Slipknot - Iowa (2001)

1. (515) (0:59)
  2. People=Shit (3:35)
  3. Disasterpiece (5:08)
  4. My Plague (3:40)
  5. Everything Ends (4:14)
  6. The Heretic Anthem (4:14)
  7. Gently (4:54)
  8. Left Behind (4:01)
  9. The Shape (3:37)
  10. I Am Hated (2:37)
  11. Skin Ticket (6:41)
  12. New Abortion (3:36)
  13. Metabolic (3:59)
  14. Iowa (15:03)
  15. Liberate [Live] * (4:25)
  16. My Plague [New Abuse Mix] * (3:02)
  17. (515) [Live] * (4:04)
  18. People = Shit [Live] * (3:36)
  19. Liberate [Live] * (3:37)
  20. Left Behind [Live] * (3:38)
  21. Eeyore [Live] * (2:38)
  22. Disasterpiece [Live] * (5:22)
  23. Purity [Live] * (5:26)
  24. Gently [Live] * (4:35)
  25. Eyeless [Live] * (4:57)
  26. Drum Solo [Live] * (3:59)
  27. My Plague [Live] * (3:47)
  28. New Abortion [Live] * (4:22)
  29. The Heretic Anthem [Live] * (4:59)
  30. Spit It Out [Live] * (7:44)
  31. Wait and Bleed [Live] * (3:27)
  32. 742617000027 [Live] * (1:44)
  33. (Sic) [Live] * (4:21)
  34. Surfacing [Live] * (5:34)
avatar van mean eyed cat
man man wat een vette dreigende baslijnen

MetalDex
Vandaag na lange tijd weer eens beluisterd, en ik moet zeggen dat ik weer erg onder de indruk raakte. Op het einde vind ik het zelf ietsjes inzakken, maar over het algemeen vind ik dit gewoon een strak en bruut album. Klein minpuntje vind ik de teksten (iets teveel motherfucker wat mij betreft), maar zo'n groot probleem vind ik dat niet; Cannibal Corpse vind ik dan ook helemaal geweldig

Verhoogd naar 4*

Ik snap echt niet waarom dit gemiddelde zo laag is...
Omdat ze maskers dragen en bij de nu-metalmeuk werden geschaard?

avatar van bennerd
Omdat het een schande is om Slipknot goed te vinden, volgens zovele mensen.

Gelukkig hou ik me niet aan dat soort stigma's, maar toch is het jammer. Zo krijgen andere mensen weer een verkeerde indruk.

MetalDex
Ach laat ze maar. Zelf ben ik een tijdje ook onderhevig geweest aan het Slipknot-bashing, maar ik ben nu wel erg benieuwd wat voor reputatie Slipknot zal hebben over een tiental jaren, als alle bashers zijn opgegroeid.

avatar van vin13
Heftige drukke plaat die de nodige rustpunten minst die wel op het betere vol3 aanwezig zijn. Niettemin een goede plaat maar niet 1 die van begin tot eind boeit.Slipknot live vind ik een amusante en degelijke band(gezien op Dynamo in Nijmegen).

ElsenaarMetal
Die maskers vind ik juist wel goed, geeft ook een idee dat ze het om de muziek doen en niet om bekendheid zoiezo al een super pluspunt!!
verder is de CD vet nice

bro
dat was ook de oorspronkelijke bedoeling van de maskers. Op die manier wilde ze dat men bij het horen van 'Slipknot' dacht aan hun muziek, en niet de personen die de muziek maakt. Maar zoals we weten had het juist het omgekeerde effect. Iedereen dacht nu aan 'die mannen met hun maskers'. Velen geven hun muziek zelf geen kans en geven overdreven veel vooroordelen, gewoon omdat ze maskers dragen.

avatar van SoNick
Ik hou niet van het geschreeuw, maar ken het album op my plague na niet. Ik stem dus ook niet.

STaN_THe_MaN
Goed album, vind met Left Behind en People=Shit het nog steeds het hoogtepunt van Slipknot.

Troll+reacties verwijderd.

avatar van gherdt
Maar weer eens aangezet n.a.v. dat nieuwe, weinig opzienbarende werkje. Raar dat deze plaat het laagste gemiddelde heeft op MuMe. Ik vind bijna elk nummer raak en de nihilistische bruutheid en het bijna volledig ontbreken van cheesy tenenkrommende zanglijntjes doet me met terugwerkende kracht nog steeds goed.
Compromisloze naargeestige pokkeherrie die effectief is als Slayer op z'n best. Gently is met afstand het beste nummer dat ze hebben gemaakt en als ik een Slipknot best-of zou maken kan ongeveer elk nummer er zo op, beetje lullig voor de overige drie plaatjes alleen.

avatar van andnino
Mist de gammele (en sfeervolle) productie van het debuut. Verder gewoon een harde Slipknot plaat, waar All Hope is Gone een puntje aan kan zuigen.

avatar van Soulmaggot
Dit is zowat de beste cd die Slipknot ooit heeft uitgebracht.

inderdaat de beste en meest afwisselende cd en ik vind hier de maskers het origineelst

PriestMaiden
Dit is het bruutste werk van Slipknot.
Het debuut is ook bruut, maar klinkt meer rommelig.
Mijn favorieten hier zijn: Left Behind , People = Shit, Disasterpiece, My Plague en natuurlijk the Heretic Anthem.

avatar van Fake_world
Eigelijk hun enige plaat die ik volledig smaak. geen toegevingen en gwn keihard rammen. dat mag best eens kunnen. zet hem nu wel redelijk veel op, in tegenstelling tot de 2 die erna kwamen, daar is het al heeeel wat minder...

avatar van deathmetalhead
slipknot is gewoon nu-metal maar dan een beetje andere styl. minder zang/rap meer geschreeuw. minder rock meer metal. het is alleen dom dat ze zoals bij wiki Core achter te zetten. sinds dat emo shit gedoe in een keer helemaal hip was zetten ze gelijk overal core bij. en slipknot is niet echt te vergelijken met emocore.

tis ook nogal simpel om overal wat een beetje anders is core achter te zetten. heeft het teminste een naam ja oke metalcore maar dat bestond al eerder.

avatar van Dexter
? -Core wordt gebruikt als er sprake is van een cross-over met (post)hardcore punk. Kan simpel zijn, maar het is niet 'alle wat anders is'. Beetje weten waar je over praat kan nooit kwaad: zo is emocore ook ouder dan metalcore (halverwege jaren 80 tegenover eind jaren 80/begin jaren 90).
En wie deelt Slipknot nu in bij emocore? Wikipedia refereert ook gewoon naar nu-metal.

avatar van bennerd
Slipknot indelen bij emocore? Gay...

avatar van deathmetalhead
nu-metalcore is gwn door wiki verzonnen. k bedoel typ bij youtube in nu-metalcore en je kkrijgt niks

Dat gezeik met namen altijd. Mensen hebben altijd de neiging om overal stickertjes op te plakken. Dit is gewoon vette, brute metal, punt!

avatar van deathmetalhead
tis maar wat je brute metal noemt xD dit is gewoon nu-metal. alhoewel the blister exist eerste nummer van slipknot. was wel de hardste nummer die ik op men mp3tje had staan

kaztor schreef:

Het debuut was toch wat vetter en bruter metaller

andnino schreef:

Het debuut was toch wat vetter en bruter metaller

Ik vind dit toch minder gedateerd klinken. Als ik nu nog sommige van die 'raps' terug hoor op het debuut klinkt het redelijk lachwekkend. Wat ben ik blij dat ze daar naderhand mee zijn gestopt.

avatar van andnino
Hm, kan ik inkomen. Ik vind het dan weer jammer dat ze met die industriële sfeer zijn gestopt.

avatar van lowieke
Ik vond dit vroeger goed.... waarom???

Als je als titel van een nummer hebt 'people=shit' dan heb je voor mij sowieso al afgedaan.

Onnodige haat en horrorcrap gaat er bij mij niet in.

Dit is het album waar ik voor het eerst met metal te maken kreeg. Eerste mening toen die dagen was: Wat een grafherrie, maar die mening werd weer snel bijgesteld.

Album van de week nog weer is in de auto beluisterd. Maar ooww wat beuken weer. Alle albums na Iowa vind ik niet meer interessant omdat ze naar mijn mening te soft en commercieel beginnen te worden. Wat zijn intrede deed met vol. 3. Back to basic en weer zulke brute platen maken als iowa en self titled album!

avatar van bennerd
De negen gemaskerde helden/clowns (schrap wat niet past) hadden de lat heel erg hoog gelegd na hun selftitled. Iets te hoog, zo blijkt. De band komt hier wel met een lichte verandering in hun geluid: dit keer kiezen ze voor veel meer brutaliteit en rechtdoorzee gebeuk. De cleane zang wordt heel precies ingezet, voornamelijk in de iets luchtigere nummers als Left Behind of My Plague. Let op de 'iets'.

Wat het album wel mist ten opzichte van haar voorganger, is de hoeveelheid aan heel erg catchy nummers. Maar de band compenseert dat ruimschoots door hun brute geluid en hun agressiviteit. The Shape is overigens de meest onderschatte Slipknot-track.