CunninLynguists - A Piece of Strange (2006)

Label: L.A. Underground

1. Where Will You Be? (1:02)
  2. Since When (4:02)

met Anetra en SunnyStylez

3. Nothing to Give (3:30)
  4. Caved In (3:17)

met Cee-Lo Green

5. Hourglass (3:21)
  6. Beautiful Girl (3:24)
  7. Inhale [Interlude] (2:02)
  8. Brain Cell (4:23)

met Anetra

9. America Loves Gangsters (4:28)

met Tim Means en Tifstar

10. Never Know Why (3:51)

met Immortal Technique

11. The Gates (4:05)

met Tonedeff

12. Damnation [Interlude] (1:38)
  13. Hellfire (2:29)
  14. Remember Me (Abstract / Reality) (4:26)
  15. What'll You Do? (2:43)
  16. The Light (5:28)

met Anetra, Ladonna Young en Club Dub

17. Since When [Instrumental] * (2:49)
  18. Nothing to Give [Instrumental] * (3:30)
  19. Caved In [Instrumental] * (3:19)
  20. Hourglass [Instrumental] * (3:17)
  21. Beautiful Girl [Instrumental] * (3:28)
  22. Brain Cell [Instrumental] * (4:00)
  23. America Loves Gangsters [Instrumental] * (4:22)
  24. Never Know Why [Instrumental] * (3:36)
  25. The Gates [Instrumental] * (4:05)
  26. Hellfire [Instrumental] * (2:29)
  27. What'll You Do? [Instrumental] * (2:45)
  28. The Light [Instrumental] * (4:53)
  29. Brain Cell [Notion Remix] * (3:47)

met Anetra

30. America Loves Gangsters [SlopFunkDust Remix] * (4:35)

met Tim Means en Tifstar

31. The Gates [Blue Remix] * (3:32)

met Tonedeff

32. Hellfire [Joey Beats Remix] * (2:29)
  33. The Light [Amplifya Remix] * (3:57)
avatar van Conway Twitty
Doen! Briljant plaat dit, kan maar geen genoeg krijgen van 'Nothing To Give'.

avatar van Niek
Wat een gruwelijk lekker album. Dit is mijn eerste kennismaking met deze artiesten en ik ben diep onder de indruk. Nog 1 keer luisteren en dan komt me stem. Ben ondertussen al wel vast al hun andere materiaal aan het downloaden. Wat een lekker gevoel toch om weer goede muziek te ontdekken! Leve MuMe

avatar van MJ_DA_MAN
Heb hem nu eenmaal helemaal beluistert, en ik vind het nu al een van de meest aparte hiphop-platen die ik heb gehoord. Kan alle kanten op. Wel jammer dat je de MC's vaak niet goed hoort omdat de beats nogal op erg hoge volume staan in tegenstelling tot de mics (of ligt dat nou aan mij?).

avatar van Niek
MJ_DA_MAN schreef:
Uhm, heb ik iig geen last van. Het instrumentale gedeelte speelt wel een grotere rol op deze plaat dan op de meeste platen. Ik vind hem ook alleen zo gruwelijk goed vanwege de muziek, niet zozeer de MC's. Maar ik vond het niet storend dat de MC's minder op de voorgrond treden, maar misschien dat mijn download beter is...

Niek schreef:

Ok, maar het klopt dus wel dat de beats veel meer aanwezig zijn dan de raps? Ik vraag het ook aan degene die hem orgineel hebben, want ik heb deze heel stout ged*wnload .

avatar van FunkyMonk
Ja klopt wel; ik heb de originele en de producties zijn idd erg aanwezig. Maar de MC's hebben ook geen doodringende stem ofzo (denk aan Vinnie Paz of Ghostface), veel zachter, past perfect bij de beats vind ik. Ik zie deze nog in mn top-10 komen.

raffael77
Dit is zeker een muziekaal genot met lekker warme producties. Leren kennen via een vriend maar blij dat ik ze ken. Ze hebben inderdaad veel instrumentale tracks maar vind ik niet erg, doet Fat Jon, J. Rawls en Marco Polo ook. 5

avatar van J.M.
Na 1 luisterbeurt klinkt dit egt super. Egt de hip hop waar ik van hou. Die beats zijn gewoon geniaal. Egt een super plaat dit. En de flow van deze gasten is ook erg rlx. Hier zit denk ik een 4,5* aan te komen.

Social_Mask
Heb dit album al erg lang staan op mijn computer. Laatst een nr beluisterd en die klonk best wel goed. Cunnilynguists krijgt op deze site veel waardering. Wordt eens tijd dat ik dit album ga beluisteren.

Social_Mask
Zit hem nu te luisteren en waar ik erg blij mee ben zijn de prachtige beats. Ik heb nog niet echt opgelet op rappers. Brain Cell is een mooi nr, Beautiful Girl (het lijkt alsof iemand de hele tijd Nas Nasty Nas zegt...) ook, Caved In... Erg mooi allemaal. Nu nog een paar keer goed beluisteren, maar tot nu toe zijn de beats iig dik in orde.

avatar van MJ_DA_MAN
Heerlijk album. De hoes vind ik er perfect bij passen. Zwakheid is ver te zoeken, maar een minpunt(je) vind ik het ontbreken van een écht wereldnummer. Het maakt niet zo heel veel uit, want het luistert gewoon heerlijk weg, alleen vind ik Immortal Technique wat gaar klinken op Never Know Why. Tonedeff is wel geweldig (zoals altijd) op het prachtige en zeer aparte nummer The Gates, tevens ook mijn favoriet. 4* met kans op verhoging .

avatar van Conway Twitty
Vind IT hierop juist heel erg tof klinken (goede teksten ook):

Looking at life in retrospect it's hard to regret
Stuck in your ways cause hatred is hard to forget
Niggaz talk all religious trying to barter with death
Parts of the flesh wrinkle up while you start to reflect
And even though nobodies life is ever perfect
You start to wonder if all the pain was really worth is
Pondering the purpose of living, the curse that was given
Dreaming about freedom and escaping the prison
People who pimp children are really raping religion
The matrix is fiction placed in a vision
But now the technology follows me solemnly
Building the future laws to my philosophy
Alzheimers cutting through like a lobotomy

avatar van FunkyMonk
Nja, ik vind hem toch maar wat slisserig overkomen.

Social_Mask schreef:
Beautiful Girl (het lijkt alsof iemand de hele tijd Nas Nasty Nas zegt...)

Oink?

Gekkenhuis
Een goed album inderdaad. Sterke teksten, flow en beats die perfect de sfeer neer zetten. Veel aanstekelijke refreintjes zoals in Nothing To Give en Beautiful Girl.

Ik vind ook dat Immortal technique heel geforceerd klinkt, in ieder geval heel anders dan op Revolutionary vol.2.

Ik hou het voorlopig op 4*.

Social_Mask schreef:
Beautiful Girl (het lijkt alsof iemand de hele tijd Nas Nasty Nas zegt...)

Ja, ik snap wat je bedoelt denk ik (tijdens die scratches bedoel je toch hè?) maar dat wordt er toch echt niet gezegd .

Social_Mask
Ja precies. Wil wel weten wat er dan gezegd wordt. Ik zou zweren dat hij Nas zegt...

Begrijp je nu wat ik bedoel FunkyMonk ?

Maar dit album eindelijk goed beluisterd. En erg tevreden. Een aantal prachtige nrs. The Gates was het nr waardoor ik dit album ging beluisteren. Prachtig nr.

Voorlopig 4*. Kan stijgen.

Social_Mask schreef:

Begrijp je nu wat ik bedoel FunkyMonk ?

Haha ja, erg onduidelijk wel; Na-Na-Na-Na(s) (?)

avatar van J.M.
Deze gaat naar een dikke 4*. Is een erg goed album met heeeele goede beats, zo rlx allemaal.
Alleen IT vindt ik egt slegt klinken hier, wel jammer want hij is tot veel meer in staat. Maar er staat eigenlijk niet veel slechts op. Zeker kans om te stijgen deze.

Social_Mask
Ik vind IT helemaal niet slecht. Wel redelijk. Niks mis mee.

avatar van J.M.
Volgens mij heeft hij de mic aadig onder gespuugd tijdens zijn verse, maar goed.
Ik vind het nix.

Social_Mask
Ik ga even dat nummer opnieuw beluisteren ..

avatar van MJ_DA_MAN
Since When slechts één keer (nu twee keer) afgevinkt als favoriet? Dat nummer is focking briljant. Zó muzikaal, niet normaal.

Social_Mask
Dat nummer met IT is geweldig. Heel dit album eigenlijk. En Since When is idd ook érg goed. Denk eraan om dit te verhogen.

Een mooi top-10 plaatsje gegeven

Social_Mask
Jah, ik verhoog hem toch. Prachtige sfeer. Heerlijke beats met rappers die er perfect op passen. Door dit soort album is het best lastig om een top10 te maken.

avatar van MJ_DA_MAN
Hellfire is ook heel vet, jammer dat ie iets te kort is. Die Nas-sample (van Affirmative Action) is echt geweldig .

avatar van J.M.
Ik verhoog deze naar 4,5*, geweldig album dit. Luistert heerlijk weg.

cortez
Gekke vraag misschien; zit deze in zo'n digipackhoesje?
Of een gewone jewelcase ... in het tweede geval zou ik 'm
ms bestellen vandaar.

Wow! Geweldig album! Ik hou van liedjes met smurfen-samples:P

Improvision
4,5* voor dit album. Eerst vond ik het lijken op een Outkast - Little Brother combinatie. Maar ze hebben toch een heel eigen (en heerlijke) sound.

Perfecte beats, zeer goede rappers, de tracks voelen aan als 1 geheel. Minder dan een 4 geven is een misdaad!

PS: weet er iemand uit welk nummer die sample van Hellfire komt?