Bij het zien van de cover en het lezen van de albumtitel had ik ergens het gevoel dat dit niet meer die gevoelige zanger van "Closing Time" kon zijn. Waar ik de Coltrane-overstap in stijl van "A Love Supreme" naar "Interstellar Space" erg fijn vond stelde dit album, ondanks de grote verwachtingen aan een excentriek meesterwerk dankzij jullie
, toch ietwat teleur. Desondanks is dit tot nu toe mijn meest geluisterde Waits-album, heb ik zo hard mijn best gedaan om dit te doorgronden? Nee, dit is gewoon tot nu toe het leukste (maar niet beste) materiaal dat ik van Tom Waits gehoord heb.
"Underground" is een van de weinige nummers die van de eerste keer aansloegen
Wat een steengoed nummer! Ik moest direct een link leggen met "Fight Club" (wat op zich nog niet zo vreemd is denk ik). "Johnsburg, Illinois" vind ik keer op keer erg rakend, zeer mooie tekst die ergens moederziel alleen lijkt te zijn in zijn soort op dit album.
"Frank's Wild Years" -
Frank settled down in the Valley,
and he hung his wild years on a
nail that he drove through his
wife's forehead.
Zelden heb ik zo hard gelachen, prachtig stukje "poëzie" (als ik dit zo mag noemen).
Wat mij ook vooral erg bevalt aan dit album is het instrumentele gehalte: uniek en erg mooi gedaan. Voor ik het vergeet: de drie instrumentele nummers op dit album zijn pareltjes! Kan ik werkelijk lang naar luisteren
Wat betreft mijn mening over de andere nummers kan ik alleen instemmen met
Paalhaas.