Opgeduveld - Opgeduveld (2002)

Label: Top Notch

1. Intro (2:24)
  2. 1001 Sprookjes (4:00)
  3. Te Warm (3:21)
  4. Dikke Rapper (3:18)
  5. Generaal (4:24)
  6. 4 X 4 (3:34)
  7. Zakelijk (3:11)
  8. Ze Gaan 't Krijgen (3:46)
  9. Zonder Handen (3:57)
  10. Intro Opgeduveld 2 *
  11. Hardhoofd *
  12. Stabiele Factor *
  13. Pimprappers *
  14. Mijn Zone *
avatar van Plakband
Oh yeah, oh yeah! Hij staat errrr!

Heeeel lekker albumpje, hele geslaagde collabo, wellicht iets te kort, maar dat mag de pret niet drukken! 4*, en ik kan niet wachten op Opgduveld II!

avatar van tovenaar
Dit is de re-release van het album dat in 2002 in eigen beheer is uitgebracht. Nu dan eindelijk officieel uitgebracht (ze wilden hem toch op MusicMeter krijgen) en da's geen slechte zet. Vooral Delic valt nu al op met z'n DIKKE beats. Duvel had hier nog wat te sleutelen aan z'n flow, maar het geheel is toch echt wel weer heel lekker.

avatar van BoordAppel
Duvel heeft nog steeds te sleutelen aan zn flow . Hij verpest het een beetje helaas, al is hij (gelukkig) niet zo vaak te horen hier.

avatar van Plakband
Haters! Duvel moet je gewoon voelen + niet teveel op zijn al te diepzinnige lyrics letten!

Generaal! Brigadier! Luitenant! Officier!

avatar van Word_Play
Ik heb het ook niet zo met Duvel. Al heb ik hem liever dan Supah en Rein. Maar dit album heeft toch een hoog Opgezwolle-gehalte, dus toch een 3½*.

avatar van tovenaar
Plakband schreef:
Generaal! Brigadier! Luitenant! Officier!

Gaafste track van het album inderdaad!

Duvel uit Roffadamn....... de stad waar vanuit hip/hop zich verspreid heeft door Nederland, respect voor deze man!!

avatar van Word_Play
"10 kleine negertjes zaten op een hek
Duvel reed voorbij op z'n nieuwe autoped
Booskijkertjes, chromen velgen en een toeter
Achterop een flexe Oeter..."

- Duvel, "De Stabiele Factor"

Elk nummer op dit album is te "erg" alleen zakelijk is iets maar dan ook echt ietjes minder....... maar in dat nummer maak sticks alles goed!!

stond op een *4,5 word een *5,0

DIKKE SKEIT vooral: generaal en dikke rapper (E-life)

ps. voor alle hip hop liefhebbers en geeïnteresseerde voor de Rotterdamse hip/hop scene.... meot je deze dvd zeker checken "WALKMAN" gaat over hoe hip/hop ontstaan is in Nederland met als basis Roffdamn (Rotterdam)..... hij staat helaas nog niet op moviemeter

Ik vind het wel een vette collab maar ik houd niet zo van de stem van Duvel. zijn lyrics zijn niet hoogstaand vind ik : "we zijn hier niet in de tropen, dus lopen" .
Ook zijn flow laat, vind ik, te wensen over. Het zal wel zijn stijl zijn maar ik houd er niet zo van.
Opgezwolle is weer vanouds goed!

vetste tracks: 1001 Sprookjes, Generaal
Minder: Te Warm, Zakelijk

eigenlijk 4 maar omdat ik Duvel niet zo dig een 3.5

oh dit moet ik ook zeker maar es gaan luisteren:) ik moet alleen bekennen dat ik duvel ook niet de beste vind...

duvel heeft soms wat mindere flows/lyrics/tracks, maar ook een paar hele vette.
Ligt echt aan het nummer.

Dit vind ik toch een prima cd, met Opgezwolle-crew die het heerst!

avatar van Kos
Kos
tovenaar schreef:

Gaafste track van het album inderdaad!
Ik vind het de minste. 4x4 schopt kont .

"mamaaaaaaaaaa, mag ik buiten spelen?"
Opgezwolle en DuvelDuvel.. Heerlijk..
Top album!
Alleen zakelijk vind ik een iets minder nummer van het album.. Snel uitgekeken op dat nummer en het klinkt niet lekker in de oren..

avatar van thomzi50
Ik vind Duvel juist een heerlijke m.c. Op de Duvel Duvel albums is het natuurlijk jammer dat het soms te eentonig wordt of dat Rein en Supadupah het verpesten, dat is hier ook soms zo, maar hier zijn Sticks en Rico prominent. En die zijn goed. Het is een ideale combinatie, ook qua beats (Delic is natuurlijk top en ook Duvel is een goede producer). Op dit album is het helaas soms iets te duidelijk een hobbyproject en de professionaliteit wordt vergeten, en de korte duur is ook een min: 3.5*, met de aantekening dat Opgeduveld ll goed 4* zou kunnen krijgen.

tom

tom schreef:
Er zou eind deze maand een nieuw album uitkomen van Opgeduveld.

Dat zal wel weer uitlopen.

tom schreef:

er is een soort van promo uitgebracht door Duvelduvel - Whisky op de Aperotz

was(is?)gratis te downen op de opgezwolle site.

Pauper
Opgeduveld is een dodelijke collabo maar de teksten bieden weinig inhoud, het zijn eigenlijk allemaal beledigingen tegenover de rapscene van vandaag. Daar in tegen zijn de beats en de skratches echt ongeëvenaard, de typische underground sound van Duvel in combinatie met de fantasierijke lyrics van Rico en het kritische gedeelte van Sticks vormen wel een goed geheel, uiteraard heb ik de CD maar vind een 4 sterren meer dan voldoende!

avatar van pascal83
Opgeduveld II is weer uitgesteld, Fakkelteit heeft voorrang gekregen (aldus Delic tijdens een interview met Lijn5)

pascal83 schreef:

TopNotch meld het volgende hierover :
De langverwachte opvolger van Opgeduveld, genaamd '2' zal dientengevolge niet uitgebracht worden. Ook dit betreuren wij aangezien het materiaal het verdient gehoord te worden.

avatar van Plakband
Damnit, waaaarom moest Duvel nou stoppen?

Maja, ik heb wel respect voor hem, hij heeft gewoon skeit!

Knap als je dat kan, echt een karakter-man.

Pauper
Precies, nu maar uitkijken naar Fakkelteit, debuutalbum Typhoon (R=1), nieuwe Kubus (Kubisme) en zijn callabo met Bang Bang.

avatar van thomzi50
Zijn er al data bekend van die albums?

avatar van Yak
Yak
Gescheld verwijderd.

thomzi50 schreef:
Zijn er al data bekend van die albums?

Niet dat ik weet, allemaal tussen begin December of eind Januari

avatar van levenvergeten
Ik vind dit misschien wel het beste Nederlandse hip-hop album ooit.

avatar van jeroenman
Dikke 7 (3,5 ster) voor deze dodelijke collaboratie. Waarom kan ik naar geen enkele hop luisteren behalve naar shit van de Zwolle kliek? Misschien omda k uit Zwolle kom, maar deze hiphop begrijp ik en grijpt me aan. Deze is minder dan de reguliere Opgezwolle maar beter dan de reguliere Duvel Duvel. Erg fijne plaat.

avatar van levenvergeten
DuvelDuvel is niet uit Zwolle, hé.

Dr.Greenthump
Nee, maar hij behoort wel tot de ''Zwolle familie''