Tom Waits - Blue Valentine (1978)

Rock / Blues
Label: Asylum

1. Somewhere (From West Side Story) (3:53)
  2. Red Shoes by the Drugstore (3:15)
  3. Christmas Card from a Hooker in Minneapolis (4:33)
  4. Romeo Is Bleeding (4:52)
  5. $29.00 (8:15)
  6. Wrong Side of the Road (5:14)
  7. Whistlin' Past the Graveyard (3:17)
  8. Kentucky Avenue (4:49)
  9. A Little Bullet from a Pretty Blue Gun (5:36)
  10. Blue Valentines (5:50)
avatar van danique
Wat een geweldige cd! De oudere cd's van Waits blijven de beste, als je het mij vraagt. Al is Real Gone ook goed, Blue Valentine steekt er met kop en schouders boven uit. De hele cd is goed, en is heerlijk om 's winters voor de open haard te luisteren

Mojo Pin
Een briljant album van dhr. Waits!

avatar van musicfriek
Ik was al eens een keer gewaarschuwd dat de latere Tom Waits compleet anders is dan in het begin van zijn carriere. Dat heb ik nu gemerkt met dit album. Zijn latere werk in de 80's en 90's ken ik nagenoeg (nog) niet. Dit moet even een plek krijgen denk ik. De muziek vind ik echt prachtig, maar zijn stem kost me even wat meer moeite. Ik start met 3,5 ster en we zien wel hoever het na een paar keer draaien komt

avatar van Paalhaas
musicfriek schreef:

Nochtans wordt dit album nog tot zijn beginperiode gerekend. In de jaren '80 gooit hij het roer pas écht drastisch om. Je hebt dus nog wat in petto.

avatar van musicfriek
Paalhaas schreef:

Zelfs deze nog tot zijn beginperiode? Pfff, vind dit echt al een heel verschil met Closing Time. Schrok me wild toen ik het eerste nummer hoorde van dit album. Maar het is een kwestie van wennen, denk ik. Zal me benieuwen wat er nog komen gaat

avatar van HiLL
Prachtig, Prachtig! Wat een plaat! Wat een ontzettende goede plaat! Echt een heerlijke plaat! Die jazz/blues sound: ik lik mijn vingers erbij af! Geen genoeg krijg ik ervan. De stem van Waits op zijn best! Magnifiek!

Trouwens wel grappig dat er een stilte valt in het nummer: Whistlin' Past the Graveyard

5 hele dikke sterren!

Mojo Pin
Alleen die intro van 'Somewhere' al, geweldig inderdaad. Tevens mijn eerste kennismaking met dhr. Waits.

avatar van Music4ever
1,0 ster voor dit 'schreeuw' album van Tom Waits.
Heb dit gedownload, maar dit is echt totaal niet aan mij besteed. De muziek klinkt op sommige momenten vrij aardig maar dan komt Tom met zijn vreselijke stem de boel weer verpesten. Heb snel zijn nummers verwijderd, voordat je het weet heb je virussen op je pc.

avatar van HiLL
Music4ever schreef:
Heb snel zijn nummers verwijderd, voordat je het weet heb je virussen op je pc.

liekpiek
'Blue Valentine' is mijn kennismaking met Tom Waits. Een beetje huiverig stopte ik de cd in mijn computer; Ik had al veel negatiefs gehoord over met name zijn vreselijke stem.
Na het horen van het eerste nummer wist ik al bijna zeker dat dit ook aan mij niet besteed is en ik was al op zoek naar een andere cd om op te zetten. Blij dat ik dat niet gedaan heb. De nummers 2 tot 10 lieten mij inzien dat dit briljant is en deden mij dezelfde euforische kreten uitroepen als HiLL

avatar van Martin Visser
liekpiek schreef:

Herkenbaar. Ik kwam ook via dit album binnen, zogezegd. Ik kende zijn stem al en had er nooit aan kunnen wennen. Na beluistering van dit album was de 'klik' er eindelijk. En als je dit eenmaal mooi vindt, heb je nog legio Waits-albums te ontdekken. Uiteindelijk ben ik gevallen voor het meer experimentele werk, zoals Swordfishtrombones.

avatar van levenvergeten
Duidelijk mijn favoriete Waits-album!

levenvergeten schreef:
Duidelijk mijn favoriete Waits-album!

I'm with ya

avatar van danique
Music4ever schreef:
1,0 ster voor dit 'schreeuw' album van Tom Waits.

You bastard!

beaster1256
briljant meesterwerk van de heer waits , misschien wel zijn beste , allé voor mij dan

Gish
"Christmas Card from a Hooker in Minneapolis" is van een ongekende schoonheid. Ontroerend nummer.

"Red Shoes" heb ik al 10 jaar in mijn song top 10 staan, met grote voorsprong mijn favoriete Waits song.
Alsof je op een natte en koude winteravond in een donkere steeg loopt met schaarse verlichting.

Gish schreef:

Red Shoes is inderdaad onbeschrijfelijk goed. Pure klasse.

Al vind ik nog steeds Kentucky Avenue de allerbeste song op deze overheerlijke cd.

DonDijk
Echt een bloedjemooi album, een dikke 4. Ach, een 4.5. Een aanrader!

avatar van misja82
was al tijden van plan dit album wat vaker te gaan luisteren. toeval trof dat ik gister in een vrij leeg cafe zat en wat met de eigenaar aan het praten was, meestal heb ik het al vrij snel over muziek. hij had een stuk of 4 cd's van thuis mee genomen, waaronder deze. de hele avond geluisterd in een geweldige omgeving, met een biertje, sigaretje, hoofd in mijn handen. de manier om tom waits te luisteren uiteraard. en het bevalt me allemaal erg goed. weet nog niet of ie rain dogs kan overtreffen, maar komt toch zeker in de buurt. wie weet...

avatar van Whisper
Wat een waanzinnig goede cd. Deze zou in ieders verzameling moeten zitten.

Feeder
Ik geef jou nu eens 100% gelijk, wat een parel !

avatar van Tombo
Nog steeds mijn favoriete Waits plaat. Kende al wel wat Waits, maar toen ik in de winkel stond om wat Waits muziek te kopen was dit de enige cd die me gelijk zo ontzettend bij de keel greep. Meteen verkocht. Zowel ik als de cd!

Alleen met Red Shoes heb ik soms nog wat moeite, maar die moet ik wat meer kans geven. Somewhere vond ik eerst ook minder, maar inmiddels ook prachtig.

Al de nummers zijn zo geweldig en pakken je allemaal net iets anders. Christmas Card, Romeo Is Bleeding, Wrong Side Of The Road, Kentucky Avenue, eigenlijk kan ik ze allemaal wel opnoemen.

avatar van misja82
Heerlijk langs platenzaakjes gestruind vandaag en deze op vinyl gekocht bij recordfriend.
Grandioos.

Gish
misja82 schreef:
Grandioos.

Ik heb die vinylversie ook nog steeds in de kast staan, blijft toch mooi zo'n hoes. De LP was weer aan een revival begonnen las ik pas.

Veel plezier met dit meesterwerk van Waits.
Deze man heeft een werkelijk imposant oeuvre op zijn naam.

avatar van fatima
Ja, wat is-ie mooi hè? Samen met Raindogs nog steeds z'n beste. Alleen die opener, wat een tenenkrommende toestand is dat toch...

avatar van Migo
Ik heb toch meer met de sound van de eerste twee albums.

avatar van rascaly
Een prachtig album, waarmee het genie Tom Waits een heel gamma aan emoties weet op te roepen. Euforie en hoop op de openingstrack. Kentucky Avenue ontroert me tot tranen toe. Wistling Past the Graveyard swingt gewoon de pan uit!!

avatar van Kronos
Ik moet deze nog eens opleggen. Onlangs op vinyl gekocht.

avatar van Vortex
Allmighty wat een plaat! Een 4,5* om te beginnen.

Het staat hier onder 'rock' aangegeven, echter de muziek is meer jazz haast klassiek. En dan die stem van Waits
Oke het is echt een rauwe rasperige stem, maar als je die weet te waarderen dan gaat er echt een wereld voor je open!

Uitschieters Christmas card en $29,00. Beide muzikaal prachtig en erg mooie tekst. Hoe hij zegt 'Charlie i'm pregnant' de toon is gelijk gezet

avatar van Fingertippie
De eerste Tom Waits voor mij, met de grom stem, is effe wennen, maar naar een aantal malen beluisteren, vind het een geweldige CD. Ondanks dat het gegrom bij mij af en toe toch wat geforceerd over komt.