Katie Melua - Piece by Piece (2005)

Jazz / Pop
Label: Dramatico

1. Shy Boy (3:28)
  2. Nine Million Bicycles (3:15)
  3. Piece by Piece (3:24)
  4. Halfway Up the Hindu Kush (3:06)
  5. Blues in the Night (4:12)
  6. Spider's Web (3:58)
  7. Blue Shoes (4:39)
  8. On the Road Again (4:38)
  9. Thank You, Stars (3:39)
  10. Just Like Heaven (3:35)
  11. I Cried for You (3:38)
  12. I Do Believe in Love (3:00)
  13. It's Only Pain * (3:15)
  14. Lucy in the Sky with Diamonds [Acoustic] * (3:07)
  15. Sometimes When I'm Dreaming * (3:38)
avatar van Reijersen
Jeanicious schreef:

dit toch wel een parel van jewelste en steekt ze qua kwaliteit en songwriterschap* met kop en schouders boven de saaie R&B, house en andere pop uit.

Mensen, wat kunnen we weer heerlijk generaliseren.

Maar over de cd en Katie Melua. Gewoon een plaatje om bij te relaxen, dat lijkt me duidelijk. Een prettig in het gehoor liggende stem. Maar toch vind ik het allemaal een beetje teveel op elkaar lijken waardoor het snel eentonig en saai wordt. Dus een kwestie van niet te vaak luisteren, maar af en toe eens opzetten. Vind deze plaat ook iets minder als de eerste, die kreeg 4 ster, dus deze 3,5.

avatar van Ronald5150
Net als het debuut ervaar ik "Piece by Piece" van Katie Melua als een prettig album. Prachtig gezongen, maar ook direct erg veilig en zoet. Na een paar liedjes weet ik precies wat er komen gaat en dan is mijn aandachtsspanne verdwenen. Melua heeft een mooie warme stem en het past precies in de poppy jazzachtige composities. Maar ik vind de inwisselbaarheid na verloop van tijd gewoon te groot. Aardig album, maar ook niet meer dan dat.