Red House Painters - Red House Painters (I) (1993)

Label: 4AD

1. Grace Cathedral Park (3:50)
  2. Down Through (2:38)
  3. Katy Song (8:22)
  4. Mistress (4:05)
  5. Things Mean a Lot (3:24)
  6. Funhouse (9:18)
  7. Take Me Out (4:48)
  8. Rollercoaster (4:17)
  9. New Jersey (3:58)
  10. Dragonflies (3:58)
  11. Mistress [Piano Version] (4:32)
  12. Mother (13:06)
  13. Strawberry Hill (7:34)
  14. Brown Eyes (1:48)
avatar van titan
titan (crew)
Mijn attentie was al een beetje getrokken door het hoge gemiddelde, maar toen er ook nog eens iemand mij een PM stuurde met de mededeling dat dit wel wat voor mij is ben ik er meteen achteraan gegaan. Hoewel ik wat huiverig was aangezien ik hun debuutalbum niet zo denderend vond (alhoewel die ondertussen met een halve ster is opgehoogd), kan ik deze sfeervolle en melancholieke herfstmuziek zeer goed waarderen. Zulke nuttige tips zie ik nou graag in mijn inbox . 4*.

avatar van KampF
Wow, ik ben net begonnen en ik kreeg al een lichte vorm van kippenvel bij katy song. Comment volgt later.

avatar van The Scientist
Staan erg veel mooie nummers op ja, maar het is toch meer een geheel voor me.

Vooral de drums vallen me vaak in zeer positieve zin op.
En die piano-versie van Mistress ook

Vandaag het album op vinyl binnen gekregen en ben weer helemaal opnieuw verliefd geworden op dit album! Juist dat karakteristieke, warme geluid van Red House Painters komt op vinyl zo ontzettend veel mooier over, een genot om naar te luisteren! Al luisterend realiseerde ik mij tevens dat de tweede plaats in mijn top 10 niet langer voldoende was en heb 'm naar de eerste plaats gepromoveerd!

avatar van Sander B.
bubbachups schreef:

Onze top 10's beginnen nu wel erg op elkaar te lijken

Sander B. schreef:

Onze top 10's beginnen nu wel erg op elkaar te lijken
En ik vind ze beide prachtig, van de eerste top 10 lijsten die me op Mume waren opgevallen.

avatar van Sander B.
grovonion schreef:

thanks. Die van jou mag er ook uiteraard zijn. Red House Painters op 1

Daarnaast heb je nog 2 albums in je top 10 waar ik 5 sterren voor gegeven heb en eentje 4,5*

JSC
Woensdag deze plaat voor het eerst gehoord, en na heel wat beluisteringen tijdens het weekend moet ik vaststellen dat hier voor mij alleen maar parels opstaan. Voorzichtigheid is niet geboden, dit heerlijk warme album kan vanaf heden op nummer 6 pronken in m'n top 10.

JSC schreef:

Heb 'm behoorlijk vaak geluisterd, alvorens te stemmen. Maar ik kwam er achter dat ik deze plaat doodsaai vind, in tegenstelling tot Ocean Beach, die nog redelijk te pruimen is.

2,5* nu, maar ik zal 'm nog wat luisterbeurten geven, ik heb 't idee dat er meer inzit.

Spuit 12 schreef:

ik zou vooral heel erg op de mooie teksten gaan letten als je dit saai vind. Mischien kan dat nog wat helpen

inmiddels al op 50 stemmen
gaat snel...

avatar van Reint
Ik ga dit eens uitchecken, want ik heb nog weinig negatiefs gehoord hierover.

avatar van grovonion
Als ik je top10 even snel in ogenschouw neem kan er eigenlijk niks mis gaan tussen jou en RHP Veel plezier ermee.

avatar van Reint
Gaat wel lukken, denk ik zo. (y)

handsome_devil
Dit album net maar naar 2 omhoog gegooid. De eerste keer luisteren was al een groot succes, maar hij wordt steeds nog een stukje mooier. Ben in Arnhem op zoek gegaan naar dit album, maar nergens te vinden Zal weer een online bestelling moeten gaan worden denk ik.

avatar van Paalhaas
handsome_devil schreef:
Zal weer een online bestelling moeten gaan worden denk ik.

Ach en wee.

handsome_devil
best irritant, want in de meeste gevallen moet ik dan ergens een creditcard vandaan halen.

avatar van HammerHead
http://www.themusicsafe.com/seek/2/red+house+painters/ €11,40: Nederlandse winkel dus geen creditcard nodig.

ah top, bedankt

avatar van Reint
Hij is niet makkelijk te vinden?
(Ik zal hem eerst moet gaan waarderen, maar ik verwacht er veel van)
Aan de ene kant is dat vervelend, dan kan ik dus niet zomaar de Velvet binnenstappen en hem kopen. En van bestellen hou ik niet van.
Maar aan de andere kant is het een hele belevenis als ik hem eens tegenkom op een markt ofzo. :+

avatar van danique
Uhm...hij staat gewoon op bol.com hoor heb m daar net beluistert, is niet echt slechte muziek eigenlijk...had er nog nooit van gehoord: klinkt wel lekker, al is de stem van de zanger wel ff wennen...

avatar van Reint
Ja, maar dan moet je hem dus bestellen. En dat wil ik niet.

avatar van Gyzzz
Bij GET in Amsterdam ligt hij voor 8 of 9 euro geloof ik.

Ik heb hem gisteren voor 10 euro incl. verzendkosten besteld

avatar van ErikM
Wat een prachtige, melancholische muziek! Weer een geweldige ontdekking via MusicMeter.

avatar van grovonion
Onder de 4* gemiddeld gedoken , -o- hoe spijtig!

avatar van Lukas
grovonion schreef:
Onder de 4* gemiddeld gedoken , -o- hoe spijtig!

Dan te bedenken dat ie ooit boven de 4.4 stond

avatar van Paalhaas
Mooi zo, 4,40 is natuurlijk veel te hoog voor dit prachtige maar nou ook weer niet wereldschokkend prachtige album.

Lukas schreef:

Dan te bedenken dat ie ooit boven de 4.4 stond

hij heeft zelfs in de top 3 van allerlei toplijsten gestaan toen dit album net op 20 stemmen zat