Depeche Mode - Songs of Faith and Devotion (1993)

Rock / Electronic
Label: Mute

1. I Feel You (4:35)
  2. Walking in My Shoes (5:35)
  3. Condemnation (3:20)
  4. Mercy in You (4:17)
  5. Judas (5:14)
  6. In Your Room (6:26)
  7. Get Right with Me (3:53)
  8. Rush (4:37)
  9. One Caress (3:32)
  10. Higher Love (5:57)
Ik heb maar twee platen van Depeche mode, en gek genoeg is dit een van mijn favoriete platen. prachtige zang! lijkt wel een soort gospel soms. Zit al tijden in mijn pc op mijn werk vast, als ik even wil ontspannen. Zal misschien nog eens wat meer van de band beluistern, alhoewel ik hun oude jaren 80 werk niet echt heel erg geweldig vind.

avatar van Droid
fems schreef:

Gewoon doen! Ik raad je Violator en Music for the Masses aan, die ik beschouw als hun allerbeste werk. De door jou geprezen zang is vooral ook op MftM aanwezig. Ook hun laatste album, Playing the Angel, is zeer de moeite waard.

avatar van Hans Brouwer
fems schreef:
Fems, koop Exciter!!!

Iemand de film Gegen die Wand gezien? Wat een impact heeft het nummer I Feel You daar toch!
Het is smerig en oprecht. Zo vind ik dit in zijn geheel ook een zeer goed album. Die gitaarsound stoort mij allerminst en voegt wel degelijk iets toe aan de Depeche Mode-sound zonder dat ze hiermee hun bekende geluid verliezen.
Eén van de betere albums van deze band als je het mij vraagt.

Hou heel erg van dit album ondanks de miskleun Get right with me. Voor het overige is elk nummer om te smullen en hier zitten voor echte fans enkele onbetwiste klassiekers tussen zoals I feel you, Walking in my shoes en In your room. Zelf heb ik een zwak voor Higher love, Merci in You en Rush. Heb intussen zowat het hele album vernoemd, ik kan er niet omheen : love it !!

Ik vind condemnation ook mooi; is toch wel weer wat anders dan wat we van Depeche Mode gewend waren. Ik ben nog naar deze tour wezen kijken. Alan Wilder was toen jarig, was volgens mij ook de laatste tour met hem.

avatar van MiSs CrY bAbY
Ik vind dit ook wel een goed album, al moet ik zeggen dat deze niet in mijn top vijf zou staan. Ik hou meer van hun eerdere werk, zoals MFTM en 101, maar ik moet wel zeggen dat, ondanks dat dit een rock-album is, ik het wel knap vind dat DM duidelijk herkenbaar erin is. Ik bedoel daar mee te zeggen dat eigenlijk ieder album van hun anders is, maar dat je toch duidelijk de DM-stijl erin hoort, daarom bewonder ik DM ook.

Groetjes

DonDijk
mooi plaatje hoor..zowel tekstueel als muzikaal.mijn eerste (cd-)ervaring met Depeche Mode en het smaakt naar meer.4.0

Kevin-Raphaëll
depeche mode bewijst bij deze plaat dat ze een wereldgroep zijn.

sterk album deze

simpelweg een 5

In your room

zoals de drums in het nummer tot 2 keer toe harder gaan.
een perfekt nummer en perfekt opgenomen, geproduced.

Luister er nog eens naar en let daar op. WOW

Kevin-Raphaëll
in your room is een pracht van een nummer héé aart

ik volg u woorden

avatar van orbit
Naast het onovertroffen Walking In My Shoes ben ik ook een groot liefhebber van nummer 5, Judas! Maar in feite staat hier gewoon geen slecht nummer op.. toch net geen 5* Misschien dat die gospel sound me op een gegeven moment toch niet genoeg doet. Desalniettemin gewoon een DM klassieker. Beter dan Violator!

avatar van lullaby1987
aart schreef:
In your room

zoals de drums in het nummer tot 2 keer toe harder gaan.
een perfekt nummer en perfekt opgenomen, geproduced.

Luister er nog eens naar en let daar op. WOW

kijk...dit is nou iemand die het begrepen heeft

Jazzthieve
Hans Brouwer schreef:
Fems, koop Exciter!!!

Exciter?? Deze staat nu niet echt bekend als één van de betere DM albums, integendeel.

avatar van vigil
Exciter is niet slecht maar valt wel erg in het niet bij dit meesterwerk!

avatar van orbit
Volstrekt! Een beetje vergelijking fiat panda met een jaguar

avatar van VanDeGriend
Dat vind ik nog een voorzichtige vergelijking. Exciter is met voorsprong het zwakste album van DM en wat mij betreft de enige onvoldoende op een mooi rapport waarop SOFAD juist een van de beste cijfers oplevert

Na het onklopbare Violator is dit toch één van de sterkste DM-albums. Het openingskwartet alleen al is de aanschaf waard. DM gaat hier volledig mee in de tijdsgeest (grunge!) en komt op de proppen met een rock-georiënteerd album. De toon van het album is ook weer een stukje donkerder dan Violator.
Live vind ik I Feel You en Walking in my Shoes altijd zeer sterke momenten en komt de kracht van deze songs pas echt tot zijn recht.

P.S. Als je de zwarte CD-inlay eruit haalt, kan je nog een leuk prentje vinden

Higher Love is een echte album sluiter. Geweldig

avatar van Pinsnider
Gôh, wat een ontzettend sterke plaat is dit!! Lekker donker inderdaad!! I Feel You vond ik al meesterlijk, de rest is ook dik in orde!!

avatar van DMDude
Ik verzamel alles van Depeche Mode. Albums, remix-bootlegs, dvd's.
Ik ben in Manchester (en Antwerpen) naar het concert van de Exciter-tour geweest en ben van de laatste tournee (Playing the angel) in Antwerpen en Rotterdam geweest.
Dit is voor mij de allerbeste band allertijden.....

Oh ja, over dit album: voor mij is dit album samen met Violator het beste album dat ze gemaakt hebben.

By the way: over smaak valt niet te twisten.....

avatar van vigil
dan doen we dat maar niet....

Twist?

wel 3 vijven op rij overigens

Father McKenzie
Flink overroepen album vind ik dit. Geef mij maar Dépèche Mode waar de synthesiser de bovenhand nemen in plaats van de gitaar.

Gitaren passen hun gewoon niet, ze zijn zo lekker als ze naar electro neigen...

avatar van vigil
Zo naar de album gemiddeldes kijkend is niet iedereen dat met je eens, sterker nog....

Father McKenzie
Tja, hun synthesizer-gedomineerde songs vind ik gewoon stukken lekkerder, dit album is altijd wat langs me heen gegaan, de verf pakt niet bij me. I Feel You beleef ik als één van hun allerslechtste songs die ik hoorde. En een fan mag dat gerust vinden, toch?

avatar van vigil
Ow dat mag zeker, maar daarom kan een andere fan het nog niet met je eens zijn

avatar van Droid
Toch als je goed luistert, is dit album veel meer elektronisch dan rock. Het is extreem gelaagde synthesizergeluid met hier en daar een rockgitaar riff. De meeste nummers kun je niet eens rock noemen, "One Caress" is klassiek. "Condemnation" en in mindere mate "Get Right With Me" is gospel. "Judas" en "Higher Love" is puur synthesizer.

Kortom, het blijft synthpop met een slim rock-achtig sausje, dat erg lekker smaakt.

avatar van Castle
Ik denk veel mensen denken er veel synths gebruikt werden tijdens de opnames.
Echter voor veel stukken is een orkest gebruikt. Live werden wel de toetsen gebruikt.
Daarom klinkt het album denk ook zo geweldig. DM stak haar nek met dit album enorm uit en het werd beloont met een 5*