Katie Melua - Piece by Piece (2005)

Jazz / Pop
Label: Dramatico

1. Shy Boy (3:28)
  2. Nine Million Bicycles (3:15)
  3. Piece by Piece (3:24)
  4. Halfway Up the Hindu Kush (3:06)
  5. Blues in the Night (4:12)
  6. Spider's Web (3:58)
  7. Blue Shoes (4:39)
  8. On the Road Again (4:38)
  9. Thank You, Stars (3:39)
  10. Just Like Heaven (3:35)
  11. I Cried for You (3:38)
  12. I Do Believe in Love (3:00)
  13. It's Only Pain * (3:15)
  14. Lucy in the Sky with Diamonds [Acoustic] * (3:07)
  15. Sometimes When I'm Dreaming * (3:38)
raffael77
Lekker album vol Jazz/Blues of Folk muziek. zij heeft een geweldige stem die zelfs live hetzelfde klinkt als op cd.
Helaas wordt Nine Million Bicycles kapot gedraaid op radio maar blijft wel een goed nummer. Just Like Heaven is een strakke love song maar haar stem is eigenlijk al iest dat je betoverd.

Goed album, met deze muziek ontspan ik helemaal, en word ik rustig genoeg om te leren (idioom in een dag:D)

Top album! Thank you stars vind ik het beste nummer

Social_Mask
Ben een groot Norah Jones fan, niet omdat ze Jazz/Pop muziek maakt, maar door haar magische stem. Muzikaal wordt dit vergeleken met Norah Jones, dus heb het eens beluisterd.

Haar stem is mooi (maar lang niet zo mooi als die van Norah Jones en ze is ook niet knapper dan haar ) Het klinkt ook erg goed dit.
Nine Million Bicycles is wat vreemd, want 9 miljoen fietsen is geen feit, maar toch ook eerder een schatting

Er staan mooie nummers in het begin, in het midden, en op het eind. Dus goede balans erin. Piece by Piece is het mooiste nummer naar mijn mening.

Kan erg genieten van dit soort muziek.

avatar van coolaid
Leuke clip en mooi nummer: I Cried For You. Lijkt me van dezelfde regisseur als 9 crimes van Damien Rice, maar dat blijkt niet zo te zijn heb ik even opgezocht. Ben benieuwd hoe het live overkomt, 13 juli is het zover want dan speelt Katie op North Sea Jazz.

avatar van Peter88
In het begin dat Katie Melua nog niet heel erg bekend was in Nederland kon ik haar muziek wel waarderen. Ookal was het niet helemaal mijn muziek. Maar toen Nine Million Bicycles dood werd gedraaid op de radio, hadik er weer genoeg van. Van haar nummers dan . Alleen Spider's Web kan ik nog echt waarderen

Pieter Paal
Dit lijkt wel een beetje op de stijl van Norah Jones, alleen vind ik dit vele malen beter. Mooie songs, goede zangeres. Top!

Mouwman schreef:
Heb deze nu een paar keer geluisterd en ik moet zeggen: het valt niet mee. Heb helemaal niets tegen easy-listening, maar dit luistert gewoon niet lekker weg. Een mooie stem betekent helaas nog niet een mooi album.

Mijn vrienden uit Arnhem zijn hier ook nogal vol van, ik snap ook niet echt waarom. Mooie stem, maar veel van die zangeresjes zijn onderling ZO inwisselbaar... pfft.

Haar Nine Million Bicycles in Bejin springt er wel wat uit, maar ik vind dit eerder achtergrondmuziek, muzikaal behang eigenlijk. Geen muziek die mijn aandacht langer dan enkele minuten kan houden...
Kan en wil geen quotering meegeven, het is mijn ding niet.

avatar van snarf349
al jaren iedere dag op sky radio ( het werk ) - nine million bicycles -

aaaaaargh !!!!!!!!

snarf349 schreef:
al jaren iedere dag op sky radio ( het werk ) - nine million bicycles -

aaaaaargh !!!!!!!!

Ik heb nog nooit last gehad van Sky Radio, ik zou niet weten op welke golflengte dat ligt.

Als bij mij de radio opstaat is het vaak Radio één (Belgische). Die geven zowiezo al betere en erg gevarieerde muziek.

Momenteel iedere middag vanaf 13 uur heb je daar "Radio Tour" alles over de Tour de France, en vaak draait men ook oude Franse chansons. Tussen hedendaagse pop en rock door.

Maar de rest van de dag kan ik gelukkig in de vrachtwagen luisteren naar wat ik wil en dat worden vaak ceedees, mijn collectie is daarvoor gelukkig méér dan groot genoeg haha!

Sky Radio ????

(Misschien dus : gelukkig- ) Nog nooit van gehoord, Mijnheer!

Pieter Paal
Sky Radio vind ik maar een KUT-zender. Ze zullen best wel een aantal goede songs draaien, maar voor het grootste deel is het BAGGER! Bij de kapper hebben ze ook altijd deze vreselijke zender aanstaan. BAH!

Pieter Paal schreef:

Dan mag ik blij zijn dat ik die zender helemaal niet ken, ik hoor het al!

En Katie Melua om bij de les te blijven...

Tja, er zijn al zo veel van die zoetsappige huppeldepupzangeresjes (véél woordwaarde in Scrabble, dit) ach, als ik het niet te vaak hoor is het voor mij best.
Maar echt roeren doet deze muziek me niet.

EVANSHEWSON
Haar vorige Call Off The Search is véél sterker, de muziek gaat veel dieper, het is ook jazzier dan deze wat makkelijke en erg lichtvoetige plaat. Het is maar dat iemand mij deze copieerde, want wild ben ik hier allerminst van.

*** drie en niets meer.

Pieter Paal
'Call of the search' was meer een verrassing dan dit album. Hier vind ik de hits de mooiste stukken. En nu maar wachten op het album 'Pictures' dat eind deze maand verschijnt.

avatar van Rinus
Een leuk album, maar niet wereldschokkend of vernieuwend. Dat hoeft ook niet, want de produktie is erg goed, en er staan best een paar leuke nummers op. Maar toch blijft ze te veel steken in hetzelfde., en dat is misschien haar manco. Opener "Shy boy" is een lekker jazzy nummer, maar in deze stijl staan er jammer genoeg te weinig nummers van op.. Met het bisico, dat je halverwege de plaat de ogen al sluit. Omdat het toch allemaal wel een beetje zoetsappig is.

Een geweldige plaat van Katie... moest erg lachen om de recensie waarin iemand zei dat alleen vrouwen in de overgang dit zouden waarderen, deed me aan m'n moeder denken (die deze muziek ook heel leuk vind)! Het zal bij mij nog even duren voordat dat het geval is, en toch vind ik dit mooie muziek! Ook haar nieuwe album Pictures viel bij de eerste luisterbeurt in de smaak, bij de tweede werd het alleen maar beter!
Ik kan wel begrijpen dat sommige mensen dit niet zulke mooie muziek vinden, het is toch een bepaald muziekgenre waar je van moet houden...

Social_Mask
Ik vind haar debuut net wat sterker dan deze, ken haar laatste album nog niet maar daar komt snel verandering in. Wat haar debuut vooral beter maakt is de sfeer. Die is daar wat intenser, en intiemer. Prachtig. En idd, je moet er van houden. Maar als je ervan houdt..dan heb je toch echt wat moois om naar te luisteren. Blues in the Night blijft trouwens veruit het beste nummer.

avatar van DarkDuuvel
Wat een Album!
Wat een Vrouw!!
5 -Sterren *****

avatar van Reijersen
De beste van de 3 van Katie. Het pakt me meer, ze lijkt ook beter te zingen, wat intenser.

3,5 ster.

rico-bballer
Het klinkt allemaal wel goed, maar het is zo glad en te afgewerkt bijna plastic soms. Daarintegen kan ze wel goed zingen, maar ze doet te weinig met haar stem en de teksten zijn soms irritant simpel. Alsnog zitten er lekkere nummers tussen ik denk dat dit een 3, of 3,5 word.

avatar van FunkStar
OHMYGOD! Ik kan dat 'Nine Billion Bicycles niet meer horen! Geef mij maar het eerste nummer 'Shy Boy'. Een heerlijk jazzy nummer!

Leuk album, meer niet. Maar nine million bicycles is wel goed.

Ik vind dit album toch wel goed. Dit meisje heeft iets, ze springt er wat mij betreft toch wat uit. Je herkent haar direct wanneer je haar hoort op de radio en ze weet waar ze mee bezig is. Er staan sterke nummers op maar ook wel mindere. Ik ben ook niet echt enthousiast over 'On the road again'.

avatar van Psycholamp
0,5
Vervelende stem, nare muziek en slappe teksten. Ik kan echt niet langer dan één nummer naar haar luisteren en het liefst luister ik helemaal niet. Zwaar overschat, deze dame.
Ik vind niet snel iets heel vervelend, maar zij valt bij mij in de categorie "Walgelijk". En als ze nu nog eens de looks had...

avatar van LucM
Katie Melua leerde ik kennen met het nummer "Nine Million Bicycles" dat ik gewoon prachtig vind. Dit album kocht nadat ik haar vorige had gekregen en dit is duidelijk volgens hetzelfde recept opgebouwd : sfeervolle jazzy easy-listeningpop met de zeer herkenbare stem van Katie Melua. Wel vind ik het debuut in zijn geheel net wat sterker, maar dit is een zeer onderhoudende CD.

avatar van Hendrix4live
Vrij saai album. Ze heeft wel een zeer mooie klank in haar stem. Het is erg rustgevend, net iets te. Ik kan er niet gemakkelijk naar luisteren als om lekker hard te zetten. Het werkt bij mij alleen tijdens het eten of zo, als achtergrond muziek. Jammer dat er bijna geen spanning in zit.
Composities zijn niet heel slecht op zo.

3* voor Spider's Web en Nine Million Bicylces.

whiskeyjack
Dat het muzikaal gezien niet al te veel om het lijf heeft moge duidelijk zijn, maar toch weet dit album me van het begin tot het eind te vermaken. Geen plaat die over 20 jaar als een klassieker bekend zal staan, maar de mooie stem van Katie is voor mij voldoende om dit album met regelmaat nog eens op te zetten.

avatar van Snoeperd
Nog steeds is dit één van mijn favoriete albums, ook nu ik zoveel andere mooie dingen ontdek. Katie Melua brak met dit album door en terecht. Een fantastische rustige popplaat.
Nine Million Bycicles is de hit van het album en dat is ook niet gek, leuke in elkaar gestoken tekst en een dijk van een refrein.
Het album verkocht echter niet alleen om Nine Million Bycicles zo goed. Katie heeft een prachtplaat gemaakt waar op elk liedje raak is.

Shy Boy is een heerlijk liedje over liefde, ze vind verlegen jongens leuk maar die jongens moeten wel naar haar toekomen, dat is het probleem.
Dan komt de hit van het album en erna volgt het titelnummer, Piece By Piece, een breekbaar nummer waar de stem van Katie Melua tot haar recht komt, schitterend.
Éen van mijn persoonlijke favorieten, Halfway up the Hindu Kush, is een vrolijk uptempo nummer met een heel fijn refrein, alles klopt aan het nummer.
Blues in the Night is een goed nummer, maar tussen al die andere topnummers valt het helemaal niet op. Het is namelijk minder als de vorige nummers of de nummers die nog komen gaan.
Want daarna komt mijn favoriete nummer Spider's Web, Katie zing over rascisme en doet dat op een prachtige manier, één van mijn favoriete nummers aller tijden.
Blue Shoes is een tandje lager maar nog steeds een mooi nummer, Katie heeft een goed gevoel voor blues en een goede bluesstem.
On the road again is een uptempo jazzy nummertje dat een uitstekende afwisseling is tussen de rustige nummers.
Thank You, Stars en Just Like Heaven zijn weer de rustige nummers en hemels mooi. Vooral Thank You, Stars is weer zo'n grote favoriet.
I Cried For You is een bekend nummer, mooi breekbaar nummer en haar stem is in het refrein heel mooi. I Do Believe In Love is een waardige afsluiter voor een prachtalbum.

Een fantastisch album waar te weinig aandacht voor is op Musicmeter en een te laag gemiddelde.

avatar van lennon
Toen ik dit album kocht was de single nine million bycicles echt heel erg hot, en daarom kocht ik dit album "blind" omdat het echt naar meer smaakte.

Echter na een paar speelbeurten was dit album toch te "saai" naar mijn smaak, en sindsdien ligt het stof te happen, en heb ik m nooit meer gespeeld...

Leuk voor 2 weken.... toen nooit meer. Heb ook nooit meer een ander album van deze mooie dame geluisterd.

avatar van Motivation
Wat een héér-lij-ke achtergrond muziek, 4*

avatar van Ronald5150
Net als het debuut ervaar ik "Piece by Piece" van Katie Melua als een prettig album. Prachtig gezongen, maar ook direct erg veilig en zoet. Na een paar liedjes weet ik precies wat er komen gaat en dan is mijn aandachtsspanne verdwenen. Melua heeft een mooie warme stem en het past precies in de poppy jazzachtige composities. Maar ik vind de inwisselbaarheid na verloop van tijd gewoon te groot. Aardig album, maar ook niet meer dan dat.