menu

CunninLynguists - A Piece of Strange (2006)

mijn stem
4,19 (372)
372 stemmen

Verenigde Staten
Hip-Hop
Label: L.A. Underground

  1. Where Will You Be? (1:02)
  2. Since When (4:02)

    met Anetra en SunnyStylez

  3. Nothing to Give (3:30)
  4. Caved In (3:17)

    met Cee-Lo Green

  5. Hourglass (3:21)
  6. Beautiful Girl (3:24)
  7. Inhale [Interlude] (2:02)
  8. Brain Cell (4:23)

    met Anetra

  9. America Loves Gangsters (4:28)

    met Tim Means en Tifstar

  10. Never Know Why (3:51)

    met Immortal Technique

  11. The Gates (4:05)

    met Tonedeff

  12. Damnation [Interlude] (1:38)
  13. Hellfire (2:29)
  14. Remember Me (Abstract / Reality) (4:26)
  15. What'll You Do? (2:43)
  16. The Light (5:28)

    met Anetra, Ladonna Young en Club Dub

  17. Since When [Instrumental] * (2:49)
  18. Nothing to Give [Instrumental] * (3:30)
  19. Caved In [Instrumental] * (3:19)
  20. Hourglass [Instrumental] * (3:17)
  21. Beautiful Girl [Instrumental] * (3:28)
  22. Brain Cell [Instrumental] * (4:00)
  23. America Loves Gangsters [Instrumental] * (4:22)
  24. Never Know Why [Instrumental] * (3:36)
  25. The Gates [Instrumental] * (4:05)
  26. Hellfire [Instrumental] * (2:29)
  27. What'll You Do? [Instrumental] * (2:45)
  28. The Light [Instrumental] * (4:53)
  29. Brain Cell [Notion Remix] * (3:47)

    met Anetra

  30. America Loves Gangsters [SlopFunkDust Remix] * (4:35)

    met Tim Means en Tifstar

  31. The Gates [Blue Remix] * (3:32)

    met Tonedeff

  32. Hellfire [Joey Beats Remix] * (2:29)
  33. The Light [Amplifya Remix] * (3:57)
toon 17 bonustracks
totale tijdsduur: 54:09 (1:55:02)
zoeken in:
avatar van kobe bryant fan
4,5
patenpac schreef:
Iemand een idee of deze nog ergens te verkrijgen is als CD? $220 is wat veel via Amazon


CunninLynguists - A Piece Of Strange (CD, Album) at Discogs


avatar van predator
5,0
Pfff, wat is dit toch ongelofelijk goed. Sfeer, ritme, inhoud sluiten perfect op elkaar aan.

avatar van panjoe
4,0
panjoe (moderator)
Berichten verplaatst naar CunninLynguists

avatar van Manfield
4,5
Nu ben ik verre van een hip-hop kenner en liefhebber. Ik heb het altijd een ingewikkeld genre gevonden. Onder andere omdat ik niet goed weet waar ik moet zoeken voor de ‘gems’ die ik wellicht wel erg goed vind. De afgelopen jaren ben ik voornamelijk tegen hip-hop albums aangelopen die ik ervaar als cliché, enorm fout, oppervlakkig of juist te ontoegankelijk voor een leek binnen het genre. Daarom is het altijd ff spannend als ik een hip-hop album binnen krijg als tip.
Maar, wanneer het me dan bevalt is de verassing des te groter. Hoe leuk is het dan ook dat ik dit album enorm weet te waarderen. De vibe weet me te raken; het is relaxed. Maar eerlijk gezegd heb ik geen flauw idee hoe ik mijn ervaring met/van dit album verder moet beschrijven.

Toch ga ik een matige poging ondernemen. Dat is immers het idee van dit forum. Allereerst vind ik de productie van dit album strak, dienend aan het concept. Soms zit er wat bedoelde ruis in de achtergrond van de nummers. Het heeft wel wat, al moest ik er wel aan wennen. De beats op dit album zijn aardig frivool. Dat geeft een enorme bijdrage aan de sfeer van het album, tezamen met het gebruik van de interludes een mooie plus. Helaas worden interludes te vaak, naar mijn mening, slecht gebruikt; hier zeker niet. De duidelijke songstructuur vind ik prettig, ik ben immers een leek op hip-hop gebied. Het geeft me voldoende handvatten om op te gaan in de muziek. Favorieten zijn; “Hourglass”, “Brain Cell”, “Never Know Why” en vooral ook het fantastische “The Gates”.

Uiteindelijk plaats ik dit album samen met “When Life Gives You Lemons, You Paint That Shit Gold” van Atmospehere op eenzame hoogte in mijn “zoektocht” binnen de Amerikaanse hip-hop scene. Door af en toe tegen zo'n klepper aan te lopen heb ik nog wel zin te blijven zoeken in dit genre. Het is de moeite waard.

avatar van jordidj1
5,0
What’ll You Do ... damn, zo worden ze niet meer gemaakt.

avatar van Nr.4
4,5
Prachtig album blijft dit van een van mijn favoriete groepen in hiphop. Hele mooie muziek ook door ontdekt, die ik hier speciaal voor Kno niet ga noemen.

avatar van Devoo
4,5
Ik was hiphop uit het oog verloren maar dit album en CYNE - Time Being lieten me terug verliefd worden op het genre. Als ik moet kiezen tussen de twee ga ik voor A Piece of Strange, want hierop staat het in mijn ogen beste hiphop-nummer ooit: The Gates.

Hoewel de bandnaam een puberale woordspeling blijkt, straalt dit alles behalve af op de muziek. De beats zijn zo sfeervol en rustig, de teksten zijn ware kunstwerken waar iedere woord zorgvuldig werd uitgekozen. Mijn probleem met de underground is dat ik het vaak goeie MC's vind die fantastisch kunnen schrijven, maar op muzikaal vlak valt er voor mij weinig uit te halen. Dit album niet, hier werd de perfecte balans tussen een focus op lyrics en muzikaliteit gevonden. En dan komt er een nummer zoals The Gates voorbij... wordt hiphop ooit beter?

avatar van deef.
4,5
Remember me is nu al enige tijd m’n wekmuziekje. En warempel, ik krijg er geen hekel aan zoals andere wek-tunes !! En als dat geen goed teken is dan zijn het wel de andere stuk-voor-stuk goeie vette nummers. In het begin had ik wel weinig met de KwikKwek&Kwak stemmetjes maar die vallen weg naarmate de kwaliteit van het album zich verder manifesteert. Lekkah lekkah!!

avatar van Silky & Smooth
5,0
deef. schreef:
Remember me is nu al enige tijd m’n wekmuziekje. En warempel, ik krijg er geen hekel aan zoals andere wek-tunes !! En als dat geen goed teken is dan zijn het wel de andere stuk-voor-stuk goeie vette nummers. In het begin had ik wel weinig met de KwikKwek&Kwak stemmetjes maar die vallen weg naarmate de kwaliteit van het album zich verder manifesteert. Lekkah lekkah!!

Gedurfd!

avatar van Kondoro0614
5,0
Masterpiece zichzelf, ongekend wat heerlijk dit.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:16 uur

geplaatst: vandaag om 22:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.