AC/DC - The Razors Edge (1990)

Australiƫ
Label: ATCO

1. Thunderstruck (4:52)
  2. Fire Your Guns (2:53)
  3. Moneytalks (3:45)
  4. The Razors Edge (4:22)
  5. Mistress for Christmas (3:59)
  6. Rock Your Heart Out (4:06)
  7. Are You Ready (4:10)
  8. Got You by the Balls (4:30)
  9. Shot of Love (3:56)
  10. Let's Make It (3:32)
  11. Goodbye & Good Riddance to Bad Luck (3:13)
  12. If You Dare (3:18)
Sir Spamalot (crew)
Klassiek AC/DC-album in die zin dat er geen hoogtepunten noch dieptepunten opstaan, maar zeker geen AC/DC-klassieker in die zin dat dit een onvergetelijk album is. Ik zeg met opzet "album" want AC/DC blijft voor mij een albumband zoals ze zelf ook aangeven. Ze weten wel de beste nummers van dit album uit te kiezen voor de daaropvolgende toer: Thunderstruck, Fire Your Guns, The Razor's Edge, Moneytalks en Are You Ready.
Volgende zaken staan mij echt niet aan: het belachelijk kinderlijke drumwerk van Chris Slade dat vele klassen onder dat van Phill Rudd en Simon Wright is. Ook een speciale vermelding voor de teksten van titelsong "The Razor's Edge": waar trekt dat op? Dan vind ik de teksten van Moneytalks veel beter gevonden.
Mijn conclusie: tot en met nummer 7 prima album, vanaf nummer 8 gaat het achteruit. Een 3,50 is voor mij voldoende.
Edit: ook zo'n raar gevoel dat vele mensen enkel maar AC/DC kennen door het gigantisch succes van Thunderstruck?

Joy
nope, de meesten kennen ac/dc vooral van whole lotta rosie

de meesten, dan bedoel ik het klootjesvolk dat ook alleen maar alleen dat nummer kent en er op loos gaat met veel gezuip en gebrul in een of andere stal of tent

Sir Spamalot schreef:

Klopt. Hij lijkt de essentie niet echt aan te voelen. Oermember Phil Rudd en Simon Wright klinken wat minder opgepompt en zijn juist daardoor veel karaktervoller en beter passend in het geheel.

avatar van LucM
Ik ben het ook 100% eens met Sir Spamalot wat betreft dit album van AC/DC.

avatar van ricardo
Dit album heb nu nu even een paar keer goed beluisterd nu, maar ik vind hem echt nog wel een stuk beter dan ik in eerste instantie gedacht had.

De eerste 4 nummers en Are You Ready vind ik tot het beste ooit van AC/DC behoren met Brian Johnson als zanger. De titeltrack is eens weer wat anders en qua sound een behoorlijk afwijkend nummer voor AC/DC begrippen, vind het een pracht nummer. Thunderstruck is een enorm pakkend nummer en eigenlijk wel de AC/DC klassieker met Brian als zanger, hetzelfde wat Whole Lotta Rosie is met zanger Bon Scott vind ik.

Verder vind ik Rock Your Heart Out, Got You By The Balls, Shot Of Love, Goodbye & Gooddridance To Bad Luck en If You Dare best nog goede pakkende nummers waar ik nog wel liever naar luister dan naar de meeste nummers van de vorige 2 albums van AC/DC.

Staan er naar mij mening maar 2 nummers op die ik echt onder de maat vind en echt niemanddalletjes zijn voor AC/DC begrippen, namelijk de nummers Mistress For Christmas en Lets Make It.

De drums vind ik op de meeste nummers wel erg goed en helder klinken alleen klinken de drums op sommige nummers wat dof inderdaad, met name in het nummer Shot Of Love. Verder is er niets mis met de drums volgens mij. Ik vind het wel goed klinken, en kan er zeker wel van genieten.

Ze hadden dit album eigenlijk met Are You Ready moeten openen, was wel een mooie toepasselijke opener geweest, en af moeten sluiten met Thunderstruck. Ze hadden de 5 topnummers niet allemaal in het begin moeten zetten, maar meer over het hele album moeten verdelen, dan was het als geheel album een stuk beter uit de verf gekomen en waren wat de wat mindere nummers lijken waarschijnlijk ook wat beter gewaardeerd geweest. nu heb je het beste gelijk al in het begin.

Desalnietemin toch een beter album dan wat ik eerst dacht, vind hem toch wel 4* waard nu, want er staan eigenlijk maar 2 echt mindere nummers op vind ik.

Joy schreef:
nope, de meesten kennen ac/dc vooral van whole lotta rosie

Whole Lotta Rosie is wel gekend door vele mensen , maar in mijn vrienden- en kennissenkring horen ze het in Keulen donderen als ik Whole Lotta Rosie zeg. Thunderstruck daarentegen kennen ze allemaal. Je zou eens hun gezicht moeten zien als ik Jailbreak zeg: een geweldige headbanger, een stoemp in je edele delen, een beest van een song en ze hebben er nog nooit van gehoord, de heidenen . Maar de AC/DC-fans kennen nog tientallen meer klassiekers.

But now for something else: misschien verhoog ik nog naar een vier, alsof dat belangrijk wereldschokkend nieuws is , maar het drumwerk vind ik van een laag allooi. In principe oordeel ik nooit op het uiterlijk van mensen omdat het verkeerd is, maar als ik die clip van Thunderstruck zie met die drummer die daar grimassen staat te trekken alsof hij al twee weken geconstipeerd is, dan denk ik: is that all that you've got? Bij voorbaat mijn excuses voor deze uitlating, het is niet van mijn gewoonte om zo uit de hoek te komen maar het lag op mijn lever, en ik probeer het zo beleefd mogelijk te zeggen. Ik kan het niet perfect verwoorden, maar voor mij is dit een AC/DC album met weinig schwung in, behalve dan in de door mijn bescheiden persoon opgegeven nummers. Het adagium van AC/DC is altijd "Less is More", maar hier zitten gaten in de anders lekkere kaas van die mannen. We zien wel. Met groeten, de Zaag.

Joy
met thunderstruck stond de band wel in 1 keer weer op de kaart en in de spotlights

toch knap

kheb de maxisingle, bestond toen nog

lekkere plaat, de rest hou ik voor gezien

Sir Spamalot (crew)
Inderdaad, Joy, je kunt zeker niet ontkennen dat Thunderstruck - het nummer althans - veel voor hun bekendheid heeft betekend. Vraagje uit nieuwsgierigheid: wat staat er op die maxi-single?
Edit: Thunderstruck nummer 1 in de Q-Rock 100, voor de liefhebbers hier de volledige lijst: http://www.q-music.be/blog/wim/3761-78-detail.htm. AC/DC is ruim vertegenwoordigd.

haveman
Nummers 1,2,3,4 en 7 springen er voor mij bovenuit.

avatar van ricardo
Ik zou daar nummers 8 en 12 ook nog wel bij willen plaatsen, want die vind ik naast de door jou genoemde nummers ook nog erg goed.

haveman
Heb m gister aangeschaft in een boxje samen met Dirty deeds voor €9- dus zal m nog vaker gaan luisteren.

PriestMaiden
Het titelnummer is naast Thunderstruck ook zeer goed. Fire Your Guns, Moneytalks en Are You Ready zijn ook goeie nummers. Shot of Love is ook een leuk nummer. Oke, deze is niet zo goed als bijvoorbeeld Back in Black, maar vind het toch een zeer goed album.

avatar van ricardo
Dit is zeker een goed album, en beter dan het stem gemmiddelde doet vermoeden hier. Een 5* vind ik deze niet waard, omdat ik er wel wat mindere nummers opstaan ook. Maar de productie en het mooie gitaarwerk hierop, vind ik erg goed.

haveman schreef:

Rare combi.

avatar van ricardo
Vind ik niet. eentje uit de Bon Scott tijd en eentje uit de Brian Johnson tijd. Beide goede albums. Niet de beste albums van AC/DC, maar zeker wel een goede instap, voor 9 euro al helemaal. Hier staan echte krakers op als Thunderstruck, Moneytalks, The Razor's Edge en Are You Ready. Maar ook niemanddalletjes als Mistress For Cristmas, Shot Of Love of If You Dare. Nietemin gewoon een erg goed album van AC/DC.

avatar van Hendrix4live
Op zich geen slecht album. Sommige nummers zijn zéér goed, andere stukken minder. Het blijft wel weer een typisch AC/DC album .

3,0*.

avatar van ricardo
Een erg onderschat AC/DC album vind ik dit toch wel hier op mu.me, want er staan echt een aantal zeer mooie nummers op. Thunderstruck, Moneytalks, The Razor's Edge, Are You Ready en Fire Your Guns kunnen met de beste nummers ooit van AC/DC concureren vind ik. Ook vind ik dit qua productie het beste AC/DC album wat er ooit op de markt gebracht is.

avatar van Kronos

ricardo schreef:

Het is toch niet de bedoeling jezelf even vaak te herhalen als AC/DC dat gedaan heeft, mag ik hopen.

avatar van ricardo
Waarom niet, het is immers itt jouw bericht hierboven wel on topic.

avatar van Kronos
Welke nummers van dit album vind jij ook alweer zo goed, ricardo?

avatar van Poeha
Kronos schreef:
Welke nummers van dit album vind jij ook alweer zo goed, ricardo?

Euhm...ik dacht dat dat Thunderstruck, Moneytalks, The Razor's Edge, Are You Ready en Fire Your Guns waren.

Maar dat valt lastig te filteren uit zijn teksten, dat geef ik toe

Het zijn idd wel de beste tracks van dit album.
De rest is niet meer dan middelmaat.

3* voor dit album.

avatar van Snoeperd
Waldo Jeffers schreef:
Heerlijk album, samen met Back In Black het beste wat AC/DC met Brian Johnson heeft gedaan, met The Razors Edge als hoogtepunt op dit album (nipt voor Thunderstruck uiteraard). Maar... hoeveel beter had dit geweest als Bon Scott had gezongen...

samen met back in black en highway to hell het beste van ac/dc, heel goede plaat, thunderstruck, the razors edge, moneytalks en GOT YOU BY THE BALLS!!!! Wat een te gek nummer is dat toch

Mijn favoriete ACDC album,

avatar van De buurman
Matige AC/DC plaat, terwijl ze er veel succes mee hadden. De meeste nummers zijn maar middelmatig, de scherpte is er af. Verkeerde producer voor AC/DC. Chris Slade is geen slechte drummer, maar past niet bij AC/DC. Phil Rudd swingde, Simon Wright beukte, maar Chris Slade klinkt als een drumcomputer. Brian Johnsons stem heeft zijn beste tijd gehad, hetgeen overigens begrijpelijk is. Toch 2.5 ster, want het blijft AC/DC.

avatar van Ducoz
THUNDER!

Stiekem vind ik dit wel een heel lekker album!

avatar van Ducoz
Valt jullie op dat Slash's Ghost wel veel op Thunderstruck lijkt?!

De buurman schreef:
Als jij dat bij Fly On The Wall zou zeggen zou ik het nog begrijpen.

Ik vind dat hij hier vrij goed bij stem is, beter dan op de 2 vorige albums.

avatar van iggy
Beter dan die vorige lp's. Maar nog lang niet de oude ac/dc. Het mag duidelijk zijn dat je niet jaar na jaar een b in b kunt maken. Niemand die dat ook verwacht maar het verschil werd wel erg groot.Er zaten geloof ik 5 jaar tussen de vorige en deze. Dan mag je toch wel meer verwachten dan dit. Het klinkt aardig soms heel soms zelfs goed. Maar te min voor de ac/dc standaard.

5 jaar?

Volgens mij komt Blow Up Your Video uit 1988.