Scorpions - Tokyo Tapes (1978)

West-Duitsland
Rock / Metal
Label: RCA

1. All Night Long (3:43)
  2. Pictured Life (3:13)
  3. Backstage Queen (3:39)
  4. Polar Nights * (7:01)
  5. In Trance (5:26)
  6. We'll Burn the Sky (8:06)
  7. Suspender Love (3:40)
  8. In Search of the Peace of Mind (3:02)
  9. Fly to the Rainbow (9:38)
  10. He's a Woman, She's a Man (5:21)
  11. Speedy's Coming (3:39)
  12. Top of the Bill (6:47)
  13. Hound Dog (1:14)
  14. Long Tall Sally (2:49)
  15. Steamrock Fever (3:41)
  16. Dark Lady (4:37)
  17. Kojo No Tsuki (3:17)
  18. Robot Man (5:48)
  19. Hell Cat [Live Track, Japan 27.04.1978] * (9:45)
  20. Catch Your Train [Live Track, Japan 27.04.1978] * (3:50)
  21. Kimi Ga Yo (Japanese National Anthem) [Live Track, Japan 24.04.1978] * (1:32)
  22. Polar Nights [Live Track, Japan 24.04.1978] * (7:30)
  23. He's a Woman, She's a Man [Live Track, Japan 24.04.1978] * (6:04)
  24. Top of the Bill [Live Track, Japan 24.04.1978] * (10:47)
  25. Robot Man [Live Track, Japan 27.04.1978] * (6:49)
avatar van Rockfan
Misschien wel één van de beste live-albums ooit

avatar van glenn53
Zeker weten.

avatar van ricardo
waanzinnig energiek live album een van de betere vooral uit die tijd, koop je world wide live en studio album crazy world erbij en je hebt alle goede nummers van de scorpions, dat is beter dan 1 studio verzamelaar, de scorpions is vooral een live band 4 sterren voor deze

Joy
alleen lijkt het op de hoes net alsof de een de ander loopt te pijpen
zie het nu pas;)

avatar van Rockfan
Je hebt wel een hoop fantasie trouwens

Harald
Wel een moelijke positie...

avatar van ricardo
Als je van plan bent om een album van Scorpions te gaan kopen, neem dan deze evt nog aangevuld met World Wide Live. als ik in een Scorpions bui ben zijn het immer 1 van die 2 albums die in de speler geraken. de Scorpions zijn met name dan ook vooral een live band, en heb je hun beste nummers, en dan nog wel live ook. deze vind ik nog net iets beter dan World Wide Live, ik vind het geluid hierop beter klinken, en het komt hier nog energieker over dan op WWL.

avatar van James Douglas
Één van mijn favoriete live-albums. Mijn hemel, wat gaat die Uli Jon Roth hier met zijn, door Jimi Hendrix gëinspireerde, gitaarspel tekeer. Ondanks de voortrazende energie is er ook nog tijd voor wat improvisatie van de beste man. Wil je deze klasse goed proeven? Het antwoord is 'We'll Burn the Sky'.

avatar van ricardo
Dit is op basis van het geluid en de ongetemde energie die er vanaf spat mijn absoluut favoriete Scorpions album zonder twijfel. ik ben hem nu even aan het draaien, maar echt een super plaat, dat zeker.

avatar van James Douglas
Zijn we het daar ook al over eens . Wat mij betreft kan dit zichprima meten met een 'Made in Japan'.

avatar van ricardo
Made In Japan is natuurlijk 1 van de meest bekende en meest beroemde live albums ooit. ik vind deze er niet voor onderdoen inderdaad, tis zelfs zo dat deze nog lekkerder wegluisterd vind ik. ik vind Made In Japan vooral door de erg goede gezamelijke prestatie erg goed van kwaliteit, maar wat luistergenot betreft heb ik deze geloof ik net iets liever. de meesten die Made In Japan kennen, kennen dit live album niet eens, ze weten dus eigenlijk niet wat ze missen.

maiden japan

avatar van ricardo
nee hoor Live After Death of Rock In Rio dan maar. Wat vind jij van deze liveplaat van Scorpions Joy?

Heb deze gisteren uit een koopjesbak gevist, voornamelijk vanwege de positieve reacties bij dit album. Ik hoop dat jullie gelijk krijgen

avatar van ricardo
Als je ook maar een beetje van Scorpions houdt, dan zit je met dit album echt gebeiteld. Dit is gewoon het beste Scorpions album wat ooit op de markt gebracht is vind ik.

avatar van Kronos
Sentimentele Deutsche schlagers met wat hardrock-ingediënten.

Beste album, Blackout.

avatar van steve harris
heel mooi

Kronos schreef:

Beste album, Blackout.
En toch houd ik het meest van Lovedrive.

avatar van Sinner
Verleden week in huis gehaald voor een prikje. Ben niet zo'n groot Scorpions fan maar de twee bekende live albums blijven toch altijd erg goed en veel leuker dan de standaard verzamelaar. Mijn versie mist overigens Polar Lights - die had ik dan toch liever erop gehad in plaats van Hound Dog en Long Tall Sally. Verder vind ik dat de band vooral schittert bij de wat langere songs als In Trance en het geweldige Fly To The Rainbow.

avatar van ricardo
Dit blijft een lekker live album, met een goede geluidsproductie. Het valt me wel op dat Klaus Meine toen ook al met een wasknijper op zijn mond door de neus staat te zingen. Wel een goede zanger, maar ik moet soms ook wel een beetje lachen om zijn steenkolen engels wattie door de neus zingt.

Maar nietemin blijf ik dit het meest levendige Scorpions album vinden.

Joy
wat vind ik van deze plaat

gen id, ben te oud om me te herinneren hoe die ook al weer klonk

ik gaat um weer eens pindakazen, de remaster uit 2001 loopt binnen

avatar van ricardo
Als je tegen de 60 loopt dan is het soms moeilijk om dingen nog te onthouden , maar dit album is echt de moeite waard hoor. Als ik de Scorpions wil horen, dan zet ik altijd dit album op.

ho ho, 59 he

hijs bijna binne

avatar van iggy
In die tijd klonken de scorpions nog behoorlijk spannend. Roth. Men had nog de nodige variatie. De band klonk als een klokje. Nee prima live plaat

Dit zijn de Scorpions op zijn best. Live dus

avatar van Brutus
Heerlijk Livealbum van de Scorpions

avatar van Dream Theater
Een klassieke live plaat van een band die jaren aan de top heeft gestaan van het hardrockgenre.
Op deze plaat staan geweldige nummers als In Trance , Fly to the Rainbow, We`ll burn the Sky of Pictured Life. Uli Jon Roth was een geweldige gitarist en drukt duidelijk zijn stempel met zijn Hendrix beinvloedde gitaarspel. Klaus Meine heeft een prettig nasaal stemgeluid en zijn licht duits accent stoort niet. Enige minpuntje zijn de nummers Hound Dog en Long Tall Sally wat rock `n roll klassiekers zijn.

Casino Boogie
Gelukkig heb ik hier de dubbelaar nog van, dus met Polar Nights.

Casino Boogie
De 2cd staat nu weer op, heerlijk album. Dat Japanse nummer en de Elvis-tracks hadden van mij niet gehoeven.

Brooklyn Dodger
Scorpions blijf toch wel het perfecte voorbeeld van een band die nooit gaat stoppen maar toch wat erg fijne hard rock platen heeft afgeleverd. Dit is misschien wel de beste, vooral door de prachtige versie van We'll Burn The Sky.