Robert Wyatt - Rock Bottom (1974)

Label: Virgin

1. Sea Song (6:31)
  2. A Last Straw (5:46)
  3. Little Red Riding Hood Hit the Road (7:40)
  4. Alifib (6:55)
  5. Alifie (6:31)
  6. Little Red Robin Hood Hit the Road (6:08)
Oldfart schreef:
Het feit eARo, dat je zegt, dat je er steeds nieuwe dingen in ontdekt, zou zo maar eens kunnen betekenen dat je er t.z.t. wel eens door geraakt zou kunnen gaan worden.

'Nieuwe dingen ontdekken' staat bij mij niet gelijk aan 'geraakt worden'.
Altijd leuk om nieuwe dingen te horen 'hey dit viel me niet eerder op', maar 'wow, dit ontroert me' is iets heel anders voor mij. Daarvoor hoef ik niet eens nieuwe dingen te ontdekken en mag de muziek zelfs heel simpel zijn. Gevoel en verstand weet u wel
Ik heb dit album genoeg gehoord om te beseffen dat het emotionele gevoel mij bij dit album zeer waarschijnlijk niet zal gaan overkomen (zeg nooit nooit, maar ik acht de kans heel minimaal). Daarmee zeg ik overigens niet dat het niet goed is. Het is meer dan uitstekend zelfs, en zou het me meer raken dan was de beoordeling een heel stuk hoger uitgevallen.

avatar van Oldfart
Tuurlijk is raken niet 't zelfde als nieuwe dingen onrdekken. Wat ik bedoelde te zeggen gaat meer in de richting van dat : zeg nooit nooit.

avatar van Tribal Gathering
Tja wat is muzieksmaak toch een raar ding.

Ik draai hem nu voor de tweede keer en hoor hier namelijk vrij weinig in. Een beetje gefrobel op de vierkante meter. Af en toe een beetje normale muziek en dan is het weer wachten op een ontstemde toeter.

Een beetje geexperimenteer in de muziek kan echt geen kwaad, maar dit is toch echt te ver doorgevoerd.

fastpulseboy
hmmm, heb dit ook eens geprobeerd, maar blij werd ik er niet blij van al hou ik best wel van wat experimenteerdrift.

avatar van timhardt
'k Ben op dit gevallen....aan het beluisteren, niet in één keer te vangen: het eerste nummer had me nochtans dadelijk: WOW! Het vervolg had me minder, (numers 2&3) maar op het eind weer wel erg (nummers 4,5&6) . 't Is nog te vroeg om een definitief oordeel te vellen, maar ik doe het toch, gewoon om aan te tonen dat deze plaat gewoon moet groeien. Laat ik met 3,5* beginnen.

avatar van HammerHead
Een magnifiek muzikaal werkje dit, wat voor mij een stuk omlaag wordt gehaald door het op m'n zenuwen werkende stemgeluid van Wyatt. Voorlopig hou ik het op 3 sterren. Wie weet ga ik dit nog wel eens echt waarderen, maar het zou ook zomaar de andere kant op kunnen gaan.

avatar van Lukas
Paap_Floyd schreef:
Mijn nieuwe nummer 1
Uitgebreide review volgt!

Ben ik verdorie al een half jaar op aan het wachten, Paap

Lukas schreef:

Ben ik verdorie al een half jaar op aan het wachten, Paap
Ik broed nog op de juiste woorden Deze plaat verdient een *****-behandeling en ik ben er nog niet klaar voor om die te geven.

EVANSHEWSON
Heb toch het voornemen om me vanaf het najaar wat méér te verdiepen in Robert Wyatt's oeuvre.

Vanaf het najaar (want nu loopt de Tour de France en daarna is het naar Tirol toe op vakantie - neen geen jodelmuziek dank U).

Ik ben een REDELIJKE LEEK wat deze artiest betreft.

Ik heb hem wel even op dvd aan het werk gezien op de dvd van David Gilmour, een muzikale vriend van Wyatt, denk ik.

Ik heb enkel de verzamelaar : His Greatest Misses, en dat is dan nog een gecopieerd exemplaar...

Shame on me ???? denk het ja!

avatar van musicfriek
Paap_Floyd schreef:

Het is ook verrekte lastig om dit album onder woorden te brengen, ik zou het zo 1-2-3 niet weten. Ik weet wat je voelt.

avatar van Lukas
Alifib

Kwartje begint hier de laatste dagen langzaam te vallen. Ik vind alleen de Little Red... nummers nog wat minder. 4* inmiddels.

avatar van musicfriek
Moet je voor de gein die nummers eens achteruit afspelen, dan krijg je een heel grappig effect. Paap wees mij hierop

avatar van Paap_Floyd
Ja, dat is eigenlijk een spoiler waard Friek, dat moet iedereen zelf eerst uitvinden. In mijn soulseekshares is "Little red riding hood hit the road" als reverseversie te vinden. Geniaal gevonden en melodisch klopt het als een bus.

avatar van timhardt
Ik heb hem een tijdje laten groeien nu. Sea song vind ik waarlijk prachtig, daarna verliest hij zich toch meermaals in geneuzel en experiment. Op zicht interessant plaatje hoor, daar niet van, maar kleven doet het toch niet. 3*

avatar van korenbloem
ik heb sterk de neiging deze in mijn top 10 te zetten en ik heb nog niet eens gestemd. Ik luister deze plaat nu ongeveer een maand of 2 en hij raakt mij zoals tori amos (mijn nummer 1) toen raakte. Ik zettte dit op en ik was stil, stopte waar ik mee bezig was. Het enige wat ik kon doen was luisteren. vol verbasing, is dit is muziek dacht ik, de variaties de afwisseling. De jazz. de rock, alles klinkt als een dna cyclus zo perfect.
Is hier nog een "muziekale spelt" tussen te krijgen....ik dacht het niet.
Ik wou dat ik de gave had om deze muziek in woorden te kunnen beschrijven, maar alleen met muziek kun je misschien deze schoonheid vertolken...... wat een prachtige muziek.

voor de twijfelaars: Moeilijke muziek misschien....... onbeschrijflijk mooi.... zeker weten.

5 Sterren zonder twijfel

Harald
Lennonlover schreef:
Is dit zijn beste werk?

Volgens mijn inschatting zijn beste werk.

avatar van Lennonlover
allright. Kopen dan maar!

Lennonlover schreef:
Zonder twijfel!!!!

avatar van Paalhaas
Schrijf jij nou maar eindelijk eens een review, Raymond, van je 'nieuwe' nummer 1.

Paalhaas schreef:
Deze plaat en het gevoel wat ik bij het beluisteren is is een beetje lastig onder woorden te brengen.

avatar van Paalhaas
Lafaard.

Harald
Deze plaat is trouwens geproduceerd van Pink Floyd drummer Nick Mason. Op "Little Red Robin Hood Hit the Road" speeld Mike Oldfield guitar.

EVANSHEWSON
Zo te zien moet ik deze plaat echt eens gaan ontdekken. Ik heb als introductieplaat van de man eigenlijk enkel "His Greatest Misses" (2004) in huis, die vind ik hier niet eens terug op de site...

Op die verzamelaar staan van deze plaat hier :

Sea Song en Little Red Robin Hood Hit The Road.

Dat zijn toch al twee tracks...

Ik herbeluister nu mijn - gecopieerde - verzamelaar van deze artiest die ik echt maar nauwelijks ken hoor.

avatar van Lennonlover
nou nou evanshewson. Een album dat jij niet kent? Eindelijk hebben we er een gevonden.

handsome_devil
EVANSHEWSON kent vast The Gerogerigegege ook niet. Ook een aanradertje.

beaster1256
deze plaat is van een ongebreidelde naiviteit dat je maar zelden tegenkomt , er zit iets kinderlijks en onschuldig in , en dat is superier , geniale mafkees die wyatt

Pieter Paal
3 maanden nadat hij uit het ziekenhuis ontslagen was verscheen dit gave album. Voor mij zijn beste, die ervoor zit, is ook de moeite waard.
Hij had rond deze tijd ook een hit met 'I'm a believer', een Neil Diamond compositie en had er in Engeland een hit mee. Van de BBC mocht hij eerst niet optreden in het programma 'Top of the Pops' in rolstoel, later wel.
Wyatt blijft onvoorspelbare muziek maken. Zijn laatste album 'Comic opera' is ook heel verrassend.

Pieter Paal schreef:

Komt ervan he, met die zatlapperijen!

avatar van Oldfart
...ja, er wordt veel gedronken bij de beeb...