Riverside - Second Life Syndrome (2005)

Polen
Rock / Metal
Label: Inside Out

1. After (3:31)
  2. Volte-Face (8:40)
  3. Conceiving You (3:40)
  4. Second Life Syndrome (15:40)
  5. Artificial Smile (5:27)
  6. I Turned You Down (4:34)
  7. Reality Dream III (5:01)
  8. Dance with the Shadow (11:38)
  9. Before (5:23)
avatar van VanDeGriend
Nou vooruit dan maar. Ik verhoog mijn stem voor deze prachtplaat naar de volle mep. Dit is er een die ik over 10 jaar nog graag zal aanhoren.

VanDeGriend schreef:

Wat is dit goed zeg! Mijn stem blijft nog 4,5, maar ik sluit niet uit dat deze plaat wordt verhoogd naar 5,0.

avatar van Fianosther
Nooit gedacht dat het zo goed zou worden ontvangen dit plaatje. Ik kan er toch echt niet meer dan 4* voor geven.

avatar van mathias
Fianosther schreef:

Bij mij is 4* al voorbehouden voor de écht goede albums hoor, ik begrijp je punt niet echt goed.
Verder heb ik hem onlangs binnengekregen en ga ik één dezer dagen zeker beginnen beluisteren, ik ben zeer benieuwd wat deze Poolse rakkers ervan bakken na het toch al geweldige Out of Myself.

avatar van VanDeGriend
Met groot genoegen zie ik dat het gemiddelde van dit album op maar liefst 4,34 staat. Voor de liefhebbers van het genre en voor de avontuurlijken, echt een absolute aanrader. Zie de commentaren en recensies boven en op pagina daarvoor. Uit Polen nota bene.

Oh ja, 21 april in De Boerderij te Zoetermeer te aanschouwen. MuMe reunie en een paar rondjes bier van Snappy voor iedereen in een Kluk Kluk pak

avatar van The Scientist
net met een halfje verhoogd, groot gelijk VanDeGriend, echt een max-volume-plaat

avatar van Snappy
Ja hoor verhoogd naar 5*, wat een schoonheid van een plaat. Alle nummers kloppen.

VanDeGriend schreef:

Kan nog weleens een dure grapje worden!

mathias schreef:

bij mij ook maar het gemiddelde ligt hoger dan 4* dus vandaar dat ik eht opmerkte.

Ik zit er ook sterk over te twijfelen om hem naar 5 te verhogen. Voorlopig wacht ik daar nog even mee, maar hij zit er heeeel dichtbij

avatar van ChrisX
VanDeGriend schreef:

Mag je mij wel eens vertellen wat er zo avontuurlijk is aan de muziek van Riverside, want ik hoor toch gewoon muziek die al een keer eerder gedaan. Toegegeven, het is wel heel goed gedaan maar avontuurljk, ho maar.

En euh.. uit Polen komt nog wel meer moois. Check bijv. maar eens het debuutalbum van de band Quidam (niet te verwarren met een band met dezelfde naam uit Frankrijk) of hun tweede album Time Beneath The Sky.

Ik denk overigens dat VanDeGriend bedoelde dat dit album voor niet-liefhebbers van het genre wel avontuurlijk kan zijn..

Uit Polen komt inderdaad meer moois. De band Collage en dan voornamelijk het album Moonshine zijn zeker aan te raden (misschien ook wel juist voor Riverside-fans).

obsessed schreef:

Dat is inderdaad exact wat ik bedoelde...

Ik kan (en wil) trouwens niet langer meer ontkennen dat dit album 5 sterren verdiend. I've been conceiving myself for too long

Toine Rorije
Volgens de toplijst van 2005 zou ik het beste album gemist hebben, dus maar even geprobeerd. Ahum
Goed, muzikaal gezien zou het nog eens een krappe voldoende er uit kunnen slepen bij me, maar dan. Die voortdurende synthesizerstrings op de achtergrond, die het geheel wel van een erg goedkoop lijstje voorzien, die teksten met cliché's waar mijn schoenen werkelijk van uitvallen, dat hele nummer Conceiving You (?), het volledig ongeloofwaardige heavy-geluid, die quasi-geëmotioneerde stem van de zanger en zo nog wel een paar: Ik vind het kitsch van de bovenste plank. En ik kom niet verder dan 2 sterren.

Toine Rorije schreef:

Ik sta overigens echt versteld van al die hoge waarderingen

Ik kan bovenstaande echt niet volgen, ik sta hier echt versteld van . Oke, ieder zijn eigen opvatting over muziek, maar de uitspraken van "goedkope synthesizerstrings", "teksten met cliché's", "ongeloofwaardige heavy-geluid", "quasi-geëmotioneerde stem" en "kitsch van de bovenste plank" kan ik in iedergeval geen plek geven. Misschien ben ik als Riverside-fan iets te subjectief getint of misschien moet ik aan mijn eigen muzieksmaak gaan twijfelen .

Snappy schreef:

Ik kan bovenstaande echt niet volgen, ik sta hier echt versteld van

Op basis van een enkele beluistering van met name de eerste drie nummerkes kan ik me er, met enige moeite, nog wel wat bij voorstellen. Duurde bij mij ook even en bij eerste beluistering had ik m bijna halverwege uitgezet om nooit meer op te zetten. Gelukkig heb ik dat niet gedaan. Dit is een plaat die verder wortelt. Vernieuwend is het misschien allemaal niet (who gives a ..... anyway) maar t is zo prima gedaan. Ben met name door het titelnummer deze cd blijven draaien maar inmiddels vind ik de hele plaat geweldig. Opvallend is ook dat zo'n beetje de helft van de stemmers in de loop der tijd zijn score verhoogd heeft. Ikzelf was ooit begonnen bij 3,5* Thans 5*

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Toine Rorije schreef:

Ik sta overigens echt versteld van al die hoge waarderingen

He gelukkig, ik ben niet de enige...

avatar van VanDeGriend
Haha Casartelli de, voorheen, eenzame strijder. Ach ik ken t gevoel hoor...als enige een plaat helemaal niks vinden. Ken je Arcade Fire ?

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Ja, daar heb ik een jaar terug eens naar geluisterd en toen vond ik er bar weinig aan

Maar ben onderhand wel benieuwd hem weer eens te horen...

Casartelli schreef:
Maar ben onderhand wel benieuwd hem weer eens te horen...
Dan kun je toch echt beter deze nog een keer proberen hoor .

avatar van Flipper
Deel twee van de drieluik. Nog steeds mooi, maar de verrassing die 'Out of myself' was, is nu weg. Hopelijk heeft deel drie een toegevoegde waarde.

Het titelnummer is het prijsnummer !!

avatar van UmmaGumma 44
Ook dit album klinkt goed... de titelsong is natuurlijk van een klasse apart, maar ook Reality Dream III vind ik een nummer waar de gevoelige (harde) snaar wordt geraakt...

Nog niet zo goed als Out of myself, maar wordt steeds beter!

avatar van bonothecat
Het ei is eindelijk gelegd....Ik ben al een dag aan het nagenieten van het prachtige concert van gisteren...en ik vind nu ook dat dit album 5* heeft verdient. De muziek vond ik al tijden prachtig, maar het verhaal van dit concept album (in combinatie met hun eerste reguliere cd) is ook huiveringwekkend mooi. Het titelnummer van deze cd brengt wat mij betreft het beste van Pink Floyd tezamen met Marillion uit hun Brave tijd....en daaroverheen gaat nog een behoorlijke portie eigenheid.

avatar van Exfrozen
Jongens, jongens want kan ik toch zo intens genieten van het nummer Second Life Syndrome (it's just one fine piece of ART), bijna 16 minuten muziek met onverklaarbare gevoelens. Elke minuut heb ik wel een paar rillingen, mmmheerlijk.
Het enige nadeel eraan is dat ik in mijn leefomgeving vrij snel gestoord word en dat kan ik vooral bij dit nummer echt niet hebben.

Voor het geheel van de cd een dikke 5*, ik ga maar eens kijken welke plaat er uit me top-10 gaat.

Amen

avatar van Snappy
Dit is EEN van de meest verslafende albums die ik heb!

avatar van Waldo Jeffers
Nooit gesnapt wat mensen aan deze plaat vinden eigenlijk...

Origineel is het om te beginnen al niet, wat zij doen is al enorm veel keer meer gedaan, en veel beter ook. De stem van de zanger doet me absoluut niets (en ik heet dan nog van enge stemmen te houden). Ook verder klopt het allemaal niet, het is me wel iets té cliché allemaal... Ik bedoel: ik hou wel van Pendragon & Arena, 2 bands die niet origineel zijn, maar daar klopt alles tenminste. Hier klopt het allemaal niet, het ene cliché na het andere... en dan die stem... Nee, bedankt deze rivierkant hoef ik niet. 1,5

avatar van Snappy
Die de discussie over wat origineel is en dat het een kunstje is wat meermalen in de geschiedenis is herhaald daar wordt ik langzamerhand moedeloos van. Je hoeft tegenwoordig toch niet te verwachten dat een relatieve jonge band origineel is. Van elke band wat relatief jong kun je de discussie aangaan over jatten, niet origineel etc... Wat een band wel (enigzins) moet bezitten is een soort van eigen sound (overigens wel subjectief). En ik weet niet wat jij verstaat onder "verder klopt het allemaal niet". Ik vraag me af of je het album uberhaupt goed hebt beluisterd. Overigens nog bedankt voor de 1,5* waardering cq bijdrage. Wat mij wel deugt doet is het prachtige gemiddelde van 4+, die 1,5* heeft gelukkig toch niet zo grote impact!

avatar van Waldo Jeffers
Jahoor, ik heb het album beluisterd, juist omdat het zo populair is (ik geef nooit m'n mening als ik dat niet heb gedaan). Jonge band of niet... als een band zichzelf dat de progressieve metal-scene wil rekenen, kan je toch wel verwachten dat ze progressief zijn, en dat is dit dus niet... En eigen sound heeft het helemaal niet. Zoals ik al vermeld heb is dit allemaal als eens voorgedaan (ook de eigen sound ja), maar dan beter (---> subjectief uiteraard). En nog eens: ik kan je tientallen jonge bands noemen die wél origineel zijn

avatar van Fianosther
Dan vind ik het raar dat je zo'n schijtplaat als sideshow symphonies een 4* geeft. maargoed dat zal wel een kwestie van smaak zijn.

Fianosther schreef:

hehe, idd: ik val wel voor dat soort muziek (moet wel zeggen dat het een heel tijdje geleden is voor SS)