Bullet for My Valentine - The Poison (2005)

Label: Gun

1. Intro (2:22)

met Apocalyptica

2. Her Voice Resides (4:17)
  3. 4 Words (To Choke Upon) (3:43)
  4. Tears Don't Fall (5:48)
  5. Suffocating Under Words of Sorrow (What Can I Do) (3:35)
  6. Hit the Floor (3:30)
  7. All These Things I Hate (Revolve Around Me) (3:46)
  8. Hand of Blood * (3:35)
  9. Room 409 (4:01)
  10. The Poison (3:39)
  11. 10 Years Today (3:55)
  12. Cries in Vain (3:56)
  13. Spit You Out (4:07)
  14. The End (6:55)
  15. 7 Days * (3:24)
  16. My Fist, Your Mouth, Her Scars * (3:52)
  17. Welcome Home (Sanitarium) * (6:13)
  18. Tears Don't Fall [Acoustic Version] * (4:37)
  19. Spit You Out [Live at the Brixton Academy] * (4:16)
  20. All These Things I Hate (Revolve Around Me) [Live at the Brixton Academy] * (4:03)
  21. Room 409 [Live] * (4:00)
avatar van james_cameron
Album begint erg sterk, maar naarmate de plaat vordert gaan de songs steeds meer op elkaar lijken en neemt de eenvormigheid toe. Jammer, want alles klinkt lekker en het geheel is goed geproduceerd.

Vreven
Bij toeval aan dit album gekomen. Vind het echt ontzettend goed, maar zoals zoveel dingen uit dit genre, valt het vrij snel in de herhaling. Toch wel een 4 ster waard.

ik ga gedeeltelijk akkoord met james maar de meeste liedjes zijn wel heel goed
hand of blood , cries in vain zijn de toppers van dit album naar mijn mening

Hand Of Blood

Zeker een goede band:) zou me niks verbazen als ze groter worden. Hand of blood is zeker een top nummer!

Bobiej
Ze waren zeer slecht in het voorprogramma van Metallica (08-06-06, Gelredome)

avatar van mkrake
Goed album, hand of blood geweldig. De mening dat ze bij Metallica zeer slecht waren deel ik niet, vond het wel aardig, geluid alleen niet echt best!

hehe ziek dat ze brits zijn, moeilijk om te geloven het klinkt zo amerikaans

avatar van Don Rood
Zeer goede band, ontdekt met het voorprogramma van metallica.
Speelden geen geweldige pot maar nadat ik wat nummers heb gehoord het album gekocht.
zeker een dikke 4* waard!

Joy
tears don't fall ken ik van mtv, erg iron maiden - en nogwat invloeden - maar ook erg lekker

net hele plaat maar ff gepindakaast

we benne benewd

avatar van nevyn
Het gitaarwerk ligt inderdaad erg dicht bij Iron Maiden, maar toch is dit niet echt mijn muziek

pabostudent
Erg lekker album dit, lekkere songs met veel solo's en goede zang.
De invloed van Iron Maiden is iig goed te horen, veel harmonie met gitaarwerk, gewoon goed dus.

Dit album vind ik echt goed.Een lekkere rustige intro om mee te beginnen en daarna is het lekker knallen.

avatar van Thibault14
Dit is de naam muziek niet eens waardig

avatar van Sanderkeuh
Prachtig album met geen enkel zwak nummer op.
4.5*

Idd,eindelijk een goede ban uit engeland.

Prima band! Ze hebben iets orgineels, ik weet niet wat het is maar denk dat het vooral de stem is. Hand of blood meesterlijk nummer

hand of blood

avatar van tom broshuis
mooie nummers als hand of blood en tears don't fall maken dit een erg goed debut album van Bullet For My Valentine.
alleen ze zijn niet veelzijdig de meeste nummers lijken erg veel op elkaar, ik denk dat dat door de zanger komt.
toch wel een erg lekker album om naar te luisteren, ik denk dat we nog veel van deze band gaan horen

HER VOICE RESIDES

AAAAAAAAAAAAAAAAAAH!

Zeer fijne cd dit, heb m net 2 dagen, en staat telkens lekker te knallen... Toppertje, mooi gitaarwerk en lekkere stemmen...
Een een schreeuwdude die nog te verstaan is

Dit is gewoon een super album vooral room 409, all these things i hate (revolve around me ) en cries in vain zijn super !! een dikke vette 5.0

bendrino
zalige cd, die me van het begin tot het einde boeit.

zijn 5* volledig waart

bendrino
waard me een d dus

avatar van Sanderkeuh
Dit is ook een van de weinige platen die nooit verveelt bij mij, ookal heb ik al meer dan 10 luisterbeurten achter de rug (het volledige album dan), +de mooiste tracks die ik +-4 keer in een week luister. (Spit You Out, 4 Words, The Poison, Room 409,...)

Prachtplaat, word tijd dat ze een nieuwe CD uitbrengen.

Er komt binnenkort ook een Live DVD aan btw.

brecht geers
mooie plaat maar zeker niet prefect.
ze vervelen na een tijdje omdat het altijd hetzelfde is terwijl de liedjes niet eens op elkaar lijken (dat is ook een apparte gave om dat te kunne ).
toch een paar topnummers (die niet vervelen) : the poison, tears dont faal , 10 years today en hit the floor.

room 409 is als enige ronduit slecht

avatar van Sanderkeuh
Het is een speciaal nummer, maar slecht kan je het niet noemen.
De zang wisselt af, maar is niet zo heel goed in dit nummer (behalve van Jay James dan, wat een prachtstem heeft hij. o.O).
Het stuk van 'There's no excuses - HEY!' is wel leuk.
Maar de tekst is nogal zwak hier.

De intro van het nummer is overigens wél geweldig.

Aan dit nummer alleen zou ik 3,25 geven.

Dit album verdient wel plaatsje in Top 250 btw als het eenmaal 2 jaar 'oud' is.

slapkoekje
bullet for my valentine gaat uitgroeien tot een van de beste metalbands, let maar us op

avatar van mathias

Jij hebt nog veel te leren jongen

avatar van MJ_DA_MAN
Hij moet nog vooral normaal leren te typen om mee te beginnen.