Katie Melua - Piece by Piece (2005)

Jazz / Pop
Label: Dramatico

1. Shy Boy (3:28)
  2. Nine Million Bicycles (3:15)
  3. Piece by Piece (3:24)
  4. Halfway Up the Hindu Kush (3:06)
  5. Blues in the Night (4:12)
  6. Spider's Web (3:58)
  7. Blue Shoes (4:39)
  8. On the Road Again (4:38)
  9. Thank You, Stars (3:39)
  10. Just Like Heaven (3:35)
  11. I Cried for You (3:38)
  12. I Do Believe in Love (3:00)
  13. It's Only Pain * (3:15)
  14. Lucy in the Sky with Diamonds [Acoustic] * (3:07)
  15. Sometimes When I'm Dreaming * (3:38)
Zeer mooi en relaxt album, ze doet het eerste album ongeveer over alleen dan net iets minder gevarieerd maar wel schitterend

ik moet nog wat vaker beluisteren om hier een paar toppers te kunnen ontdekken. Bij het vorige album waren 'Belfast' en 'Closest Thing To Crazy' de uitschieters voor mij.

avatar van Eddie
Die stem prachtig, misschien vreems om dat van een metalhead als mij te horen, maar ik vind deze dame prachtig, heele mooie liedjes met lekker simpele teksten het heefd iets liefs over zich die liedjes. Ik vind hem wel wat minder als haar debuut. 3.5*

Hé Eddie, das wel erg positief, niet dat ik je ongelijk geef hoor! 9 million bicycles is voor mij het mooiste nr.

Ik ben echt geraakt door dit album, eenvoudig, maar zo diep. Vooral Nine Million Bicycles en Thankyou, stars zijn zooo mooi. 5 sterren.

wat moet ik me hierbij voorstellen?
Jazz / pop, is het ongeveer Norah Jones?
want dan zit 't wel goed, denk ik

avatar van Eddie
Het is wat meer bleuzy als Norah Jones (waar ik overigens geen barst aan vind)

Ik raad iedereen aan die dit goed vind om dit ook eens te gaan checken.

nine million bicycles is zeer wijs.

avatar van J.Bell
kellyclarkson schreef:
nine million bicycles is zeer wijs.

en ontzettend schitterend

Prima opvolger, maar ik moet ook eerlijk toegeven dat 1 cd van deze dame wel volstaat. Het is allemaal nogal zoet (zoeter en stroperiger dan het debuut voor mijn gevoel), en teveel zoetigheid is nooit goed. Doseren met mate dus.

Het klinkt erg lekker !

voorlopig 3,5*

avatar van Hermy
Een beetje een saaie cd. Omdat ik Katie een erg knappe vrouw vind én omdat ik 'Nine Million Bicycles' een erg fraai nummer vind, toch 3 sterren.

avatar van bonothecat
Hermy schreef:

Voor het stemmen op knappe artiesten is een speciaal topic in het leven geroepen. Hier gaat het alleen om de muziek

avatar van Hermy
Weet ik. Ik stem hier ook zeker op de muziek. Alleen spelen de beide positieve punten bij mijn beoordeling een rol

avatar van Eddie
22-2-2006 gaat Eddie samen met zijn meisje naar haar show in de Heerlijk Meiden Hal. Word mijn eerste groote concert dat niet van een metal band is.

avatar van HiLL
Eddie schreef:

Have fun!

Eddie schreef:

Pas maar op jij! Voor je het weet hou jij het ook bij de wat gezapiger muziek (ik weet er zelf een hoop van: eenmaal de 30 voorbij... ).

avatar van Eddie
heb ik nog vier jaar de tijd om mijn zonden te overzien

avatar van Music4ever
Ik ben blij verrast met deze cd van Katie Melua.
De cd is een beetje blues achtig met een vleugje pop en jazz, maar toch vooral blues vind ik. De zang van katie vind ik prachtig en de rustige gitaar- en pianopartijen zijn ook erg mooi! Naast het bekende 'Nine Million Bicycles' zijn het indisch achtige nummer 'Halfway Up the Hindu Kush' en het o zo mooie 'Thank You, Stars' (prachtig orkest!) mijn favorieten.
4**** sterren op dit moment.

Waarom vind ik haar versie van sommige nrs beter dan t origineel? Just Like Heaven is waanzinnig!

Het is echt een heel relaxt album..en zeker voor in de avond; lekker rustig en vooral mooi!
Katie Melua heeft een mooie stem die eigenlijk ook heel origineel is.

Krijgt 4.5 *

avatar van avdj
Ik vind dat ze goed zingt maar de CD duurt mij iets te lang.

avatar van musicfriek
Ja inderdaad, mooie stem hoor, maar een hele cd is mij iets teveel van het goede. Krijg wel enorme kippenvel van haar nieuwe single I Cried For You, maar zo'n cover als On The Road Again vind ik totaal overbodig... Het origineel van Canned Heat kan toch niemand aan tippen... 2,5*

avatar van bloempje24
There are six billion people in the world
More or less
and it makes me feel quite small
But you're the one I love the most of all

waar is de samenhang?

Toine Rorije
jazz? blues?

avatar van bloempje24
easy listening / soft pop

avatar van HiLL
Zeikpop

avatar van avdj
Genreaanduiding klopt wel hoor.

Deze dame heeft de meest zuivere stem van dit moment. Kan volgens mij heel wat worden. Nine Million Bicycles is niet echt mijn type song maar ik ben hem wel steeds meer gaan waarderen door hem vaker te horen. Verder nog een aantal erg mooie nummers waaronder Just Like Heaven. Ik weet het niet zeker maar volgens mij kan deze dame ook aardig live zingen toch?

Geslaagd album

avatar van Coldplayer
prima stem, prima muziek, prima cd