Iggy & The Stooges - Raw Power (1973)

Label: Columbia

1. Search and Destroy (3:29)
  2. Gimme Danger (3:31)
  3. Your Pretty Face Is Going to Hell (4:55)
  4. Penetration (3:40)
  5. Raw Power (4:26)
  6. I Need Somebody (4:57)
  7. Shake Appeal (3:03)
  8. Death Trip (5:55)
  9. Introduction [Live] * (0:22)
  10. Raw Power [Live] * (5:46)
  11. Head On [Live] * (9:14)
  12. Gimme Danger [Live] * (7:58)
  13. Search and Destroy [Live] * (7:25)
  14. I Need Somebody [Live] * (6:16)
  15. Heavy Liquid [Live] * (7:40)
  16. Cock in My Pocket [Live] * (3:54)
  17. Open Up and Bleed [Live] * (10:23)
  18. Doojiman [Outtake from the Sessions of Raw Power] * (4:04)
  19. Head On (Rehearsal Performance) * (5:40)
avatar van gemaster
Woehoe! Weg met al die teringbandjes als Linkin Park die denken dat ze rocken. Dit is pas teringherrie! Het openingsnummer 'Search & Destroy' is het ultieme Stooges anthem. Fantastische plaat: 4,5 ster.

ElMeroMero

Dit is pas teringherrie!

Blij dat je er ook zo over denkt

morgen ga ik hem halen

avatar van gemaster
Vooral doen! Misschien krijg ik dan eindelijk eens medestanders.

avatar van Dielie
ja sorrie voor de late reactie, heb hem toen niet gevonden, jammer want hij is vet!

Heb hem van het net geplukt, dan kan ik al luisteren , maar dit weekend doe ik nog een paar winkels in de hoop dat ze hem hebben, IK HOOP HET WANT WAT IS DIT EEN KILLER VAN EEN ALBUM

dakik da nu nog maar ontdek; tss

avatar van gemaster
Je kan hem vast wel ergens online bestellen.

avatar van Dielie
ja ma kwil hem vantweekend al

als ik hem morgen niet vind bestel ik hem ergens ja

ps: de hoes is supercool!

avatar van gemaster
Ik vind die hoes eigenlijk helemaal niet zo cool. Iggy ziet er nogal gay uit en dat past niet helemaal bij deze muziek.

Gay? Rock 'n' Roll ja!

ma ik begrijp u wel

Ik heb hem!! WHOOHOO

na de derde luisterbeurt begint hij in zijn plooi te vallen, wat een vette plaat!

"Search and Destroy", "Your Pretty Face Is Going to Hell" en "Raw Power" deden mijn rock'n'roll-hart direct sneller slaan. :

Ik schaam mij omdat ik The Stooges niet eerder heb leren kennen.

RAW POWER BABY

die foto's zijn ook nie te doen

WA EEN PLAAT!

diiiiiiiiiiiiik!!!!

"Search & Destroy" : ! !

moviefreak#1
Mijn oma kon altijd uren vertellen over het jaar van onze Heer 1973 en dan vooral over mijn vader en het grijs draaien van deze plaat. Mijn oma werd altijd he-le-maal gek van harde rock en dit vond ze toch wel het toppunt. Gelukkig was de plaat niet helemaal kapot dus kon ik ook nog eens Iggy en zijn Stooges ontdekken. Daar ben ik tot vandaag nog steeds heel erg dankbaar voor.

4**** voorlopig

wat een oma!

super!

RAW POWER!
In 1973 "Raw Power" van Iggy & The Stooges, een snoeharde plaat vol woede, met instant klassiekers zoals "Search & Destroy", "Gimme Danger" en "Raw Power". Het is eigenlijk de derde Stooges plaat, maar nu onder de naam Iggy & The Stooges. Onder de naam The Stooges zouden slechts twee platen verschijnen, "The Stooges", uit '68 en "Fun House" uit '70. Omdat dit tweede album niet de verhoopte verkoopcijfers haalt laat platenlabel Elektra de band vallen. David Bowie loodst dan de band bij CBS binnen....

RAW POWER. Naar mijn bescheiden mening, dé ultieme Punkrockplaat. Zonder "Raw Power", géén Sex Pistols, en géén Ramones!

Raw Power werd gemixed door David Bowie en geproduceerd door Pop. Jaren later (1994) zou "Rough Power" verschijnen (Bomp! Records), met de vermelding: "guaranteed Bowie-free!", de "original Stooges mix" of Raw Power. Het verhaal gaat dat de songs zoals ze voorlagen in hun originele versies, letterlijk als te ruw werden bevonden door de platenbonzen, en dus werden de opnames over gedaan met Bowie.

Op "Rough Power" hoor je inderdaad een veel ruiger verhaal dan op Raw Power... Rough Power in huis halen is enkel voor de echte liefhebbers, het is wel echt.. erh.. rough.. ook van opnamekwaliteit

Raw Power betekende de zwanezang van The Stooges. Het klassieke verhaal: de nodige ruzies, de verkeerde feestjes, tol van de roem... het gebruikelijke verhaal dus. [Er zou nog het album "Metallic K.O." verschijnen, een registratie van de allerlaatste Stooges-show: 9 februari 1974.]

avatar van gemaster
Tol van de roem? Welke roem?

avatar van c-moon
Erh.. laten we zeggen roem in beperkte kring..

avatar van lebowski
Ik zag jaren geleden bij de VPRO een documentaire over The Stooges, met daarin een interview met als ik me niet vergis Ron Asheton, de gitarist. Zelfs dertig jaar na dato was hij er nog kapot van dat ze uit elkaar gegaan waren. Hij was ervan overtuigd dat ze een van de grootste bands aller tijden waren geworden, en is de rest van zijn leven blijven hangen in what could have been.

avatar van c-moon
Goh, eigenlijk een zielig verhaal he....

avatar van gemaster
Ik las ergens dat ie nu gitaarleraar is. Hij heeft na The Stooges vrij weinig meer gedaan in de muziekwereld, toch erg jammer, want het was een zeer goede gitarist.

Overigens wel jammer dat ik die docu heb gemist.

avatar van c-moon
Momenteel is Iggy op tour met the Stooges... over enkel uurtjes staan ze op de Lokerse Feesten in Vlaanderen, en morgen in Nandrin, bij onze Waalse vrienden..

Ik denk dat Iggy, ondertussen ook alweer 58 jaar, al op tour is met The Stooges van vlak na de release van Skull Ring.. (nu..wellicht niet ononderbroekn he..)

Ja, had ook graag die documentaire gezien!

avatar van Dielie
Ik hou zo van vettige smerigheid, deze plaat kan je vergelijken met je lievelingstrui in brand steken, als hij half is opgebrand blussen met zakken zand erover te strooien en daarna het geheel in een oud, verroest olievat smijten, uithalen met een rotte tak en op één of andere met radioactief besmette afvalplaats gaan gooien waar dikke, vieze gemuteerde ratten de plak zwaaien,

The Stooges zijn moddervet, als iemand mij dit ooit afneemt ga ik over lijken.

Ik had zin om mijn gevoelens eens uit te drukken

ik ben eruit, dit is duidelijk een 6

miloz
Dielie schreef:

The Stooges zijn moddervet, als iemand mij dit ooit afneemt ga ik over lijken.

Moddervet dat is de perfecte benaming voor de muziek van the stooges. Heerlijk hoe rauw het allemaal klinkt. The Stooges zijn de meeste ultieme rock en roll band die je je maar kan wensen. Hard, ruig, gelikt en ordinair.

Deze plaat krijgt van mij 4 sterren.

Dit is één van de meest energieke platen die ik ooit heb gehoord! Wow. Een betere titel had deze plaat niet kunnen krijgen. Ik moet zeggen dat de remix van Iggi zelf uit '97 vetter klinkt dan de Bowie mix. Dit hoor je tegenwoordig dus echt niet meer!

avatar van gemaster
Uiteindelijk toch besloten dit album in mijn top 10 te zetten. Dit is voor mij het begin van de vuile rock & roll en dat is me heel wat waard. Nog steeds word ik totaal weggeblazen door dit album. Absolute briljantie.

avatar van Toon1
gemaster schreef:
Dit is voor mij het begin van de vuile rock & roll en dat is me heel wat waard.

Dan ken jij deze nog niet...

^^ uitstekende keuze,

check deze gelijk maar mee

> http://www.musicmeter.nl/album/52942

avatar van Toon1

Jep, de Wailers waren in feite de allereerste garageband én de inspiratie voor de Sonics. En ze klinken minstens even rauw en luid!

Bedankt voor de tips!

c-moon schreef:
RAW POWER!

Je vergat te melden dat er in 1997 een remaster verscheen, geproduceerd door Iggy Pop en Bruce 'Iron Maiden' Dickinson. Daar staat dus niet de Bowie-mix op maar een geheel opnieuw geremixte versie. Hij klinkt als een beest en ik raad iedereen aan deze bij de recente remasters van The Stooges en Funhouse te gaan halen!

avatar van Banjo
gemaster schreef:
Woehoe! Weg met al die teringbandjes als Linkin Park die denken dat ze rocken.

dit vind ik een vreemde vergelijking iggy pop is meer rock en roll. linkin park is heel wat anders.