De Jeugd van Tegenwoordig - Parels voor de Zwijnen (2005)

Label: Top Notch

1. Happen Naar de Baas (3:09)
  2. Voorjekijkendoorlopen (4:41)

met Aila

7. Echte HipHop (0:49)
  8. Voor Jou (7:09)
  9. De Stofzuiger (5:58)
  10. Willie Wartaal Is een Baas (Banne 2 Anthem) (3:16)

met Mella Mel

11. Echte Echte Hiphop (1:39)
  12. Pijpjes (Pop Pop) (3:46)
  13. Drie Keer Niks (2:06)
  14. So Duits (3:31)
  15. Ik Wil Me Lekkevoele (1:16)
  16. Shit Is aan Pt.1 (0:37)
  17. Shit Is aan Pt.2 (4:17)
  18. Hou het Straat (0:40)
  19. Bekkie (3:59)
  20. Beter Dan het Beste Album Ooit (2:54)
avatar van jeroenman
Album gejat van een maat om ff te beluisteren Conclusie: Zolang je t maar niet serieus neemt, je over die slechte beats heen weet te zetten en je kijkt niet naar de uitvoering, dan is het een best leuk album. Bij tijden vind ik dit (vooral de teksten) grappig al dan niet hilarisch. Maar jongens, de NL hiphop is wel wat verder dan dit.

avatar van oruiz
Echte Echte Hiphop is gewoon een onwijs grappig 'nummer'

Pauper
Grappig, orgineel, leuk, fresh en vernieuwend...

...Goed? Nee, sorry, 3*

Pelvin
Dit is echt geen slecht album. Hier staan zeer lache nummers op en de beats zijn dik in orde. het gaat natuurlijk nergens over maar je moet de humor ervan in zien. ik zie dit abum ook niet echt als hip hop eigenlijk, het is meer 'iets' van deze tijd.
..ik twijfel tussen 3* en 3.5* maar vanwege de onterecht lage score geef ik 3.5*

Pelvin
hoewel...onterecht lage score? dat valt wel mee eigenlijk. nu staat het album op 2,95 wat eigenlijk wel voldoende is. maar toch blijf ik op 3.5*

avatar van Facedown
levenvergeten schreef:

avatar van Yak
Yak
Berichten verplaatst naar De Jeugd van Tegenwoordig

Gekkenhuis
Kwalitatief en tekstueel matig, maar de humor maakt veel goed + de tracks zijn heerlijk vaag.

avatar van Phoebe318
Vreselijk!

*0.5

Hoezo?

avatar van Phoebe318
Ik vind de muziek gewoon vreselijk.
Dat is mijn smaak.
Ik kan begrijpen dat anderen het wel mooi vinden,
Maar ik vind het gewoon niet mooi.

Overigens, die 0.5 was niet helemaal terecht van mezelf,
Dus die is veranderd

avatar van Ghans
dit is verder dan de NL hiphop ... de nederlandse beastie boys ... een 4,5 voor durf en originaliteit

gekke shit. vet concept. heel eigen en het kan ze ook geen kenker schelen wat we er van vinden. vooral humoristisch..als muziek cd natuurlijk niet wereldschokkend: 3*

avatar van luc011190
Op één of andere manier pak ik dit album toch heel snel. Echt erg vaak geluisterd dit album. Je ziet ook wel behoorlijk vaak nummer van De Jeugd terugkomen in toplijsten van last.fm en ik ken meer serieuze muziekliefhebbers die vaak naar dit album teruggrijpen. Blijkbaar onderschatten mensen dat toch die dit voor de eerste keer luisteren, en denken 'dit is leuk voor een keertje'.

Het feit dat zoveel mensen vaak naar deze cd grijpen geeft toch ook wel aan dat het gewoon kwaliteit heeft.

avatar van levenvergeten
Daar heb je gelijk in, ik ben vaak verbaasd over hoe goed ik de teksten uit mijn hoofd ken.

avatar van oruiz
Wat volgens mij het hele 'probleem' is bij De Jeugd van Tegenwoordig is dat heel veel mensen hun mening baseren op Watskeburt, 1 van de mindere nummers op deze plaat (misschien omdat ie zovaak is gedraaid...), en ze daarna niet meer de moeite nemen om de rest te luisteren. Of het is juist het omgekeerde; ze horen Watskeburt en vinden dat nummer fantastisch en luisteren de rest van de plaat en vinden de rest niet ''top 40 genoeg''. Iets anders kan ik er ook niet van maken. Maar ik vind deze plaat erg leuk en geef hem daarom een 4.

Dr.Greenthump
Ik had het niet beter kunnen verwoorden

edit: ben het alleen niet eens met die 4!

avatar van luc011190
Ach, ik vind Watsekurt denk ik het hoogtepunt. Een tijdje heb ik dat nummer echt geskipt, omdat het al zo vaak langs kwam op tv of radio. Maar ik vind dat nummer toch echt wel model staan voor dit album en echt een culthit.

Ik hoop weleens dat als ik later kinderen heb, dat die me dan vragen:
Papa, heb jij de tijd van de jongens van De Jeugd écht meegemaakt? Stonden jullie elke avond te spacen op de teksten van P Fabergé? Was jij nog uit de tijd dat nummers als Watskeburt?! in de top40 stond?

avatar van Sjaakspeare
jeroenman schreef:

Whahahahaha
Je zegt zoiets als: ''zolang je niet luistert naar de beats, de flow en de uitvoering is het best een leuk album''
Maar dat het zo nu en dan erg grappig is ben ik met je eens. Die Vieze Freddy en P Faberge zijn tot mijn verbazing ook echt ongelooflijk intelligent

Echt een geweldig album. Aan het begin was ik niet zo positief, vooral door de 'rare' beats. Maar de laatste paar weken luister ik dit album heel vaak en ik vind het echt een geweldig album. Ik vind alle nummers op dit album goed, en dat heb ik bij geen enkel ander album. 5

avatar van levenvergeten
Het gemiddelde staat al op 3,03! Op naar de 4!

Want: "Eerst was het net zo goed als het beste album ooit, nu is het beter dan het beste album ooit"

avatar van Jochempie
Ik luister het album nu echt bijhoorlijk vaak en leer het nummer voor nummer kennen. Tis echt best geniaal met extreem goede beats en stompzinnige kutteksten. Kenker, dit gaat een 4,5 worden.

Een van de leukste albums die ik ken.
Vind de electro beats cool, zit stampvol met humor en zelfspot en het zijn gewoon harde bazen die rappen over de belangrijke shit in het leven!
Pop pop!

Mojo Pin
P. Fabergé was laatst nog op AT5, hij wilde graag 'een lullige ondertitel'. Wat een baas is het ook hè.

avatar van Wib0__
1,0
jowietje schreef:
Wat zijn die gasten iritand en ze maken egte K*T muziek (sorry maar andere woorden heb ik er niet voor) asjeblieft zeg!

Zó denk ik er ook over ..

1,0

*1.0

Hoe kun je op 7 maart 2007 geboren zijn als je je hier vorig jaar op 31 augustus hebt aangemeld?

KSPR

*1.0

En jij wilt zeggen dat je het hele album geluisterd hebt?

*1.0

Of je het nou goed vind of niet, dit is beter dan het beste album ooit.

Ik vind het, het meest vernieuwende nederlandse album in tijden, en sowieso het meest vette nederlandse hiphop album allertijden. Die beats zijn supergoed, teksten master. En ze zitten niet te janken over achterbuurten ofzo, of zinloos geweld enzo, damn andere nederlandse rappers houd je bij je eigen vak: muziek maken.
Maar kortom die gasten zijn tuig, en die shit is aan!