Katie Melua - Piece by Piece (2005)

Jazz / Pop
Label: Dramatico

1. Shy Boy (3:28)
  2. Nine Million Bicycles (3:15)
  3. Piece by Piece (3:24)
  4. Halfway Up the Hindu Kush (3:06)
  5. Blues in the Night (4:12)
  6. Spider's Web (3:58)
  7. Blue Shoes (4:39)
  8. On the Road Again (4:38)
  9. Thank You, Stars (3:39)
  10. Just Like Heaven (3:35)
  11. I Cried for You (3:38)
  12. I Do Believe in Love (3:00)
  13. It's Only Pain * (3:15)
  14. Lucy in the Sky with Diamonds [Acoustic] * (3:07)
  15. Sometimes When I'm Dreaming * (3:38)
avatar van Eddie
Jeanicious schreef:
Verschrikking. Kom ik van Mars? Ben ik dan de enige die dat geknepen kinderstemmetje heel erg mooi vind? Die vind dat Katie heel erg lief zingt?

ik vind ook dat ze een prachtige stem heeft, mijn vriendin is er helemaal weg van, en ik kan er zelf ook zeer goed naar luisteren.

avatar van Jeanicious
Eddie schreef:

Bedankt Eddie, je schiet me wederom te hulp, ik zit in het zelfde schuitje. Ik luister zelf bij voorkeur naar harde, aparte en duistere muziek, maar mijn vriendin houdt toch meer van mainstream muziek, en daarvan is dit toch wel een parel van jewelste en steekt ze qua kwaliteit en songwriterschap* met kop en schouders boven de saaie R&B, house en andere pop uit.

* Ja ik weet wel dat ze zelf niet muziek schrijft, en dat de schrijver van het fantastische "Bright Eyes" ( toendertijd uitgevoerd door Art Garfunkel ) achter dit mooie project zit.

avatar van Reijersen
Jeanicious schreef:

Mensen, wat kunnen we weer heerlijk generaliseren.

Maar over de cd en Katie Melua. Gewoon een plaatje om bij te relaxen, dat lijkt me duidelijk. Een prettig in het gehoor liggende stem. Maar toch vind ik het allemaal een beetje teveel op elkaar lijken waardoor het snel eentonig en saai wordt. Dus een kwestie van niet te vaak luisteren, maar af en toe eens opzetten. Vind deze plaat ook iets minder als de eerste, die kreeg 4 ster, dus deze 3,5.

verschrikkelijk mooie meid

ontzettend saaie muziek

avatar van Paalhaas
Een treffende omschrijving, al baseer ik het laatste deel eigenlijk alleen op de kersverse nummer 23 van de Top 2000.

Ik vind ook dat ze haar voortaan moeten verbieden om teksten te schrijven. Die tekst van 'Nine million bicycles' is echt (onbedoeld) hilarisch.

avatar van avdj
Ik heb hier net een goed half uur naar moeten luisteren, een grondige stemverlaging is het resultaat. Echt on-ge-loof-lijk saai. Alsof ik de hele tijd naar één nummer zit te luisteren. Bah. Te zoet. Véél te zoet.

Saai, langdradig, veel van hetzelfde. Als ik nog één keer Nine Million Bycicles hoor dan schiet ik de radio kapot

Electro_
Ik begin nu pas de charmes van dat nummer in te zien eigenlijk.

in een woord geweldig, lekker relaxed way to go Katie!!!

buddy
Dit is echt een fantastisch album. Ben ook bij het concert in de HMH geweest en dat was ook helemaal geweldig. Zo zuiver gezongen en de muziek is ook fantastisch

avatar van wondzero
naja het spijt me zeer, maar ik vind het echt een slecht, slecht album.. melua heeft niet alleen een zeer saaie en monotone stem, de muziek doet er nog een schepje bovenop door zijn saaie toon en ik het zou me niet verbazen als alleen moeders die net in de overgang zijn dit leuk zouden vinden.
maar helaas, het katie melua virus is door gedrongen en ik word er helemaal gestoord van; gelukkig is er nu een daling naar beneden en hebben de mensen, die het na een keer luisteren nog niet door hadden, het album meteen in de prullebak gegooid toen ze het voor de tiende keer moesten luisteren en er net als mij helemaal ziek van werden.

Boehoe.. Ge moet dit dus aanhoren van uw moeder of zo?
Ik ken het album niet, maar qua popmuziek kan dit tellen. Eindelijk iets met klasse in de (commerciële) hitparade. Laten we daar blij om zijn.

avatar van TerryA
1,0
Dus Katie Melua brengt haar 2de album uit en alweer schrijft ze minder dan 10% van de liedjes! - ok, ze kan wel zingen en gitaar spelen (maar er zijn veel anderen die dat ook kunnen doen op de metro!) maar talent kan ze niet genoemd worden - wel gemanufactured ... ideal CD voor je oom of tante die niet vaak uit gaan.
KT Tunstall is in de ere divisie op dit gebied ... terwijl Katie Melua speelt eigenlijk met een grote budget in de 4de divisie!

Ik moest eerst even wennen aan deze cd, maar hoe vaker je 'm draait, hoe meer moois er te ontdekken valt:
Het jazzy Shy boy, de mooie ballad Piece by Piece, de blues in Blues in the night en de naar mijn mening leuke cover van On the road again. Mooiste nummer vind ik echter Spiders web, wat een mooi nummer en goede tekst!
*4 sterren*

Deze muziek is inderdaad even wennen, maar dan heb je ook wat! 4*

avatar van Darkshines
Ze creërt een aparte sfeer op dit album. Haar stem is geweldig. Al houd k niet zo van dat jazzy achtige, ik vind het toch aardig.

Heeey!

Ja, ik moest ook ff wennen haar muziek, in het begin vond ik het allemaal wat te rustig, maar nu ik haar album een paar keer gehoord heb vind ik het echt een top album.

Ik hou van jazz en soul en dit album heeft dat op een rustige en aparte manier. Daarbij is de stem van katie melua ook prachtig zo mooi zuiver en rustgevend is het. Het album heeft iets eigens.

Ja ik vind dit een toppertje en mag van mij nog wel een paar jaartjes blijven.

X. Lonneke

avatar van Yak
Yak
Berichten verplaatst naar Katie Melua

avatar van orbit
patro88 schreef:
Waarom vind ik haar versie van sommige nrs beter dan t origineel? Just Like Heaven is waanzinnig!

mk2
Erg verbaast was ik alleen al over de kwaliteit van de opname van deze cd, geweldig, klinkt zelfs vele malen beter dan live in de Heiniken Music Hall. Jammer dat je echt moet zoeken naar goede opnames en dit niet iets is waar elke producer naar streeft.

Wat een saaie muziek, viel me nogal tegen. Nine million bicycles is echt verschrikkelijk.

Ik vind dat Katie Melua een absolute aanwinst is voor de Muziekwereld. Ze heeft een prachtige stem waar ik enorm jaloers op ben. Ik was helemaal weg van Nine Million Bicycles, i cried for you en Spiders web!!! Top zangeres..

Een van mijn favoriete zangeressen van dit moment!
Wat heeft zij toch een mooie stem Inderdaad een aanwinst voor de muziekwereld. Dit album is, na een aantal luisterbeurten, best gevarieerd te noemen. Zo is er bleus (met mondharmonica solo) te horen in Blues in the night (ja, de titel zegt het al), Shy boy heeft iets jazzy achtigs, is de cover On the road again erg geslaagd en klinken nummers als spiders web, nine million bicycles en piece by piece adembenemend en hebben ook nog een prachtige teksten. Dit album gaat mij echt nooit vervelen!
4,5 sterren

Mojo Pin
Leuk meisje maar niet mijn muziek.

Nine Million Bicycle heeft iets erg schattigs, maar het gaat ook wel vervelen na verloop van tijd. en dan heb ik nog geen radio aan

Boulli
Ik dacht dat ik 't niets zou vinden, omdat ik Nine Million Bicycles echt irritant vind. Maar de rest is best goed

avatar van Yak
Yak
Berichten verplaatst naar Katie Melua

Piece by piece, blues in the night zijn ijzersterk

Heb deze nu een paar keer geluisterd en ik moet zeggen: het valt niet mee. Heb helemaal niets tegen easy-listening, maar dit luistert gewoon niet lekker weg. Een mooie stem betekent helaas nog niet een mooi album.

avatar van rafke pafke
bloempje24 schreef:
There are six billion people in the world
More or less
and it makes me feel quite small
But you're the one I love the most of all

waar is de samenhang?

Haha, als je hier al de weg mee kwijt bent...