David Bowie - Best of Bowie (2002)

Rock / Pop
Label: EMI

1. Space Oddity (5:12)
  2. The Man Who Sold the World (3:56)
  3. Changes (3:33)
  4. Oh! You Pretty Things * (3:14)
  5. Ziggy Stardust (3:12)
  6. Life on Mars? * (3:49)
  7. Young Americans [Single Version] (3:13)
  8. Moonage Daydream * (4:37)
  9. Fame (4:14)
  10. Suffragette City * (3:24)
  11. Heroes [Single Version] (3:35)
  12. Under Pressure (3:56)

met Queen

13. All the Young Dudes * (4:11)
  14. Ashes to Ashes [Single Version] (3:35)
  15. The Jean Genie * (4:05)
  16. Let's Dance [Single Version] (4:08)
  17. Panic in Detroit * (4:25)
  18. China Girl [Single Version] (4:15)
  19. Rebel Rebel * (4:28)
  20. Modern Love [Single Version] (3:56)
  21. Diamond Dogs * (6:04)
  22. Blue Jean (3:10)
  23. This Is Not America (3:51)

met Pat Metheny Group

24. Dancing in the Street (3:20)

met Mick Jagger

25. Golden Years [Single Version] * (3:27)
  26. Jump They Say [Radio Edit] (3:52)
  27. TVC15 [Single Version] * (3:32)
  28. Hallo Spaceboy [Pet Shop Boys Remix] * (4:25)

met Pet Shop Boys

29. Sound and Vision * (3:03)
  30. Little Wonder [Edit] (3:41)
  31. Thursday's Child [Radio Edit] (4:25)
  32. D.J. * (3:59)
  33. Slow Burn [Radio Edit] (3:55)
  34. Fashion [Single Version] * (3:25)
  35. Scary Monsters (& Super Creeps) * (3:32)
  36. Cat People (Putting Out Fire) [Single Version] * (4:08)
  37. Let's Dance [Single Version] * (4:08)
  38. Absolute Beginners [Single Version] * (5:37)
  39. Time Will Crawl * (4:18)
  40. Tin Machine - Under the God * (4:07)
  41. The Heart's Filthy Lesson [Radio Edit] * (3:32)
  42. I'm Afraid of Americans [V1 Radio Edit] * (4:30)
  43. Starman * (4:14)
  44. John, I'm Only Dancing * (2:46)
  45. Sorrow * (2:54)
  46. 1984 * (3:27)
  47. Underground [Single Version] * (4:27)
  48. Magic Dance [Unreleased Edit] * (4:01)
  49. Day-In Day-Out [Single Version] * (4:12)
  50. Tonight * (3:45)
  51. Wild Is the Wind * (5:58)
  52. Boys Keep Swinging * (3:59)
  53. Loving the Alien * (4:43)
  54. Drive-In Saturday * (4:25)
  55. Rock 'N Roll Suicide * (2:58)
  56. Tonight [Live] * (3:46)

met Tina Turner

Top album, perfecte compilatie.

Dustyfan

Als verzamelaar prefereer ik toch The Singles Collection. Daar staat ook meer op.
Maar dat blijft de pest met Best Of cd's: doet me denken aan de uittreksels die je schreef voor je boekenlijsten. Altijd fijn als een ander het al voor je had gedaan, maar wel met als gevolg dat wanneer je die gebruikte de uittreksels steeds kleiner werden.
Een Best Of van een Best Of zeg maar.

avatar van andré
inderdaad, er ontbreken nogal wat klassiekers (Life On Mars, Changes, Young Americans, Ziggy Stardust, Starman). Maar goed: voor de beginnende Bowie-liefhebber best een aardige kennismaking.

deze cd is in bijna elk land uitgebracht
telkens met een andere track-list
't is maar welke hits Bowie had in betreffend land
dus is de compilatie niet compleet maar wel te verklaren

avatar van PsychoBoyJack
dit album leunt wat mij betreft iets te veel op werk uit de jaren 80, wat naar mijn mening ,artistiek gezien,een iets mindere periode van bowie is.

avatar van 93.9
PsychoBoyJack schreef:

kan wel kloppen, maar de jaren 80 hits die ze hier gekozen hebben zijn erg sterk.

Verder lastig om aan veramelaars een cijfer toe te kennen.
Alles op deze vezamelaar is gewoon goed, niet zo raar met de best of.
Alleen vind ik het creatief gezien niets.
Een verzameling van oude nummers tja.
Enige pluspunt kan dan zijn de verpakking, een paar nieuwe nummers.
Overigens ben ik altijd gek op verzamelaars, zeker als je in een keer veel goeds van een artiest wil hebben.

Marcel²
De nummers zijn allemaal goed, maar ik zou de dubbel cd aanschaffen dan heb je een beter overzicht. Wat een geweldige muziek heeft deze man toch gemaakt

PsychoBoyJack schreef:

Het is ook een dubbel-cd hoor.
De tracklist ontbreekt hier voor 50%

Marcel²
Volgens mij is dit de Nederlandse versie. De tracklist klopt wel van dit album. Alleen die opmerking van PsychoboyJack over te veel werk van de jaren 80 wilde ik eigenlijk zeggen,dat je dan beter de dubbel cd had kunnen nemen. Daarvan is cd1 echt de moeite waard met 19 nummers van het oudere werk van Bowie. Geweldig
Van deze Best Of zijn er veel versies met van elk land daar de grootste hits. Mooi is dat wel want op de Duitse versie staat Helden, de duitse uitvoering van Heroes

shappy1010
Mooi album, mooie carriere. Mooie muziek Zowel oud als nieuw. Goed voorbeeld van een man die zichzelf heeft weten te vernieuwen door de jaren heen. Hoor dat ie tegenwoordig wel wat meer zelfspot heeft, want hij nam zichzelf vroeger wel erg serieus...

avatar van Droid
Ik heb onlangs de 2-disc versie gekocht (39 tracks) en die geeft natuurlijk een veel completer overzicht van Bowie's imposante carriere. Bovendien staan de nummers in chronologische volgorde, wat ik ook wel prettig vind.
Het enige wat ik daarop nog mis is "Underground" van de Labyrinth soundtrack en in mindere mate "Never Let Me Down".

shappy1010 schreef:

Dat is hem beide ook niet kwalijk te nemen natuurlijk.

EVANSHEWSON
Ik heb de dubbel cd-versie van deze cd, die stukken completer is. Alles staat hier chronologisch, al gaat ook die dubbelaar op het eind een beetje de mist in. Ik maak me altijd kwaad op samenstellers van Best Of's omdat die er toch altijd in slagen een formidable song over het hoofd te zien... zo ook hier. Op het eind staan er 2 songs van Earthling op (die plaat met drum'n bass invloeden, weetjewel), maar van het fel onderschatte Outside staat er behalve de Pet Shop Boys remix van Hallo Spaceboy niets op, onbegrijpelijk. Ik had minstens het formidabele en funky HEARTS FILTHY LESSON verwacht, gewoon onvergeeflijk eigenlijk, wat een gemiste kans ! Maar ik kan me blijven blauwergeren, dit blijft wel een prima carrièreoverzicht van de Kameleon van de Pop en Rock !

avatar van Reint
''Ik heb de dubbel cd-versie van deze cd, die stukken completer is.''

Juist, dat is geloof ik de Amerikaanse versie. Die zou ik best willen toevoegen, of vind de Crew dat niet noodzakelijk?

avatar van moon.v
Was vroeger nooit gecharmeerd van de man. Sinds een aantal jaren echter vind ik toch wel veel nummers goed, zoals this is not America, Absolute beginners, Herro, Lets dance Under pressure.
trouwens de film waarin hij meedoet heb ik eigenlijk altijd leuk gevonden

avatar van orbit
Grappig, een plaat van één van mijn favoriete artiesten waar nu juist niet zijn sterkste werk op staat. Ach, het is Bowie vergeven, gelukkig hebben we de reguliere albums nog!

avatar van Thuurke
De dubbel DVD gisteren gekocht bij MediaMarkt voor 5.99 euro. Hierop staan 47 nummers. TV uit en lekker luisteren. Weer een verzamelaar van Bowie, maar nu met meer werk uit de periode na 1987 en de clips.

Ik heb de dubbele Singles Collection die stopt bij Day-in Day-out (met Breaking Glass als de grote misser) en de 3CD The Platinum Collection de stopt bij Underground. Deze Best of DVD gaat door in de periode na 1987.

Bij de 3 CD Platinum Collection zitten de 2 CD's Best of 1969 - 1974 en 1974 - 1979 en een 3e CD met de Best of 1980 - 1987. Deze laatste CD is in Nederland naar mijn weten nog niet uitgebracht, maar wordt op Internet wel verkocht als digipack, met een extra DVD van de nummers.

avatar van Rinus
Raar, ik heb dit album als dubbel CD, uitgebracht op het EMI label (en niet K-Tel), er staan in totaal 39 nummers op (met veel Bowie klassiekers erbij die ik in deze tracklisting mis) en alles is geremasterd. Maar wel met dezelfde cover. Zijn er blijkbaar verschillende versies in omloop.

avatar van musicfriek
Misschien heb je deze ? Is wel van EMI, maar staan 37 nummers op. Is idd vreemd. Misschien klopt deze tracklist niet.

SelmaDuim
Rinus schreef:

Klopt, die heb ik ook. Dat is wel weer een andere dan musicfriek bedoelt.

Dit album lijkt weer een samenvatting van het dubbelalbum te zijn.

Dit album en de dubbelversie die ik heb zijn beide gewoon in de Nederlandse winkels verkrijgbaar.

EVANSHEWSON
Als ik tijd heb moet ik eens proberen om de dubbelceedee versie van deze hierop te zetten, die is stukken interessanter en vollediger dan deze sampler, want méér dan een sampler is dit niet.
Uiteraard wel een goede sampler.

****

avatar van Gert P
Heb hier een 2 disc van met in totaal 39 nummers.
De laatste 5 nummers hadden er wel af gemogen van mij.
Jammer dat ook hier weer veel verkorte versies te horen zijn.
Waarom kunnen die platen maatschappijen toch nooit eens een nummer neerzetten zoals ie gemaakt is.
Dat is een reden waarom ik bijna nooit verzamelaars koop.
Heroes zelfs meer dan 2 minuten korter.

Tonight staat er bij mij niet op.

Ze zijn tegen illegaal downloaden maar ze maken het er wel zelf naar.

2 dus daarvoor.

stuart
Als je hoofzakelijk van de singles van David Bowie (zoals ik) dan is dit een uitstekend verzamelwerk.

avatar van Carolaah
Ok, ik schaam me dood, ik dacht altijd dat David Bowie iets was als George Michael.. had me er eigenlijk nooit in verdiept daardoor haha.. Onderlaatst toch eens wat gedownload en warempel, het is heel anders dan ik dacht,..

Nu snap ik tenminste waarom David Bowie in zovele charts verschijnt..

Btw. ik heb ook niks tegen George Michael, die muziek is alleen soms wat aan de zoetsappige kant en dat proef ik hier niet echt.

avatar van GothicBowie
stuart schreef:

En, dat is net het probleem voor mij , want ik ga eigenlijk haast nooit voor de singles , integendeel ik ben een Bowie-album liefhebber vandaar dat ik dit een 3,5 geef

avatar van Madjack71
Ik waardeer de uitgebrachte singles van Bowie zeer. Niets mis mee, kwaliteitspop en een verrijking voor de charts. Maar toch ben ik blij, dat ik naar de Jean Genie achter de hits ben gaan zoeken. Vooral die van de jaren zeventig. Want daar valt nog veel meer moois te halen. Die man is samen met de andere leden van de oude garde; Reed/Young/Dylan/Morrison een levende legende.

Best of Bowie..Best leuk en Best goed, maar het Beste staat m.i op zijn albums als geheel.

De singles geven inderdaad toch een wat vertekend beeld van hem. Vrijwel zonder uitzondering zijn de singles het minst representatief voor de albums waar ze van af komen.

Father McKenzie
Madjack71 schreef:

Bowie is een typische albumartiest; Of was, helaas, want sinds 2003 (album "Reality") heeft men niets meer vernomen van deze grillige maar steeds originele artiest. Erg jammer, ik wou best nog wat méér Bowie, want ik heb echt alles ondertussen.
Maar ik vrees dat hij met pensioen is.

Father McKenzie schreef:

Maar ik vrees dat hij met pensioen is.

Ik denk het wel zeker na zijn nauwelijks gepubliceerde hartinfarct.