt de pret niet om van dit nummer een klassieker te maken, Top nummer dat nu zelfs nog veel airplay krijgt.

Long Kiss Tonight: Wat valt hier nog van te vertellen. Hij is al zo vaak verhemelt dus dan doe ik dat maar niet want we weten al dat het een zeer goede track is.

You're Nobody (Till somebody kills you): Voor Big L gold dit best aardig maar voor de heer zelf niet. Dit vind ik 1 van de weinige tracks van B.I.G waar ik me NIET stoor aan puffy die er doorheen praat past er goed bij namelijk. Ik krijg een fris gevoel van deze track.

Fucking U tonight: Hartstikke vette track die je niet serieus hoeft te nemen. Vind R Kelly's aandeel hier wel sterk.

Conclusie: Luister het liefst de 2e disk aangezien veel nummers van disc 2 me niet boeien. Dit album had beter geweest als alles op 1 schijfje stond. Tot nu dan 4 sterren

avatar van bato
Damn ik kan geen een nummer vinden wa t k slecht vind op deze plaat een dikke 5* van mn man Biggie(RIP)

avatar van Sjaan
Titel blijft wel apart.....

Mezelf
Kill_illuminati schreef:

Oeps een foutje,
Verbeterde zin:Luister het liefst de 2e disk aangezien veel nummers van disc 1 me niet boeien.

Zo Hypnotized is dus ook niet echt orgineel meer naar Snoop Dogg's Lodi Dodi

avatar van P Jay
En dat is dan weer naar Slick Rick's "Ladi Dadi".

Niet in "Hypnotize" maar wel in Slick Rick's versie en ook die van Snoop zit een melodie van een Japans liedje. Best grappig!

klik

RedLightCityBoy
hahaha dat japanse nummer is wel hard man

Berichten over fangedrag verplaatst naar 2Pac

RedLightCityBoy
Lange tijd heb ik dit album links laten liggen omdat ik er niet echt heel veel van verwachten aangezien toch wel wat mindere nummers als: Mo Money Mo Problems. Maar nu ik dit album meerdere malen goed beluisterd heb ben ik hier helemaal over te spreken. Dit is Biggie die goed zijn kwalitieiten verdeeld in 50% Eastcoast gangsta rap en 50% G-Funk.

Nummers als: Fuck you tonight, kick in the door, hypnotize en notorious thugs zijn mijn favorieten...5* komt in mijn top10 denk ik.

avatar van Stapler
j.b.b.l schreef:

Kick in the door, wavin the four-four
All you heard was Poppa don't hit me no more

Twee lesuren later.

Ik luister naar Nasty Boy(niet de sterkste nummer maar goed).

3 lesuren later

Hoeveel punchlines heeft lil wayne van biggie gestolen?

Ik heb ook echt een hekel aan dat soort lui, No knowledge, No Love.

En oja.. Kick in the door! is wel erg strak

Somebody's Gotta Die

Deze track is geniaal

avatar van gweah
Eazy-I schreef:
Somebody's Gotta Die

Deze track is geniaal

Dat hoor ik niet vaak gezegd worden over precies dat nummer maar het is een feit.

Als je drie verses achter elkaar legt, hoe simpel en knap hij dat verhaal vertelt, alles zit erin, hij schetst sfeer, locatie, intro voor het verhaal, aanzet tot plot, dialoog, flashback dmv de dialoog, realistisch trouwens ook want dialoog dient niet alleen de flashback maar is grappig realistisch door zinnen als

Fillin clips he explained our situation
Precisely, so we know exactly what we facin
Some kid named Jason in a Honda station
Wagon was braggin
About how much loot and crack he stackin
Rock had a grip so they formed up a clique
Small crew, around the time I was locked up with you
True indeed, but yo nigga let me proceed
Don't fill them clips too high give them bullets room to breathe
Damn where was I? Yeah
One night in town, blew the fuck up... etc etc

En vervolgens actie, plotwending en clou in verse 3.

Is voor mij samen met Niggas Bleed en I Got A Story To Tell (toevallig beide ook van dit album) toppunt van storytelling in hip-hop.
Ik vergeet Slick Rick zeker niet, is ook een koning, Nas kan het ook wel, maar Biggie is de beste. Op grote hoogte. Niet alleen qua storytelling trouwens...

Dit album geef ik een 4,5 want heeft zelfde manco als veel dubbelalbums. Niet zo tight als een enkel album, toch tracks die je gaat skippen. Maar goed op de Ipod kun je alles net zo editen als je wilt toch...?

avatar van Kill_illuminati
Eigenlijk een best laag gemiddlede voor een erg gewaardeerde album als dit.