Robbie Williams - Intensive Care (2005)

Label: Chrysalis

1. Ghosts (3:42)
  2. Tripping (4:36)
  3. Make Me Pure (4:33)
  4. Spread Your Wings (3:50)
  5. Advertising Space (4:37)
  6. Please Don't Die (4:47)
  7. Your Gay Friend (3:21)
  8. Sin Sin Sin (4:09)
  9. Random Acts of Kindness (4:15)
  10. The Trouble with Me (4:20)
  11. A Place to Crash (4:34)
  12. King of Bloke and Bird (6:13)
avatar van starbright boy
Da's nogal mild als je geen moment het idee hebt gehad naar een goede cd te luisteren.

avatar van Bill
In 2003 heb ik mijn vriendin 2 kaarten cadeau gedaan voor het concert van Robbie in de arena. Ik ben zelf ook meegeweest en sindsdien vind ik dat concert het gaafste concert wat ik ooit gezien heb en heb ik zelf ook alle albums van RW aangeschaft. Zoals al eerder werd gezegd is het bij Robbie Williams maar afwachten wat je krijgt. Hij begon goed met Life Thru A Lens, daarna zijn slechtste cd ever: I've been expecting you. Met Sing When You're Winnning maakte hij een gewone lekkere pop-cd. Daarna kwam Swing When You're Winning en die was zeer goed, en Robbie zetten een nieuwe trent door het coveren van oude klassiekers van Sinatra e.d. Vervolgens kwam zijn beste album tot op heden uit: Escapology. Dit album stond barstensvol met erg goede en gewoon lekkere nummers. Vervolgens wordt de samenwerking met Chambers verbroken en horen we ruim 2 jaar niets van mr. Williams. En dan komt de single Radio... Mijn gedachte: My god... het is niet te hopen dat dit de nieuwe Robbie is... vervolgens Misunderstood wat weer helemaal in zijn normale stijl is. En hierna weer een poos stilte. Totdat eerder dit jaar de single Tripping uitkwam. Een heerlijk nummer, even wennen maar een erg leuk nummer! Mijn hoop voor een leuk en verfrissend nieuw album is weer terug! Vorige week lekte het album uit op internet, dus ik download het en geef het meteen een eerste luisterbeurd. De cd begint met een erg slappe opener (in mijn ogen) genaamd 'Ghosts'... gaat verder met 'Tripping' (wat meteen de vreemde eend in de bijt is, want geen andere track klinkt zo anders als deze) daarna komt Make Me Pure, een goed nummer maar ook weer een langzaam nummer en zo gaat het nogwel een paar nummers door tot aan track 7 'Your Gay Friend'. Eindelijk een leuk nummertje, niet bijzonder, maar lekker en leuk! Dit word voortgezet met 'Sin Sin Sin'. Ook een leuk nummertje, maar niets bijzonders. Vervolgens krijgen we 'The Trouble With Me' wat een goed nummer is. En de nummers hierna (A Place To Crash en King Of Bloke And Bird) zijn ook weer gewoon Robbie. Mijn mening over dit album: Doordat ze alle 'langzamere' nummers meteen allemaal in de eerste helft van de cd hebben gezet, hoor je dat het album kwalitatief niets speciaals is. Te veel trage nummers die een beetje zeikerig overkomen qua toon. En zulke nummers dienen verspreid te worden over de cd en afgewisseld te worden met de andere up-tempo nummers. Erg jammer dat je nu eerst een halve cd moet doorluisteren voordat je pas bij de wat leukere nummers komt. En een cd hoort niet te beginnen met zo'n slap traag nummer, een cd moet beginnen met een nummer wat er meteen inspringt en je grijpt! Hopelijk wordt deze trent niet voortgezet bij de volgende albums. ***

avatar van HiLL
€9.99 bij Media Markt nu.

avatar van Bruno Banani
0,5
dramatisch, sowieso vond ik bagger, maar zo nu en dan wel redelijk nummer (Angels). Deze is echt prullenbak materiaal.
Overigens moest ik luisteren omdat vriendin hem wou horen en ben er nog ziek van

Bruno Banani schreef:

Zal wel meevallen.

avatar van avdj
Ik heb het beluisterd en ik vind 'm tegenvallen. Erg catchy geluid en weinig vooruitgang in vergelijking met zijn eerdere werk. Hij heeft notabene 3 jaar de tijd gehad!

avdj schreef:

Tsja idd, na 3 jaar (!) mag je toch wat beters verwachten vind ik.

avatar van avdj
Vind ik ook. Hoewel Chambers wegging natuurlijk....

avdj schreef:
Vind ik ook. Hoewel Chambers wegging natuurlijk....

Ja, dat is natuurlijk zo.
Ik denk dat als Guy Chambers gebleven was dat dit album vele malen beter zou zijn.

avatar van avdj
Hij is de grote man achter zijn succes. Maar hij wilde op het hoogtepunt stoppen en dus moet Robbie het al 3 jaar alleen uitzoeken.

Allmusic
Bill schreef:
Het is bij Robbie Williams maar afwachten wat je krijgt. Hij begon goed met Life Thru A Lens, daarna zijn slechtste cd ever: I've been expecting you.

I´ve Been Expecting You vind ik toch wel één van Robbie's betere albums. Intensive Care is in ieder geval zijn slechtste..... veruit zelfs. Wat een slappe zeikplaat zeg.....

Allmusic schreef:

Mee eens,
I've Been Expecting You is gewoon een lekkere plaat.
Neem 'Millenium' alleen al...........echt super!

avatar van loveis
De slechtste cd van Robbie. Wat een tegenvaller.

Jammer...

Het is niet van de kwaliteit van Escapology.
wat ik persoonlijk veruit zijn zijn beste plaat vind (volwassener, minder commercieel dan de voorgangers, gelijkmatige stijl (beetje jaren 70 popliedjes achtig)).

Misschien moet ik vaker luisteren, maar dit album "pakt" veel minder. Alles lijkt een ook beetje op elkaar.

avatar van Bruno Banani
HiLL schreef:

Zal wel meevallen.

Misschien toeval. Zit al wel sindsdien ziek thuis.

Bruno Banani schreef:

Misschien toeval. Zit al wel sindsdien ziek thuis.

Haha oooh beterschap dan maar!

Ach, dit is gewoon een lekkere popplaat van een ras-entertainer. Ik ken iets leukere cd's van hem, dus dit vind ik ook wel één van de wat zwakkere broeders.
Slecht is het niet: voor een tijdje leuk en daarna draai je het nooit meer. Op zich niks mis mee.
Ik draai de nieuwe Sigur Ros (om maar een voorbeeld te geven) wel als ik iets hoogstaander en tijdlozer wil horen.
Soms kan fast-food als afwisseling nl. ook lekker zijn

avatar van vanh
Er zijn maar weinig artiesten die veel goede albums achter elkaar maken. Dit is zeker een mindere maar ik denk dat RW ook zonder GS het gaat redden. De combinatie was goed maar ook zeker met veel input van deze groeiartiest. Ben benieuwd naar zijn volgende.

avatar van Poeha
Ach mensen, er is gewoon een stortvloed aan Robbie Williams over ons heengekomen vanaf 1997. Ga maar na, elk jaar wel minimaal één cd of dvd. Geen enkele artiest krijgt het voor elkaar om iedere keer maar weer een topprestatie af te leveren.
Ik moet toegeven dat ik dit ook niet zijn beste album vind, maar ik was al blij dat er weer een enigszins soortgelijk rocknummer als Let Me Entertain You bij zat (Your Gay Friend). Lekker nummer! Verder vind ik Advertising Space een geweldig nummer net als The Trouble With Me en uiteraard Trippin', al moet je die laatste ook weer niet te vaak voorbij horen komen. Ook Make Me Pure is nog wel te pruimen.
Voor de rest alleen maar tracks om een album mee te vullen wat mij betreft.

De hoes vind ik trouwens één van de mooiste van de afgelopen 15 jaar, maar ja, dat blijft natuurlijk mijn persoonlijke smaak.

avatar van Poeha
Ik moet enigszins terugkomen op mijn verhaal hierboven.
Naarmate ik het album vaker beluister wordt het toch wel steeds iets beter. Ik blijf wl bij mijn 3,5*

Ik wil niet lullig zijn, maar het is nog altijd 'Please Don't Die' ipv Lie dus...

Ace
Daar ik Escapolgy een sterke plaat vond, vind ik dit drie keer niets. Trippin kan ik nog wel waarderen, omdat ie eigenlijk daarin weer wat anders doet, maar de rest is 13-in-dozijn-rommel.

avatar van Eddie
Ik snap dat niet, ik heb de plaat een aantal keer gehoord en ik vind absoluut niet beter of slechter dan zijn voorgaande werk, goed ik mis wel de krakers van het niveau; Let Me Entertain You of Rock DJ maar goed dat is voor mij zowie zo het grootste probleem van RW, al zijn platen hebben een paar sterke songs maar kunnen mij over het algemeen niet in zijn geheel bekoren.

Ik vind nummers als Advertising space wel erg sterk

Eddie schreef:
Oke, je mist 2,5 miljard mensen, maar vertel jij maar wie er een grotere ster is die wel bij die 2,5 miljard bekend is (+ de overige 3,5 miljard).

Wat dacht je van Elvis

avatar van bloempje24
Elvistheking schreef:

Eddie schreef:
Wat dacht je van Elvis

Wie?

Erg vernieuwde plaat van Robbie. Heb erg moeten wennen, maar hoe meer je de cd luisterd hoe beter hij word

Blijf het nog even houden bij 3.5 *

avatar van avdj
Wat zijn de vernieuwingen dan op dit album? Ik vindt het allemaal net even te gladde popliedjes. Zijn stem is goed en zingen kan ie, maar de nummers zijn wat eentonig, helaas.

Mooie cd.

Moest ff wennen! Maar heb de plaat alweer n tijdje en vind m steeds leuker worden eigenlijk Krijgt 4,0 * van mij.
Sin sin sin vind ik wel t leukste nr.. Met advertising space heb ik dan weer helemaal niets.. ben dan ook niet zo'n Elvis fan

Hanniej schreef:

Idd..

avatar van HaWe
Advertising Space vind ik juist het mooiste nummer, verder mag ik Robbie Williams al zo niet zo erg... en zijn muziek ook nie maar dit album vind ik echt 'bad'. Dan was die andere (met o.a Feel) beter. Angels vind ik wel weer een geweldig nummer van hem!