Foals - Holy Fire (2013)

3. My Number (4:01)
  4. Bad Habit (4:41)
  5. Everytime (4:02)
  6. Late Night (5:28)
  7. Out of the Woods (3:25)
  8. Milk & Black Spiders (5:18)
  9. Providence (4:08)
  10. Stepson (4:49)
  11. Moon (4:53)
avatar van Don Cappuccino
Inhaler is in ieder geval al een geweldig nummer, ik ben dus benieuwd naar dit album! Ik hoop dat de rest van het album in dezelfde richting is.

avatar van coldwarkids
Ik moest eerst aan Inhaler wennen. Vond het zeer matig van wat we normaal gewend waren van Foals. Het is een groeiertje en dus een briljant nummertje.

Inhaler is fantastisch. Zin in!!!

Dikkop
Mooie hoes en geweldige eerste single.

avatar van Boris1
My number mag er ook zijn.....

avatar van coldwarkids
Daar is nog geen studio versie van dus daar kan ik nog niet over meepraten.

avatar van Sammy
Inhaler is niet direct vertrouwd Foals, maar de funky ondertoon en het voor Foals begrippen pittige refrein maken dit toch wel tot een bijzonder nummertje! Naast Everything Everything plaat twee waar ik nu al enorm naar uitkijk.

avatar van Boris1
coldwarkids schreef:
Daar is nog geen studio versie van dus daar kan ik nog niet over meepraten.

YouTube - Foals - My Number

avatar van coldwarkids
Ja nu inmiddels wel.. Het is dan ook een aantal dagen geleden dat ik dat gepost had he

My Number
Dit ziet er goed uit.
Hij mag dan beginnen lekken.

En wat een fantastisch nummer is dit.
Die solo op het eind

YouTube - Foals - Late Night (new Holy Fire song)

Foals maakte enorme stappen vooruit op Total Life Forever, werd ineens een volwassen band met een sterk eigen geluid. Sindsdien wacht ik met smart op de opvolger, die zich nu aandient in de vorm van Holy Fire. Ik wacht met opzet even op de volledige plaat ipv losse singles te gaan luisteren. TLF is ten slotte ook een album dat je als geheel moet ervaren.

Dan doe je jezelf toch wel te kort. Ik zou als de wiedeweerga Inhaler opzetten...

avatar van Ward
Niet zo erg als jij jezelf te kort doet door Total Life Forever niet te beluisteren, herman Verder eens, Inhaler belooft veel goeds!

avatar van Oldfart
Als Inhaler representatief is voor de overige nummers, dan is dit het eerste album van 2013 wat ik aanschaf. Hoop dat het heilige vuur over de volle lengte blijft branden en niet als een smeulend hoopje eindigt.

avatar van Don Cappuccino
Als deze volledige plaat het niveau van Inhaler heeft wordt het echt een knaller van jewelste! Het is funky maar aan de andere kant rockt het ook enorm in de refreinen.

Dikkop
Niet alleen Inhaler is fantastisch! De andere 2 nummers die bekend zijn, zijn ook zeker en vast geslaagd. My Number is enorm catchy en Late Night gaat meer in de richting van Spanish Sahara.
Die solo op het einde is geweldig.

Inmiddels is ook Moon te beluisteren, een traag nummer, echte afsuiter

Moon

Dit wordt waarschijnlijk hun beste werk tot nu toe!

avatar van coldwarkids
Hun debuut zullen ze natuurlijk niet evenaren

avatar van coldwarkids
Wat is die nieuwe single geweldig!!!! Inhaler was ook wel goed!!

Dikkop
Welk nummer is de nieuwe single?
My Number?

avatar van VladTheImpaler
Ik kan echt niet wachten tot dit album uit komt. Inhaler, My Number en Late Night vind ik alle drie tot nu toe geweldige nummers met als uitschieter My Number, wat een geweldig catchy nummer is dat toch!

avatar van coldwarkids
My Number is de single... hij was ook 3voor12 single van de week.

avatar van jassn
Wat kijk ik uit naar dit album: My Number en Inhaler zijn echt heel goed !

avatar van Bart
Ik ga de plaat nu beluisteren.

De nummers 'Inhaler' en 'My Number' vond ik niet meteen overtuigend. Ik houd meer van de rustige nummers van Foals, waarin de sfeer langzaam opgebouwd wordt ('Spanish Sahara'). 'Late Night' ligt al meer in mijn straatje. Hopelijk zijn er meer van dit soort nummers op de plaat te vinden.

avatar van coldwarkids
M'n eerste luisterbeurt en krijg nou al kippenvel van Bad Habit

avatar van coldwarkids
Van de rustigste opbouwende nummers moet Foals het niet van hebben.. gelukkig staan er daar maar 2 van op. Late Night is het minste nummer.

Wat een plaat! De afsluiters zijn nog wat wennen maar een aantal fantastische nummers.

Met Late Night, Bad Habit en Milk & Black Spiders als voorlopige hoogtepunten.

avatar van JVT
JVT
Inhaler klinkt lekker! benieuwd naar de rest v h album.