Ozzy Osbourne - No Rest for the Wicked (1988)

Rock / Metal
Label: Epic

1. Miracle Man (3:44)
  2. Devil's Daughter (Holy War) (5:15)
  3. Crazy Babies (4:15)
  4. Breakin' All the Rules (5:15)
  5. Bloodbath in Paradise (5:03)
  6. Fire in the Sky (6:24)
  7. Tattooed Dancer (3:53)
  8. Demon Alcohol (4:30)
  9. Hero * (4:49)
  10. The Liar * (4:32)
  11. Miracle Man [Live] * (3:47)
DutchViking
Matig album, lang niet zo goed als de opvolger, No More Tears. Het enige hoogtepunt is dat dit het eerste album is met Zakk Wylde. Sommige songs zijn wel redelijk tot goed, zoals Miracle Man, Devil's Daughter en Tattooed Dancer, maar dit album verveelt (mij in ieder geval) snel.

DutchViking
De openingssong is het hoogtepunt van het album. Vooral het gebruik van de stemvervormer als het refrein van Miracle Man wordt ingezet. Erg grappig

avatar van orbit
Miracle Man, Crazy Babies, Bloodbath en Demon alcohol is Ozzy ten top in de jaren 80.. commercieel, gelikt en schaamteloos op zijn imago als vleermuizenbijter voortteren. Aardige nummers hoor, maar geen schimp van wat de man in het begin voor mijlpalen uitbracht. Geen lagen in de muziek, geen interessante composities, geen briljant gitaarvernuft.. magere mainstream metal. 3*

avatar van Sinner
Ik vind het gitaarspel hier net weer stukken beter dan op de voorgaande twee releases. De songs zijn dan wel nog niet wat het moet zijn (zeker draken van nummers als Fire In The Sky of Breakin' All The Rules zijn echt ondermaats), maar toch bevalt deze me net wat beter dan The Ultimate Sin.

Ik vind overigens Miracle Man met name in de live versies (op Live & Loud of Just Say Ozzy) er goed. Als studio song is het weer net wat minder. Eigenlijk een album dat ik wel regelmatig opzet zonder dat er echt hoogtepunten zijn te beleven.

DutchViking schreef:

Het nummer is goed, maar die stemvervormer hadden ze van mij achterwege mogen laten

avatar van Rockfan
Verder is het iid geen al te bijzonder album, No more tears is duidelijk veel beter

orbit schreef:

Breakin' all the rules vind ik toch ook wel een lekker nummer

avatar van AGE-411
Wat een zwak album.

Ik had er geen goed voorgevoel bij, maar het is na enkele luisterbeurten nog steeds slechter dan ik ooit had kunnen denken.

De muziek zelfs is eigenlijk niets aan op te merken (niets positief) . Had men beter die snotneus nog even gelaten voor wat ie was.

Maar niet alle pijlen richten naar Zakk, de teksten zijn ook niet bijzonder hoogstaand. De titels zeggen eigenlijk al genoeg:

Crazy baby ? crazy train?
Breakin' al the rules? Breakin' the law?
Sabbath bloody sabbath in paradise?
Hole... fire in the sky ?

In de lyrics komen ook bepaalde elementen voor die eerder gebruikt zijn.
Had men evengoed niets kunnen uitbrengen.
Zeer mager beestje!
(1,0* of 1,5*)

avatar van James Douglas
Ik vind die titelvergelijking wel érg vergezocht. Zo magertjes is dit nu ook weer niet. 'Breakin' all the Rules' laat goed horen wat Zakk al op zijn negentiende in zijn mars had. Daarnaast is 'Miracle Man' een behoorlijk scherpe aanklacht tegen het fenomeen 'Tv-dominee'.

Empyrium
Ik vind het een prima album. Beter dan zijn laatste twee albums in ieder geval. Fire in the Sky is een mooi nummer. De titelvergelijking is inderdaad iets te ver gezocht.

Het enige minpunt vind ik de productie, die is nogal dof.
Heb trouwens de premiere bij Countdown Cafe op tape. Hij was volgens mij ergens in Zwolle of Scheveningen, stomdronken, en hij verstond de vragen van Alfred Lagarde maar niet.

avatar van James Douglas
Tja, een jaar later zou hij door zijn alcoholverslaving bijna zijn vrouw van het leven beroven. Dit schiet soms even door me heen als je per ongeluk weer langs zijn eigen persiflageshow zapt.

Empyrium
James Douglas schreef:

Was een dag na thuiskomst van het Moscow Peace Festival. Hij had een aantal flessen vodka gekregen die hij direct bij thuiskomst opdronk.

The Oath
Enkel Fire in The Sky is noemenswaardig.
De rest is niet slecht, maar buitengewoon irritant.

1 track van de 10 is goed: 1/10 = 0,5/5

avatar van Edwynn
Niet het beste van Ozzy. Maar nog altijd veel beter dan wat ie de laatste jaren uitpoept.
Vooral Miracle Man, Bloodbath In Paradise en Breaking All The Rules zijn heerlijke 'niks aan de hand' stampers. Wel erg Amerikaans. maar ik houd daar wel van.
Het gitaarwerk van Zakk Wylde is ook erg smaakvol.

avatar van wizard
Ik vond deze cd eerst wel aardig, maar nu ik hem 2 keer in 2 dagen heb gedraaid, valt me op wat een flauwe plaat het eigenlijk is. Miracle Man en Fire in the Sky vind ik wel goede nummers, de rest is wat middelmatig of vervelend (Tattooed Dancer).

3* voor de moeite.

avatar van Omsk
Hm, toch de verkeerde Ozzy uit de budgetbak gevist zo te lezen

avatar van B.Robertson
Ozzy z'n minste tot dan toe. De plaat haalt de voldoende maar meer zit er ook niet in. Vooral mooi om Zakk Wylde, en veteraan Bob Daisley is ook weer van de partij. Van de songs is Crazy babies erg matig. En welk nummer zal dat eens even compenseren? Fire in the sky springt er het meeste uit, dan Miracle man.

Ik snap de commentaar niet ik vind dit de beste van ozzy

The Oath schreef:

En de de 2 eerste platen

Die ook ja

avatar van vielip
Tsjonge wat een slechte kritieken krijgt dit prachtalbum hier! Sta ik van te kijken...
Voor mij is dit album een topper!! Op dit album hoor je al tot wat Zakk Wylde instaat is! Die muur van gitaren hoor je hier al en wordt op het volgende album tot in perfectie gekneed. Ook zijn flitsende solo's zorgen ervoor dat dit album weer heel anders klinkt dan Ozzy's voorgaande. Breaking all the rules, Tattooed dancer, Demon alcohol, Bloodbath, Devil's daughter, Crazy babies, Miracle man....ik vind het allemaal prachtig!! Bonustrack Hero verdiend nog even een apart vermelding vind ik. Zéér geslaagd nummer met logzware riff en geweldige zangpartij van Ozzy!

avatar van sinkthepink
Mee eens, geweldige plaat dit, ik vind hem in zijn geheel betere nummers bevatten dan No More Tears. De produktie is wat vlak maar als je hem lekker hard draait klinkt het best goed, en de remaster is behoorlijk beter. Jammer dat Ozzy Jake E Lee de bons heeft gegeven in een dronken bui, want die vind/vond ik erg goed. Zakk heeft een heel andere stijl, maar kan niet tippen aan de techniek van Jake E Lee, dat valt vooral op als hij een live nummer doet uit het Jake E lee tijdperk.

Ook heerlijk hoe hij die Jimmy Swaggart terugpakt in Miracle Man...

sinkthepink schreef:

Absoluut waar! Geldt trouwens ook voor de Rhoads nummers als Crazy train en al die andere klassiekers. Wylde heeft niet de finesse (lijkt het) om die nummers op de manier te spelen zoals ze ooit zijn opgenomen. Zakk heeft een veel lompere stijl (niet negatief bedoeld!). Op de albums waarop Zakk speelt klinkt dat voortreffelijk en bere heavy maar de oudere nummers komen lang niet zo goed uit de verf met zijn stijl.

Bastiaan Prasath
De openingsriff van Breakin' All The Rules is een van de gaafste die Wylde ooit heeft geschreven!

avatar van vielip
Absoluut!! Keihard aanzetten en dan genieten!

Casino Boogie
Ik vind het helemaal geen verkeerde plaat van Ozzy. Nummers als Fire In The Sky, Demon Alcohol en Miracle Man vervelen mij niet zo heel erg snel. Misschien niet zo goed als No More Tears, maar voor een jaren '80 plaat kan ie er wat mij betreft prima mee door.

PriestMaiden
Fire In The Sky, Miracle Man en Breaking All The Rules Zijn de beste nummers.
Zeker geen verkeerd album en een goed debuut voor Wylde in Ozzy's band.

Casino Boogie
Bastiaan Prasath schreef:

Die van Miracle Man en Deman Alcohol mogen er ook wel zijn.

vielip schreef:
Voor mij is dit album een topper!!

Ben het helemaal met je eens. Ik vind dit bijvoorbeeld veeeeel beter dan the Ultimate Sin.

Het grappige is dat de bovenste helft van de kritieken (vrij) slecht is en hier op de onderste helft zijn ze (behoorlijk) enthousiast. ''Wij'' hebben toch gelijk...