Wilco - Kicking Television (2005)

Alternatieve titel: Live in Chicago

Label: Nonesuch

1. Misunderstood (6:09)
  2. Company in My Back (3:44)
  3. The Late Greats (2:41)
  4. Hell Is Chrome (4:56)
  5. Handshake Drugs (6:24)
  6. I Am Trying to Break Your Heart (6:04)
  7. Shot in the Arm (4:51)
  8. At Least That's What You Said (5:19)
  9. Wishful Thinking (4:27)
  10. Jesus, Etc. (4:00)
  11. I'm the Man Who Loves You (3:58)
  12. Kicking Television (3:03)
  13. Via Chicago (5:15)
  14. Hummingbird (3:20)
  15. Muzzle of Bees (4:50)
  16. One by One (3:26)
  17. Airline to Heaven (4:41)
  18. Radio Cure (4:42)
  19. Ashes of American Flags (6:04)
  20. Heavy Metal Drummer (3:22)
  21. Poor Places (5:32)
  22. Spiders (Kidsmoke) (11:17)
  23. Comment (6:13)
avatar van Xel
Xel
lange set, zelfs.... Ik verheug me er in ieder geval waanzinnig op!

avatar van Xel
Xel
En, deze live-cd is een zeer prettig voorafje voor mij.

avatar van freakey
Ik wens je veel plezier, zag ze afgelopen jaar (2009) zowel op Lowlands als in de Effenaar, waanzinnig!!!!

Ik heb nog 2 kaartjes voor Wilco in Düsseldorf voor a.s. maandagavond 20 september in de Tonhalle op Rij 1 vooraan! Mijn vrouw kan niet mee, vanwege haar werk....

Wilco in de schitterende Tonhalle in Düsseldorf (ruim 1,5 uur rijden van Utrecht) en dan ook nog eens helemaal vooraan zitten op rij 1 Parkett (vloer: direct bij het podium!). Gereserveerde plekken, iedereen heeft een vaste zitplaats. Het zijn officiële echte kaartjes (geen e-tickets). Mocht je ze willen overnemen, stuur me dan snel een P.M. (persoonlijk bericht).

PS bericht hierboven: ik heb oppas kunnen regelen en kan gelukkig toch zelf gaan. De kaartjes zijn dus niet meer beschikbaar.

Gisteren dus toch naar Dusseldorf geweest. Allereerst de Tonhalle: dat is een voormalige sterrewacht aan de Rijn, waar ze onder de grote koepel een echt mooi theater hebben gebouwd. Wij zaten daar helemaal vooraan in het midden, vlakbij de band dus. Ik was samen met mijn zoontje gegaan (zijn eerste concert) en Jeff Tweedy sprak 'm aan: "You're by far the youngest person here: do you like it? Mijn zoontje riep super en stak 2 duimen op. Jeff:"Ok, that's great, if you're ok then it's ok, we can go on, thanks".

En dan de tracklist: ik had 'm zelf kunnen samenstellen zo goed. Ze speelden vrijwel alle nummers van de eerste cd van Kicking Television, ook mijn favoriete schijf. Dus wat minder rustige nummers en veel nummers met de geweldige Wilco gitaarsolo's, wendingen en andere 'fraaie fratsen'. Zo'n concert vergeet je nooit meer.

avatar van SilverGun

Dat is wel erg gaaf zeg

Ja, echt heel leuk!

Een beetje jaloers op je, west. Ik heb vandaag Ashes Of American Flags zitten kijken. Ach, was toch ook wel leuk om die na lange tijd weer eens te bekijken en te beluisteren.

Bedankt voor je reactie Ad. Heb je ze wel eens live gezien? Of heb je dat nog tegoed?

Ik mag het hopen. Ik vind het een superband!!! Ik heb alles van ze en op mijn werk heb ik al enkele mensen aangestoken met het WILCO-virus, west!!!

avatar van Sandokan-veld
Niet om je lekker te maken Ad, maar zo goed als op de Ashes... dvd, zijn ze dus in het echt ook.

Jullie hebben vast al, al die EP's en live MP3's gedownload via de dvd in je Pc, of niet? Dat is echt ongelooflijk wat je zo (gratis) binnenhaalt.

Ik vond ze in het echt nog beter dan op de dvd. Niet flauw bedoelt hoor, maar als je die gasten recht voor je neus zo goed ziet spelen...

avatar van Sandokan-veld

Inclusief de tracks van de andere live-dvd met solo-optredens van Tweedy (Sunken Treasure, door dezelfde regisseurs als Ashes Of American Flags). Ook prachtig.
Een solo-show van Tweedy zien is het volgende doel in mijn leven, maar dat wordt moeilijk, want volgens mij treedt hij nooit solo op in Europa.

@ west en Sandokan-veld. Kennen jullie ook de groep Golden Smog. Een hobbygroep waarin Jeff Tweedy samen met Gary Louris (Jayhawks) en wat andere bekenden speelt. Misschien leuk om die muziek (cd's) eens op te snuffelen. Echt de moeite waard!!!

avatar van Sandokan-veld
Ik heb drie weken geleden een recensie geschreven bij Another Fine Day, omdat jij mij die indertijd had aangeraden, Ad. Wel blijven opletten, he?

Klopt, ik heb 'm gelezen, Sandokan. (goed stuk) Helaas zit ik niet meer zo frequent op MuMe. Ik heb eigenlijk al zo'n beetje alles al gezegd over muziek, die mij boeit. Ik heb ook niet meer zo'n zin om me te mengen in discussies, waarin alles al tig keer is gezegd. Bovendien is mijn pc nogal eens van slag, de laatste tijd. Uiteraard zal ik over nieuwe cd,s, die mij interesseren, nog wel eens mijn licht laten schijnen. Ik ben, zeg maar, een "slapend lid", geworden, die zo af en toe wakker wordt als ik wat te melden heb.

Bedankt Ad, ik zal Golden Smog eens gaan beluisteren. Ben benieuwd.

avatar van blonde redhead
Wat een belachelijk laag gemiddelde voor deze cd

avatar van VictorJan
Vanwaar komt het titelnummer?

B-kantje van A Ghost is Born, werd toen in een aantal "deluxe edities" als extra aangeboden samen met 'Panthers'.

avatar van VictorJan
Morinfen schreef:

Bedankt.

kistenkuif
De ideale compilatie van Wilco en nog livedubbel ook! Hoofdrol van gitarist Nels Cline en terecht.

avatar van corn1holio1
Dit is inderdaad een fantastisch live-album. Ik wou al sinds enige tijd een Wilco album in mijn top-10 zetten, het is uiteindelijk dit album geworden.
Ik twijfelde tussen deze, Sky Blue Sky, en YHF. Maar als je er dan toch 1 moet kiezen, dan vat dit album veel samen. Het is ook gewoon een band die live eens zo goed klinkt als op CD.

Ik heb een tijd geleden de vinylbox aangeschaft . 4 Lp's met schitterende muziek en een heleboel bonustracks ( w.o. How to fight loneliness uit de film Girl Interrupted)
Is alleen in de VS en Canada uitgebracht.
Hoewel in Europa als import verkrijgbaar. kwam toevallig afgelopen zomer in een Mall in Tromso Noorwegen in een platenzaak een exemplaar tegen( gelukkig duurder als wat ik ervoor gaf...) 65 dollar.

Zonder twijfel een erg toffe liveplaat. De band klinkt erg strak en een aantal hardere uitbarstingen zijn erg welkom en leuk. Voor mij persoonlijk is dit niet geweldig, omdat er te weinig van mijn favoriete materiaal op staat. Te weinig A.M. en Being There, iets teveel electronic gepiel soms en Sky Blue Sky was helaas nog niet uit. De energie en sfeer in de nummers van de Ashes Of American Flags dvd bevalt me ook iets beter, rockt iets meer. Toch, niet slecht.

Robertus
Ashes Of American Flags van de gelijknamige DVD is de beste versie van dat nummer. Die versie gaat recht mijn ziel in. Dat gebeurt met name bij het laatste gedeelte:

"I Would Like Te Salute The Ashes Of American Flags
and all the fallen leaves filling up shopping bags"

De stilte die volgt (ondertussen zoemen de keyboards al onheilspellend) doet mij altijd breken en als dan die gitaarsolo van Nels Cline het afmaakt, ooh zo geweldig mooi!

avatar van zoppo
Een bekentenis: tot een paar weken geleden had ik NIETS van Wilco. Wel veel meters LP's en CD's, maar NIETS van Wilco... Kicking Television was mn eerste, en nu heb ik ALLES.
De gitaarsolo van Ashes of American Flags krijgt iedereen klein.

avatar van Sandokan-veld
Het is je vergeven zoppo, veel plezier bij het ontdekken van de rest van Wilco´s oeuvre, er staat je veel moois te wachten.

Vergeet ook niet de dvd 'Ashes Of American Flags' aan je collectie toe te voegen, als liveregistratie minstens gelijkwaardig aan deze imho.

avatar van zoppo
Huppekee, Kicking Television staat in mijn top 10 Niet eerder zo meegemaakt: per draaibeurt groeit de schijf nog steeds. Alle nummers zijn live beter dan op de studioplaten, behalve het begin (met strijkers) van Jezus, Etc.

Zouden de heren van Wilco nogmaals een live schijf willen bakken?