Slipknot - Slipknot (1999)

Label: Roadrunner

1. 74261700027 (0:36)
  2. (Sic) (3:19)
  3. Eyeless (3:56)
  4. Wait and Bleed (2:27)
  5. Surfacing (3:38)
  6. Spit It Out (2:39)
  7. Tattered and Torn (2:53)
  8. Frail Limb Nursery * (0:45)
  9. Purity * (4:25)
  15. Scissors (8:22)
  16. Eeyore * (2:49)
  17. Me Inside * (2:41)
  18. Get This * (2:04)
  19. Spit It Out [Hyper Version] * (2:25)
  20. Spit It Out [Stamp You Out Mix] * (2:38)
  21. (Sic) (Molt-Injected Mix] * (3:27)
  22. Wait and Bleed [Terry Date Mix] * (2:31)
  23. Wait and Bleed [Demo] * (2:34)
  24. Snap [Demo] * (2:42)
  25. Interloper [Demo] * (2:19)
  26. Despise [Demo] * (3:41)
  27. Surfacing [Live] * (12:41)
Devlab
Inderdaad erg zonde want purity vind ik juist 1 van de sterkste slipknot tracks

avatar van king_pin
Devlab schreef:
Als 13 jarig ventje vond ik dit echt helemaal geweldig, ik kon me niet voorstellen dat er hardere muziek bestond haha

Jep, same here.

Nadat mn Slipknot hype over was en ik in de ietwat betere metalmuziek terecht was gekomen heb ik echt een gigantische Slipknot haat opgebouwd (dat hoorde blijkbaar ook bij de (anti)Slipknot hype want ik was echt niet de enige ;'-) ).
Nou heb ik laatst dit album weer is opgezet en ik kon de eerste helft v.h. album best wel aanhoren eigenlijk.

Maar hun 3 albums die daarna zijn uitgekomen zijn ECHT overhypedte (is dat een woord ;'-)) middelmatige metal albums, niets bijzonders dus!

Doe mij dan maar deze of de Mate Feet Kill Repeat plaat.

avatar van aphexfreak
Voor mij persoonlijk een klassieker en ook een overgang in mijn ''luistercarriere''
Was voor mij echt een stap naar de hardere (metal)muziek destijds.
Heerlijk rauwe tracks met natuurlijk Dj Starscream achter de knopjes en schuifjes.
De breaks en beats voegen hier echt wat toe aan het geheel en maken de nummers lekker agressief en snel.
Zang/geschreeuw is in 1 woord geweldig zo ook het gitaarspel en het drumwerk.
Teksten ook geweldig op zijn tijd(eyeless!!)
Ja dit is een een heerlijke cd die ze eigenlijk nooit echt hebben overtroffen met de latere albums.
Hier zit nog de echte rauwe vieze smerige (slipknot)sfeer in.

avatar van andnino
4,5* voor de beste Slipknot tot op heden! Zoals aphexfreak al zei; het industriele geeft echt een meerwaarde aan de muziek. Het enige waar Slipknot écht in uitblinkt is het maken van sfeer, en dat heb ik na dit album niet meer gezien. Die is hier dan ook subliem.

Wat Corey Taylor hier allemaal de wereld in smijt blijft ongeëvenaard, en klinkt vies realistisch gemeend en pijnlijk. Het drumwerk is niet super geproduceerd wat een rauwe klank doneert aan het eindproduct. Dat is ook nog eens voorzien van uitstekende afwisseling, op een betere manier dan door middel van de onovertuigende ballads op de laatste twee albums.

Uiteindelijk een overtuigend album, wat door de band zelf niet meer geëvenaard word. Een plaatsje in mijn top 25 gegarandeerd.

grimy_jason
Wait and Bleed is nice track.

grimy_jason
Nou dit is zeker geen slechte cd, harde shit en zo heb ik het graag.
Momenteel een 4*

avatar van lauradance
Dit vond ik een aantal jaar helemaal geweldig, nu is het eigenlijk veel te hard voor me. Maar ik heb dit meegeschreeuwd op mijn kamertje dus ik kan het eigenlijk geen laag cijfer geven.

avatar van Soulmaggot
Zeer goed album, spijtig dat het album na Liberate wat saai wordt.
De bonustracks zijn ook zeer goed vooral Purity, Get This en Eeyore dan.

avatar van Tescootje
ik waardeer slipknot enorm
ik bedoel het is altijd grappig een paar gozers met een masker die goeie muziek maken!
en er is ook niks mis mee
respect voor hun

maar dit album is ook heerlijk om te luisteren

avatar van mstb
Toevallig nog eens aan het beluisteren dit album. Ik moet zeggen dat het mij in positieve zin bevalt.

leathaface2009
Wait and Bleed blijft een classic.

avatar van deathmetalhead
zoiezo nu-metal. maar wel de hardste nu-metal band die eris.

guess who
waarom heeft tattered and torn nu zo weinig stemmen?
die vind ik nou net een van de geniaalste tracks op het album

PriestMaiden
Na de eerste zes geweldige tracks (alé de eerste is een intro he) wordt het album heel wat minder. Tattered and Torn is een draak van een nummer. Me Inside, Liberate en vooral No Life zijn ook nog goede nummers. Ik vind deze cd ook ietsje te rommelachtig klinken. Geef mij dan maar Iowa.
Anders had ik een vier gegeven, maar door de mindere tracks 3.5

avatar van Devoo
Die 8:25 bij Me Inside klopt toch niet?

Heb gelijk het een en ander aangepast. Het is een zooitje bij dit album met al die verschillende versies.

Scissors blijf ik het beste nummer vinden. Die wanhoop aan het einde...

avatar van bennerd
Gewoon de originele versie nemen, en de andere tracks als bonus toevoegen.

avatar van Devoo
Dit is de tracklisting die ik heb. Welke versie heb ik dan?

"742617000027" – 0:36
"Interloper (demo)" – 2:18
"Despise (demo)" / "Eeyore" – 14:35

Slipknot [Clean + Bonus Tracks]

avatar van Devoo
En vanwaar die clean dan? Zijn er dan dingen gecensureerd ofzo?

avatar van bennerd
Geen idee, op de originele versie stonden Frail Limb Nursery en ik denk Purity, in plaats van twee andere songs. Ik weet er ook het fijne niet van, enkel dat ikzelf de clean version zonder bonus tracks heb.

avatar van Devoo
De clean versie, is dus tot Scissors? Zonder de hidden track Eyeore? Ik vind het altijd zo verwarrend als er zoveel verschillende versies zijn van hetzelfde album. XD

avatar van deathmetalhead
Surfacing liberate & wait and bleed beste nummers

avatar van Don Cappuccino
Het debuutalbum, uitgebracht in 1999 mag van mij al als een metalklassieker worden bestempeld. Velen zullen het hier niet mee eens zijn, maar dat is mijn mening. Ik heb de 10th Anniversary Edition, en daar staan alle nummers op (ook Purity, wat een van betere nummers op het album is). Het album opent echt ijzersterk met (sic), geweldig! De eerste 5 nummers zijn echt geweldig, daarna komt er een raar nummer, namelijk Tattered & Torn. Het album gaat daarna heel goed verder, met Prosthetics en Liberate en Scissors, vond ik paar jaar geleden niet zo veel aan, maar nu vind ik het geweldig. Slepend. En Eeyore, hidden track? Wat een knaller. Een album zonder slechte nummers, hier was Slipknot nog ´´fucked up´´, op dit album drumt Joey Jordison het beste van alle albums en spuwt Corey Taylor zijn teksten er uit. 5 sterren voor dit album

Even om duidelijk te maken: Ik ben geen Maggot, ik luister naar veel andere soorten muziek, de rest van Slipknot doet me niet zo veel meer, maar dit wel.

Om nog met een quote uit het boekje te komen:
Worse Forwards than Backwards

bennerd schreef:

Frail Limb Nursery is een introotje voor Purity en die combinatie was vervangen door Me Inside op die plek op het album. (FLN was #8 en Purity #9).
Ik heb de Japanse versie met die twee nummers op hun originele plaats, Me Inside, Get This, Interloper en Despise als bonus tracks en Eeyore als secret track na Despise. Wel een sommetje geld waard nu, denk ik.

Dit album is het enige goede wat Slipknot in mijn ogen gebracht heeft, daarna sloeg het egt nergens meer op.

Egt he.

avatar van metalforever78
goed album van dit jmmrgenoeg nog maar 8 tal RIP Paul grey.

maare ffkes over deze schijf.

het enige min punt is wait an bleed. omdat het veel te vocal based is, en muziek maak je met instrumenten en niet met je mond. vandaar. Je mag het er niet me eens zijn of wel your call. voor de rest gwn vette shit

avatar van Don Cappuccino
Metalforever78, wat voor onzin praat jij? Muziek maak je met instrumenten en niet met je mond, ik moest echt even lachen toen ik dat las. Zang is ook een instrument naar mijn mening.

avatar van bennerd
Het is gwn vette shit, aight yo!