AC/DC - The Razors Edge (1990)

Australiƫ
Label: ATCO

1. Thunderstruck (4:52)
  2. Fire Your Guns (2:53)
  3. Moneytalks (3:45)
  4. The Razors Edge (4:22)
  5. Mistress for Christmas (3:59)
  6. Rock Your Heart Out (4:06)
  7. Are You Ready (4:10)
  8. Got You by the Balls (4:30)
  9. Shot of Love (3:56)
  10. Let's Make It (3:32)
  11. Goodbye & Good Riddance to Bad Luck (3:13)
  12. If You Dare (3:18)
In de jaren '90 nam de populariteit van AC/DC misschien wel af, maar dat weerhield hen er niet van om te blijven verbazen met nummers als 'Thunderstruck', 'Moneytalks' en 'The Razor's Edge'.

avatar van Eddie
Best AC/DC m.i. nummers als thunderstruck en fire your guns zetten staarde voor rock 'n roll

avatar van EmDee
zetten staarde?

Oeps....
Zetten een standaard voor rock en roll. Ik wilde te snel typen denk ik.

avatar van ravenstein
Originaliteit voor de nummers op The Razor's Edge: 0/10, maar dat is nu iets waar de heren volgens mij nooit van hebben wakker gelegen.
AC/DC doet op deze cd waar ze goed in zijn en dat is voor de fans (en voor mij) meer dan voldoende.

Melkor schreef:

Ik dacht dat het juist weer toe nam begin jaren 90.
Want in de jaren 80 waren ze een beetje in een dal geraakt.

avatar van the viking
Goed kwalitatief album,al staat het wel in de schaduw van de albums met Bon Scott !

avatar van Hans Brouwer
the viking schreef:

Ik heb nog niet zolang geleden de dvd Family Jewels aangeschaft. Eén dvd met Bon Scott en één dvd met Brian Johnson. Het verschil is overduidelijk! Ik ga voor Bon (Hij ruste in vrede!)

Groeten, Hans

avatar van the viking
Inderdaad Hans het verschil tussen Feyenoord en PSV !
En om opmerkingen te vermijden dat Feyenoord dan een dooie club is we hebben het over de toen nog levende Bon Scott !

avatar van Hans Brouwer
Precies.

avatar van Edski
Ik vind thunderstruck eigenlijk het enige nummer dat voor mij kan concurreren met de nrs. van voor Brian Johnson.

avatar van Arno
Edski schreef:

Bij mijn cdspeler is dat zelfs 30, om het ergens op te doen lijken

avatar van avdj
Ik heb veel gedownload van AC/DC en op de één of andere manier vindt ik dit album een stuk beter dan de albums hiervoor (met tweede zanger dan) 3,5* voorlopig.

Edski schreef:
Is overigens verplicht met volume op tien te draaien.

Mijn volume knop kent maar drie standen te weten, 'loud', 'louder', 'Guarantied hearing Damage'

De mijne 40.

Ik ken het album niet, maar Thunderstruck is werkelijk waar een prachtnr

avatar van Waldo Jeffers
Heerlijk album, samen met Back In Black het beste wat AC/DC met Brian Johnson heeft gedaan, met The Razors Edge als hoogtepunt op dit album (nipt voor Thunderstruck uiteraard). Maar... hoeveel beter had dit geweest als Bon Scott had gezongen...

avatar van avdj
Het is natuurlijk ook een album van 1990. In de tijd van Back in Black was Johsons stem nog stukken beter. En na vaker draaien ben ik dat album ondaks het gemis van Bon Scott steeds meer gaan waarderen. Terug naar RE: Thunderstruck is m'n favoriet.

Is een goed album met voor Thunderstruck en Razor's egde

Het album begint veelbelovend met de eerste 5 nummers. Daarna zakt het toch wat in en is er geen enkel nummer meer bij dat het niveau van één van die eerste 5 weet te halen.
Moneytalks blijft voor mij het beste nummer van The Razor's Edge.

3 +

Avitas Sibannac schreef:
Moneytalks blijft voor mij het beste nummer van The Razor's Edge.

3 +

Je had mijn bericht kunnen schrijven. Het album is niet helemaal uitgebalanceerd zoals veel voorgaande albums. Er staan een paar zwakke nummers op (oa. Mistress for Christmas)

Wel staat Thunderstruck erop. Het nummer wat AC/DC weer een beetje op de kaart zette (voor de niet fans dan) na een paar zwakkere albums in de jaren 80.

mugken
Heel er goed hardrock album,ik vind hem iets beter als Highway to Hell.De beste songs zijn Moneytalks en Thunderstuk.4,5*

MetalDex
Beter dan Highway To Hell? Maar goed ieder zijn mening. Moneytalks is trouwens wel een geniaal nummer net als Are You Ready, wat me eigenlijk een betere concertopener leek dan Thunderstruck.

mugken
Verlaag mijn stem naar 4,0*

MetalDex schreef:

are you ready beter dan thunderstruck?
dat vind ik dus egt niet, are you ready is een prachtig nummer dat is gewwon zo maar thunderstruck staat daar egt wel boven (naar mijn mening).

MetalDex
Ik bedoelde ook niet dat Are You Ready beter is dan Thunderstruck, maar dat het een toepasselijkere concertopener is. Lijkt me enorm gaaf als je uren aan het wachten bent voor AC/DC, dan wordt alles donker op het podium, en dan begint de show met Brian die roept "Are you ready for a good time?".
Dat bedoelde ik ermee

avatar van Tribal Gathering
De eerste 5 nummers zijn de beste nummers. Daarna verzand het weer teveel in een comfortabele standaard, waarin ze zich blijkbaar thuisvoelen, maar waar ik nou niet echt opgewonden van wordt.

Een EP was beter geweest.

De beste AC/DC albums met Brian Johnson blijven voor mij Blow up your video en met name Back in Black. De absolute toppers zijn echter Let there be rock en Powerage, rauwe boogie-rock in optima-forma.

MetalDex
Die rauwe boogie-rock van Powerage - ook mijn favoriete AC/DC-album - komt weer erg naar voren op Ballbreaker en vooral op Stiff Upper Lip. Dat vind ik ook de beste platen met Brian Johnson. Blow Up Your Video vind ik de zwakste AC/DC-plaat, omdat ik daar juist het gevoel heb dat het 'verzand in een comfortabele standaard'. Buiten Heatseeker en Some Sin for Nuthin' kan BUYV mij niet bekoren.

Ik vind dit niet bepaald AC/DC's 'razor's edge'. Zelfs voor AC/DC-begrippen is dit erg standaard. Blow Up Your Video had daarentegen nog wat lekkere, bluesy riffs, die hierop ontbreken. Velen prijzen dit album, maar volgens mij is dat omdat er een paar hits opstaan. Die hits zijn wel leuk, maar redden voor mij niet het album.

2,5.

avatar van Epitaph
Lekkere meevaller, geen topper maar dat hoeft ook niet voor € 7,99.