Slipknot - Slipknot (1999)

Label: Roadrunner

1. 74261700027 (0:36)
  2. (Sic) (3:19)
  3. Eyeless (3:56)
  4. Wait and Bleed (2:27)
  5. Surfacing (3:38)
  6. Spit It Out (2:39)
  7. Tattered and Torn (2:53)
  8. Frail Limb Nursery * (0:45)
  9. Purity * (4:25)
  15. Scissors (8:22)
  16. Eeyore * (2:49)
  17. Me Inside * (2:41)
  18. Get This * (2:04)
  19. Spit It Out [Hyper Version] * (2:25)
  20. Spit It Out [Stamp You Out Mix] * (2:38)
  21. (Sic) (Molt-Injected Mix] * (3:27)
  22. Wait and Bleed [Terry Date Mix] * (2:31)
  23. Wait and Bleed [Demo] * (2:34)
  24. Snap [Demo] * (2:42)
  25. Interloper [Demo] * (2:19)
  26. Despise [Demo] * (3:41)
  27. Surfacing [Live] * (12:41)
The Deftone
IK weet niet of je de hele cd hebt geluisterd, maar de andere nummers lijken niet echt op wait and bleed, meer geschreeuw en minder zang.

clutch
De meeste nummers bevatten hier en daar wat rap, wat ook weer met nu-metal te maken heeft.

Berzerker
Ja de laatste van Gut heeft ook rap, en dat is écht geen nu-metal, dus dat wil niet altijd evenveel zeggen, hoewel de meeste nu-metal artiesten dat wel hebben, maar dan over andere onderwerpen.

Charles Manson
weet je wat?
ik noem Slipknot vanaf nu jazz.

Neeneenee, er is geen discussie meer mogelijk:
Slipknot is jazz

The Deftone
, whahah. Ik ben het helemaal met je eens!

avatar van Flammazine
ja maar wat voor jazz is het trouwens?

3.5* , vind het vrij intens

avatar van bennerd
Psychedelic fusion jazz
(ik heb geen flauw idee of het bestaat of niet, maar het klinkt wel goed )

Zit/Zat die bassist (Paul Grey) niet in Anal Blast ofzo?

clutch
Laatst nog eens opgezet en de muziek is eigenlijk best aanstekelijk, leuk voor een keertje niet al te vaak.

Empyrium schreef:
Wait and Bleed is toch overduidelijk nu-metal of ben ik nou gek.... alles wat dit genre zo vreselijk maakt komt erin voor. Cleane zang, beetje gescheeuw, gitaristen ver door de knieen gebogen, allen vol bravoure heen en weer springend wanneer het tempo-tje omhoog gaat.

Ik vind Wait And Bleed duizend keer vetter dan de gemiddelde nu-metal meuk.

avatar van THEMARSVOLTA
Dit was mij allereerste metal album, vroeger helemaal grijsgedraaid. Later had ik de andere 2 albums hieraan toegevoegd, maar die vondt ik een stuk minder dan de eerste, al kwam iowa nog best in de buurt. Vervolgens een heletijd laten liggen. En nu 3 jaar later eigenlijk weer uit de kast gehaald, en ik mag zeggen dat ik het eigenlijk nog best toffe muziek vindt al is mij smaak nu wel een stuk veranderd en is het niet alleen maar keiharde bler muziek meer.
Wat blijven nummers als Scissors, Liberate en No Life toch nog zo rechtovereind staan na al die jaren. Net zoals Wait and Bleed, een nummer dat ieder metalfan wel kent.

4.5. Moet het alleen niet meer te lang achter elkaar beluisteren zoals vroeger, merk dan toch wel dat ik gek wordt.

Ik vind juist dat ze hierna beter werden. Maar deze is ook niet mis, hoor. Alleen dat rap-element klinkt heel gedateert.

avatar van THEMARSVOLTA
Nu al een paar uur 3/4 discography aan het shufflen en dan klinken de 2 overige albums idd lekkerder dan ik 5 uur terug schreef. Maar het Self-titled album doet mij meer, vast vanwege dat het mijn eerste metal album was. Hou je altijd herinneren aan vast, plaat is ook altijd ergens in mijn hoofd blijven zweven.

Wait and Bleed was mijn eerste kennismaking, en die overdonderde mij op een positieve manier, en dat gevoel hebben ze mij later niet meer kunnen geven; Stonesour heeft me dat met Bother wel weer gegeven.

rico-bballer
Dit album 1 keer gehoord maar ga niet stemmen veel te vaag gehoord. Ik vind dat gemiddelde toch wel laag ik ben niet zo'n slipknot fan, maar dat komt vooral omdat het veel te overdreven gevuld is om het aggresiever te laten lijken. Veel te opgepompt wat minder toetertroep en ik kon het waarschijnlijk een stuk beter waarderen.

Charles Manson schreef:
ze hebben geen ultra laag zompig gitaar geluid, ze staan "gewoon" in B (eigenlijk in Cis met D drop). (ook weer geen mooi strak geluid maar dat terzijde)

Drop B is echt een bout geluid. Ik speel eigenlijk altijd in D, klinkt gewoon lekker, al is het wel de gemakkelijke luie manier natuurlijk.

cheeskorst
Wait and Bleed blijft een alleraardigst nummertje. En Spit It Out mag ik natuurlijk ook niet vergeten, alleen vind ik over de gehele lijn genomen Vol.3 het beste Slipknot album.

Ik heb overigens een paar voorgaande berichten gelezen bij dit album en bij sommige berichten begonnen de lachkriebels me behoorlijk op te komen.

Ga toch wel weer een halfje hoger. Nummers als Prosthetics, Get This en Scissors zijn toch wel van redelijk hoog niveau.

avatar van Flammazine
Vind ik ook, ik snap eigenlijk niet dat ze zo laag gewaardeerd wordt. De manier waarop de zweer openbarst na de intro vind ik toch nog altijd zeer indrukwekkend. Er staat wel wat vulsel op,vandaar dat hij op 3.5 blijft steken. Tja, en dat imago, liever een bende in lelijke maskers dan een janet met lederhosen en een poedelbos. Daft Punk doet al jaren hetzelfde trucje met hun robotten, en dan vinden de mensen het maar wat cool.

Ik denk dat het er gewoon op neer komt dat mensen maar al te graag metal dom en teringherrie willen vinden en Slipknot appelleert kwa imago en sound nou eenmaal aan hun kortzichtige gedachtengang waarbij er voorbij gegaan wordt aan het feit dat het eigenlijk technisch een zeer goede band is als je die paar percussionisten en die scratcher wegdenkt en dat ze echt wel weten waar ze mee bezig zijn. Het probleem met deze Slipknot-cd is dat het toch iets te gedateerd (raps!) klinkt vergeleken met wat erna kwam, maar toch is het een erg goed metalalbum.

avatar van Flammazine
Ik vind die raps eigenlijk hetgeen wat deze plaat zo eigen maakt en klinken voor mij echt niet gedateerd. Ok, Corey Taylor is geen Common, maar 50 Cent krijgt ie er wel onder denk ik. Tekstueel vind k deze ook beter dan de twee volgende, waar het originele er wat af is. Er zitten zo van die kleine zinnetjes in die goed te brullen zijn als je weer eens een slechte dag hebt gehad op de werkvloer. "Fuck this shit, I'm sick of it
You're goin' down, this is a war!" of "All you wanna do is drag me down
All I wanna do is stamp you out" Dus ja, misschien is het wel muziek voor frustro's, maar mensen die nooit eens opgefokt zijn , dat zijn pas lijpo's

avatar van THEMARSVOLTA
@kaztor: Ik weet het, technisch zit het veel beter in elkaar dan bijv pop, trance, hip hop...

ElsenaarMetal
Deze plaat is heftig, maar dan ook echt heftig, de zang vind ik vet maar wel gruwelijk.
Mijn moeder zag als eerst de cover en dacht dat ik een horrorfilm had gehuurd xd.
De beste tracks vind ik: Liberate, Wait and bleed.

de rest is overigens ook niceee

avatar van Vic Firth
Heerlijke keiharde nummers van Slipknot; vindt de liedjes goed in elkaar zitten en man,wat kan die Joey Jordisson drummen .Ik ben helemaal geen metal-freak maar deze CD is zo geschikt voor in een kwade bui:p Wekt pure agressie op,iets wat niet zo voor de hand liggend is.Deze CD is zoveel meer dan wat roepen en kloppen,in tegenstelling tot wat redelijk wat mensen denken.

Dit is het eerste degelijke album van Slipknot want, "Made, Feed, Kill, Repeat" was stukken minder vergeleken met dit album. Hier begon de carriëre van Slipknot dus pas echt, sterk album met Spit It Out en Liberate, de twee leukste nummers van Slipknot op dit album.
Hier is mijn lijstje wat ik goede nummers en minder goede nummers vond:

Goede nummers:

- Tattered & Torn.
- Prosthetics.
- No Life.
- Diluted.

Slipknot had opnieuw een sterke start beet met dit album, dat is overduidelijk!
Het album bevat veel sterke nummers en het eindnummer duurde erg lang, maar de kwaliteit mag er zeker wezen!
Goed album van Slipknot, geen reden tot klagen met dit album!

Cijfer: 4,0*!

avatar van bennerd
Diluted en Prosthetics slechte nummers?
Ik vind het juist horen tot de sterkste nummers op deze plaat.

sxesven
Evenals Tattered and Torn!

Devlab
Als 13 jarig ventje vond ik dit echt helemaal geweldig, ik kon me niet voorstellen dat er hardere muziek bestond haha
als ik het nu terug luister is het opzich best een sterk album alleen ben in mijn interesse in metal grotendeels verloren.
Nummers als Tattered and Torn, Prosthetics en Scissors vind ik nogsteeds best goed alleen zal ik dit niet snel meer opzetten.

3 *

Troll+reacties verwijderd.

avatar van andnino
De enorm wanhopige sound is wat dit album zo geweldig maakt, maar het tegelijk voor mij onmogelijk maakt om in een keer af te luisteren. Sommige nummers zijn daarentegen geweldig.

De tracklist die hier staat is trouwens niet van het originele album.
Ik heb de eerste Japanse persing met #8. Frail Limb Nursery en #9. Purity en ik heb Me Inside daarop als bonus track, samen met Get This, Interloper en Despise.

Frail Limb Nursery en Purity hebben ze toendertijd verwijderd omdat ze ontdekten dat er een copyright bestond op het verhaal over een meisje dat levend werdt begraven in een soort kooi.

Tattered And Torn gaat bij mij over in Frail Limb Nursery en dat is een introotje voor Purity en ik vind ze veel en veel beter dan Me Inside die daarvoor in de plek kwam. Zonde.