CYNE - Time Being (2003)

Label: Botanica Del Jibaro

1. Intro (0:30)
  2. Nothing's Sacred (2:04)
  3. Papermate (3:11)
  4. Steady (3:03)
  5. Interlude (0:56)
  6. 400 Years (Revisited) (2:50)

met Blak Lungz

13. Out of Time (2:58)
  14. Outro (1:54)
  15. Spoken For * (3:27)

met Soarse Spoken

16. Out of Time [Manuvers Remix] * (3:06)

met Manuvers

17. First Person [Enoch Remix] * (2:42)
  18. Due Progress [Speck Remix] * (3:03)
  19. Midas [Live @ Common Grounds, February 2nd, 2003] * (3:23)
Mb.
De producties zijn lekker warm, maar ze pakken me niet. De rappers zijn tekstueel erg sterk, maar voor de rest zijn ze wat eentonig en kunnen ze niet intrigeren. Toch vind ik het wel degelijk een aardige plaat, maar de genoemde 'genialiteit' hoor ik gewoon niet.

P-DawG
De Interludes hier zijn (zoals altijd eigenlijk) kunstwerkjes op zich.
Dat maakt me toch altijd (nieuws)gierig naar een instrumentaal album van Speck en Enoch. Het enige wat wat me dan minder lijkt is dat je dan steeds denkt aan hoe goed die tracks wel niet zouden zijn als Cise en Akin erop hadden gespit.

Dj2Jelle
Mijn favoriete nummer Out Of Time heeft geen 1 stem

avatar van Arrie
Wauw, First Person is echt prachtig!
Ontdekt door de MuMe-ladder, en nu ben ik wel benieuwd geraakt naar CYNE. Die beat op dat nummer is echt prachtig, de raps zijn ontzettend fijn, en de teksten zijn ook zeker oke.

avatar van Rhythm & Poetry
Was jij geen volger van mijn top 500 dan? Toen had ik het op één staan, inmiddels staat hij daar niet meer maar nog altijd een speciaal plaatsje in mijn hart. Geweldig nummer inderdaad.

avatar van Arrie
Jawel, en ik heb hem toen ook beluisterd, maar toen deed het me niet veel, dus eigenlijk heb ik hem herontdekt.

avatar van thgryda
Cyne beste ontdekking ooit via musicmeter 4.5 bijna 5 zelfs

Lukk0
First Person moet zo'n beetje wel het beste hip-hopnummer ooit zijn, wat een fantastische flow, beats en tekst. Verder is het album ook dik in orde, één van de betere die ik tot nu toe gehoord heb. Alleen de interludes vind ik nog een klein beetje vervelend, maar dat heb ik wel vaker bij albums. Na een poosje vallen ze meestal toch op hun plek en gaan echt deel uitmaken van het album. Voor nu vier sterren, zeker nog kans op verhoging.

MAS
First Person komt ook zeker in mijn top 3. Echt een prachtig nummer!

MAS
Haha dat is jou mening. Het nummer doet me gewoon wat. Ik kan dit nummer eindeloos luisteren!

avatar van Rhythm & Poetry
MJ_DA_MAN schreef:
Dat nummer komt zeker in de top 3 meest overschatte hiphopnummers ooit ja .

Een moment van stilte is nu gepast...

En dan deze smiley:

avatar van MJ_DA_MAN
Laat mij gewoon een beetje haten.

avatar van Kill_illuminati
Ik vind het ook verre van het beste HipHop nummers.

avatar van BoordAppel
MJ_DA_MAN schreef:
Dat nummer komt zeker in de top 3 meest overschatte hiphopnummers ooit ja .

Net zoals dit album in de top 3 meest overschatte hiphopalbums komt. De rest van Cyne is zoveel beter.

P-DawG
Wat vind jij er dan zo overschat aan? En wat maakt de rest zoveel beter in jou ogen? Ik vind dit namelijk zonder twijfel het beste wat CYNE te bieden heeft, lijkt me interessant om eens de andere kant van het verhaal te horen.

avatar van FlyLo
CYNE gaat qua stijl loodrecht in op wat MJ graag hoort (Babygrande en andere 'hardcore rap' - of wat de benaming ook maar is). Logisch dat hij dit dan niks vindt.
Of zie ik dit misschien fout, MJ?

FlyLo schreef:
Of zie ik dit misschien fout, MJ?
Ja. En een 3,5* die dichter bij 4 dan 3* zit is gelijk aan ''helemaal niks vinden'' volgens jou? Bovendien is het verzamelplaatje Water for Mars van vorig jaar een van mijn favo platen van 2009.

En P-DawG reageert op BoordAppel.

avatar van FlyLo
Juist. Mijn fout
Had ik op z'n minst gelijk over Babygrande enzo?

avatar van MJ_DA_MAN
Ik hoor gewoon graag goede hiphop, maakt niet uit wat voor soort dus. Maar het is natuurlijk wel zo dat dat soort hiphop me bijna altijd wel goed ligt (Babygrande-achtig), plus dat cultuurtje eromheen.

avatar van Brains
Zeer vette producties en zeer goede MC's. Alleen de productie van 400 Years Revisited vind ik niet zo goed op een of andere manier, en is daarmee het enige mindere nummer op het album. De rest van de nummers zijn allemaal van hoog niveau maar vooral Steady en First Person stelen de show.

4.5*

P-DawG
Probeer de originele versie van 400 Years maar eens. Die productie geeft de inhoud van het nummer veel meer kracht mee.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik vind de 400 Years van dit album juist top en staat dan ook aangevinkt als favoriet.

avatar van Brains
Ah, dat klinkt goed Bedankt, ik kende 'm nog niet.
Jammer dat ze een andere versie op dit album hebben gebruikt, het is tekstueel namelijk een erg goed nummer maar door de productie is het bij mij nu echt een skipnummer geworden.
Staat de originele versie niet op een andere CD?

MAS
Jawel die staat hier op: CYNE - Collection (1999-2003) (2003)

avatar van Brains
Ok thanks, zal die ook maar eens checken.
Dacht dat je dat allemaal wel gehoord zou hebben als je alle CYNE albums had gehoord, maar nee dus

jazzybelle
Mijn versie is iets anders maar wel geweldig. De twee rappers hebben echt goede teksten en ook een nice flow. En die twee producers maken heerlijke soulvolle beats. Ze kiezen ook altijd zulke lekkere samples uit. Woei.

Social_Mask
Dit blijft toch echt gewoon één van de beste (Hip-Hop) albums ooit gemaakt. Zit nu Steady te luisteren en wat zo'n nummer met je doet.. Berusting was zelden zo dichtbij.

avatar van Elohim
ik weet het nu bijna zeker, dit album is niet meer te koop of wel =.=

ik heb evolution fight nog kunnen vinden XD

Rene1979
Nee is niet meer te koop. Ook de Japanse versie is bijna onmogelijk geworden. Als je hem vind mag je diep in de buidel tasten..