Robbie Williams - Intensive Care (2005)

Label: Chrysalis

1. Ghosts (3:42)
  2. Tripping (4:36)
  3. Make Me Pure (4:33)
  4. Spread Your Wings (3:50)
  5. Advertising Space (4:37)
  6. Please Don't Die (4:47)
  7. Your Gay Friend (3:21)
  8. Sin Sin Sin (4:09)
  9. Random Acts of Kindness (4:15)
  10. The Trouble with Me (4:20)
  11. A Place to Crash (4:34)
  12. King of Bloke and Bird (6:13)
avatar van psychonaatje
Eddie schreef:
[A]lleen is het een feit dat hij in America niet doorgebroken is. Tot voor een paar jaar terug heeft hij daar zijn uiterste best voor gedaan, nu heefd hij zich erbij neergelegd en kan hij daar lekker anoniem leven.

Even een leuke quote van Robbie in dit verband: "The only way my album will get in an LA record store is if I leave it there myself."

prima nummers hier en daar met name nr 2 en 3 robbie heeft betere ceedees gemaakt

sterling schreef:

Volgens mij zijn nr. 2 en 3 de enige nummers die Robbie Williams heeft 'vrijgegeven'. Hoe kun jij die andere nummers van hem gehoord hebben? Het album is nog niet uit namelijk.

avatar van Eddie
Ik ben laatst ff aan het pluizen geweest en ik kon ook wel meer nummers vinden.

Vandaag op Nu.nl al nieuws dat de cd is uitgelekt via internet. Ik kan dat bevestigen: gisteren stond 'ie volledig in een van de nieuwsgroepen die ik regelmatig bezoek. Heb 'm binnengehaald, maar nog niet beluisterd.

Zal eens kijken of ik daar vanavond nog aan toe kom.

avatar van vanh
Ik heb hem in het geheel gedownload...hoef je niet lang voor te zoeken....

En heb 'm gisteravond beluisterd. Althans, een poging daartoe gedaan. Want geen enkel nummer maakte ook maar enige indruk. Het ging volledig langs me af, alsof ik Sky Radio aan had staan. Onlangs las ik dat de samenwerking met Guy Chambers nieuw leven wordt ingeblazen en ik denk dat dat maar goed ook is. Want in zijn eentje bakt mijnheer Williams er maar bar weinig van.
De eerste single vindt ik zelfs mateloos irritant klinken.

Hij zal best wel weer de nodige hits scoren op basis van zijn naam en uitstraling, maar deze nummers halen voor mij met geen mogelijkheid het nivo van eerdere albums. En dus verdwijnt 'ie weer met gezwinde spoed van mijn harde schijf.

mazdalfa schreef:
De eerste single vindt ik zelfs mateloos irritant klinken.

Stuur die nummers maar naar mij dan.
Ben wel benieuwd......

Zit hem nu te luisteren Je hij is inderdaad overal al te downloaden!
Ik had er eerlijk gezegd wel iets meer van verwacht, maar slecht is ie zeker niet. Ik geef hem een ***½

gr chicow

avatar van Eddie
Ik heb hem net gehoord, en het is precies wat ik ervan verwachtte. Niet goed niet slecht, niet boeiend niet saai. Oftewel niets voor mij, zijn stem echter heeft iets, iets wat ik niet kan omschrijven. Dat is ook gelijk het enige wat me aanspreekt in zijn muziek. Robbie Williams is voor mij deperfecet 'verzamel cd Artiest' en die verzamel heb ik al. dus deze laat ik lekker schieten.

Neemt overigens niet weg dat ik me heel goed voor kan stellen dat er duizenden zijn die dit mooi vinden, en ik wil het hem dan ook geenszins bekritiseren, echter voor mij is het niet wat.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook niet echt kapot ben van deze cd.
Het is bij Robbie Williams altijd maar weer afwachten.
De ene cd springt eruit vanwege de vele hoogstandjes, terwijl de andere (lees deze) eruit springt vanwege het ontbreken ervan.

avatar van Eddie
Dat heb ik niet want als ik puur objectief kijk, en geen emotie toe sta, dan kan ik niet anders zeggen dan dat de muziek erg goed,de composities zitten goed in elkaar het geluid is erg goed, de teksten zijn zeker niet verkeerd,maar het doet me gewoon niets. Er zijn wel enkele nummers die ik wel mooi vind (let me entertain You, The Road to Mandalay) Maar over het algemeen doet het met niet zo veel.

Huh..........label Chrysalis.
Ik dacht dat meneer Williams een miljoenencontract bij EMI had getekend een paar jaar terug.

Heeft hij ook, op de achterzijde staad het als volgt:

Music from EMI Crystalis

Daarboven staad: Crystalis is Capitol Music Label. en dan komt er een heel stuk dat het gelincenceerd is door Robbie Williams/The good company aan Crystalis. Crystalis zal dus wel een sublabel zijn wat onder de EMI vleugels valt. (Capitol valt volgens mij ook weer onder EMI) Labels doen dat wel vaker, mocht een plaat dan verschrikkelijk floppen dan trappen ze het label eruit en hebben ze zelf minder onkosten, word het echter een succes dan strijken ze er wel veel van op.

Eddie schreef:

Beetje vreemde uitspraak Eddie. Muziek = emotie. Dat is ook de bedoeling van een artiest: emoties losmaken (en dan hopelijk ook de Euri in de portemonnee ).
En dat iets je niets doet is eigenlijk een gebrek aan emotie. Dat vertaalt zich doorgaans in de mening dat het je niet zoveel doet

Heeft hij ook, op de achterzijde staad het als volgt:

Music from EMI Crystalis

Aha, oke....ik snap het nu.
Beetje vreemd vind ik het wel trouwens.

mazdalfa schreef:
Beetje vreemde uitspraak Eddie. Muziek = emotie.

Dat snap, ik bedoel eigenlijk als puur naar de door mij gestelde maatstaven kijk die ik stel om een plaat goed te moeten vinde. Ik bedoel de Composities zitten goed in elkaar, de teksten kloppen met de muziek, er zit melodie in, ik mis alleen het onderdeel in zijn muziek wat de emotie bij mij los maak. ik kan het moeilijk omschrijven.

avatar van avdj
Capitol en Parlophone vallen inderdaad onder EMI, dat Crystalis dat doet is voor mij ook nieuw.

avatar van ChrisX
avdj schreef:

Toch eens op zoek naar een overzichtje dat ik een tijd geleden eens gezien heb. Het komt er feitelijk op neer dat binnen de mainstream muziekwereld er feitelijk nog maar 2 a 3 platenmaatschappijen zijn die ik weet niet hoeveel labels hebben opgeslokt.

Voorbeeldje: vroeger waren Charisma, Virgin en EMI allemaal aparte maatschappijen. Maar nu heb ik hier een cd liggen van een album dat origineel op Charisma is uitgekomen maar daar staat nu dus Charisma / Virgin en op de zijkant staat dan Music From EMI en uiteindelijk valt de hele santemekraam onder Universal.

avatar van avdj
EMI en Virgin horen inderdaad ook bij elkaar. Op mijn Rolling Stones CD's staat op de achterkant altijd "Virgin - music from EMI" Tussen 1971 en 1991 hadden ze een eigen label maar sinds hun werk geremastered is vallen de platen dus onder Virgin en dus eigenlijk ook onder EMI.

ChrisX schreef:
...uiteindelijk valt de hele santemekraam onder Universal.

Volgens mij moet je Universal hier niet zien als platen maatscahppij, maar als overkoepelend orgaan dat de rechten bewaakt, ik heb ooit eens zoiets gehoord dat ze dat op die manier doen (een company die in sommige gevallen alleen de rechten bewaakt) dit scheeld een hoop romslomp (naar het schijnt) en is overzichtelijker. Of het waar is weet ik ook niet.

avatar van Epitaph
Heb 'm net gekocht by de FRS,voor m'n vrouw d'r verjaardag.Dus te koop vanaf 24 Oktober is niet juist.

avatar van Eddie
Ik heb hem ook sinds gister in de winkel liggen. (21-10)

avatar van psychonaatje
Dat is toch bijna altijd zo dat albums een paar dagen voor de officiele releasedatum al in de winkel liggen? Die verzamelcd van Destiny's Child zag ik gister ook al liggen en die komt officieel ook pas de 25ste uit.

avatar van Eddie
De meeste grote releases komen in Nederland altijd op vrijdag uit, maar de officiele release datum staad vaak voor de maandag daarop, waarom dit is weet ik eigenlijk ook niet. maar de offiecele release datum is toch echt 21-10.

Music4ever schreef:

cd was al te beluisteren via downloads

avatar van Music4ever
Heb 6 volledige nummers op bol.com geluisterd maar ik ben er niet kapot van. Het klinkt wel geinig maar het is teveel 'poppy'.

Zeer fijn albumpje met zeker wel nieuwe klassiekers. Make Me Pure is prachtig en King Of Bloke And Bird is erg gaaf!

Nu al 4,5*, kan nog hoger worden!

Ik heb de cd de afgelopen week een aantal keer aangezet, maar ik heb geen moment het idee gehad dat ik naar een goede cd aan het luisteren was. Helaas, maar dit is toch een mindere cd van Robbie.
3.5* van mij