The Notorious B.I.G. - Life After Death (1997)

Label: Bad Boy

1. Life After Death Intro (1:40)
  2. Somebody's Gotta Die (4:26)
  3. Hypnotize (3:49)
  4. Kick in the Door (4:46)
  5. #! *@ You Tonight (5:45)

met R. Kelly

6. Last Day (4:18)

met The LOX

7. I Love the Dough (5:12)

met Jay-Z en Angela Winbush

8. What's Beef? (5:15)
  9. B.I.G. Interlude (0:48)
  10. Mo Money Mo Problems (4:17)

met Puff Daddy en Ma$e

11. Niggas Bleed (4:51)
  12. I Got a Story to Tell (4:42)
  13. Notorious Thugs (6:07)

met Bone Thugs-N-Harmony

14. Miss U (4:59)

met 112

15. Another (4:15)

met Lil' Kim

16. Going Back to Cali (5:07)
  17. Ten Crack Commandments (3:24)
  18. Playa Hater (3:57)
  19. Nasty Boy (5:33)
  20. Sky's the Limit (5:29)

met 112

21. The World Is Filled (4:54)

met Too $hort en Puff Daddy

22. My Downfall (5:26)

met D.M.C.

23. Long Kiss Goodnight (5:18)
  24. You're Nobody (Til Somebody Kills You) (4:53)
E.Norton
Vergeleken met Ready 2 Die is dit gewoonweg veelste slecht voor woorden
Ik hoor die rauwheid niet meer als op zijn eerste, wat gaat hij toch slecht af met Somebody's Gotta Die, storytelling stuk in die lyrics klinkt als een Ali B interview !
Sorry hoor maar Biggie noemde zichzelf al NYC King op dit album en eerlijk gezegd is dit album veelste zielloos !! geen concept niks volledig niks, Biggie is in mijn ogen geen MC die echt diep in dingen in ken gaan dan behalve Bitchess, Playa Hater etc..
En ja we weten het wel je word gehaat omdat je dik en knap bent sjonge jonge zeg en als Rae, Jeru, Nas geraakt moeten worden met Kick In The Door weet ik het ook niet meer !!
Big gaat op die track tekeer alsof hij een mug van het raam wegveegt en dat met 1 album Ready 2 Die..
Maar misschien komt het door het jaar 96 en 97, want haast niemand die de aangewezen MC's van die tijd kwamen met geen enkel goed album..behalve Wu-Tang

Big kon net zo goed What's Beef en Somebody's Gotta Die in 1 stoppen want het concept van beide tracks zijn hetzelfde alleen met een ander beat en titel !!
Niet te geloven en Niggas Bleed is wel het enige wat een beetje goed aankomt.
Ik mis gewoon die rauwheid in zijn flow als in ready 2 die..
Als deze man gezien moet worden als de man met de zieke flow, bid ik keihard voor andere grootheden op dat punt zoals Big L, Big Pun.
Zelfs Fat Joe's Don Cartegena killt dit !!

En mo money mo problems aub zeg !!!!!! Big flowt op deze hele album alsof hij bijna in slaap valt, zijn zo ergg zwakke flow ook he !! wat bezielde hem toch na ready 2 die nog wel..
Zoals Jay-Z, Nas en vele anderen waren ze veelste veel op succes uit, en Biggie heeft geen stoere punchlines of wat dan ook zo ja komt hij niet sterk over..

CaliLove
^^^^

Nu zo dramatisch slecht als jij het zegt is dit album nu ook weer niet, en wat betreft de rauwheid van dit album staan er toch tracks als Kick In The Door, Long Kiss Goodnight en de laatste track op....
Doe al die tracks die iets teveel RnB klinken weg op dit album en je hebt zeker en vast een waardige opvolger van z'n dope debuut....

P-DawG
CaliLove schreef:

Ja, jammer genoeg is dat dus niet het geval

avatar van Kill_illuminati
Miss U is toch samen met 112?

die clip van Sky's the limit is echt geniaal .

Kill_illuminati schreef:
Miss U is toch samen met 112?
Klopt.

avatar van hiphopisntdead
Mj Da Man, als ik vragen mag, Wat vind jij zo goed aan dit album.
Ik bedoel tis wel goed maar ik vind t niet t beste album wat er is?

hiphopisntdead schreef:
Ik bedoel tis wel goed maar ik vind t niet t beste album wat er is?
Lees hier maar van.

avatar van hiphopisntdead
Ja okee dat had ik er dan niet bij moeten zetten.
maar laatmaar

avatar van MJ_DA_MAN
Als je de rest van de pagina's een beetje doorleest zul je genoeg argumenten van me tegenkomen waarom dit mijn favoriete album is.

|Joël|
Mijn favoriete track hier blijft toch wel I Love the Dough.
Jammer dat Jay-Z en The Notorious B.I.G. nooit samen een album hebben gemaakt, "Brooklyn's Finest the album" ofzo. Altijd als ze samen op een track staan lijkt het alsof ze elkaar proberen te overtreffen, prachtig!

avatar van j.b.b.l
Verhoog het met een halfje,Biggie houd me toch gespannen op dit album,ik wil gewoon horen hoe hard hij komt.Zijn storytelling op Somebody's Gotta Die en Niggas Bleed vind ik echt geweldig.Er staan een paar missers op dit album maar die vergeet ik snel.

3,5 >4,0

avatar van PaulieWalnuts
You're Nobody Til Somebody Kills You is mijn favoriete track van dit album. Geweldig. Maar van mij mochten al die vreselijk irritante Mad Rapper skits er af en ook al die vervelende nummers als Fuck You Tonight, Mo Money Mo Problems, Nasty Boy, Playa Hater en Sky´s The Limit makien dit een matig album. Te veel opvullers.

P-DawG

Sky's the Limit vind ik juist 1 van de betere tracks op dit album..

RedLightCityBoy
Ik vindt die tekst wel goed, maar die beat stelt imo weinig voor.

avatar van PaulieWalnuts
en dan 112 erbij.... BLEWGH

neemt niet weg dat er geweldige nummers op staan. Maar als album is het niet geweldig.

RedLightCityBoy
Ja, inderdaad, vreselijke zanger.

aire.
Zangers

Dat ja.

Mogelijke verwijzingen naar Tupac:

Last dayz
Fuck around and get an ul-cer, loose your pulse or
collapsed lung, look how many gats I brung

Tupac stierf mede aan een 'collapsed lung".
(beetje ver gezocht)

Ja-z in "I love the dough"
You cats is home, screamin the fight's on
I'm in the fifteen hundred seats, watchin Ty-son
Same night, same fight
But one of us cats ain't playin right, I let you tell it

Biggie was thuis de wedstrijd aan het kijken op 6 september
Jay-zZclaimed dat hij daar was.
en dan
People place yourselves in the shoes of two felons
And tell me you won't ball every chance you get
and any chance you hit, we live for the moment
Makes sense don't it? Now make dollars

Ze zagen 'pac in las Vegas na de boxwedstrijd. Ze namen de kans om hem om te leggen. Nu 2pac uit de weg is geruimt is stort het Deathrow emperium inelkaar en kan Badboy met een gerust hart verder gaan met albums verkopen.

Notorious Thugz
Look at all the bullsh*t I been through
So-called beef with you know who

Duidelijk

Long kiss goodnight:
And that's just the half on my warpath
Laugh now cry later, I rhyme greater

Slugs missed ya, I ain't mad at cha (we ain't mad at cha)
Blood rushin, concussions, ain't nothin
Catch cases, come out frontin, smokin somethin

Tupac lachte Biggie uit in een interview
dat de kogels hem misde.
Hij in '94 werd verdacht voor meerdere "cases"
kwam vervolgens uit de gevangenis en "com out frontin".

Uhh.. I'm flamin gats, aimin at, these fuckin
maniacs, put my name in raps, what part the
game is that?

Hit 'Em up?!

Try to rush me, slugs go, touchy-touchy
You're bleedin lovely, wit'chyo, spirit above me
or beneath me, your whole life you live sneaky
Now you rest eternally, sleepy, you burn when you creep me
Rest where the worms and the weak be

Biggie celebrate de victory op 2pac's dood

Slugs hit your chest tap you spine, flatline
Heard through the grapevine, you got fucked fo' times

Conclussie: Ik denk dat Tupac wel degelijk werd gedisst door hem.
Er zijn wel meerdere songs maar deze vielen me net op bij het luisteren van dit album.
Buiten dat vind Biggie gewoon een erg strakke rapper, voordat mensen denken dat ik hem express in een slecht dachtlicht zet.

Superbeertje
Ik ga deze 200% checken die producties die ik tot nu toe heb gehoord, en dan zon geweldige rapper

Superbeertje schreef:

Zeker doen, de producties zijn erg duister maar minder rauw.
Het heeft wat fillers maar bij dit album doet mij dat totaal niets.
CD2 is overigens mijn favoriet.

Ik raad het je aan om dit album te luisteren voordat je Notorious gaat kijken. Ik neem aan dat je die film eens gaat kijken.

Mooie hoes trouwens.
Een details is dat Biggie heeft daar een liteken heeft watdan natuurlijk een knipoog is naar scarface. Ik vond album meteen erg leuk, en misschien aangenamer dan ready to die. Maar die waardeer ik al een tijdje steeds meer.

Kill_illuminati schreef:

Zeker doen, de producties zijn erg duister maar minder rauw.
Het heeft wat fillers maar bij dit album doet mij dat totaal niets.
CD2 is overigens mijn favoriet.

Mooie hoes trouwens.

Was inderdaad van plan naar die film te gaan, merk ondertussen een beetje wat ik heb gemist qua Biggie. Luisterde eerst altijd naar 2Pac en dacht dat Biggie maar slecht was.. Had ik het effe fout

avatar van nega
@Kill_illuminati

denk dat biggie, 2pac niet "echt" probeerde te dissen. hij spitt aleen feiten op die nummers wss. met die lines probeert hij wel wat te zeggen, maar hij wilt gewoon bescheiden blijven.. zo lijkt het voor mij. hij spitt gewoon wat ie voelt op dat moment(voor zover ik weet schreef hij (bijna) nix.

Superbeertje
Misschien zag 2Pac dit als een aanval?

avatar van nega
hij was al een jaar dood volgens mij, voordat dit uitkwam. dit kwam ook uit na biggies dood

nega schreef:

Tupac in September 1996
Notorious B.I.G Maart 1997
6 maanden,dat is dus een half jaar

avatar van MurryMusic
Kill_illuminati schreef:

Slugs missed ya, I ain't mad at cha (we ain't mad at cha)

ya missed one

I aint mad at cha is natuurlijk ook een 2pac nummer

MurryMusic schreef:

ya missed one

I aint mad at cha is natuurlijk ook een 2pac nummer

Ik vergat hem niet. Maar ik vond hem overduidelijk, dus hoefde ik het niet uitleggen.

avatar van Jorge-E
Vandaag gehaald voor 10€
Was bijna de enige deftige cd die er lag in de nieuwe Free Record Shop hier.