AC/DC - The Razors Edge (1990)

Australiƫ
Label: ATCO

1. Thunderstruck (4:52)
  2. Fire Your Guns (2:53)
  3. Moneytalks (3:45)
  4. The Razors Edge (4:22)
  5. Mistress for Christmas (3:59)
  6. Rock Your Heart Out (4:06)
  7. Are You Ready (4:10)
  8. Got You by the Balls (4:30)
  9. Shot of Love (3:56)
  10. Let's Make It (3:32)
  11. Goodbye & Good Riddance to Bad Luck (3:13)
  12. If You Dare (3:18)
avatar van Leonard91
The Razors Edge, wat een track.

EVANSHEWSON
Melkor schreef:
In de jaren '90 nam de populariteit van AC/DC misschien wel af, maar dat weerhield hen er niet van om te blijven verbazen met nummers als 'Thunderstruck', 'Moneytalks' en 'The Razor's Edge'.

Ja? Behalve die opgesomde hits, vind ik dit als geheel, als album, toch maar lauwe soep.

***

avatar van kaztor
Er staan teveel lullige b-nummertjes op, naar mijn idee. Ik heb deze cd nergens het idee van 'ha, dat hakt er ff lekker in!'

avatar van Tribal Gathering
Ik vind het titelnummer en Thunderstruck toch wel bijzonder fraaie nummers. Fire Your Guns is lekker vlot en Money Talks en Mistress for Christmas zijn beide lekkere commerciele nummers. Daarna komen inderdaad de "lullige b-nummertjes".

avatar van ricardo
Vind dit album voor de helft wel ''goed'',met name Thunderstruck,Fire Your Gun's,Moneytalks,The Razor's Edge en Are You Ready vind ik erg ''goede''nummers,maar de rest is i.d onder de maat,daarom 3* voor dit voor de helft ''goede'' album.

Tribal Gathering schreef:

Ik ook wel, maar het ligt er allemaal erg dik bovenop (beetje gimmick-achtig, wat mij eigenlijk altijd wel opvalt aan de Brian Johnson-line-up) en hebben mede daardoor niet zo'n 'razor's edge' als bv. hoogtepunten van sommige andere albums van hun. Het is niet voor niets dat dit als een tiet scoorde hier.

Down_By_Law
Comeback voor AC/DC, na het matige "Blow Up Your Video" (1988). 'Thunderstruck' is natuurlijk een legendarische hard rock classic, maar er staat meer goed (en helaas ook minder goed) werk op.

avatar van sinkthepink
Deze plaat is nergens zo smerig als Ballbreaker.....te popie naar mijn smaak. "Got you by the balls"" en "Are you ready" vind ik nog de beste nummers.

avatar van jellorum
ik ken bijna geen muziek van AC/DC maar om een song als Moneytalks kan toch niemand heen..heerlijk rock-nummer...net als al hun andere hits....zou eigenlijk eens een verzamelaar in huis moeten halen van dit collectief, een gewoon album zou misschien wel van het goede teveel zijn...

avatar van Dexter
Ze hebben geen verzamelalbums
Het meest volledige is dan nog het laatste Live-album, maar de oude nummers moet je natuurlijk eigenlijk gewoon met Bon Scott horen.

avatar van jellorum
Live uit '92? ziet er redelijk volledig uit

L3X
Ze er beter een plaat van 8 nummer van kunnen maken, dan was het een veel beter album geweest!, de laatste vier nummer voegen echt niks toe

avatar van LucM
De eerste 7 nummers vind ik uitstekend en dan vooral "Thunderstruck", maar dan zakt het toch wat in.

avatar van Epitaph
L3X schreef:

Je slaat de spijker op de kop, zoiets doet toch afbreuk aan een Album. Jammer.

avatar van ricardo
Dit is voor mij een beetje een haat liefde verhouding album. hier staan nummers op die tot het allerbeste ooit van AC/DC behoren vind ik, maar tegelijk staan er ook echte niemanddalletjes op waar eigenlijk niemand vrolijk van zal worden. Thunderstruck is natuurlijk de grote klassieker op dit album, verder zijn natuurlijk Are You Ready, The Razors Edge, Monytalks en Fire Your Guns ook nog erg goede nummers en echte hoogtepunten op dit album. De rest van de nummers vind ik beduidend minder en echt onder de maat voor AC/DC begrippen. al met al toch nog 5 lekkere nummers hierop, en voor de prijs hoef je het niet te laten, heb je toch 5 topnummers in huis gehaald. betekend dat hier 7 mindere nummers opstaan, meer dan de helft is gewoon minder hierop zonde eigenlijk. dit album word volgens mij met name beoordeeld voor het nummer Thunderstruck, want er zijn gewoon betere AC/DC albums die beter zijn dan dit album, maar beduidend lager scoren hier op mu.me vind ik.

avatar van Dexter
Goodbye & Good Riddance to Bad Luck kan wat mij betreft ook nog wel bij die goede nummers gezet worden. De andere nummers zijn inderdaad stukken minder, maar van abominabel niveau kunnen we ook niet spreken, vind ik. Dus in totaal vind ik dit toch een redelijk album.

jellorum schreef:

Het reguliere werk in huis halen, rippen en branden maar, elk naar zijn eigen smaak, ga er ook eens aan beginnen, leuk voor in de auto, ideale muziek om te cruisen, toch?

By the way, dit album behoort niet tot hun beste. Inderdaad nogal wisselvallig met grote hoogten en laagten.
Mijn favoriete albums blijven toch; High Voltage, Dirty Deeds Done Dirt Cheap, Let There Be Rock, Highway to Hell en Back In Black.
En momenteel begint Black Ice zich daar toch ook een plaatsje tussen te wringen...

avatar van ricardo
Je vergeet Powerage nog Father, dat is ook een topper.

ricardo schreef:
Je vergeet Powerage nog Father, dat is ook een topper.

Ok, Powerage : trouwens het favoriete album van Keith Richards, wist je dat?

avatar van ricardo
Ja wist ik, ik vind Powerage samen met Let There Be Rock, Back In black en Black Ice hun beste 4 albums.

avatar van rudiger
Father McKenzie schreef:

Ok, Powerage : trouwens het favoriete album van Keith Richards, wist je dat?

Wie is Keith Richards ?
Wat is die Paul Mcartney lelijk geworden Patrick.
Of is het Bono in zijn nadagen ?

rudiger schreef:

Wie is Keith Richards ?
Wat is die Paul Mcartney lelijk geworden Patrick.

Keef zul je zeker kennen, dat is dat gitaristje van de Stolling Rones.
En ik heb Macca's ouwe kop genomen als avatar, leek me eens leuk, mijn eigen kop wordt er ook niet mooier op, vandaar, Ruud!

Trouwens, Mark Knoflook ziet er tegenwoordig ook wat ronder en kaler uit, een vernieuwde avatar dringt zich bij jou ook eens op, makker!

avatar van ricardo
De man van jouw avatar Father moet geen autopech krijgen, want ik denk niet dat hij met zijn kop tussen de praatpaal past.

ricardo schreef:

Ja, Macca heeft net zoals ikzelf, een ouwe kop gekregen, dus heb ik zijn jonge alter ego weggenomen en vervangen door zijn haast eigen Spitting Image-versie, haha!

Maar, wij moeten echt wel bij het TOPIC blijven, of we krijgen op onze kop, zulle!

Dus; ook Angus Young heeft een afgeleefd koppie, ik zag hem onlangs op teevee geïnterviewd worden, màn wat heeft die een ouwe kop.... leuk met dat schoolboekentasje op zijn rug, haha!

avatar van rudiger
Father McKenzie schreef:

Keef zul je zeker kennen, dat is dat gitaristje van de Stolling Rones.

Laat ik nou denken dat het Johnny Cash is , potdorrie weer fout .

avatar van ricardo
Dit AC/DC album vind ik wel 1 van de allerbesten wat de productie en de geluidskwaliteit betreft dus.

ricardo schreef:

Dat vind ik ook, zeer zeker!

avatar van ricardo
Ballbreaker en Stiff Upper Lip vind ik qua productie een stuk minder dan deze, de nummers zijn op die 2 albums wel weer een stuk beter. Black Ice heeft ook weer een vette productie, maar of dat net zo goed is als bij dit album dat betwijfel ik.

avatar van kaztor
Het klinkt inderdaad stuwend, maar het songmateriaal blijft erg achter.

avatar van vin13
Echte stadionrock die wel live overtuigt mede ook door spelplezier en charisma. Studio staan er een paar matige nummers op maar hij rockt lekker weg. Mijn avatar is King Kliniclown.