The Pussycat Dolls - PCD (2005)

Pop / R&B

3. Wait A Minute (3:42)

met Timbaland

4. Stickwitu (3:27)
  5. Buttons (3:45)
  6. I Don't Need A Man (3:39)
  7. Hot Stuff (I Want You Back) (3:46)
  8. How Many Times, How Many Lies (3:55)
  9. Bite The Dust (3:32)
  10. Right Now (2:27)
  11. Tainted Love / Where Did Our Love Go (3:25)
  12. Feelin' Good (4:18)
  13. Sway * (3:13)
  14. Flirt * (2:55)
  15. We Went As Far As We Felt Like Going * (3:51)
  16. Stickwitu [Avant Mix] * (3:18)

met Avant

17. Buttons * (3:52)

met Snoop Dogg

18. Don't Cha (More Booty) * (4:48)

met Busta Rhymes

19. Hot Stuff (I Want You Back) [Remix] * (4:36)
  20. He Always Answers * (0:40)
  21. Vibrate Off the Table * (0:39)
  22. Freaky Fun * (0:19)
  23. PCD * (0:06)
KSPR
Joly schreef:
Leuke album en het zijn geen hoeren een beetje sexy dansen en een stuk van hun bh zien is niet verboden.

Nee 't is alleen triest.

De singels zijn kut, meer moeite heb ik niet gedaan. Alleen Nicole is nog mooi, de rest...

Doordat PCD vaak op 1 staan in de top-40 zegt dat denk ik meer over de top-40 dan over PCD

En ik denk dat iedereen dit soort muziek wel 'leuk' vind, waaronder ikzelf ook, en dat komt denk ik meer omdat het gewoon heel simpel is gemaakt waardoor het leuk klinkt. Maar dat wil niet zeggen dat het ook echt goede muziek is.

Ik zeg maar zo, je hebt muziek wat je mooi vind en je hebt muziek waar je echt van houdt

avatar van Paalhaas
Joly schreef:

Hoeren wel dan?

Freekje schreef:

Wees maar gerust dat niet iedereen deze prullenmuziek leuk vindt... Als er nu 1 ding is waarvan ik ga lopen...
Het heeft trouwens niets met de term eenvoud te maken, eenvoudige muziek kan ook klasse zijn.

Joy
ik denk dat deze muziek nergens nada noppes aangeslagen zou zijn als er ipv die 'lekkere wijven' 5 lelijke trollen stonden te zingen

avatar van noisecommando
Altijd lachen als men commentaar levert dat valt onder de noemer preken binnen de eigen parochie.
Natuurlijk moet je lekker anoniem kritiek gaan leveren op een marketingact, en dan met droge ogen beweren dat O.K. Computer de beste plaat aller tijden is.
Het feit dat kennelijk dit forum is overbevolkt met Radiohead fans zegt mij eigenlijk al genoeg.

Dus gaat ik nu es ff lekker terug generaliseren hier...

De meeste Radiohead fans zijn contact gestoord, mensenschuw, hebben geen vrienden, zwelgen in zelfmedelijden en hebben een minderwaardigheidscomplex.
Maar zolang je alleen op je kamertje bij je ouders thuis lekker anoniem comentaar kan leveren op een soort act dat als concept al zolang bestaat als dat er popmuziek is ben je al gauw erg stoer en wordt je vast gewaardeerd door medebezoekers die ondertussen ook lekker eenzaam zitten te mastruberen op de foto's en videoclips van deze dames, want oja dat was ik bijna vergeten te vermelden... Radiohead fans hebben geen sociaal leven dus kunnen ook geen vriendinnetje krijgen.

Toch wel fijn dat jullie soort nu ook een forum heeft waar je je frustraties ff lekker kunt afreageren

Mojo Pin
Schitterende post

avatar van Wib0__
Verlaagd naar 3,5*
En dankzij mij zitten de pcd nu op een 2,99!

Hun videoclips zijn zeker vermakelijk!
Hun nummers zijn erg vrolijk
Maar helaas hoor ik ze tevaak, en ja dan begint het te vervelen!

avatar van Yak
Yak
Zooitje slaapverwekkend ongrappige posts verwijderd.

avatar van jurado
ooh wat flauw zeg.
Sorry Her Yak

Charles Manson
Ja, een lolletje hier en daar mag klaarblijkelijk niet.

Lijkt MovieMeter wel, daar zitten ook allemaal van die zuurpruimen.

eazyfan
De helft van deze Cd heeft video's jaja, over commerciële rotzooi gesproken zeg.moet er effe uit

djeffibrelich
eazyfan schreef:

Ja dat noemen ze uitmelken, eazyfan.
Ze moeten er toch nog zo veel mogelijk geld uit proberen te halen nu dat ze nog populair zijn bij de doelgroep.

avatar van wolf
Het is zo ver! Onze favoriete groep heeft er een nieuw lid bij.

Relax
wolf schreef:
Het is zo ver! Onze favoriete groep heeft er een nieuw lid bij.

Ben jij dat ofzo ?

avatar van wolf
Jammer genoeg niet.

Ik vind het geen slecht album

Album hoef je natuurlijk toch niet te kopen.

Simpel, maar toch erg leuk.
Dat hele vrolijke gedoe past wel eigelijk bij hun en hun doelgroep.
Het is leuk voor de zomer, vooral als je geen zin hebt in die deprimerende bandjes.

Een 3.5,

Buttons was een leuke nummer!

noisecommando schreef:

Dus gaat ik nu es ff lekker terug generaliseren hier...

Ik kan je kritiek goed begrijpen. Ik wil nou geen lelijke dingen gaan roepen over Radiohead-fans, maar wel over hoe er over het algemeen gereageerd wordt. Muziek is altijd te simpel, commerciële shit, top40-troep en mensen die naar zoiets durven luisteren zijn toch een stel schapen.
Ik denk altijd, je hebt mooie en goede muziek. Mooie muziek hoeft niet goed te zijn. Goede muziek is vaak mooi, maar ook niet altijd. Dat heet nou smaak.
Misschien heeft de een een betere smaak dan de ander, want hij luistert betere muziek. De persoon met een mindere smaak haalt echter net zoveel voldoening uit zijn muziek als iemand met een (volgens deze site) goede smaak. Met andere woorden: iemand die naar K3 luistert heeft net zoveel lol met zijn muziek als iemand die naar (daar is ie weer) Radiohead luistert.
Ik denk dat mensen eens wat meer respect voor andersmans smaak moeten hebben. Er is meer dan Radiohead en ik durf er mijn handen voor in het vuur te steken dat er betere albums zijn dan het o zo heilige OK Computer. Dat wil niet zeggen dat dat het een slecht album is, maar de vergoddelijking van Radiohead op dit forum is zwaar overdreven.
The Beatles en Queen, ik noem nu twee namen waarvan Radiohead de veters nog niet mag strikken.

O nee, Radiohead is de beste band allertijden

Lost Highway
Dat Radiohead een band is voor eenzame rukkers zal ik niet ontkennen, ik heb hier zelf een aantal posters van Yorke met strakke broek en bloot bovenlijf die absoluut niet te versmaden zijn, ondanks hoge biedingen van mede eenzame Radioheadfans gaan ze niet de deur uit.
Alle gekheid op een stokje; het al dan niet overschat zijn van Radiohead op deze site doet hier niet ter zake. Feit is dat pussycat dolls pure bagger was toen ze gevormd waren, pure bagger was als dit op plaat kwam en het ook altijd pure bagger zal zijn.
Het eindeloos discussiëren over gehypete bands, het folosoferen over muziek, noch het analyseren van de seksuele frustraties van Radioheadfans zal daar verandering in brengen.
Bagger is en blijft nu eenmaal bagger, en dit is daar een prachtig schoolvoorbeeld van.

clutch
Lost Highway schreef:

Inderdaad. Dat gelul over smaak trekt op niks. Het is gewoon bagger, punt uit.

avatar van george clinton
Aangezien Lost Highway zowat een jaar geleden vroeg om een argumentatie (lees het nu pas) zal ik hem bedienen van mijn persoonlijk oordeel over 'Beep'. Het is het enige nummer van the PCD dat ik de moeite waard vond om in mijn Mediaplayer te plaatsen maar… ik ben nog altijd met mezelf in overleg over 'Wait a Minute'.
Wat ik zo goed vind aan ‘Beep’… (Over de tekst ga ik het niet hebben want die vind ik hier niet zo boeiend, eerder slecht te noemen):
Laten we beginnen bij de opening ofte intro. Het is een sample van een nummer dat ik ken maar helaas niet kan thuisbrengen. Wel, ik hou van dat luttele seconde sampledingetje! Het is goed opgebouwd, ietsiepietsie theatraal en het schept voor mij een zekere verwachting (alsof je naar een theatervoorstelling gaat ofzo). Het gehijg dat erna komt hoefde voor mij niet zo maar ik beschouw het wel als een goede overgang naar het stukje refrein met Will A.M. “It’s funny…” De beat en de woorden die in stukjes worden gehakt klinken in mijn oren als een leuke gimmick, en dat hoeft zeker niets negatief in te houden. Dat hoge gimmickgehalte wordt benadrukt door de vrouwelijke partij/antwoord van Nicole S., zodat het haast cartooneske vormen aanneemt. De afsluitende 'ha ha hahahaha' is eigenlijk vrij irritant te noemen en tegelijkertijd past het ook zo perfect bij het cartooneske refrein.
Het eerste couplet begint met de reeds aangehaalde sample. Nicole S. zingt niet verkeerd, een variatie op de irritante en tegelijkertijd passende ‘ha ha ha’ is ook hier weer van de partij maar het beste deel van de song komt na de tweede ‘ha ha ha ha ha ha’ als de melodie en de zanglijn dieper gaan en het geheel dankzij de muzikale orchestratie theatraler wordt. En wanneer de aanzet naar het refrein komt (They only want) durf ik zelfs van een muzikale rijkdom te spreken die mij bij vlagen doet denken aan The Reflection- periode van The Supremes (een benadering, let wel). Dit stukje is voor mij persoonlijk het hoogtepunt van ‘Beep’ en de reden waarom de song in mijn Mediaplayer staat.
Na het refrein neemt de strofe een nieuwe wending aan. De aanzet is weer ongeveer dezelfde maar de ‘ha ha ha’ is verdwenen zodat het geheel vloeiender wordt en dat komt de strofe in dit geval alleen maar ten goede. Een kleine (met bedoelde sensuele stemmen gezongen) intermezzo ‘do you know…’ is een geval van leuk geprobeerd.. en de theatraliteit ervan kan ik best wel appreciëren maar heel erg subliem is het niet. Eigenlijk gewoon oké. Wat volgt is weer het beste deel van de song (gelukkig niet weggelaten).
Over het stukje dat het nummer in twee breekt (pom pom) ben ik niet helemaal uit. In de clip vind ik het er prachtig uitzien maar zonder de afleiding van die dansende meiden erbij wordt het toch wel duidelijk dat het wat makkelijk en zelfs banaal is. En die semi-oosterse uithalen en klanken erbij maken het er zeker niet beter op (integendeel!). Alleen het geschreeuw dat het mindere en clichématige stukje afsluit weet mij te bekoren.
Als je hebt begrepen dat het cartooneske refrein en de theatrale melodieën op mij een goede indruk hebben achtergelaten zal je zelf wel tot de conclusie kunnen komen dat het laatste stukje waarin die twee rijkelijk aan bod komen hier niet verkeerd vallen.

Dus dit alles wat je hierboven kan lezen doet mij besluiten dat ‘Beep’ voor mij een goed nummer is. Daar heb je een argumentatie. Over één nummer. (Hopelijk krijg ik hier geen spijt van. )

avatar van Paalhaas
Welkom terug, Stefanie! (Where have you been?)

avatar van Ploppesteksel
Joy schreef:

Joy

Als St. Anger niet uitgebracht was door Metallica..
En zo heb je nog vele 'als'-en..
"Toeval" treft dat ze goeie looks hebben, en als ze vanwege dat verkopen is dat jammer maar wat kan ik of jij er aan doen ?

Joy
de kern van de zaak blijft hoe puur je muziek beoordeeld op muziek

is vooral commercieel zelden mogelijk

Ach, ik zou dit nooit kopen, maar ik hoor wel dat een nummer als 'Don't Cha' slim in elkaar gezet en geproduceerd is. Het schrijven en produceren van dat soort hits is ook een kunst. En ja, puur bedoeld om veel geld te verdienen dus.

Tsjah nu ik dit topic toch zie staan: Tsjah wat is slechte muziek. Ik vind dit bar slecht ja. Er zijn echter mensen die het kopen. Los van of het slechte muziek is, mensen kopen blijkbaar steeds sneller. Wat verkocht wordt kan gemaakt worden. Als bleek dat dit soort groepjes niet verkochtn, werd er een stuk minder van uitgebracht denk ik en al helemaal geen aandacht aan geschonken bij bijvoorbeeld MTV. Het is dus niet dat de muziek steeds slechter wordt, maar mensen doen blijkbaar niet zo moeilijk. Als mensen kritischer waren met het kopen van hun muziek en meer kwaliteit verlangen, dan moet er dus ook meer moeite worden gedaan om muziek te maken.

avatar van george clinton
Paalhaas schreef:
Welkom terug, Stefanie! (Where have you been?)
Dankje, Paalhaas. Waar ik ben gebleven? Een beetje there and everywhere. De waarheid is eigenlijk dat ik bijna geen cd's meer koop (ai!) en alleen nog maar losse nummers download. De zapgeneratie, jawel. En daardoor mijn recht van schrijven hier verloren heb. Plus voel ik ook minder de behoefte mijn mening te geven. 'k Krijg vaak zoiets van: zo belangrijk is het allemaal niet. Nederigheid, jawel. Maar goed, blij dat niet iedereen zo'n attitude heeft of een site zoals deze bleef onbestaand. Wat héél érg jammer zou zijn.
Tot zover dit off-topicbericht.

avatar van rudiger
ik dacht dat er een nieuw lid bij was gekomen , er was laatst toch zo`n soort verkiezing .
wie wordt de nieuwe PCD .
toevallig zag ik zaterdag avond dat ze optraden bij het earth concert , maar ik zag er maar 5 .
is het nieuwe lid er al uitgestapt of zo ?

ThirdEyedCitizen schreef:

De muziekverkoop blijft echter dalen, en ik zou je veronderstelling graag omdraaien; komt slechte muziek op MTV omdat het goed verkoopt of verkoopt slechte muziek goed omdat het zoveel op MTV komt? Denk daar maar eens over na.

@ george clinton; hoe jij zo een voor mij buitengewoon hemeltergend nummer toch zo boeiend kan beschrijven, verdient niet anders dan mijn respect; al heb ik eigenlijk altijd wel geweten dat het doelpubliek van pcd de songstructuren aandacht analyseert