menu

The Only Ones - The Only Ones (1978)

mijn stem
3,68 (70)
70 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: Columbia

  1. The Whole of the Law (2:38)
  2. Another Girl, Another Planet (3:02)
  3. Breaking Down (4:52)
  4. City of Fun (3:32)
  5. The Beast (5:48)
  6. Creature of Doom (2:35)
  7. It's the Truth (2:08)
  8. Language Problem (2:29)
  9. No Peace for the Wicked (2:52)
  10. The Immortal Story (3:56)
  11. Lovers of Today * (3:11)
  12. Peter and the Pets * (3:03)
  13. As My Wife Says * (1:53)
toon 3 bonustracks
totale tijdsduur: 33:52 (41:59)
zoeken in:
avatar van Brain Stew
4,0
Erg onderschatte band. Velen zullen deze band alleen kennen door de geweldige single "Another Girl, Another Planet". maar dit is echt een prachtig album, met lekkere psychedelische Punk-Rock.
De zanger heeft wel wat van Lou Reed, en ik vind het in sommige nummers zoals It's The Truth soms een beetje neigen naar Syd Barett-Pink Floyd.

5,0
Geniale band rond zanger Peter Perrett en gitarist John Perry. Aanstekelijke, melodieuze gitaarpop met mooie "donkere" teksten. Zelf vergelijk ik ze wel met die andere bijzondere groep uit Engeland: The Smiths. Jammer dat ze, vooral door de drugsproblemen van Perrett, nooit echt zijn doorgebroken. In 1981 was het na drie platen alweer voorbij.
Hoogtepunt van de CD is voor mij " The Beast", één van de meest treffende songs over het gebruik van drugs ooit.
"City of Fun" dateert al uit 1971 van Perrett's eerste band: "England's Glory".

avatar van Lying Mouth
5,0
Kijk dat is nou het leuke van MuMe dat je zo af en toe is van die alweer bijna vergeten juweeltjes tegenkomt. En dat er dan ook anderen zijn die dit prachtige muziek vinden.
Mijn favorieten zijn Breaking Down en No Peace for the Wicked, zoals de titels al suggereren is dit net zo'n feestmuziek als The Cure destijds

Fans van Placebo moeten dit plaatje ook maar eens luisteren. De eerste keer dat ik Placebo hoorde moest ik meteen aan deze band denken.

5,0
"Another Girl, Another Planet" wordt op dit moment in Engeland (o.a. op MTV2) gebruikt bij de nieuwste commercial van "Vodafone". Wie weet worden ze herontdekt. Dat zou prachtig zijn! Na al die jaren alsnog de welverdiende erkenning.

avatar van Jumperjack
5,0
Stemmen allemaal, Peter Perret's ultieme popsong staat op dit album, alleen daarom al 5*

5,0
Yes!!! "The Only Ones" komen weer bij elkaar in de originele bezetting!!! Voorlopig éénmalig op het "All Tomorrows Parties"- festival eind april in Minehead. Maar je weet het nooit. Wellicht een toernée, en dan naar Nederland natuurlijk! Dit is echt geweldig nieuws!

avatar van gemaster
4,0
Goed album, maar de opvolger is net een tikkie beter. Dat album heeft dan weer niet 'Another Girl, Another Planet'. Wat een perfect popliedje is dat toch zeg.

4*

5,0
Dinsdag 1 april te zien bij "Jools" op BBC2 om 23.00 uur.
Ze spelen dan "Another Girl Another Planet".

En ze komen naar Nederland! Op 19 april in de Kade te Zaandam.

beaster1256
amai, zal zeker kijken naar jools, wist in geen 100 jaar dat die kerels nog bestonden, wat hebben ze de afgelopen 20 jaar uitgespookt, enfin dit debuut was fantastisch vroeger

avatar van forza_
3,0
Gisteren album gekocht en krijg hem maar niet uit mijn cd-speler, echt goed! Natuurlijk Another Girl, Another Planet maar Breaking Down,. Whole of The Law en No Peace For The Wicked vind ik ook prima nummers.

VB1
Dit klinkt nauwelijks verouiderd, goede productie!

avatar van Reint
4,5
WimvanNugteren schreef:
Aanstekelijke, melodieuze gitaarpop met mooie "donkere" teksten. Zelf vergelijk ik ze wel met die andere bijzondere groep uit Engeland: The Smiths.

Ah tof, dat maakt me helemaal enthousiast. Ik kwam bij deze band terecht doodat Johnny Marr eens zei dat hij hier graag naar luisterde.

Er is ook een filmpje dat Perret in de studio samenspeelt met The Libertines, erg tof.

avatar van wibro
4,0
Van de drie reguliere albums die deze band gemaakt hebben en die ik vanmorgen nog eens beluisterd heb vind ik dit debuut toch verreweg het beste. Dit album bevat mooie songs zoals 'Another Girl Another Planet, Breaking Down en The Beast. De opvolger "Even Serpents Shine" is eigenlijk meer van hetzelfde maar heeft geen enkele uitschieter en dat kan ook van het nog mindere derde album gezegd worden.

4,0*

avatar van waltzinblack
4,0
smaken verschillen wibro. Heb een sterke voorkeur voor 'Even serpents shine'.

avatar van WoNa
Waarschijnlijk is vandaag de tweede keer dat ik naar deze plaat luister. Wat klinkt het lekker. Gevolg van de nieuwe Peter Perrett, 'Humanworld'. Als ik dit eerder heb geluisterd, was het in een duistere platenzaak in Breda en vond er niets aan. 'Dire Straits' was ongeveer net uit. Daar zal het aan gelegen hebben. Tja, Dire Straits.

Opvallend, in 'The Beast' zit de riff van 'Trouble Every Day' van Zappa.

avatar van jorro
2,5
Nee, dit vind ik niet echt fijne muziek. De zangstem is dermate slecht dat zelfs de katten hier van slag raken. Een marteling voor het gehoor. Jammer want verder zijn de composities best OK. 58 in de oor jaarlijst 1978.

avatar van koosknook
4,0
Ik heb ook een haat liefde relatie met The Only Ones, m.n. door de stem Peter Perrett. Another Girl Another Planet blijft natuurlijk wel een aanstekelijke klassieker..

avatar van Tonio
3,5
Er staat hier best een aantal topnummers op: The Whole of the Law , Another Girl, Another Planet, The Immortal Story en No Peace for the Wicked. Die laatste is overigens voor mij hun beste nummer.

Toch geef ik dit album maar drie en een halve ster, omdat het me teveel als los zand aan elkaar hangt. Er zit geen lijn in het album, geen idee erachter of zo. Op hun volgende is dat juist weer de kracht van het album.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:08 uur

geplaatst: vandaag om 12:08 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.