Michael Jackson - Thriller (1982)

Pop / R&B
Label: Epic

1. Wanna Be Startin' Somethin' (6:03)
  2. Baby Be Mine (4:20)
  3. The Girl Is Mine (3:41)

met Paul McCartney

4. Thriller (5:57)

met Vincent Price

5. Beat It (4:15)

met Eddie Van Halen

6. Billie Jean (4:56)
  7. Human Nature (4:06)
  8. P.Y.T. (Pretty Young Thing) (3:57)
  9. The Lady in My Life (4:53)
  10. Someone in the Dark * (4:49)
  11. Billie Jean [Home Demo from 1981] * (2:20)
  12. Carousel * (1:49)
  13. Vincent Price * (2:53)
  14. The Girl Is Mine 2008 * (3:11)

met will.i.am

15. P.Y.T. (Pretty Young Thing) 2008 * (4:17)

met will.i.am

16. Wanna Be Startin' Somethin' 2008 * (4:11)

met Akon

17. Beat It 2008 * (4:10)

met Fergie

18. Billie Jean 2008 [Kanye West Mix] * (4:34)
  19. For All Time * (4:08)
  20. Starlight * (5:04)
  21. Got the Hots [Demo] * (4:25)
  22. Who Do You Know [Demo] * (5:23)
  23. Carousel * (3:39)
  24. Behind the Mask [Mike's Mix] [Demo] * (5:01)
  25. Can't Get Outta the Rain * (4:06)
  26. The Toy [Demo] * (3:04)
  27. Sunset Driver [Demo] * (4:03)
  28. What a Lovely Way to Go [Demo] * (3:55)
  29. She's Trouble [Demo] * (4:13)
Kronos schreef:
Wat ik bij de cd niet zo leuk vind is dat Beat It meteen na Thriller komt, terwijl dat nummer voor mij normaal gezien de b-kant opent.

Misschien hadden ze er 2 minuten stilte tussen moeten proppen

Verder ben je geweldig hoor 'Kronos' dit was alleen wel een 'beetje dom' om op de Maxima tour te gaan

lennon schreef:
Wat hadden ze dan moeten doen? Een cd heeft nou eenmaal geen a en b kant

Ik zeg toch niet dat ze iets hadden moeten doen?

Wat ik bedoel is dat ik dit op de lp als een meerwaarde ervaar.

Maar als je echt wil weten wat ze hadden kúnnen doen, is het album op twee schijfjes zetten natuurlijk.

avatar van MAS
MAS
Ik luister nog maar incidenteel naar MJ maar toen ik deze op vinyl tegen kwam voor maar 50 cent kon ik hem niet laten liggen.

Jammer alleen dat ding niet veel waard zal zijn over honderd jaar. Daarvoor koop ik zulks altijd.

Music & Me
Probeer eerst maar eens fatsoenlijk Nederlands te schrijven, snap helemaal niets van wat je hier hebt neergetypt.

avatar van ThingMan
Ikke niet begrijp. Deze plaat draaien ze over honderd jaar nog steeds! Wereldtopper! Verkooptechnisch gezien het beste album ter wereld.

avatar van MAS
MAS
xillix schreef:

Over 100 jaar ben ik ook niet veel meer waard.. Ik koop muziek om het te draaien niet om de waarde die het in de toekomst misschien heeft.

avatar van Kronos
Dat geldt ook voor mij MAS. Ik heb platen van 1 euro die me emotioneel even veel waard zijn als platen van 25 euro. Alleen als een plaat emotioneel waardeloos is voor mij dan wordt het weer interessant wat het bij verkoop eventueel zou opbrengen.

Van Thriller zijn natuurlijk iets teveel exemplaren geperst om er een duur collecters item van te maken, wat dus niets met het gebrek aan kwaliteit van muziek te maken heeft zoals xillix waarschijnlijk wil suggereren.

Stijn_Slayer
xillix schreef:

Verwacht jij over honderd jaar nog te leven dan?

Adrirovers
Ja, maar een gemiddelde van 4,0? ster is toch wel erg veel voor zo'n discoalbum. Het is wel een goed album, mede door nummers als. 'Beat it', 'Billie Jean' en 'Thriller', maar het lijkt er op alsof hij omhoog word gestemd door zijn vroege dood.

Adrirovers schreef:

Het is niet het eerste beste discoalbum he?? Maar in het R&B genre nooit meer overtroffen..

Music & Me
maar het lijkt er op alsof hij omhoog word gestemd door zijn vroege dood.
Dit album schommelde voor zijn dood ook altijd al rond de 4*. Dus die opmerking gaat niet op.
Maar als het wel zo zou zijn is dat opzich ook logisch, mensen horen de nummers weer vaker, de jeugd komt er weer opnieuw mee in aanraking en hoort zo de kwaliteit die ze eigenlijk nog nooit gehoord hebben met al die Beyonce's van deze wereld en stemmen ook op dit geniale album.

Los daarvan zijn bij de muziekliefhebbers de nummers als P.Y.T, Lady In my life, Human nature & Wanna Be Startin' Somethin' ook erg favoriet. Dat met de drie nummers van jou komt het al op 7 nummers van de 9. Het album bevat mij inziens geen slechte track, hooguit één mindere (The Girl is Mine) al hoor ik die ook graag.

Dus al die hoge cijfers zijn terecht denk ik, ik vind dat een lager cijfer dan 4 geen recht doet aan dit legendarische album

Adrirovers schreef:

Je moet niet vergeten dat dit de best verkochte plaat ooit is, dus echt raar is het niet.. Voor zijn dood was dit album "blijkbaar" ook al populair

avatar van Kronos
Om precies te zijn, de sterren voor dit album zijn met 0,14* gestegen sinds de man de moonwalk nooit meer op aarde zal doen.

Guardian of Isis
Kijk maar naar die plotse knik in de grafiek onder het tabblad statistieken en het wordt duidelijk hoeveel mensen deze zijn gaan beluisteren en/of herwaarderen na MJ's dood.

@Guardian of Isis

Natuurlijk heeft de cd meer aandacht gekregen, dat is logisch. Maar qua gemiddelde is het niet extreem gestegen, hij werd altij al goed gewaardeerd. Zo zijn er mensen die hun cijfer een half punt oomhoog gooiden na zijn dood en zo zijn er mensen die willen laten blijken dat ze anti zijn door 0,5 te geven. Er werdt gezegd
maar het lijkt er op alsof hij omhoog word gestemd door zijn vroege dood.
wat dus feitelijk niet klopt. Het valt wel mee 0,14

avatar van Kronos
inderdaad, van 3,88 (of is het 3,89?) naar 4,02.

avatar van Madjack71
Dit album lig nu tussen de Kabouter Plop koeken en Centrale verwarmings afstoffers bij de Wibra weg te kwijnen. Dat is pas een Thriller.

kingofrock
Music & Me schreef:
@Guardian of Isis

wat dus feitelijk niet klopt. Het valt wel mee 0,14

en ongeveer 50 plekken omhoog in de top 250, hij zat eerst rond de 90 a 100

avatar van Kronos
Wat zal Michael daar blij om zijn.

Nicci
En wat is er eigenlijk mis mee?

Madjack71 schreef:

Hahaha

avatar van reptile71
Music & Me schreef:
...ik vind dat een lager cijfer dan 4 geen recht doet aan dit legendarische album

Helemaal mee eens en ik vind ook dat MJ het verdient.

Rene1979
Ik heb deze laatst op LP gekocht. Echt cool om te hebben en volgens ,ij ook zijn beste werk.

Thoommusic schreef:

Sign 'O' The Times?

Thibaut V schreef:

Sign 'O' The Times?

Totaal niet vergelijkbaar....

Haha yeah weet ik wel, maar een opportuniteit voor Prince vs. Mj is toch altijd grappig.

avatar van Michael Jackson
Dit zal nooit meer overtroffen worden.

avatar van ThingMan
Michael........, ben jij dat?????