Ozzy Osbourne - Ozzmosis (1995)

Rock / Metal
Label: Epic

1. Perry Mason (5:53)
  2. I Just Want You (4:56)
  3. Ghost Behind My Eyes (5:10)
  4. Thunder Underground (6:29)
  5. See You on the Other Side (6:10)
  6. Tomorrow (6:37)
  7. Denial (5:12)
  8. My Little Man (4:52)
  9. My Jekyll Doesn't Hide (6:33)
  10. Old L.A. Tonight (4:48)
  11. Whole World's Falling Down * (5:06)
  12. Aimee * (4:45)
avatar van Eddie
Ik kende van deze plaat alleen Perry Mason, nu ik hem in zijn geheel luister moet hij misschien wennen of groeien want alles wat No More Tears zo goed maakt vind ik alleen in het eerste en tweede nummer terug, de rest van de plaat valt me en beetje tegen, niet slecht zeker niet maar zeker niet van het niveau van NMT. 3*

Bobiej
Kan ik het alleen maar mee eens zijn

Bobiej
Thunder Underground is trouwens heel vet

avatar van orbit
Hier ben ik genokt met het oeuvre van meneer Osbourne.. slap aftreksel van No More Tears.

Toch geen slechte plaat. Perry mason, I just want you, Thunder underground en See you on the otherside vind ik prima nummers. Stuk minder dan NMT, dat zeker, maar toch niet slecht. 3.5*

Bobiej
Hier staan echt de laatste 2 knallers uit de carrìerre van Ozzy op; I just want you en Perry Mason. Ik zet met hetzelfde genot Down to Earth op, maar zo vet als 't tweeluik dat dit opent word het niet!

avatar van Manuel
Tomorrow is ook een leuk nummer..

Udang Saos
Dit is de laatste goede plaat van Ozzy. Goede nummers vind ik I Just Want You, Ghost Behind My Eyes, See You On The Other Side, Tomorrow, Denial en My Little Man. Een zéér goed nummer vind ik Old L.A. Tonight. Mooi piano-intro, mooie melodie en als kers op de taart een fraaie gitaarsolo. Dit nummer hoort bij de Best of Ozzy, vind ik. 4 punten ****

avatar van wizard
toen ik deze plaat voor het eerst luisterde, kwam ik niet verder dan de eerste nummers, maar nu ik nog een aantal keren naar Ozzmosis luister, begin ik deze cd steeds meer te waarderen. De eerste 2 nummers bevallen me prima, net als Thunder Underground, en OLd LA Tonight.

avatar van Killeraapje
Dit is een ondergewaardeerd album van Ozzy. See you on the other side, I Just Want you en My jeckyll doesnt hyde zijn wereldnummers.

avatar van AGE-411
Is dit niet met Geezer Butler op Bass?

avatar van Rockfan
AGE-411 schreef:
Is dit niet met Geezer Butler op Bass?

Ja

avatar van Edwynn
Opener Perry Mason en afsluiter Old L.A. Tonight zijn geweldig. Alles wat er tussen is vreselijk saai en voorspelbaar. Had dus een geweldige single kunnen zijn.

avatar van wizard
Zonet deze cd maar eens weer gedraaid. Mijn broertje: "Dit is pop, met een laagje gitaar". Daarna: "Hier staan ook echt alleen maar slechte ballads op".
Ik geloof dat ik het deels wel met hem eens kan zijn. Haal er een halve punt af: 3.0*.

avatar van B.Robertson
Ondermaats album van Ozzy. Opener Perry Mason is nog wel mooi, maar wordt meteen gevolgd door enige niet boeiende nummers. En eigenlijk wordt de plaat er met het verstrijken van de songs niet beter op en blijft saai. Het afsluitende Old L.A. tonight is het één na beste dat Ozzmosis te bieden heeft. Geen succes, dit album.

avatar van vielip
Laatste goede album van Ozzy wat mij betreft! Toen ik 'm luisterde voor de eerste keer viel ie me wat tegen. Ik zat te wachten op iets in de stijl van No more tears en dat is dit album duidelijk niet. Toen ik 'm wat vaker had gehoord viel het kwartje alsnog
Perry Mason is een geweldige opener! Super gitaarriff en een geweldig slepend bluesnummer! Daarna meteen een minder nummer; I just want you. Niet echt slecht maar ik vind al die rijmelarij helemaal niks. Samen met Denial de minsten van dit album. Ghost behind my eyes, Thunder underground, Tomorrow, My little man en My Jeckyll doesn't hide zijn prima nummers en See you on the other side en Old LA tonight zijn gewoon briljant!! Kippevel momenten, zó goed!
Deen Castronovo op drums als ik me niet vergis!

avatar van Germ
Germ (crew)
vielip schreef:
Laatste goede album van Ozzy wat mij betreft! !

Tsja, hierna was het wel over met Ozzy inderdaad.
I Just Want You, Perry Mason en See You On The Otherside zijn nog echte toppers in het oeuvre van Ozzy.

avatar van sinkthepink
Klinkt toch wel vet hoor dit album, ik luister hem op behoorlijk volume.....genieten toch wel!
Zeker wel een goede plaat als je het vergelijkt met die rommel van de laatste jaren

Perry Mason is mijn favoriet, maar I Just Want You / See You On The Other Side / Tomorrow zijn zeer zeker te doen.

avatar van Von Helsing
Ik snap de slechte kritieken op dit album niet helemaal. Ten eerste staat er een meesterlijke opener op in de naam van "Perry Mason" en de track daarna is eigenlijk minstens zo goed: "I Just Want You". Een album die daarnaast ook nog eens "My Jekyll Doesn't Hide", "See You on the Other Side" en "Old L.A. Tonight" bevat kan toch niet meer slecht zijn, denk ik dan.

Er staan misschien 1 of 2 mindere tracks op maar de rest (en zeker bovengenoemde) maken dat meer dan goed. Verder treffen wij naast Ozzy nog Zakk (natuurlijk), Geezer Butler aan en huidig Journey drummer Deen Castronova.

Zeker een 4 waard.

Stijn_Slayer
Ik ken alleen Perry Mason, maar hoe groot is de inbreng van Rick Wakeman?

avatar van Edwynn
Wakeman drukt geen onderscheidende stempel op Ozzmosis als je het mij vraagt. Hij speelt gewoon de begeleidende toetsen. Als ik het niet geweten had dat het Wakeman was, was het me niet opgevallen.

avatar van notsub
Na de eerste twee prima nummers is het wel een beetje gedaan met de CD. Ozzy blijft zeer herkenbaar, maar de meeste songs missen gewoon klasse.

Deranged
Oerdegelijk album van de Ozzman. I Just Want You is een erg krachtig stuk met een sterke vocale performance met name bij de uithalen op het einde. Tomorrow is ook zeer noemenswaardig.

avatar van vielip
See you on the other side is een left over van het No more tears album heb ik gelezen. Zou zomaar kunnen aangezien het mede geschreven is door ene Lemmy, die ook aan veel nummers op No more tears meeschreef. Het is meteen één van de absolute hoogtepunten op dit album!

Deranged
Is inderdaad een erg sterke ballad.

Ook een album als deze vind ik eigenlijk vele malen beter dan de laatste van BS.

Deranged schreef:

Geen woord van gelogen!

avatar van Edwynn
Zo zie ik dat niet/ Geezer Butler mag voor Ozzmosis Zakk Wylde weliswaar aan het handje meenemen, maar levert niet de wereldklasse die hij samen met partner in crime Tony Iommi levert. Waar het verder aan ontbreekt op Ozzmosis is sfeer. Het is een verzameling platte midtempo hardrocksongs geworden waar bar weinig in te beleven is. Zoals gezegd vind ik Perry Mason en Old L.A. Tonight de enige songs die me wel wat doen. De rest gaat ene oor in en het andere weer uit. Dan opteer ik toch voor de overdonderende sfeer van de laatste Black Sabbath. Toch jammer want die Zakk Wylde laat op albums als Pride And Glory en Book Of Shadow toch wel horen over andere emoties dan dronken woede te beschikken. Voor zijn ontdekker had hij net zoals voor zijn Black Label Society jammergenoeg geen zin om nog eens zoiets moois te schrijven. Van alle spectaculaire ontdekkingen op gitaristenbebied die de firma Osbourne deed, is Wylde de minst interessante. En helaas ook de langstzittende.

avatar van milesdavisjr
In vergelijking met No More Tears een zwakke schijf van Ozzy. De opener Perry Mason is best een lekker nummer maar daarmee is het ook wel gezegd. See You On the Other Side ligt ook nog wel lekker in het gehoor en dan is de koek op. De overige nummers trekken aan je voorbij maar klinken ongeïnspireerd en duren daarnaast ook veel te lang. De beste man heeft na 91' (inclusief zijn plaat met BS naar mijn mening) geen echte fatsoenlijke plaat meer uitgebracht en dat geeft te denken. Ik grijp nog maar eens terug naar NMT.

avatar van vielip
Niet mee eens! Ik vind dit de laatste echt goeie Ozzy plaat. Toegegeven; toen ie net op de markt was vond ik het tegenvallen na het magistrale No more tears. Maar naarmate de jaren vorderden ging ik 'm meer en meer waarderen. Het album zal in mijn boek nooit de status van klassieker krijgen die de eerste 7 studio albums wél hebben. Maar slecht is het album zeker niet. Daarvoor zijn nummers als Perry Mason, See you on the other side, Thunder underground, Old L.A. tonight, Ghost behind my eyes, My little man en My Jeckyl doesn't hide gewoon te goed. De overige nummer moet ik eerst weer eens horen maar zo uit m'n hoofd zit daar weinig memorabels tussen.

avatar van glenn53
Rest for the wicked een klassieker???