CunninLynguists - A Piece of Strange (2006)

Label: L.A. Underground

1. Where Will You Be? (1:02)
  2. Since When (4:02)

met Anetra en SunnyStylez

3. Nothing to Give (3:30)
  4. Caved In (3:17)

met Cee-Lo Green

5. Hourglass (3:21)
  6. Beautiful Girl (3:24)
  7. Inhale [Interlude] (2:02)
  8. Brain Cell (4:23)

met Anetra

9. America Loves Gangsters (4:28)

met Tim Means en Tifstar

10. Never Know Why (3:51)

met Immortal Technique

11. The Gates (4:05)

met Tonedeff

12. Damnation [Interlude] (1:38)
  13. Hellfire (2:29)
  14. Remember Me (Abstract / Reality) (4:26)
  15. What'll You Do? (2:43)
  16. The Light (5:28)

met Anetra, Ladonna Young en Club Dub

17. Since When [Instrumental] * (2:49)
  18. Nothing to Give [Instrumental] * (3:30)
  19. Caved In [Instrumental] * (3:19)
  20. Hourglass [Instrumental] * (3:17)
  21. Beautiful Girl [Instrumental] * (3:28)
  22. Brain Cell [Instrumental] * (4:00)
  23. America Loves Gangsters [Instrumental] * (4:22)
  24. Never Know Why [Instrumental] * (3:36)
  25. The Gates [Instrumental] * (4:05)
  26. Hellfire [Instrumental] * (2:29)
  27. What'll You Do? [Instrumental] * (2:45)
  28. The Light [Instrumental] * (4:53)
  29. Brain Cell [Notion Remix] * (3:47)

met Anetra

30. America Loves Gangsters [SlopFunkDust Remix] * (4:35)

met Tim Means en Tifstar

31. The Gates [Blue Remix] * (3:32)

met Tonedeff

32. Hellfire [Joey Beats Remix] * (2:29)
  33. The Light [Amplifya Remix] * (3:57)
avatar van thaw04
Het album komt op 22 november uit...

Weer een geweldig album van Cunninlynguists, het is moeilijk te zeggen of ik het beter of slechter vind dan eerder werk van hun maar het is iig wat rustigere geworden allemaal..
Hij opent wat vreemd met een woord voor alle mensen die de cd gedownload hebben maar daarnaar toch een er redelijk opener met Vitriol gevolgd door twee heerlijke track's met Since When? en America Loves Gangsters

Die laatste vind ik ook een van de beste tracks van de CD, daarna een wat minder nummer (caved in) de cd daarna lekker door met een paar typische cunninlynguists tracks met als uitschieter de track Never Know Why met (een van de beste MC's van dit moment) Immortal Technique. Dat is echt een heel sterk nummer. Kortom het is gewoon weer een heel goede cd en absolute aanrader voor elke hiphop liefhebber

avatar van BoordAppel
Wat mij betreft net zo goed als hun voorgaande albums. Weer echt een Cunninlynguists album maar dan weer net wat anders. Tonedeff doet gezellig weer een nummertje mee en ook Cee-Lo is goed op zijn plek. Immortal Technique is natuurlijk een fantastisch MC maar valt me hier een beetje tegen, past niet zo goed bij het Cunninlynguists geluid.

avatar van thaw04
Alweer een geniaal album van de Cunninlynguists. Ik vind dit album weer net iets beter dan de vorige albums.
Immortal valt inderdaad wat tegen hier, Natti die op 6 van de 16 nummers zijn verses dropt is trouwens wel erg goed bezig. De lekkere hoge pianokeys klinken ook erg lekker in de oren. Vooral Caved In, Brain Cell en The Light kan ik niet anders dan 3x per dag luisteren.

Een Volwaardige 5 *

De rare intro was trouwens alleen te horen bij de promo cd, de nummers 2 en 6 staan volgens mij ook niet op de uiteindelijke cd.

De Klever
Ik heb de cd net, er is steeds zo'n vrouwestem die zegt: 'you're listening to a piece of strange'. Echt een paar keer per nummer ofzo.

Weet iemand of dit hoort of dat dit de promo cd is dan?

avatar van thaw04
jah dan heb je de promo..bij de retail editie hoor je dit niet, wordt je best wel gek van na een tijdje idd.

avatar van Reijersen
Bij welk soort hip-hop valt Cunninlynguist in te delen??

robertinho
Heeft iemand misschien de lyrics van The Gates (ft. Tonedeff)??

avatar van BoordAppel
Bij welk soort hip-hop valt Cunninlynguist in te delen??
Het soort hiphop dat jou wel bevalt denk ik.

Heeft iemand misschien de lyrics van The Gates (ft. Tonedeff)??
Voila!

avatar van Reijersen
[quote="BoordAppelHet soort hiphop dat jou wel bevalt denk ik.
[/quote]

Ga ik het eens eventjes uitproberen.

robertinho
Danku BoordAppel.

Giiku
BoordAppel schreef:
Het soort hiphop dat jou wel bevalt denk ik.

Voila!

Geef dan http://www.whatisapos.com en kijk daar naar de lyrics. Want die van Ohhla zijn meestal onbetrouwbaar.

Het is btw Indie-Hip-hop.

Goeie CD, zeker wel een van de beste afgelopen jaar.

avatar van BoordAppel
Want die van Ohhla zijn meestal onbetrouwbaar.

Er staan wel eens wat foutjes in maar nu ook weer niet zoveel om het als onbetrouwbaar af te doen.
Het is btw Indie-Hip-hop.

Een term waar niemand wat mee kan.

Lectori Salutem,

Ik sluit me naadloos aan op de zienswijze die thaw04 reeds heeft geexpliceerd.
Hulde aan deze graaggeziene gast op het MuMe-forum!

Relax
Ik word alleen een beetje naar van die Rock Drumkit...

Ik heb em net binnengekregen, em het laatste jaar helemaal grijsgedraaid. En stond bovenaan mn top 10.
Machtig mooi album, er word zeker op geslapen. De ultieme chill-cd. een van de weinige waar ik zo op kan chillen.

5. No doubt.

spread the word.

avatar van Osiris Apis
Weet iemand van wie het orgineel is van 'Hellfire'?

avatar van Chrisseh
Hm, ik vind de titel erg goed bij 't album passen.

Erg anders dan ik gewend ben. Moet me er daarom wel even doorheen bijten, maar nu luistert het zeker wel lekker weg.

Edit: In Brain Cell

"But the gun jams and the cops come to take ya
And now that bullet ain't the only thing thats caught up in a chamber"

Vond ik wel een leuke.

Enige minpunt wat ik me nu kan bedenken, is dat dit tekstueel niet echt m'n aandacht trekt. Daarmee bedoel ik niet dat de teksten slecht zijn, maar dat ze een beetje langs me heen gaan.

avatar van Conway Twitty
Cee-Lo, Immortal Technique en Tonedeff als gastartiesten . Dit moet ik op gaan zoeken!

avatar van FunkyMonk
Heb al veel positieve (niet alleen hier) reacties over dit album gehoord. Ik zallem maar eens moeten checken denkik!

avatar van BoordAppel
Vooral Nothing to Give vind ik een schitterend nummer. Wat een heerlijk sfeertje. Hangt over het hele album, maar vooral in dat nummer.

avatar van Chrisseh
Toch vier sterren. Lekker album, maar toch kunnen sommige nummers me niet echt pakken. Dat terwijl ik andere echt erg goed vind.

BoordAppel schreef:
Wat een heerlijk sfeertje.

avatar van FunkyMonk
Caved In is zalig!! Zo relaxed.

avatar van FunkyMonk
Heb hem net in huis; en ben erg onder de indruk van deze plaat. De intro zet meteen de toon van het album: sit back, relax & listen. De daaropvolgende tracks bevatten allemaal wel een prachtige productie. Puik werk van Kno. Veel nummers luisteren echt heerlijk weg: Caved In en Beautiful girl, Hellfire (enige 'drukkere' track); en er staan toch wat toppertjes op hoor: Nothing to give, Never know why (Immortal Technique klinkt wel vreemd vind ik) en The Gates (wat een nummer zeg). 1 Instrumental: Remember me; die we ongetwijfeld kennen van dat nummer van Cyne, First Person. Mooi stukje muziek. Ook nietgenoemde tracks zijn de moeite waard. Ben plots een grote fan van deze heren . 4,5*
1 minpuntje: de interludes (Inhale & Damnation) zijn een beetje saai wel.

FunkyMonk schreef:
(Immortal Technique klinkt wel vreemd vind ik)

Vind ik ook. Alsof het iemand anders is die heel overdreven IT probeert na te doen.

De Klever schreef:

Weet iemand of dit hoort of dat dit de promo cd is dan?

voor zover ik weet hoort het zo.
vind het wel dopee

avatar van Osiris Apis
thaw04 schreef:

avatar van herbertwest
Ik heb hem een paar keer geluisterd en vind hem gelijk aan Southernunderground. 4* dus

avatar van MJ_DA_MAN
Deze staat al een eeuwigheid op mijn wachtlijst. Daarom wordt het maar eens tijd dat ik hem ga checken .